Gönderen Konu: KÖPEĞİMİZE KAÇ GRAM MAMA VERMELİYİZ...?  (Okunma sayısı 46373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
KÖPEĞİMİZE KAÇ GRAM MAMA VERMELİYİZ...?
« : 01 Temmuz 2013, 16:10:08 »
Arkadaşlar hep mamadan kaliteden fiyatından konuşuyoruz...pekii köpeklerimize neye göre kaç gram mama veriyoruz...??

Mama paketleri üzerinde yazan gramajlar sizce ne kadar doğru..?  şu anda piyasada en çok satılan ürün olarak gördüğüm

BONACİBO ADULT mamadan ben kendi köpeğime kışın 500 gram yazınsa 400 gram veriyorum..(yattığı dönemlerde)

mamanın üzerinde ise maksimum 250 gram verilmeli diyor...köpeğim 15.03.2010 doğumlu 15 kg ağırlığında dişi setter....

Diğer bir konuda köpeğinin yanında olamayanlar için haftalık mama konabilecek kaplar var..köpeğin önünde sürekli mama olması için...

Köpeğin önünde sürekli mama olmalımı olmamalımı? olmalı ise neden? olmamalı ise neden ?

şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
Ynt: KÖPEĞİMİZE KAÇ GRAM MAMA VERMELİYİZ...?
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2013, 16:37:55 »
Mustafa abi Havalar çok sıcak şu sıralar köpekler kuru mamalara burun kıvıracaktır , tatlandırıcı gıdalar arayacaklardır bolbol gezdirmek ve egzersiz iyi gelir. Yoğurt Ayran , ara sıra et suyu veya makarna çorba suyu gibi gıdalarla verilebilir.
YAVRU KÖPEKLER İçin kurumama değişkenlik gösterir sürekli gelişim içinde oldukları için dönem dönem artırmak isteyecektir...
Ben yavru köpeklere
1*3 aylık yavrular için ; 100 ve 125 gram aralığında 3 öğün verilmesi düşüncesindeyim ara sıra farklı et ve etsulu gıdalarla tatlandırılarak sulu ve yaş verilebilir zaten anneyi emecekleri için yeterli gelecektir.
3*5 aylık yavrular için ; 165 ve 200 gram aralığında 2-3 öğün verilmesi düşüncesindeyim bu dönemde diş oluşumları için ıslatmadan vermek daha sağlıklı olduğu düşüncesindeyim.
5*12 aylık yavrular için ; 200 ve 250 gram aralığında 2 öğün yeterli gelecektir.
Ancak sürekli aynı besin verilirse köpek zamanla iştahsızlaşacaktır bıktırmadan ve köpeği lezeetli ek gıdalarada fazla alıştırmadan ara sıra farklı besinler kullanmak iyi gelir. Kuru mamayı yaş mamayla karıştırmak , evden ek besinlerle takviye vermek köpeğe değişik lezzet sunacaktır. Yoğurtlu ayran ve et suylu vermek gibi yada mantı suyu çorbayla ekmek karıştırmak gibi ara sıra fakrlı besinler vermeliyiz iştah artırır. Havaların sıcak olması belli bir iştahsızlık yapar genelde sezon kapalıyken sık olur budur ve aniii mama değişimleri sürekli aynı gıdayı kullanmak köpeklerde bir süre sonra iştahsızlık yapar verilen besini yememek isteyecektir. Bu durumda mamayı önünden almak mantıklısı olur. Bir sonraki yemek öğünde yine yemezse diğerinde mecbur yiyecektir. Ama yemiyor diye her öğün onun hoşlandığı Farklı gıdayı servis edersek istediğini bize yaptıracaktır kuru mamayı yemeyecektir:)

Bence sorun şuradan kaynaklanıyor genel olarak Avcı dostlar şunu söylüyorlar hep köpeklere günde 1 kere gidebiliyorum başka gitme eilgienme şansım yok ; Bolca 2-3 ÖĞÜNLÜK önüne veriyorum geldiğimde kabın içinde mamaları yememiş oluyor , çünki ara sıra yediği için acıkmıyor olması gereken verilmesi gerektiği kadar verilmeli öğün arasında mama önünde kalırsa yine acıkmayacaktır :)

Yetişkin bir köpeğimize günde 1 öğün vereceksek 350 gram yeterli gelecektir , köpeğimiz hamile ise 400 gram  ve + besinlerle verilebilir :)
Günde iki öğün vereceksek 175-175 verebiliriz ama mutlaka yetişkin köpeğin kuru mamasını düzenli yemesini istiyorsak  aynı saat ve aynı zamanlarda vermeliyiz köpek yemek saatini bilmeli . Köpek gezdirilmeli egzersiz verilmeli kuru mama köpeğin karnında şiştiği için uzun bir süre açlık hissi vermeyecek bolca su ihtiyacı hissettirecektir suyu içen köpek iyice şişecektir o yüzden köpek mutlaka egzersizini düzenli yapmalı....
Ara sıra besin ihtiyacını tatlandırmalı ve ara sıra farklı besinler yedirmeli Bizler bile her öğün lahmacun yesek bir süre sonra bıkarız :) o yüzden zaman zaman mamasını yaş mamayla yada farklı bir mamayla karıstırarak vermeliyiz ki servis edilen mamaya burun kıvırmasın....
Havaların sıcak olusu şuan köpeklerde iştahsızlık yapacaktır çok mama vermekte köpeğe şişkinlik yapacaktır diğer öğünde yemek istemeyecektir o yüzden çok vermenin yararı olduğu kadar zararıda olur...
Köpek yavru olsun yetişkin olsun servis edilen öğün saatinde yemek yemiyorsa önünde yemek durmamalı düşüncesindeyim .
Önünde bir sonraki öğüne kadar kalacak olan mamadan ara ısra alacak iştahını bastıracak ve diğer öğünde yine yemek istemeyecektir.Eğerki yaş olarak veriysek mama belli birzaman sonra özelliğini kaybedecektir köpeğinde midesini bozacaktır . Herşeyi yapıyorsak ve hala köpeğimiz bu durumda mamayı yemiyorsa sıcak etkiler yada genetiktir bazı köpekler iştahsız olurlar ve köpeklerimize parazit ilacı vermezsek köpek nekadar yerse yesin kilo alamaz o yüzden köpeğin yediği kadar egzersiz yapıp yakması bol su içmesi gerekli diye düşnüyorum :)
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2013, 17:15:48 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Cahit ÇAKIR

• *
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2016, 14:02:34 »
Değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Cahit ÇAKIR
1966 Çanakkale

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2016, 15:55:22 »
günde 1 defa 400-450 gram falan veriyorum ben ölcü olarak 2 bucuk su bardağı civarı kullanıyorum.
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2016, 15:58:10 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991