Gönderen Konu: Hafif tüfek mi ağır tüfek mi  (Okunma sayısı 2399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı T.Emirhan MERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hafif tüfek mi ağır tüfek mi
« : 18 Haziran 2013, 12:02:42 »
Sn yivli kullanıcıları ve dağ avcıları,
Bu yakınacağım konudan bazılarımız  muzdaripsinizdir.Daha önceki muzdaripliğimden bahsetmiştim 7 mm in öldürücü olmayışından şimdi ki şikayetim ise bir dağ avcısının tüfeğinin ağırlığı.

Dağ avcısından kastım şu,  Allah nasip ederse  25 kasımda kota ile teke avım var.5 gün boyunca dağlarda gezeceğiz.Ve bana rehberlik yapacak abimiz bu kullandığım tüfeğin gereğinden fazla ağır olduğunu söylüyor.Ağırlıktan kastım şu  tüfekteki kullanılan optik nf nxs,muzzle breake,harris bipod,mak milmont ayak  bu saydıklarım neredeyse bir cz 550 kadar daha tutuyor.Yani dağda gezrken 2 tüfek taşımış gibi.

Tüfekteki şimdiki extralar ve gramajları şöyle,
1.NF dürbün 31 oz yani 1 kg
2.Harris bipod 630 gram
3.mak milmont ayak  220 gram
4.Muzzle breake 900 gram

Yani tüfekteki extralar yaklaşık 3 kilogram dağ avcıları bilirler extradan taşınan gramın bile ağırlığını ki bu 3 kilogram rehbere hak vermeye başladım  :D
Onun için hafif malzeme politikası izlelmeye karar verdim abd den leupold un ultralight dürbünü badgerin en hafif ayağı ve ayrıca tüfekteki muzzle breake ve bipod çıkaracağım domuz süreklerinde belki yine tüfeğime bunları eklerim ama şimdilik  en azından kota bitimine kadar böyle bir yol izlemeye karar verdim.Umarım grupmanım da çok büyük değişiklikler yaşamam. Böyle bir değişiklik yapma konusundada siz değerli üyelerin bilgisine başvurmak istedim.Hepinizin görüşü benim için önemli.
Saygılar,
1988 MERSİN

Çevrimdışı Eşref OSMANOĞLU

• *
Ynt: Hafif tüfek mi ağır tüfek mi
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2013, 11:20:44 »
Şunların resmini yollarmısınız,ayakla dürbün harici gereksiz olabilir...
Eşref OSMANOĞLU
1977-Ordu

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2013, 11:45:45 »
Cz 550 300 win mag kullanıyorum. Sizin yapacağınız avda olmazssa olmaz diyeceğimiz şeyler tüfek fişek ve doğru ayarlanmış dürbündür. Bunun dışındakiler işe yarayabilir ama lüx olur. Ben olsam muzzle brake i bırakırdım. Bipot yine stabil atış için işinize mutlaka yarayacaktır ama kıl tetiği kurup doğru desteklenmiş bir çanta vs gibi birşeyden destek alarak da pekala gayet güzel atış yapabilirsiniz.Umarım istediğiniz gibi bir trofe ile dönersiniz.Rastgele
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Eşref OSMANOĞLU

• *
« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2013, 13:46:40 »
Ha bide şu var afedersiniz ama eşeğe semeri yük olmazmış,bence yivli tüfeği olan ağırlığı düşünmemesi lazım... 8)
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2013, 13:47:46 Gönderen: Eşref OSMANOĞLU »
Eşref OSMANOĞLU
1977-Ordu

Çevrimdışı T.Emirhan MERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2013, 10:11:55 »
Umarım Fehmi bey istediğim trofeyle dönerim.Hedefim 12 yaşar. ::)
Sayın Eşref fotoları yükleme konusunda üşeniyorum desem bana kızmazsınız umarım.
Sayın Fehmi evet bende gerçekten Muzzle breakı sökmeyi düşünüyorum ve kota zamanında öyle yapacağım muhtemelen.
Saygılar..
1988 MERSİN