vay be avcılığı bu güne kadar getirdiler ..
bu sistem ileride çok hoş olmayan işler çığıracak o zaman bende dahil benim gibi düşünenlerde muhakkak vardır yani kibar bir tarifle bohçacı olmaya aday bir avcı olacağız..benim görüşlerim bunlardır.
SENEYE DAHA BÜYÜK ALANLAR RESMİ KOTALI AVLAK OLACAK ZATEN, KARARI ÇOKTAN VERİLDİ BAKANLIK TARAFINDAN. SENEYE ADIM ATACAK MERADA KALMAYACAK, ELİMİZE TÜFEK ALIP KÖPEK BİLE GEZDİRECEK YER BULAMAYACAĞIZ. HER KEZE RAST GELE, KAZASIZ AVLAR DİLİYORUM. SELAM VE SAYGILARIMLA.
[quote author=Ercan ÇETİN 39 link=topic=164242.msg1151188#msg1151188 date=1375173797aslında bu sıstem yasal olarak avlanmadan zıyade yasal olmayan avlanmaya ıtıyor ınsanları.umarım bu kör düşünce değişir.
quote author=Osman DÖŞLER link=topic=164242.msg1147849#msg1147849 date=1373522375]
Bu sistem bağıra bağıra geldim diyor, Bu sistem sayesinde bir kaç yıl içinde yaş haddinden değil de mali zorunluluktan dolayı emekli olacak binlerce avcı var. Bursa fuarı ve İstanbul Fuarına binlerce kişi katıldı, en yoğun olan günlerden birine Federasyonlar ve Konfederasyon organize edip binlerce avcıyı toplayabilir ve Orman Bakanlığı standı önünde basın açıklaması yapılabilirdi.
Bu sistemin asıl amacının sürdürülebilirlik olduğuna inanmıyorum,
Amaç doğanın heryerinden gelir elde etmek.
Parayı verdin mi ......
Bir bir doğa televizyonunun pompalamaları ile
Bir de şu da var ,Olmuyor bir türlü organize olamıyoruz.
Demokratik hakkımızı görülüyor ki imza ile,fax ile elde edemeyeceğiz
[/quote]e author=Ramazan KİLLİ link=topic=164242.msg1147935#msg11479Genel avlaklarda da avlanabilmek için, yani tüm Türkiyenin özel ve örnek avlak olmayan her yerinde. Önce avlanma pulu alacağım. Sonra bir yıl boyunca nereye gideceksem gün gün, kotalar bitmezse, nerede avlanacağımı önceden milli parklara bildireceğim, o gün bildirdiğim yere gitmekten vazgeçip, ava açık başka bir alanda, av gününde limitlere uyarak da av yapsam suç işlemiş olacağım.. Belki de ceza yiyeceğim....
NE OLUR YANLIŞ ANLADIĞIMI SÖYLEYİN......
[/size][/color]
Yaban Tv de bu sene MAK kararları avcıların lehine diyordu amcalar
İlahi .... Yaparsan böyle yapacaksın...
Bizim MAK temsilcilerimiz de bu konuda bir açıklama yapmalı bence.
Bu iş sadece para kazanma işi değil. Keyfiyet işi. Adamın biri canı istediği gün av sezonunu bitirebilecek. Senin istediğin değil onun belirlediği yerde avlanacağız. Bu iş çoooook su götürür.
Yetkililer bu uygulamayı çıkarabilirler ama uygulayabilirler mi? Tartışılır.
Ferman Bolu Beyininse, Dağlar bizim .....
[/quote]
[/quote]
valla ben hiç bir şekilde avbis vs.. takmıyorum belgem var pulum var istediğim yerede giderim yasalar çerçevesinde avımı yaparım kim ne zaman denetlemiş ki şimdi gelip beni denetleyecek eğer denetlersede cezamı çekerim bu avbis saçmalıktan ibaret maksat avcı sayısını azaltmak ve daha çok para alarak av yaptırmak tabi uygulayabilirlerse.......
BELGELERİM TAMAM Ben gider istediğim yerde avlarım şu avbis izin almak işi olmayacak iş bu uygulanamayacak bir sistem..