Gönderen Konu: Namlu boyu ölcümü ??  (Okunma sayısı 5356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Namlu boyu ölcümü ??
« : 06 Temmuz 2013, 00:33:58 »
Selam abiler bi konu hakkinda size danismak istedim. Tufekte namlu boyu namlunun tamaminimi yoksa fisek yataginin bitisinden namlu ucuna kadar olan kismi mi kapsar? Yani 66cm olan bir namlu fisek yataginida mi kapsar yoksa fisek bitimiyle namlu ucuna kadarmi? Selamlar
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Namlu boyu ölcümü ??
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2013, 07:10:27 »
fişek yatağıda dahil
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2013, 09:12:02 »
Namluyu kubuz'dan ayır y.otomatik ise kasadan ayır,fişek yatağına bir fişek yerleştir. Fişeğin tabanından namlu ucuna kadar ölç namlu boyunu öğrenmiş olursun.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2013, 09:23:04 »
bence namlu boyunun şok etkisi değiştiği için fişek yatağı hariç ölçmek iyi olur üreticilerin ölçümü veya standart ölçüm fişek yatağı da dahilse onu bilmiyorum
bana kalırsa 71 cm den kısa namlu yaptıracaksanız her zaman 6 cm fazla söyleyin namlu boyunu o zaman fişek yatağı dahil edilmemiş olur
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2013, 09:24:13 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 27 Temmuz 2013, 03:47:16 »
bence namlu boyunun şok etkisi değiştiği için fişek yatağı hariç ölçmek iyi olur üreticilerin ölçümü veya standart ölçüm fişek yatağı da dahilse onu bilmiyorum
bana kalırsa 71 cm den kısa namlu yaptıracaksanız her zaman 6 cm fazla söyleyin namlu boyunu o zaman fişek yatağı dahil edilmemiş olur

71cm den kısa namlu yaptırıcaksanız herzaman 6cm fazla söyleyin demişsiniz. namluyu 65cm istiyosak ozaman yine 71cm yaptırmış olmazmıyız bu mantıkla  ;D
 Şimdi standart olarak fişek yatağının başlangıcından namlu ucuna kadar olan kısımın ismi komple namludur ve ölçüde öyle alınır öyle gelmiş öyle gider çok fazla kafa kurcalamaya gerek yok bence. Nasıl bir araba satınalıcaksınız ön tamponun ucundan arka tamponun ucuna kadar arabanın uzunluğu kataloğunda yazar. Ama siz ben ön tekerden arka tekere kadar olan kısmı aracın uzunluğu olarak kabuledicem derseniz olmaz buda onun gibi bişey işte.
  Kaz avı domuz avı bıldırcın avı v.s. av çeşitlerine göre uzun namlununda kısa namlununda birbirine göre avantajı ve dezavantajı olduğu için bence 6cm fazladan söylemeye gerek yok. Yani her namlu boyunun kendine göre zaten özelliği vardır.

« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2013, 13:33:59 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2013, 20:27:33 »
71cm den kısa namlu yaptırıcaksanız herzaman 6cm fazla söyleyin demişsiniz. namluyu 65cm istiyosak ozaman yine 71cm yaptırmış olmazmıyız bu mantıkla  ;D
 Şimdi standart olarak fişek yatağının başlangıcından namlu ucuna kadar olan kısımın ismi komple namludur ve ölçüde öyle alınır öyle gelmiş öyle gider çok fazla kafa kurcalamaya gerek yok bence. Nasıl bir araba satınalıcaksınız ön tamponun ucundan arka tamponun ucuna kadar arabanın uzunluğu kataloğunda yazar. Ama siz ben ön tekerden arka tekere kadar olan kısmı aracın uzunluğu olarak kabuledicem derseniz olmaz buda onun gibi bişey işte.
  Kaz avı domuz avı bıldırcın avı v.s. av çeşitlerine göre uzun namlununda kısa namlununda birbirine göre avantajı ve dezavantajı olduğu için bence 6cm fazladan söylemeye gerek yok. Yani her namlu boyunun kendine göre zaten özelliği vardır.

Bu konuda haklisiniz sanirim  ;D
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2013, 18:58:39 »

İşin özeti budur..
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2014, 21:33:16 »

Baikal denemesinde namlu uzunluğu ve çıkış hızı ilişkisi
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir