Gönderen Konu: 2013-2014 harita O KORKUNÇ HARİTA......  (Okunma sayısı 10185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramiz TERCAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 2013-2014 harita O KORKUNÇ HARİTA......
« Yanıtla #25 : 13 Temmuz 2013, 02:15:20 »
Bence belge almamak çözüm değil.Diyelim ki 500 milyon TL.lik belge alınmadı.Devlet için 500 milyon nedir ki,Bu işe bakanlar kıs kıs güler.Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış.Ayrıca av köpeği besleyenler ne yapacak.Özellikle yavrusu olanlar.Geç ava giren köpekten hayır gelmez.Bence tek çare;Bütün dernekler birleşmeli,nasıl bölgesel buluşmalara gidiyorsak,gidilecek yerlere hep birlikte kalabalık grup olarak gitmeliyiz.Biz avcılar sesimizi başka nasıl duyuracağız.Artık birilerinin buna önayak olması gerektiği kanaatindeyim.Bencede bu karar avcının tek sahip olduğu,tek yürek olduğu avlakforum.com da tartışılarak bir sonuca bağlanabilir.
Ramiz TERCAN
1967 ORDU

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 13 Temmuz 2013, 18:34:10 »
bunun önüne geçilmezse sen sene haritaları kontrol edin,,, ilk önce kırmızı ile ava kapatılmış aynı bölge diğer sezon yaban hayvanı yerleştirme sahası yapılmış sonraki sezon genel yahut örnek avlak olmuş...daha sonra bunlar peşkeş cekilecek,,, ve önümüze özel avlak olarak cıkacak ,,elit tabakaya satılacak ve en güzel avlaklar seçiliyor,,,, dağlarda avcıların avlanabileceği statüsüz hiçbir karış yer kalmayacak görüründe kalın,,,,

yaban hayatı geliştirme sahası
milli parklar
tabiat koruma alanları
tabiat parkı
ava yasak alan
devlet avlağı genel avlak
yaban hayatı yerleştirme sahası
örnek avlak
özel avlak
özel çevre koruma alanı

şu anda 10 statüye bölünmüş durumda avlaklar,,,

ankaranın 4 de 2 si nerdeyse av yapılama durumda
kalan 4 de 2 lik bölüm ise
tabiri caizse ne köpek gezer ne av vurulur vurulsada bulunmaz sarp popülasyonu az
ulaşımı zor yani av ve avcılıka cısından kalitesiz yerler...
avcıdan parasını alcaksın
vergisi alacaksın
bu avcılar büyün yasal sorumluluklarını yerine getirecekler sene bunları kısır ve kör yerlerde avlandıracaksın......
bu avcıyla dalga ceçmek değilde nedir... hakkını yemek değilde nedir...
belgelerini iptal ettirmek en güzelöçözüm...
çünkü bize avlanın diye bıraktıkları 4 de2 lik bölgelerde zaten denetim yok :)
diğer yerlerdede yok...
medem demetim yok
madem enayi yerine konulıyourz...
medem sözümüz geçmiyor kullanılıyourz...
hiç işim olmaz avlanan avlansın....
ben işimi bilir avıma giderim... :)
hepinize rast gele..

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 15 Temmuz 2013, 09:19:37 »
Sadece Ankara için değil Erzurum ,Erzincan ,Sivas vs avcının en çok gittiği yerler genel avlak,kuş popülasyonunun en fazla olduğu yerler yasak ve genel avlak şu ana kadar yıllardır avlandığım avlakların tamamı aynı pozisyonda bir kaç nokta açık bırakılmış bu sene de doğal olarak sadece bu noktalara hücum edecek avcı ikinci haftadan sonra ara bul kuşu senin olsun..Seneye de aynen dediğiniz gibi olacak alan işletir merayı veririz parayı gireriz avlağa..Ne diyelim pul alsak hiç değilse varlığımız ön planda olacak almazsak zaten kökten çözümü üretecekler ''avlanmaz isen avlanma'' aha ben de hep yasaklıyorum.Zihniyet belli bazı tacirler bu işi bu hale getirdi..Bu adamlarla bir kare fotoğraf çektirmek için fuarlara gitti bu millet avcının hakkını savunan ne yaptılar programlarında, köylü para kazansın şu para kazansın, keklik yok yemleme kampanyası..derken tablo ortada bu adamlar ile fotoğraf çektirmek iş değil önemli olan bu adamlara diz çöktürmek
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2013, 09:22:18 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 21 Temmuz 2013, 23:08:54 »
serhat ebi sneye herkes yoluna bakar.... pul alan pulunu alır avlanır.. özel avlakçı avlağına gider kimisi tüfeğini asar kimisi kaçak avlanır....

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #29 : 22 Temmuz 2013, 01:11:32 »
Çok şükür bizim buralarda pek alanı kapatmamışlar ama hatunun köyünün yanını kapamışlar. Bu sene sezonu orada geçiririm diyordum. Yakındı hemde. yazık oldu. İnşallah ileride düzelir.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar