Gönderen Konu: 4 aylık kara kafa ıngılız poınterım eğitimine yardım  (Okunma sayısı 2804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Caner CAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
selam arkadaşlar nasılsınız arkadaşlar ben yenıyım burda ve bı sıkıntım var onu dıle getirmek ıstıyorum zor durumdayım yardımınıza ıhdıyacım var   konuya gelirsek benım 4 aylık kara kafa ıngılız poınterım var sımdı bu kopegımın ıkı onemlı sorunu var 1. sı onu dun bı avlağa goturdum bıldırcına alıştırayım dıye ama sureklı arkamda gelıyo  ve onume gecıyo bıraz gıdıyo sonra yıne arkamdan gelıyo  buna nasıl bı cozum uretebılırız 2. sı ıse kopegım bıldırcını cookk fazla sıkıyo resmen kıtlıyo ağzından zor aldım bunu neden yapar kı aport yaptırayım dedım bıldırcına fermayı çaktı sonra 5 dk bekledikten sonra tuttu ama oyle bı sıktıkı bıldırcını cok zor aldım ağzından bunu nasıl gecırebılırım arkadaşlar abılerım yardımcı olun bana lütfen   saygılarımla
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2013, 17:22:28 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
1984 kırşehir

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: 4 aylık kara kafa ıngılız poınterım eğitimine yardım
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2013, 17:34:02 »
Caner bey köpeğiniz henüz yavru ve havalar çok sıcak doğayı tanımadığı için arkadanızdan yürümesi normal büyüdükçe doğayı tanıdıkça gezer,
yavru köpeği 5 dak fermada bekletmeniz sonrada o bıldırcını yememesini beklemeniz yanlış,
acele etmeyin köpeğinize bol bol oyun şeklinde bıldırcın kanatları ile v.s Al gel yaptırın gerisini ona bırakın sezon açılınca o gerekeni yapar...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Caner CAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2013, 17:42:15 »
tuncay abı sımdı kafam karma karışık bu sezon av yaptırımı  bılemem ama kımı dıyo kı dondurulmuş bıldırcınla at getır ysptır dıyo kımı ıse fön tarağının fırçasına yabanı bıldırcının tuyunu dolayıp oyle at getır yaptır dıyolar sıkmaz dıyolar ozaman valla kafam karıştı  kopegıme elımden geldıkce bıraz egıtımm vermeye çalışıyorum ama kafama gorede yanlış bıse yapmak ıstemıyorum
1984 kırşehir

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2013, 22:04:44 »
hiç gerek yok çorapa sarın kanatları v.s gevelemesi önemli değil, oynaması da normal işini severek yapsın sizi de sevsin.
Sezon açılınca arkadaşlarınızın vurduğu bir kaç kuşu da başka köpek insan yokken al gel yaptırın, ferma verene kadar kalkan kuşlara tüfek te atmayın her şey yoluna girer, siz köpeğinize sadece, HAYIR komutunu öğretin hayır deyince o andaki işini bıraksın,  GEL komutunu ve AL GEL i sevdirerek öğretin başka bir şeye gerek yok zamanla diğer şeyleride öğretirsiniz önce avcı olsun...

Ayrıca Köpeğinizin normal zamanlarda başı boş istediği gibi sokakta çevrede gezmesine izin vermeyin, kontrol sizdeyken gezmesine izin verin,
zincirle gezdirin ve zincire alıştırın arada bir değişik yerlerde bağlı bırakın bağlı kalmaya da alışsın...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2013, 22:20:34 »
selam arkadaşlar nasılsınız arkadaşlar ben yenıyım burda ve bı sıkıntım var onu dıle getirmek ıstıyorum zor durumdayım yardımınıza ıhdıyacım var   konuya gelirsek benım 4 aylık kara kafa ıngılız poınterım var sımdı bu kopegımın ıkı onemlı sorunu var 1. sı onu dun bı avlağa goturdum bıldırcına alıştırayım dıye ama sureklı arkamda gelıyo  ve onume gecıyo bıraz gıdıyo sonra yıne arkamdan gelıyo  buna nasıl bı cozum uretebılırız 2. sı ıse kopegım bıldırcını cookk fazla sıkıyo resmen kıtlıyo ağzından zor aldım bunu neden yapar kı aport yaptırayım dedım bıldırcına fermayı çaktı sonra 5 dk bekledikten sonra tuttu ama oyle bı sıktıkı bıldırcını cok zor aldım ağzından bunu nasıl gecırebılırım arkadaşlar abılerım yardımcı olun bana lütfen   saygılarımla

biraz daha kurcalarsanız kesin bozulur.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Caner CAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2013, 21:04:48 »
teşekkür ederım abı verdıgın bılgıler ıcın    ben kopegımı bağlamadım hıc  genıs bıryerde etrafınıda telle cevırdım onun ıcınde gezıyo oynuyo   evet bağlamak lazım   zaten ben koydeyım yakın avlağa falan gıderken elımde zıncırle gıdıyo  avlağa geldımde bırakıyorum zaten    bakalım zaman neyı gosterecek
1984 kırşehir