Gönderen Konu: Karaciğer üzerinde şişkinlik.  (Okunma sayısı 6007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Karaciğer üzerinde şişkinlik.
« : 02 Temmuz 2013, 10:29:29 »
Selamlar..Geçen hafta Carlosun klübesinde bir avuç pisi otu gördüm.Gezdirmeye çıkardığımda yemiş ve kusmuş.Ardından yaklaşık bir hafta halsizlik belirtileri oldu.Pek yemek yemiyordu.Neyse ki aldığımız yardımlar la da bunu atlattık.Ancak dün farkettim ki sağ tarafında,tam kaburgaların bittiği noktada ve sırtına yakın kısımda avuç içi kadar bir şişkinlik var.Deri üzerine baktım hiç bir darbe yada bir ısırık belirtisi yok.Hemen veterinere götürdüm.Veteriner arkadaş çok önemli birşey olmaya da bilir(soğuk apse),karaciğer timörü de olabilir gibi birşey söyledi.Soğuk apse olabilir diyerek bir pomat verdi ve birhafta kullanmamı söyledi.Eğer timör ise ameliyatla karaciğerin yarısının alınacağını söyledi.Ne yapacağımı bilemedim.Konu ile ilgili olarak uzman arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Ameliyat durumunda kime yaptırmalıyım dikkat etmem gereken durumlar nelerdir.Tavsiye niteliğinde paylaşılırsa memnun olurum.Şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı Metin GÜNİNDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Karaciğer üzerinde şişkinlik.
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2013, 12:56:25 »
GEŞMİŞ OLSUN BAZI İLLERDE VETERİNER  FAKÜLTELERİ VAR İSTERSEN ORAYA GÖTÜRE BİLİRSİN AÇİL ŞİFALAR DİLİYORUM
1983-Antalya
KÖPEKSİZ AVCI SUSUZ MUSLUĞA BENZER....

image hosting services

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2013, 13:13:31 »
Bilal bey pisi otu tam bir baş belası,bence yine atlattığınızı sandığınız pisi otu ile ilgili sorun devam ediyor olabilir.
Tam teşekküllü vet fakültesine götürmenizi tavsiye ediyorum.2011 de buna benzer sıkıntı bende yaşadım meme ucundan girmiş ve giriş yeri belli bile değildi,memesinde daha sonra yumruk gibi şişkinlik olmuştu,meme kanseri teşhisi konulmuştu ve meme alınacaktı ameliyat için gün bile almıştım,bir kaç ilaç ve antibiotik verdi veteriner ilacın  ismini şimdi hatırlamıyorum,antibiyotiği kullandıkça şişlik azaldı yumruk kadar olan şişlik ceviz kadar kaldı ameliyat günü gittiğimde şişliğin azaldığını söylediğimde herkez çok şaşırdı detaylı inceleme sonucunda pisi otu olduğu tespit edildi ve küçük basit bir operasyonla çıkartıldı.
Tekrardan geçmiş olsun,iyi haberlerinizi bekliyoruz
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2013, 13:31:24 »
daha dün face te sohbette konusu geçti Bilal....Salih POLAT abim dediki ''köpekleri saldığımda suya giriyorlar çamura giriyorlar ve derileri zayıflıyor ve pisi otu

batabiliyor..ordada apse yapıyor''  dedi....bence detaylı bir inceleme yaptırmadan ameliyat falan düşünme...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2013, 13:32:38 »
Bu konuyu veteriner arkadaşa söylememe rağmen hiç dikkate almadı ve bu beni çok rahatsız etti.Yemiş olduğu pisi otları içeriden de biryere saplanmış olup iltihaba yol açmış olamaz mı?...iki-üç  günde oluşan bir şişlik ayrıca

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2013, 13:37:15 »
Mustafa Abi benim saldığım yerde de durum aynı.Su var suya girip çıkıyorlar ve köpekler traşlı..İnşallah pisi otudur çünkü dünkü veteriner arkadaş çok korkuttu beni.Halsizlik yorulma falan hiç birşey yok maşallah.

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2013, 13:49:47 »
Mustafa Abi benim saldığım yerde de durum aynı.Su var suya girip çıkıyorlar ve köpekler traşlı..İnşallah pisi otudur çünkü dünkü veteriner arkadaş çok korkuttu beni.Halsizlik yorulma falan hiç birşey yok maşallah.
Bilal sanki insanları en kötüye hazırlamak gibi amaçları var...Normal doktorlardada (iyileri tenzih ederim) muayene olduğun zaman hemen ameliyat

hastalığı abartma korkutma olayları duyuyoruz....hatta bundan beş sene önce anneme pat diye kansersin diyen doktoru bile gördük..Ama çok

şükürki aslı çıkmadı..kanda bir değer fazla çıkınca öyle teşhis koymuş arkadaş..tam tetkik yapmadan.....o yüzden tetkik ettirmeden iş görme...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2013, 14:01:02 »
Bilal sanki insanları en kötüye hazırlamak gibi amaçları var...Normal doktorlardada (iyileri tenzih ederim) muayene olduğun zaman hemen ameliyat

hastalığı abartma korkutma olayları duyuyoruz....hatta bundan beş sene önce anneme pat diye kansersin diyen doktoru bile gördük..Ama çok

şükürki aslı çıkmadı..kanda bir değer fazla çıkınca öyle teşhis koymuş arkadaş..tam tetkik yapmadan.....o yüzden tetkik ettirmeden iş görme...
Abi dediklerine katılıyorum ama kalbimi de bozmak istemiyorum.Bu gün başka veteriner arkadaşa da götüreceğim zaten.Bakalım o ne diyecek.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #8 : 02 Temmuz 2013, 15:53:44 »
Pisi otu yiyen bir köpek !!! ilk defa duydum :(
Köpeğin tırnak arasından 3cm kadar et içine giren pisi otlarını çok gördük bence de ukalalık olarak algılasalarda daha teşekküllü bir yerde köpeğinizi  inatla kontrolünü isteyin...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #9 : 02 Temmuz 2013, 16:16:55 »
geçmiş olsun Bilal inşallah korkulan değildir ve en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2013, 14:48:13 »
 görmeden bir şey söylemek mümkün olmamakla beraber karaciğer tümörü olmasına ben pek ihtimal veremiyorum çünkü bu tip bir tümör deri üzerinde şişlik yapmaz durumun pisi pisi otuyla ilişkili olma ihtimali daha kuvvetli görünüyor  mümkünse bir resmini buraya yükleyebilirseniz görmek isterim
                                                                                                                                                                geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2013, 03:24:35 »
geçmiş olsun Bilal Bey ,
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #12 : 11 Ağustos 2013, 16:16:11 »
Son durumu paylaştım zannediyordum ama paylaşmamışım ve durum böyle olunca forumun bir anlamı kalmadığını düşünerek fotoğraflarla son durumu sizlerle paylaşmak istedim.Evet en başta da söylediğim gibi durum pisi otunun neden olduğu bir iltihapmış.Klübesinde buldğum pisi otu artıkları ve şişkinliğin her koşmasından sonra artmış olması beni pisi otu konusunda baya şüphelendirmişti ama götürdüğüm veteriner arkadaşlar bunu pek dikkate almamışlardı.Neyse ki cerrahi müdahale ile durumu kurtardık.şimdi gayet iyi..

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 11 Ağustos 2013, 20:55:31 »
Bununla geçmiş olsun pisi otu tam bir baş belası,Carlosun eski sağlığına kavuşmasına sevindim.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 11 Ağustos 2013, 22:25:48 »
geçmiş olsun.. saglıgına kavuşması sevindirici haber....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #15 : 12 Ağustos 2013, 00:09:35 »
Bununla geçmiş olsun pisi otu tam bir baş belası,Carlosun eski sağlığına kavuşmasına sevindim.
geçmiş olsun.. saglıgına kavuşması sevindirici haber....
Teşekkür ederim Özhan Abi teşekkürler Birol Abi.Çok şükür ki bununla atlattık..Durum daha da kötü olabilirmiş

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #16 : 12 Ağustos 2013, 00:40:13 »
Pisi otu ve dikenler kopekler icin tam bir bas belasi. Umarim en kisa surede sagligina kavusur.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #17 : 12 Ağustos 2013, 01:16:18 »
geçmiş olsun bilal. umarım tez zamanda iyileşir
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU