Gönderen Konu: Biz Avcıları Bekleyen Asıl Büyük Tehlike..!  (Okunma sayısı 3528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
  • www.AksuAv.com.tr - 1982' den Beri Sizlerle..
    • Online Av Malzemeleri
Biz Avcıları Bekleyen Asıl Büyük Tehlike..!
« : 05 Temmuz 2013, 09:53:07 »
Sayın forum üyesi arkadaşlarım,

öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam lütfen ilgili arkadaşlarımız müdahale etsinler, hatamız varsa da şimdiden affola..

bizleri bekleyen asıl büyük tehlike yavaş yavaş büyümektedir. Birçoğumuzun artık sıklıkla muhattap olduğu bir durumdan bahsediyorum..  Yani Tüfek ruhsatı alırken/yenilerken yaşadığımız Sağlık Raporu..

dün konya'dan bir müşterim ile görüştüm, kendisinin ruhsatı mevcut ve bitiş süresinin daha olmasına rağmen yeni bir tüfek almak için satın alma belgesine başvurduğunda sağlık raporu istenildiğini söyledi..
Müşterimizde aile hekimine giderek durumu izah ediyor aile hekimide artık biz imza atmıyoruz, devlet hastanesine gideceksiniz demiş. Devlet hastanesine gidildiğinde ise 96 tl gibi bir ücret talep edilmiş. ( Yivli tabanca ve tüfekler için gerekli olan heyet raporu yani )

Üstelik ruhsat süresinin olmasına rağmen sağlık raporunun istenmesi ne derece mantıklı?

Ve Aile Hekiminin biz imza atmıyoruz demesi gibi bir durumu söz konusu değil ( ayrıca vatandaşa teşhis koymadan sevk etme gibi bir durumu da söz konusu değil, tedavi eder ve ondan sonra sevk edebilir )

Çünkü Devletimiz içişleri bakanlığı ve sağlık bakanlığı arasında yapılan görüşmelerden sonra 1 Aile Hekimi imzasının yeterli olacağı hususunda karara varmıştır ve bu kararda halen bir değişiklik yoktur..Ancak aile hekimleri imza atmamakta, direk devlet hastanesine sevk etmekte ısrarcılardır. Bu uygulama bizim ilimizde de birkaç yıldır böyle devam ediyor, biz burada sağlık il müdürlüğüyle de görüştük ancak çok fazla bir sonuç alamadık..

Devlet hastanesine sevk edildikten sonra ise psikiyatri eşliğinde psikolog MMPI testi yapıyor, yaklaşık 350 ile 450 adet civarlarında soru soruluyor.. Üniversite sınavında bile bu kadar soru sorulmuyor :) Bu  test için ekstra 45 tl ücret talep ediliyor.. Birçok ilde yada ilçede psikolog olmadığı zaman ise civar büyük ile vatandaş sevk ediliyor ve bu daha fazla masrafa yol açıyor..

Şimdilerde bakıyorum bu sorun gittikçe il il , ilçe ilçe yayılmaya başlanmış.. Arkadaşlar devlet bu tüfek ruhsatına 24,15 tl lik bir değer biçmiş, niçin bizler bunun 5-6 katını ödeyelim?

Bu konuyla ilgili birşeylerin CİDDİ ANLAMDA yapılması gerekiyor, gerek medya konusunda gerek bürokrasi anlamında birşeyler yapılması lazım..

Bizim sektör kadar devlete vergi ödeyen başka bir sektör var mıdır? bilmiyorum!

Avcılarımız yivsiz tüfek ruhsatı, yıllık avlanma vergisi, pul ücreti gibi yıllık ciddi anlamda ücret ödüyor..

Biz av bayileri ise, %18 in dışında sattığımız her tüfek ve her adet av fişeği için 3 aylık periyotlarla il çevre orman müdürlüğüne %2 katkı payı ödüyoruz..

Av tüfekleride ise ötv, kdv yi fabrika ödüyor, biz birde bunun üzerine bir kdv daha ödüyoruz. Allah aşkına arkadaşlar söyleyin bu sektör kadar vergiye tabii bir sektör daha var mıdır ?

Onbinlerce avcı var ve her avcının yıllık devlete ödediği ücret ortalama 300 tl civarlarındadır.. Ava giderken alınan av malzemeleri,benzin,mazot,yiyecek içeçek gibi şeyler daha hariç :)

Bu konuyu ciddiyetle ele alıp, bir çalışma yapılması gerekiyor arkadaşlar..

Ne gibi şeyler yapabiliriz, bunu tartışalım..

Aile hekimlerimizin haklı tarafı varsa neye göre, yoksa da neye göre bu şekilde davranıldığını ve bunun çözümünün nasıl olacağı konusunda birşeyler yapmamız gerekiyor..

Lütfen fikirlerinizi beyan edin..

Saygılar.

Yusuf Polat AKSU - Online Av Malzemeleri - http://www.aksuav.com.tr - Karaman

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ynt: Biz Avcıları Bekleyen Asıl Büyük Tehlike..!
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2013, 09:59:58 »
Burada bizim bir abimiz de ruhsatını yenilemek için sağlık raporu almaya Aile hekimine gitmiş.

Aile hekimi de ben silaha karşıyım size sağlık raporu veremem gidin devlet hastanesinden alın demiş.

o da saf saf dışarı çıkmış bana tel etti böyle böyle oldu diye.

Be Allahın adamı dedim, o aile hekimine size şu sebeple rapor veremem diye yazı al bakalım verecek mi diye belirttim.

Bu gibi durumlarda hakkınızı arayın İl sağlık müdürlüğüne evrak kayıttan geçirip şikayette bulunun, iş resmiyete bindiği için dikkate alınacaktır.

Memleketimizde kimse hakkını aramayıp eşe dosta yakındığı için maalesef sorun ortada kalıyor.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2013, 10:38:05 »
ben aile hekimlerine de kabahat bulmuyorum aslında hastaneye yönlendirmesinin sebebi sağlık ocağındaki parasal sıkıntı ben aldığımda doktor imzaladı kağıdı verdi bekliyorum niye
bekliyorsun dedi dedim hocam ücreti filan yok mu yok dedi dedim hocam en azından 5 - 10 lira olsa iyi olur kağıt parası ve kartuş parası karşılanmış olur sonuçta sağlık ocaklarının
bütçesi de kısıtlı 10 lira kimseye bir şey kaybettirmez o kadar çok karmaşıklık varki sağlık ocaklarındaki doktora stajyer muamelesi yapıyor devlet bu doktorlar sonuçta ilaç yazan doktorlar
birde benim anlamadığım olay yivsiz tüfek sağlık raporunu polise sordum ilçedeki bana hastaneden alacaksın dedi hastaneye gittim sordum beni bir profösör e yönlerdirdi kapıyı vurdum
girdim dedim hocam silah için sağlık raporu alacaktım bazı evraklar saydı onları getir ve 96 lira para getir tamam dedim dışarı çıktım parayı doktora elden mi vereceğiz öyle söylenirken adli  sicil kaydı için gittiğim yerde ki polis dediki yivsiz tüfek için aile hekiminden alacaksın tabanca alacaksan hasteneden alacaksın dedi
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2013, 10:53:47 »
Sayın Yavuz Hocam, benim bildiğim her giriş/kayıt yapan hasta başına devletten ücret alınıyor.. Bence sorun para değil, sorun raporu imzaladıktan sonra vatandaş gider bu tüfekle birine zarar verirse doktor olarak neden imza attın derler diye gibime geliyor ama bugüne kadar böyle birşey hiç olmuş mu?

Çevrimdışı Murat KISA

• *
« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2013, 11:07:31 »
ben geçenyıl ruhsat aldım yivsiz av tüfeği ruhsatı hastaneden heyet rapor aldım ilçe emniyete götürdüm kabul etmedi aile hekiminden alacaksın dedi aile hekimine gittim aile hekimi silah için raporu biz vermiyoruz dedi bende tekrar emniyete  gittim onlarda vermesi lazım neden vermiyomuş  bana resmi yazı göndersin neden vermediğine dair dedi gittim aile hekimine oda neden heyet  raporunu kabul etmiyolar ozaman neden kabul etmediklerine dair onlarda bana resmi yazı yazsınlar dedi  ben arada kaldım. beni kullanarak tartışıyolar aralarında en sonunda aile hekiminden yalvar yakar aldım zorla raporu 1 günlük iş bir 2 hafta uzadı
Murat KISA
1990 ORDU FATSA

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2013, 11:18:34 »
Murat Hocam, neler neler var daha... Bu iş haddinden fazla ciddi boyutlara gidiyor dediğim gibi.

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2013, 11:38:19 »
Merhaba yusuf kardeş Ruhsatın süresi devam ediyorsa ve ruhsatı aldığı tarihden itibaren 6 ayı geçmiş ise satın alma belgesi çıkartılırken sağlık raporu ve adli sicil kaydı istenir ve aile hekiminden rapor istenirken bazı aile hekimleri sorumluluğun altına girmemek için silah almasında ruhen ve bedenen bir sakınca yoktur ibaresine imza atmazlar çümkü kendileri psikiyatri uzmanı olmadıkları için devlet hastanasine sevk ederler ayni durum gözlerinde sıkıntı hissedilenler içinde geçerlidir herşey aile hekiminde bitiyor.
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2013, 12:50:22 »
Merhaba yusuf kardeş Ruhsatın süresi devam ediyorsa ve ruhsatı aldığı tarihden itibaren 6 ayı geçmiş ise satın alma belgesi çıkartılırken sağlık raporu ve adli sicil kaydı istenir ve aile hekiminden rapor istenirken bazı aile hekimleri sorumluluğun altına girmemek için silah almasında ruhen ve bedenen bir sakınca yoktur ibaresine imza atmazlar çümkü kendileri psikiyatri uzmanı olmadıkları için devlet hastanasine sevk ederler ayni durum gözlerinde sıkıntı hissedilenler içinde geçerlidir herşey aile hekiminde bitiyor.

Halil Hocam, bu uygulama her yerde farklı, Bizim karaman'da boyle bir uygulama yok, 1 sefer saglik raporu alındı mı 5 yıl süre zarfında tekrar istenmiyor..  Tabiki aile hekimlerine bu yükü vermek bir noktada doğru değil ama devlet böyle uygun görmüş ve yıllardır da sorunsuz bir şekilde böyle devam ediyordu.. Ne oldu da son 1-2 yıldır bu sorun patlak verdi ?

Eğer aile hekimleri riskli görüyorsa bunu bildirip, vatandaşıda mağdur etmeyecek bir yöntem bulunması lazım..

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2013, 12:52:06 »
Öyle şeyler oluyor ki; bir müşterim kendi aile hekiminden rapor için imza alamadı sebepse aldığı ilaçlar psiyatrik ilaçlarmış ve bunada katılıyorum. (bu ilaçlarıda hanımı kullanıyormuş beyi üzerinden alıyormuş)

ama aynı müşterim tanıdığı başka bir  aile hekimine giderek imza attırdı ve ruhsatını aldı.. peki buna ne demeli?

Çevrimdışı Metin GÜNİNDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2013, 12:58:29 »
İNSANLARI KAÇAK AVCILIĞA SÜRÜKLÜYORLAR
1983-Antalya
KÖPEKSİZ AVCI SUSUZ MUSLUĞA BENZER....

image hosting services

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2013, 14:00:47 »
Benim ruhsatımın süresi bitti fakat ben öyle birşey yaşamadım. Aile hekimi sadece hastaneye psikiyatri Servisi'ne yönlendiriyor. Oraya gittiğiniz vakit tüfek ruhsatı için dediğiniz vakit hemen çıkartıp veriyor. Ondan sonra tekrar aile hekimine geldiğiniz vakit oradan aldığınız raporu gösterince kendine düşeni veriyor. Zaten ilçe emniyet amirliğine gittiğim vakit neler istendiği ile ilgili size kağıt veriyorlar oradan aile hekimi diye yazıyor. Anladığım kadarıyla aile hekimliği dr. Biraz işgüzarlık yapmış. Yalnız resim 6 ay içinde çektirmiş olduğunuz bir resim olmalı yoksa yeni resim istiyorlar. Birde pasaporta gönderir parmak izinizi alıp bir güzel fişliyorlar. Kesinlikle aile hekimi doktoruna itiraz edin. Hatta ilçe emniyet amirliğinden istek kağıdını alın eğer aile hekimi yazıyorsa vermemezlik edemezler.
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara