Gönderen Konu: bir kurşun daha ne kadar kötü olabilir...  (Okunma sayısı 14854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hayri KARACAN

• *
bir kurşun daha ne kadar kötü olabilir...
« : 01 Temmuz 2013, 04:57:48 »
öncekile herkese selamlar; avcı ve atıcı arkadaşlar,bilmiyorum kullananan varmı ama benim kullandığım (keşke kullanmaz olaydım) özkursan tek kurşunlar ile başımdan geçen olayları paylaşmak istedim.çanakkale/çan erenler avcılık ve atıcılik derneğinin düzenlediği trap ve tekkurşun yarışmasına katıldım 50 metreye kağıt hedefe(puanlı) 5 adet kurşun atışi üzerinden yapılıyordu.ilk 4 atışi farklı bir marka ile beşinci atışi özkursan ile yaptım(bir gün önce denemek için 5li paketteki kursunlarin birini atmıştım)ilk 4 atış (8,7,7,6) =28 puan.fakat beşinci atış acaip şekilde üst gitti öyle birde patladıki sanki top atışi yandaki arkadaşlar nasıl kurşun atıyorsun diye sordular. hedef kağıdını bile tutmadı (okadar da emin olarak atmıştım) neyse belki benden kaynaklıdır diyerek atış yapan arkadaşları kenardan izlemeye devam.Oda ne sanki top patladı herkesin dikkati atıcılarda ne oldu acaba..! Arkadaş tanıdık,hacı ne atıyon len öyle.?yav özkursan attıydım emme kağıdı bile tutmadı,yav çokda eyi patladı tutması lazımdı.bu özkursandan şüphelenmeye başladım.(arkadaşlar arasında iddiamız da vardı.5 atıştan 4 vuruşla elenmek hatayı kursuna yüklemeye çalışıyoruz tabikide....Yine bir avcılık ve atıcılik trap ve tekkurşun yarışması canakkale/yenice hedefler bu sefer su şişesi 4 şişe 4 atış 30-35 metreden 1. Atış karavana 2. atış vuruş 3.atış sanki dane(top)patladı herkez bana bakıyor neo len hayri ne atıyon oğlum sen öle.karavana 4.atış ta attığım fişeği çıkarıp aynı göze(süper poze üst göz)bir özkursan daha nisan ateş tık...acaba selektör yanlış gözdemi bakıyorum.?hayır doğru tarafta üst patlaması lazım tüfeği yeniden kurup nisan al ateş tık.. Gene patlamadı hay anasını sattımın tüfe:)fişeği çıkarıp alt göze koyup patlatıyorum.gene karavana...:)atışlardan gelince evde merak edip tüfeği söküyorum oda ne iğne kırık...hay ben senin (.... ....) seni kurşun gibi alanıda atanıda icat edenide... Kardeşim bu kursuna standart kurşun adını vermişsin hiçbir standardı yok.bide ne koyuyorsun içine top gibi patlıyor tüfeği parçalayacak insanın kulakları uğulduyor.böyle şeyleri satmayın kardeşim kullanan birdaha almazda bilmeyenleri bari yakmayın bugün iğne kırılır yarın namlu patlar.insan sağlığı ile oynamayın....
DOĞUM YILI YAZINIZKızılelma Köyü/Çan/Çanakkale

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: bir kurşun daha ne kadar kötü olabilir...
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2013, 09:25:19 »
Yerli malı yurdun malı herkes kullanmalı mı???? ;)
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2013, 21:56:55 »
Firmasına mail atın veya istiyorsanız telefon edin, dikkate alacaklardır. Almazlarsa zaten satışları düşer. Buraya yazmanız bizi uyarmak açısından güzel, teşekkürler.

Bu arada fişeklerde tehlikeli basınç sorunu varsa o en vahimi olur, Allah saklasın. Keşke basıncı ölçtürebilecğimiz bir yer olsa diyeceğim ama zaten hedefe isabet etmeyen fişekten kime ne? Bence fabrikasıyla da temasa geçin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2013, 22:18:26 »
av bayisine gitmiştim alacaktım özkursan bayi ben satmıyorum dedi namlu yarıyormuş filan dedi
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2015, 14:04:02 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2013, 23:15:56 »
bu yerlilerin hepsi aynı, al birini vur ötekine...
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Hayri KARACAN

• *
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2013, 03:15:43 »
 konuyu aynen özkursana mail olarak ta gönderdim. Bakalım cevap gelecekmi.?gelirse burada paylaşırız.

Çevrimdışı Fatih EROL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2013, 10:38:20 »
allaha şükür bir kazaya belaya sebebiyet vermemiş. gelen cevabı bekliyoruz.
Fatih EROL
1983 istanbul

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2013, 17:08:43 »
Onun kadar varmı bilemem ama Aquila'yı da sıralamaya koymak isterim. 20 kalibresini kullandım. Allah'tan deneme atışıydı. 40 adımda 10 lt'lik tenekeye, biri isabet güzel, ikisi 10 cm kadar aşağıda, hatırladığım kadarıyla bir iki tanesi de 5-10 metre civarı kısa düştü. Basınç zayıflığı da kedini bariz belli ediyordu.
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2013, 18:43:02 Gönderen: Nuri KOPLAY »
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Hayri KARACAN

• *
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2013, 06:37:30 »
özkursana gönderdiğima e-mail'a cevap geldi.yarışmalarda;özkursan sniper kursunu kullanmamızı domuz avında;özkursan kama tipi kursunu kullanmamızı.standart kurşunları ise yıllardır avcıların sorunsuz kullandığını söylüyorlar.fakat ben bunları değilde. Konuyu araştıracaklarını fişeklerde basınç problemimi var çekirdeklermi sert nerede sorun varsa sorunu bulup gerekirse fişekleri toplatıp ne gerekiyorsa yapıp bizler ilede paylaşacaklarını söylemelerini beklerdim.yinede cevap yazmaları bile bir gelişmedir.şimdi yine bu istekleri belirten bir e-mail gönderdim bakalım ne çıkacak.

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 24 Temmuz 2013, 00:08:26 »
Bende Bıldırcın Fişeği Denemiştim. Özkursan Bıldırcın Özel... Bir Daha Tövbe...
Gerçi Bu Sezon Yenilemişler Özkursan Bıldırcın Özel YENİ.... Tövbe Dedim Bir Kere Dönüşü Yok.
SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 24 Temmuz 2013, 12:01:48 »
ben yerlide yaf diyorum.yaf speedy atışlardada avdada güzel 29gr 450m\sn.avdada yaf slug gold ucunda çelik bilye olan.sarı bakır kaplı çift tesirli tabir edilen.ben özkursan kamayı kullanmıştım ama hoşuma gitmemişti başkada fişeğini kullanmadım.zaten artık kendim dolduruyorum kurşunlarımı içim rahat saf kurşun 100 mtreye kadar fazlasıyla yetiyo.selamlar.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Abdullah BOZDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2014, 11:44:13 »
merhaba. yerli olarak bir kaç marka var iyi olarak. özkursan işi abartıyor iş yapcam diye namluya zarar veren  kama adlı fişeği üretiyor gereksiz saçma..
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Muğla

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #12 : 09 Şubat 2014, 05:26:20 »
Ben hala daha özkursan gibi bir fişeğin neden kullanıldığını, insanların bunun neyini beğenip attıklarını merak ediyorum.
ben bu güne kadar ne aldım, nede attım. verdiğin paraya yazık.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2014, 19:30:44 »
acaba atış yapılan tüfekler zarar görsün avcılar da gitsin yeni bi tüfek alsınlar diye olabilirmi piyasa haraketlensin diye bide reklam yapıyorlar yabanda
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2014, 20:04:45 »
merhaba hayrettin bey attığınız kursun 35 gr özkursan kama mıydı acaba aman aman siz siz olun değil özkursanın tek kurşunları diğer fişeklerinden bile uzak durun derim tüfeğinize ve kendinize yazık etmeyin siz ucuz kurtarmışsınız tüfeğinizin namluısu yarılmadan kaç atının canı yandı bu özkursandan bilen yok
« Son Düzenleme: 13 Mart 2014, 20:06:06 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #15 : 13 Mart 2014, 20:26:33 »
çok güzel kurşun çünkü avcılara iyiyi kötüyü araştırmayı öğretti.bizim italyan fabarm pompalının namluyu ve kasayı halletti.yaf 34 gr gülle kurşunları atın deneyin pişman olmazsınız.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 13 Mart 2014, 20:38:32 »
özkursanna para verip tüfeğinizi parçalacağınıza yaf  speedy 29 hızlı kursun alın yada 30 gr meca foster ondan sonra dönüp arkanıza bile bakmayın
1985
BURSA

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #17 : 13 Mart 2014, 21:02:29 »
başımıza gelen meraktan at gülle kurşunu bak işne,kaşındık sanki domuz çelik yelekle geziyor ortası bakır zırh delici gibi kurşunu aldık namluya bombe yaptı.kama mıdır nedir.ama tövbe artık.32 gr yada 33 gr gülle kurşundan başkası yalan.hem isabet oranı yüksek hemde kurşun dökme kalıbınız varsa kendiniz yapabilirsiniz.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 14 Haziran 2014, 22:42:14 »
ben her zaman söylüyorum namlu etleri ince diye kurşunlara kabahat bulmayın sanki mantar tabancası mübarekler 1.mm namlumu olur fuarda çoğu tüfek firmasına söyledim namlularınız çok ince diye abi öyle göründüğüne bakma birşey olmaz sağlam dediler şu Quantum namlusu gibi yapsalar ne olacak sanki adamlar tam benim kafada çıktı 2.7mm namlu et kalınlığı
tüfeği incelemek için gittiğimde adam önce namlunun neden bu kadar kalın olduğundan başladı söze ben bayramda bulursam kama kurşunlardan deneyeceğim
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2015, 00:04:27 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #19 : 15 Haziran 2014, 00:34:43 »
Attıgınız fişek hangisiydi yazsaydınız iyi olurdu
Şimdi yaftada züberdede rotweldede daha bbir çok markada farklı isimler altında GUALANDİ kurşun kullanıyor
eger attıgınız öz kursan snipersa o zaman yaf spedyden tutun diger bütün firmaların kurşunlarındada problenm yapar
Özkursan kama nedendir bilinmez normal demirmi nedir cnc tornadan geçirip pilastik bir kovanın içine koyup piyasaya sürmüşler
Bende sırf bu GUALANDİ kurşunlar aynımıdır merakından büütn yerli firmaların GUALANDİ kurşunlarından birer paket alıyorum
Özkursan sniper, ;Yaf speedy, Zuber target, Sterling impetus, Meca gualandi slug, daha bir çok firma bu kurşunu degişik adlar altında satmaktadır
  • YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #20 : 22 Haziran 2014, 12:52:32 »
İğneyle kurtuldugunuza sevindim. Geçmiş olsun
https://m.youtube.com/?q=%C3%B6zkursan+kama#/watch?v=0RcNyz5Nf2w
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Burhan KARAASLAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 14 Şubat 2015, 02:28:48 »

Burhan KARAASLAN
1981 KIRIKKALE

Çevrimdışı Sedat ÇELEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 21 Şubat 2015, 20:46:59 »
Özkursan fabrikası Sakarya'da fabrika göletlerin yanına kurulmuş. Bende göletlere balığa tutmaya gidiyorum.fabrika çalışanı eleman belli periyotlarda fabrikanın göl Üzerindeki iskelesine çıkarak rastgele ateş Açıyor Saçmalar Üzerimize geliyor. Bağır çağır elemandan tepki yok. İşin tuhafı bizim av kanalı fabrikaya gidiyor fabrika sahibide bu göl suni göl canlı yaşamıyor diyor. Sudaki koca kazları Görmüyor herhalde. Ben insana SAYGI duymayan bir şirketin ürününü kesinlikle kullanmam. Saygılar
1979 SAKARYA

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 05 Mayıs 2015, 11:54:30 »
Biz de ucuz diye nişana atmak için almıştık bu kadar dandik kurşun görmedim, bazı fişekler ortadan koparak plastikle beraber gitti, bazısı çaktı, namlu içine sıvanma hat safhada zaten bir saat harbiyle uğraş dur, istikrar diye bir şey yok, biri hedefe vuruyorsa biri 50 cm üste biri 2 metre öne vuruyor. Birbirinden çok farklı patlıyor içindeki baruta baktım kurusıkı mermilerde olan barut gibi bir şey namluda ve kasada barut kalıntısı oluyor. Bedava verseler atılmaz... 
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Murat ÇELİKBAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 05 Mayıs 2015, 22:04:25 »
Ucuz malın yahnisini yemeyin arkadaşlar.Şu av işine tonlarca para döküyorsunuz 10.-tl fazla verin kaliteli fişek alın. üreticilerde kaliteli üretim yapmayacaksa kapatsın gitsinler. avcıyı keriz yerine koymasınlar. Hiç bu sitede yabancı fişekten şikayet eden duydunuzmu ? bizimkiler buyursunlar aynı kalitede yapsın aynı fiyatı istesin canım feda .
Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA