Sisteme girip incelemek ve sistemi nasıl kullanacağınıza dair link aşağıda verilmiştir.Bu sayfa da sistemin ne amaç ile kurulduğuda belirtilmiştir.Sistemi nasıl kullanacağınıza dair bir de interaktif bir video hazırlanmış.İzleyin öğrenin...Haydi hayırlısı.Bu kadar kolay artık herşey ancak taşra avcısı bu sisteme nasıl girecek her dernekte bilgisayar veyahut yazıcı mevcutmu...Video anlatımından sonra da dediği gibi RASGELE
AVLAK YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ (AVBİS) ÜZERİNDEN AVLANMA İZİN BELGESİ ALMA USUL VE ESASLARI
http://www.milliparklar.gov.tr/AnaSayfa/avbisgiris.aspx?sflang=trAVLAK YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ (AVBİS) ÜZERİNDEN AVLANMA İZİN BELGESİ ALMA USUL VE ESASLARI1- MAK kararında ilan edilen genel ve devlet avlaklarına ait kotalar bölge müdürlüklerinin web sayfalarında ve
www.milliparklar.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.
2 - Genel ve devlet avlağında türe ait kotanın bitmesi durumunda, kotası biten türün o avlakta avlanması yasaklanır. Avlattırılan tüm türlere ait kotaların bitmesi durumunda ise MAK kararının 2. maddesinde belirtilen avlanma süreleri gözetilmeksizin o avlak ava kapatılır.
3 – İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında belirlenen kotalar; MAK kararında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde AVBİS’ten “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almak şartıyla, aynı kararda belirtilen avlanma süreleri içinde her gün kullanılabilir.
4 – Her bir avlakta avlağın büyüklüğü ve avlanılacak türün özellikleri dikkate alınarak 100-250 ha alanda bir avcı avlanacak şekilde avlağa girecek günlük avcı sayısı il şube müdürlüğü tarafından belirlenerek AVBİS’e girilir.
5- AVBİS üzerinden kendileri başvuru yapamayan avcılar, Bakanlığımız taşra birimlerine müracaat ederek bakanlık görevlileri aracılığıyla kotalarını AVBİS üzerinden temin edebilirler.
6- Genel Müdürlük bölge müdürlüklerini, bölge müdürlükleri il şube müdürlüklerini, il şube müdürlükleri de şeflikleri ve protokol yapılan dernekleri sisteme tanımlayacaktır.
7- Avlanma izin kartı alan tüm avcılar AVBİS’e kaydedilecektir. Bu kayıtta avlanma izin kartı alan avcıların; Kullanıcı Adı: T.C. Kimlik No, Şifresi: İl geneli/Ülke geneli avlanma izin kart no olacaktır. İl şube müdürlüğünce, protokol yapılan avcı dernekleri veya av bayilerince AVBİS’e izin kartı numarası girişi yapıldıktan sonra avlanma izin kartı avcıya verilecektir.
Avlakların ve kotalarının AVBİS’e girişi
1 - MAK kararında tespit edilen; avlanma bölgelerine ve av hayvanı gruplarına göre avlanma süreleri, avlanmanın başlangıç ve bitiş tarihleri il şube müdürlüklerince AVBİS’e girilecektir.
2 - Günlük avlanma limitleri, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren MAK kararında belirtilen sayılardır.
3 - Avlakta kota tespiti yapılmayan türlerin (Alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası, saksağan) MAK kararında belirlenen gün ve limitler çerçevesinde avlanılmasına izin verilecektir. Kota verilmeyen türlerin adları Avlanma İzin Belgesinde otomatik olarak görülecektir.
4- Kotaları ve kuralları belirlenen genel ve devlet avlaklarından daha çok avcının faydalanabilmesi için; il geneli avlanma izin kartı alan avcı ildeki her bir avlakta en fazla toplam 12 gün, ülke geneli avlanma izin kartı alan avcı ise ülke genelindeki her bir avlakta en fazla toplam 6 gün olmak üzere ildeki şube müdürlüğünce belirlenecek gün sayısınca avlanır.