Gönderen Konu: Hangi aksiyon kamerasını almalıyım  (Okunma sayısı 9770 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
Hangi aksiyon kamerasını almalıyım
« : 10 Temmuz 2013, 16:45:14 »
Selam arkadaşlar.Bu sezona bir aksiyon kamerasıyla girip bu güzel anları ölümsüzleştirmek istiyorum.Sizlerin içinde eminimki kullananlar vardır.Bir kaç marka araştırdım ama karar veremiyorum.Midland gopro ve panasonic in modelleri var .Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: Hangi aksiyon kamerasını almalıyım
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2013, 16:48:29 »
midlant xtc 300 kullanıyorum çekim kalitesi güzel ama yerleştirmede sorun yaşıyorum go pro o konuda daha iyi gibi...midlantı dik takamıyorsun yana takamıyorsun bu sezon için şapkanın tereğine tek bir civata ile monteledim..sanırım daha verimli olacak..
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2013, 16:54:51 »
Mustafa bey ağırlık olarak nedir.Ne bileyim ferma esnasında açıp kapama kolay oluyor mu  kafa montajı hakkında fikir vermişsiniz zaten .Biraz da bunlardan bahsedermisiniz
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2013, 17:08:46 »
Hüseyin abi bence hiç o kadar masrafa gerek yok.. kodak Zx1 alın bi tane yanına 32 gb hafıza kartı ve 4 çift 2700 lük şarjlı pil aldınız mı gün boyu çekim yaparsınız...Bu kamerayı bana İlhan DEVECİ hoca tavsiye etti...Yabanda çekimlerini görmüşsünüzdür,,çok kaliteli hd çekim (720p) çekim yapıyor,, bir çift pil yaklaşık 2 saat gidiyor..

Kamerayı ben 105 liraya aldım,,isterseniz bi araştırın..
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2013, 01:37:30 »
Hüseyin abi bence hiç o kadar masrafa gerek yok.. kodak Zx1 alın bi tane yanına 32 gb hafıza kartı ve 4 çift 2700 lük şarjlı pil aldınız mı gün boyu çekim yaparsınız...Bu kamerayı bana İlhan DEVECİ hoca tavsiye etti...Yabanda çekimlerini görmüşsünüzdür,,çok kaliteli hd çekim (720p) çekim yapıyor,, bir çift pil yaklaşık 2 saat gidiyor..

Tolgacım monteleme işini nasıl yaptın.Yani tüfeğe mi kafayamı monte ediyorsun.Biliyorsun bölge olarak av kıtlığı olan bir bölgedeyiz.Yakaladığımız nadir pozisyonları kamerayla uğraşırken kaybetmek istemiyorum.
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2013, 01:39:17 »
bende var 400 tl gopro hero2 artı 4 tanede yedek batarya
Veysel AÇARI
1982  AKHİSAR MANİSA
0505 89 92 112

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #6 : 11 Temmuz 2013, 03:09:20 »
maddi imkanınız çok iyi ise go pro hero 3 black edition yoksa go pro hero 3 silver internetten indirin videolarını ve lcd varsa seyredin tek kelime ile on numara boyutları ve yeni özellikleri ile tek geçerim
black edition da bir sn de 32 kare yakalama foto çekimi var aynı anda video çekimi ile beraber ve 12 mp, silver edition da ise 10 kare ama video çekimi ile  aynı anda değil ve 11 mp ve diğer özellikler
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #7 : 11 Temmuz 2013, 10:08:31 »

bu konuda cok kararsiz kaldim hatta manisali abilerimlee konustugumuza gore cekimi fazla iy degil felan muhabbet olduu birtane avinizdan yada cektiniz goruntuyu atma sansiniz varmi bilgilendirme amaaciylaa tesekkur ederim
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 11 Temmuz 2013, 10:46:00 »
Mustafa bey ağırlık olarak nedir.Ne bileyim ferma esnasında açıp kapama kolay oluyor mu  kafa montajı hakkında fikir vermişsiniz zaten .Biraz da bunlardan bahsedermisiniz

Hüseyin bey ağırlık çok fazla değil ama şapka montesinde şapkanın başınızı çok iyi kavraması lazım...sallanmaması ve farklı yerleri çekmemesi için..

açma kapama olayı çok kolay tek dokunuşla açıp kapanıyor...fakat çekime 10 saniye sonra çekime başlıyor..buda eksi bir durum..o yüzden ben 2ci bir pil ve 2ci hafıza kartı alacağım..16gb kart olması avantaj...avda sadece ferma çekmek değilde avı komple çekip içinden sahneleri alıp birleştirmek daha güzel...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #9 : 11 Temmuz 2013, 11:07:35 »
XTC 300 32gb hafıza kartı 2 adet Nokia telefon pili güzel bir şapkaya önden bir cıvata ile tutturdun mu pil değiştirdikçe 6-7 saat çekim ben böyle kullanıyorum. 
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2013, 11:39:40 »

bu konuda cok kararsiz kaldim hatta manisali abilerimlee konustugumuza gore cekimi fazla iy degil felan muhabbet olduu birtane avinizdan yada cektiniz goruntuyu atma sansiniz varmi bilgilendirme amaaciylaa tesekkur ederim

Eşref abi maalesef kamera yanımda değil köyde bırakmıştım,,en yakın zamanda atarım...Gopro kadar olmasa da bence fiyatına göre çok iyi..ama ışıksız ortamda biraz yetersiz,,,çulluk avlarında nasıl olur bilmiyorum..ama güneş ışığında cam gibi çekiyor...
Aksiyon kameraların çoğunda pil sorunu var,, Zx1 kendi orjinal pilleriyle 2:16 saat çekim yaptı..60 frame hd-30 frame hd şeklinde iki modu var...60 frame daha kaliteli ama daha çok pil yiyor..
Sanal pazardan 105 tl ye almıştım şimdi 129 tl olmuş...Ben fazla araştırmadım belki daha iyi modelleri vardır..

Zx1 Test videosu,,hd modunda tam ekran izleyince fikir verebilir..Manisadan selamlar abi :)

Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2013, 11:43:47 »
Tolgacım monteleme işini nasıl yaptın.Yani tüfeğe mi kafayamı monte ediyorsun.Biliyorsun bölge olarak av kıtlığı olan bir bölgedeyiz.Yakaladığımız nadir pozisyonları kamerayla uğraşırken kaybetmek istemiyorum.

Abi montajı torna işlerinden anlayan bi arkadaşımla hallettik,,akşam resimlerini paylaşırım..
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Metin GÜNİNDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 11 Temmuz 2013, 11:55:16 »
hüseyin bey merhaba next nextstar aksiyon kameraları mevcut 300/400 tl arası balık gözü özelliği mevcut vede bütün kafa kol vakumlu aparatları mevcut bilgilerinize
1983-Antalya
KÖPEKSİZ AVCI SUSUZ MUSLUĞA BENZER....

image hosting services

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 11 Temmuz 2013, 13:25:42 »
Ben de go pro var.Şu anda beni tatmin etmiyor,kuşlar oldukça küçük görünüyor.Hele bıldırcın ve üveyik de çok yetersiz.

Ama yeni bir kamera buldum www.shotkam.com.

Bu siteyi bir incelemenizi tavsiye ederim.
1982-Mersin

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 11 Temmuz 2013, 13:43:03 »
Ben de go pro var.Şu anda beni tatmin etmiyor,kuşlar oldukça küçük görünüyor.Hele bıldırcın ve üveyik de çok yetersiz.

Ama yeni bir kamera buldum www.shotkam.com.

Bu siteyi bir incelemenizi tavsiye ederim.
satılan ürünün kendi sitesinde tanıtım amaçlı yayınlanan videoların gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum...en güzel fikri kullanıcıların çekip,

nette paylaştığı videolar veriyor...sitelerdeki reklam  amaçlı olduğu için bir çok çekim arasından en kaliteli olanı paylaşılıyor...birde direk karttan

seyrederken video farklı internete yüklendiği zaman video farklı...nete yüklendiği zaman videonun kalitesi düşüyor...

bunlar benim midlant xtc300 ile çektiklerim....ışığın durumuna göre videonun kalitesi değişiyor...
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2013, 13:44:47 Gönderen: Mustafa ÖZKOL »
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 11 Temmuz 2013, 18:03:34 »
Peki o zaman biz de amatör kullanıcıların videolarını koyarız Mustafa Bey.

Küçük kuş avında görüntü (karatavuk ve cikla)

Örneklerimiz youtube shotkam yazılarak çoğaltılabilir.

1982-Mersin

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 11 Temmuz 2013, 18:29:36 »
videolardan,firmanın sitesinden ve kameranın şeklinden bu aletin sadece tüfeğe takıldığını ve zumlu olduğu sonucunu çıkardım...

benim kameradan beklentim köpeğimi atışımı kuşu ve vuruşumu aynı anda çekebilmek...bu marka bu saydıklarım için ne kadar iyidir....tartışılır...

amaç sadece ördek avında yada herhangi bir avda kuşun vuruluş anını çekmek ise evet başarılı bir kamera....
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 12 Temmuz 2013, 13:23:40 »
bende var 400 tl gopro hero2 artı 4 tanede yedek batarya

Veysel bey kafaya tutturma aparatları da var mı sizde ?
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 12 Temmuz 2013, 13:28:20 »
hüseyin bey merhaba next nextstar aksiyon kameraları mevcut 300/400 tl arası balık gözü özelliği mevcut vede bütün kafa kol vakumlu aparatları mevcut bilgilerinize

Metin bey bahsettiğiniz kameralar bu fiyatların 2 katı .Siz daha ucuz fiyatları nerede gördünüz paylaşırsanız sevinirim
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 12 Temmuz 2013, 15:46:55 »
Mustafa Bey işinizi görebilecek şöyle bir aparat var. Yurt dışından nasıl getirirsiniz onu bilemem.

http://www.ebay.com/itm/Midland-XTA107-Visor-Mount-for-XTC-100-and-XTC-150-Action-Cameras-/390618173634?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5af2a850c2

Ben de midland'ın linkteki versiyonunu alayım diyorum SD çekim işimi görür:)

http://www.ebay.com/itm/R45-New-Midland-XTC-100VP2-Extreme-Action-Camera-Camcorder-w-4-Type-Mounts-Black-/321024453312?pt=Camcorders_Professional_Video_Cameras&hash=item4abe8c6ac0

Turgay bey o aparatın aynısı demeyelimde aynı işlevini görenini saolsun Hasan Şahin kardeşim yaptı ve yolladı bana ...geçen yılki bazı çekimlerimi

o aparatla yaptım...aparat yüksek olduğu için çok bir verim alamadım köpeği çekemiyordum....o yüzden tripot civatası yerine kısa bir civata takıp

şapkaya tutturdum...çok estetik bişey çıkmadı ortaya hatta arkadaşlar resmini görünce dalgada geçti...ama ben podyuma defileye çıkacak değilim

işimin doğru bir şekilde bittiğine bakıyorum....  :D   

birde alırken imkanlar dahilinde en iyisini almaya bakın..elektroniğin sonu yok hep daha iyisi çıkıyor..ama denenmiş bir model almanızı tavsiye ederim...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 14 Temmuz 2013, 11:18:15 »

Hüseyin abi montaj için şöyle bir aparat yaptık...Malzeme olarak Alüminyum, çelik ve fiber kullandık...En çok korktuğum şey atış anında kameranın titreyip görüntüyü bulandırması...onun için çelik çubuk kullandık ama işe yarayacak mı bilmiyorum..namlu çizilmesin diye sünger yapıcaz iç tarafına..tripod girişine uygun civatayla bağlantıyı yapıcaz...hafif bi aparat,,,güzel bişey olacak gibi,,

ImgLand.net image
ImgLand.net image
ImgLand.net image
ImgLand.net image
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2013, 11:20:27 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #22 : 14 Temmuz 2013, 12:42:57 »
Ben aynı şapka şekline göre uyarladım fakat resimde uyarlanan şekilde biraz yukarı çektiğini gördüm bende kameranın hemen altına şapkanın hemen üstüne yani şapkanın ön tarafının kamera ile arasına 1 cm eninde bir lastik pul taktım böylelikle arka tarafını aşağıya bastırabiliyordum ve bastırarak makinanın oturduğu yerin iki kenardan delip cırcır kilitler ile bastırarak sabitledim ve biraz daha çekim yükselince daha güzel oldu.(Bu arada orijinal şapkaya takılan aparata da aldım fakat şapkamda anten var gibi oldu:) isteyen olursa msj atabilir.
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2013, 13:16:15 »
Veysel bey kafaya tutturma aparatları da var mı sizde ?

kafa bandı aparatı var  evet
Veysel AÇARI
1982  AKHİSAR MANİSA
0505 89 92 112

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #24 : 17 Temmuz 2013, 10:18:03 »
Eşref abi maalesef kamera yanımda değil köyde bırakmıştım,,en yakın zamanda atarım...Gopro kadar olmasa da bence fiyatına göre çok iyi..ama ışıksız ortamda biraz yetersiz,,,çulluk avlarında nasıl olur bilmiyorum..ama güneş ışığında cam gibi çekiyor...
Aksiyon kameraların çoğunda pil sorunu var,, Zx1 kendi orjinal pilleriyle 2:16 saat çekim yaptı..60 frame hd-30 frame hd şeklinde iki modu var...60 frame daha kaliteli ama daha çok pil yiyor..
Sanal pazardan 105 tl ye almıştım şimdi 129 tl olmuş...Ben fazla araştırmadım belki daha iyi modelleri vardır..

Zx1 Test videosu,,hd modunda tam ekran izleyince fikir verebilir..Manisadan selamlar abi :)

tolgaa kardesim tesekkur ederim aparatim hazir benim hatta sagolsn onur abiden manisadan geldii :) bir bakalim bir camera siparisi verdik eger olmasa bu alicazz bu sezon cok lazim
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke