Sn yivli kullanıcıları ve dağ avcıları,
Bu yakınacağım konudan bazılarımız muzdaripsinizdir.Daha önceki muzdaripliğimden bahsetmiştim 7 mm in öldürücü olmayışından şimdi ki şikayetim ise bir dağ avcısının tüfeğinin ağırlığı.
Dağ avcısından kastım şu, Allah nasip ederse 25 kasımda kota ile teke avım var.5 gün boyunca dağlarda gezeceğiz.Ve bana rehberlik yapacak abimiz bu kullandığım tüfeğin gereğinden fazla ağır olduğunu söylüyor.Ağırlıktan kastım şu tüfekteki kullanılan optik nf nxs,muzzle breake,harris bipod,mak milmont ayak bu saydıklarım neredeyse bir cz 550 kadar daha tutuyor.Yani dağda gezrken 2 tüfek taşımış gibi.
Tüfekteki şimdiki extralar ve gramajları şöyle,
1.NF dürbün 31 oz yani 1 kg
2.Harris bipod 630 gram
3.mak milmont ayak 220 gram
4.Muzzle breake 900 gram
Yani tüfekteki extralar yaklaşık 3 kilogram dağ avcıları bilirler extradan taşınan gramın bile ağırlığını ki bu 3 kilogram rehbere hak vermeye başladım
Onun için hafif malzeme politikası izlelmeye karar verdim abd den leupold un ultralight dürbünü badgerin en hafif ayağı ve ayrıca tüfekteki muzzle breake ve bipod çıkaracağım domuz süreklerinde belki yine tüfeğime bunları eklerim ama şimdilik en azından kota bitimine kadar böyle bir yol izlemeye karar verdim.Umarım grupmanım da çok büyük değişiklikler yaşamam. Böyle bir değişiklik yapma konusundada siz değerli üyelerin bilgisine başvurmak istedim.Hepinizin görüşü benim için önemli.
Saygılar,