Gönderen Konu: bir kurşun daha ne kadar kötü olabilir...  (Okunma sayısı 14855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
Ynt: bir kurşun daha ne kadar kötü olabilir...
« Yanıtla #25 : 05 Mayıs 2015, 22:17:31 »
Bu yakındığınız firmalar hangileri
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 06 Mayıs 2015, 11:26:34 »
Benim deneyip bir daha kullanmayacaklarım: özkursan, zuber, jet - yaf speedy slug biraz daha düzgün ancak o da namlu içine sıvanıyor çok fazla.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 05 Haziran 2015, 23:23:50 »
kurşun fişekler ister istemez namluya sıvama yapıyor ama hepsi değil geçen sene atış yaptım baya namlu berbat olmuştu dedim kim temizleyecek şimdi diye düşünürken zuber ile meca vardı yanımda hangisini attım bilmiyorum atıştayken namlu içine baktım tertemiz harbi çekilmiş gibi dahada fişek atmadan geldim eve hazır namlu temizken
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı S.Cevat CAN

• *
« Yanıtla #28 : 06 Haziran 2015, 19:53:06 »
Namluya kurşun sıvanmasının aynı atış gününde yapılan atışın hassasiyetini biraz bozması harici neden dert edildiğini bir türlü anlamam. Grupman bozuluyor diyenler bulaşık teli ve harbi takımını alır 10 atışta bir veya ne kadarda bir arzu ederlerse 5 defa ileri geri yapar al sana ayna gibi namlu, zerresi bile kalmaz. Çizilecek vs diye korkanlar gerçekten boşuna evham yapıyorsunuz bu yöntemle çizebileni tebrik etmek lazım hilti falan kullanmış olmalı derim 😀  Temizlemeye üşenen varsa onu bilemem tabi ama yol yakınken  o üşengeçlikle avdır,tüfektir,silahtır vazgeçmesini tavsiye ederim.

Samimiyetle soruyorum kurşun sıvanması avcıları neden bu kadar çok korkutuyor?
Dokuzlar 12 ga poze-Akkar 12 gaChurchill 205 poze
Armsan eos 36 ga tek kırma-Armsan 12 ga Rs a1
Benelli m2 12 ga
Mauser M03 8x57cal.
S.Cevat CAN 1982 İSTANBUL

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 08 Haziran 2015, 09:39:24 »
Bende samimiyetle söyliyeyim Cevat kardeş, sıvamaların kurşunu tıkayıp namluyu patlatmasından korkuyorum,ama ben 30,40 hatta 50 kurşun attığımı hatırlıyorum hiç temizlemeden..
Bunun standardı nedir bilen yok heraldi,birde sarsılmazda sıvama 30 cm e kadar oluyor,bizim biraderin akdaş ta 10 cm e kadar oluyor,acaba neden diye düşünüyorum ve aklıma namlu iç çapı geliyor.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 08 Haziran 2015, 09:42:25 »
Ben geçen sene özkursan bir koli kurşun aldım hala atıyorum hatta geçen cumartesi iki kutu attım,36 mt mesafe hedef kağıdına,merkezde 10 cm de toplandı,acaba son üretimlerimi sıkıntılı.
Kurşunları yumuşak topraktan çıkardım birde ne göreyim hiç bozulmamış(çok az) ve tapalar hepsinde yapışık halde duruyor,4-5 tane çıkardık üşenmeden aynı. Kurşunu sert belli ama yerlilerin hepsi öyle.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı S.Cevat CAN

• *
« Yanıtla #31 : 08 Haziran 2015, 16:17:58 »
Raha bey samimi cevabınız için teşekkür ederim. Ancak gereksiz evham yapıyorsunuz desem umarım bu kardeşinize darılmazsınız.

Kendim tek kurşun atışında 100 ün altında atmam desem hem de piyasada bulabildiğim en ucuz fiyatlı olanlarla... Yivsiz tüfeği de merada temizlemek gibi bir huyum hiç yoktur.  Özellikle temin avdan kolilerle aldığım meca yaf gibi ucuz piyasa kurşunlarından kullanırım. Bir iki seferde arkadaşların getirdiği Özkursan kama tek kurşunları da kullandık. Yakın zamana kadar arkadaşlarımında tüfeği yoktu onlarda benim tüfeklerle atarlardı ki düşünün ortaya çıkan atım adetlerini. O kadar ki atış etkinliği bittiğinde kahvesine gittiğiniz köyün insanları " Be evlatlar sizde para mı çok akıl mı yok? " diye takılırlardı. Ne yapalım bizde taktik çalışma,öylesine stress atmak için atışma derken çekirdek gibi fişek yakmayı sevenlerdeniz.

Bugüne kadar uygun şokla hiç bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım. Eğer karşılaşan varsa yapılan atım adeti ile birlikte paylaşılırsa sevinirim.

Hatta bir etkinlik sonrası namlu içini fotoğraflayıp paylaşmak borcum olsun.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2015, 16:19:24 Gönderen: S.Cevat CAN »
Dokuzlar 12 ga poze-Akkar 12 gaChurchill 205 poze
Armsan eos 36 ga tek kırma-Armsan 12 ga Rs a1
Benelli m2 12 ga
Mauser M03 8x57cal.
S.Cevat CAN 1982 İSTANBUL

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 10 Haziran 2015, 15:17:27 »
Doğrudur,hiç 100 adete ulaşmadığım için patlatıp patlatmadığını öğrenemedim:) ama sende sıkıntı çıkmadıysa demekki o adetlere ulaşılabilir bildiğim iyi oldu.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 10 Haziran 2015, 15:22:05 »
Ama artık 12 sıkıyor gidişat 36 lık kovboy tüfeği, 12 lik tüfeklerle atışlar zahmet oluyor, akşam eve dönüşte namluyu temizlemeye üşeniyorum. Bizim gibi atıcılar için en ideali 36 lık diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2015, 15:26:27 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 15 Haziran 2015, 00:13:54 »
ben geçen sene atış yapıyordum hedefin arkasında ufak kaya parçası vardı kurşun bir sekti kulağımızın dibinden geçti 2 saniye sesini duydum ciiiuuvvv diye
sanki bakır fişek gibi fişekleri hatırlamıyorum zuber olması lazımdı zaten hep zuber alıyorum ama bazen değişik marka merak ettiğim fişekleride deniyorum aslında not alsam unutmam normalde saf kurşun o kadar sekmemesi lazımdı diye düşünüyorum
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 19 Haziran 2015, 23:38:17 »
ben de özkursanı 20 yıllık bir tüfekte atıcaktım fişeği sürdüm fişek yatağın içine gömüldü, çıkarayım derken de güm diye patladı önümüzde de kocaman bir taş vardı,  sekse  gelse  beni ortadan  delip geçerdi çok yakındı dikkat etmek lazım.
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Yavuz YILDIZ

Çevrimdışı Ahmet KAYNUP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 28 Kasım 2015, 08:07:01 »
Merhabalar bende oldukça sık kurşun atarım. Özkursan siniper tek kurşundan aşırı derecede memnunum. 100 150 metreden sapma yapma yapmadan atışlar yapabiliyorum. Örnek verecek olursak daha geçen hafta 100 metreden ayran bidonu na attım gayet başarılı. Hatta 50 metreden kendi kovanını bile vuracak kadar hassas bir kurşun.

Ama özkursan etna power diye yuvarlak bir kurşun var onun hedeften 3 -5 metre değil 25-30 metre saptığını gördüm ve hatta videosu bile var. Hayatımda bukadar sapan kurşun görmedim ben. Ama siniper on numara kurşun.
1979 ankara