Gönderen Konu: BORNAGHI BİOR , AQUILA T2 SPORTING, MİRAGE SPORTING BİOR FİŞEKLERİ  (Okunma sayısı 15545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
herkese selamlar  forum dostları,  bu iki fişeği stoeger m2000 61 slug namlu tüfeğimle bıldırcın avında kullanmayı düşünüyorum değerli görüş,deneyim ve önerilerinizi esirgemeyin.şimdiden teşekkürler. 

greenshot free download

image search

bu fişeğide 71 cm namlu ile  üveyik avında kullanmak üzere aldım deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.

image upload without registration
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2013, 21:27:35 Gönderen: Gürkan ONAT »

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Ahmet ERTOĞRUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aquila  32 gr 8 numarasini uveyikte kullandim ,  tatminkar sonuclar almadim , bildircinda sorun cikaracagini sanmiyorum . Bulabilirsen  alabilirsen lambro fisenklerini tavsiye ederim , mukkemmel sonuclar verdiler
1991 MAGOSA KIBRIS

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aquila  32 gr 8 numarasini uveyikte kullandim ,  tatminkar sonuclar almadim , bildircinda sorun cikaracagini sanmiyorum . Bulabilirsen  alabilirsen lambro fisenklerini tavsiye ederim , mukkemmel sonuclar verdiler

Lambro temin edebilirim hocam henuz denemedigim bir fisek ama denerim tufegin ilacini bulana kadar devam.
Bu arada 32 si belki 28 e gore yavas kalmistir aquila nin.
Aslinda bana gore uveyik fisegi 24 te benim tufek calismiyo hafif geliyor inertia driven olusundan.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Şu Bornaghi'den kullanmıştım sanıyorum ama epey oldu. Hususi seçmedim, bulduğum oydu. Av vurmakta sorun olmadı ama yakın mesafede atmamak iyi olur. Biraz kurum yapmıştı.

Diğerlerini denemedim. Ben ayıptır söylemesi RC1 28 ile bir çok avı yapıyorum. O yoksa başka fişek arıyorum. Ama her tüfeğimde de memnun kaldığım fişek.

Buna rağmen ava götürmeden evvel, av gününe yakın zamanlarda(yani havasında) fişekleri bir denemek çok iyi olur. Özellikle kendi fişeklerimi doldurmaya başladıktan sonra sıkça kağıda denemeler yaptım ve bazen fişeklerin felaket kötü dağılım verdiğini gördüm. Aynısı hazır fişeklerde de oldu. Yani fikir almak iyidir ama bir kez de denemeden koliyle falan almamalı. Şu da var, bazen aynı fişek seneden seneye değişiyor. Bu da kullanmadan denemek için bir sebep.

Hatırlamışken geçenlerde bir yerde okuduğum bir sözü yazayım: Hayatında bir kez olsun denemeden fişekleri alıp ördek avlamaya giden avcıya biraz acırım. Fakat bir kere denenmemiş fişekle üzerine ateş edilen ördeğe çok acırım.

Söz tam böyle değil ama mealen buna yakın. Bunu söyleyen çok değer verilen Amerikalı bir balistik uzmanı. Winchester de dahil büyük firmalarda öncü çalışmalara imza atmış biri; Bob Brister. Toprağı bol olsun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
bornachinin 9,10 nosunu kullandım ,hem keklikte,çullukta ,bıldırcında,kara tavukta,hepsinde memnun kaldım,,mirage yide sadece bıldırcında kullandım bir arkadaş verdi sevmedim,,,diğeri yerli olduğu için denemedim,yerli yaf ve sterling,chedite den çok çektim,,onun için uzak duruyorum ,,bir arkadaşımdada var stoger 2000.rio 30 keklik resimli bir fişeği var onunla yıllardır kullanır çok memnun,,bende kullanıyorum bende memnunum,,,
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Kadir ÇALIKLI

• Müdavim Üyemiz
bornagi bioru kullanıyorumçok memnunum
Kadir ÇALIKLI
1972 UŞAK

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Şu Bornaghi'den kullanmıştım sanıyorum ama epey oldu. Hususi seçmedim, bulduğum oydu. Av vurmakta sorun olmadı ama yakın mesafede atmamak iyi olur. Biraz kurum yapmıştı.

Diğerlerini denemedim. Ben ayıptır söylemesi RC1 28 ile bir çok avı yapıyorum. O yoksa başka fişek arıyorum. Ama her tüfeğimde de memnun kaldığım fişek.

Buna rağmen ava götürmeden evvel, av gününe yakın zamanlarda(yani havasında) fişekleri bir denemek çok iyi olur. Özellikle kendi fişeklerimi doldurmaya başladıktan sonra sıkça kağıda denemeler yaptım ve bazen fişeklerin felaket kötü dağılım verdiğini gördüm. Aynısı hazır fişeklerde de oldu. Yani fikir almak iyidir ama bir kez de denemeden koliyle falan almamalı. Şu da var, bazen aynı fişek seneden seneye değişiyor. Bu da kullanmadan denemek için bir sebep.

Hatırlamışken geçenlerde bir yerde okuduğum bir sözü yazayım: Hayatında bir kez olsun denemeden fişekleri alıp ördek avlamaya giden avcıya biraz acırım. Fakat bir kere denenmemiş fişekle üzerine ateş edilen ördeğe çok acırım.

Söz tam böyle değil ama mealen buna yakın. Bunu söyleyen çok değer verilen Amerikalı bir balistik uzmanı. Winchester de dahil büyük firmalarda öncü çalışmalara imza atmış biri; Bob Brister. Toprağı bol olsun.

Cok haklisiniz hocam fisek mutlaka denenmeli onerileriniz icin tesekkurler.
Kurum derken hayvan uzerindeki olusanmi?

« Son Düzenleme: 16 Haziran 2013, 23:49:19 Gönderen: Gürkan ONAT »

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bornachinin 9,10 nosunu kullandım ,hem keklikte,çullukta ,bıldırcında,kara tavukta,hepsinde memnun kaldım,,mirage yide sadece bıldırcında kullandım bir arkadaş verdi sevmedim,,,diğeri yerli olduğu için denemedim,yerli yaf ve sterling,chedite den çok çektim,,onun için uzak duruyorum ,,bir arkadaşımdada var stoger 2000.rio 30 keklik resimli bir fişeği var onunla yıllardır kullanır çok memnun,,bende kullanıyorum bende memnunum,,,

Mirage i ordekte  bende hic begenmedim ama bior u bi deneyecegim

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bornagi bioru kullanıyorumçok memnunum

Hocam fisek dikkate degecek kalitede gorundugunden bir tane kestim ve inceledim .
Kovani,sacmasi,tapasi gercekten iyi kalite gorunuyor ozellikle sacmasi bana bayagi bi yumusak geldi yaniliyo olabilirim sonucta no 11 hashas tanesi gibi ezildi dislerimin arasinda.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Namluda oluşan isi kastettim Gürkan Bey. Hemen şimdi kullandığım Mirage boş kovana baktım. Doldurduğum için hala birkaç boşu duruyor. Kullandığım Bior değilmiş. 28 g Sporting vs vs yazan turuncu bir kovan. Biorunu da kullandım gibi geliyor ama neye, nasıldı hiç hatırlamıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
gürkan kardeşim konuyu yeni okudum ve şaşırdım. bıldrıcın veya çulluk veya üveyik için neden tereddütte kalıyorsunuz ki bunlar her türlü fişek ile vurulan hayvanlar.yaf ilede gitsen jet ilede gitsen en ucuz fişek ilede gitsen av sonuç alırsın. önemli olan ördek vede keklik avı bundan gerisi için kafano yormaya bile gerek yoki git en ucuz fişeği al yada herhangi bir fişek emin ol hepsinden sonuç alırsın. amaaaaaaa
  ördek avcılığı deyince özellikle ördek sonrada keklik bunda fişek faktörü çok önemli bunun için seçici olman gayet normal olur
 kafanı yorma fazlaaaa gürkan kardeşşşş işin tadına bak :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Tüfeğin namlusu slug ve 61 cm. Fişekler "bior" tapa. Bu tüfek ve fişekle yakın kalkan bıldırcın ve çulluk avında avı kaçırman mümkün değil. Uzak giden  ördek avında şansınız olacağını ben de zannetmiyorum.  Adem Koca kardeşimizin söyledikleri çok doğru  kafanı fazla yorma... 
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
Adaş S.a kullandığın fişekler çok güzel bior tapa oluşu avantajın olucaktır namlu 61 oluşuda cabası olucaktır :) Eğer imkanın varsa tüfeğin mobil şokluysa 5 yada 4 şok kullan Fermada Av kaçırmazsın. Bıldırcın avında bior tapa kullanman yeterli markanın çok önemi yok bence ancak kullandığın fişekler bana göre çok pahalı gerek yok bu kadar kasmaya . Sana 1 kutu ; Me-ga 10 no 28 gram bior tapa öneriyorum kullan dene hem hesaplı hem gerçekten başarılı bir yerli fişek diğer yerli fişekleri ben şahsım adıma kullanmıyorum. Mega dısında Bıldırcına Mirage 9-10 No 28 bior tapa kullanıyorum bana göre ikiside güzel fişek ama Me-ga gerçekten kaliteli bir yerli ve hesaplı :)
Çulluk için Lambro drekt yada Mirage Dispersante 8 32 fişek kullan başka fişek kullanmazsın...
Üveyik avı için Mirage T2 COMPETITION 8 no 28 gram ideal bir fişek kullan derim senin aldığın AQUILA seni memnun etmezse denersin ama bence 28 gram bu Av için çok güzel.

Önemli olan Keklik fişeği Ördek fişeği ve kusun mesafesine göre namlu , şok ve fişek seçimini doğru yapman Çulluk ve Bıldırcın avları'nın fişekleri zaten bellidir.Bıldırcın için bior tapa , Çulluk için Dispersante fişek işini görecektir. Ama sana söylediğim markalar benim kullandığım ve memnun kaldıklarım bu avlar için fazla kasmana gerek yok Kardeşim...

Keklik için Bornaghi 6-7 No 30 gram bior tapa , RC Sipe 6-7 no 32 gram yada ( RC S4 6 No 33 gram ) , Remington R12HD 32 GR 6 NO SHURSHOT HEAVY DOVE LOADS , Winchester ZZ Pıgeon 36 gram 5-6 no yada ( Winchester Süper Speed ) fişeklerini şoklarını ayarladıktan sonra kullan Av'ın durumuna göre arazi yapısı , Kusun uçuş mesafesine ve havanın derecesine göre bu fişeklerle Keklik Avı yapabilirsin.
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2013, 12:16:22 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz

Lambro temin edebilirim hocam henuz denemedigim bir fisek ama denerim tufegin ilacini bulana kadar devam.
Bu arada 32 si belki 28 e gore yavas kalmistir aquila nin.
Aslinda bana gore uveyik fisegi 24 te benim tufek calismiyo hafif geliyor inertia driven olusundan.
gürkan bey 24 gr  f1 fişek poze ile üveyiki delip geçdiğine ben şahidim bence 28gr-30 gr daha ideal
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
geçtigimiz sezon mirage sporting kullandım 28 gr memnundum bu sezonda kullanmayı düşünüyorum

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
geçtigimiz sezon mirage sporting kullandım 28 gr memnundum bu sezonda kullanmayı düşünüyorum
bende aynı fişekden geçen sezon bıldırcın ve üveyik avında huğlu eagle poze ile kullanmıştım güzel sonuç vermişti
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2013, 17:34:31 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
gürkan kardeşim konuyu yeni okudum ve şaşırdım. bıldrıcın veya çulluk veya üveyik için neden tereddütte kalıyorsunuz ki bunlar her türlü fişek ile vurulan hayvanlar.yaf ilede gitsen jet ilede gitsen en ucuz fişek ilede gitsen av sonuç alırsın. önemli olan ördek vede keklik avı bundan gerisi için kafano yormaya bile gerek yoki git en ucuz fişeği al yada herhangi bir fişek emin ol hepsinden sonuç alırsın. amaaaaaaa
  ördek avcılığı deyince özellikle ördek sonrada keklik bunda fişek faktörü çok önemli bunun için seçici olman gayet normal olur
 kafanı yorma fazlaaaa gürkan kardeşşşş işin tadına bak :)

Hocam doğru söylüyorsun fakat 2011 sezonunda elimde bir önceki yildan kalma b/p nike 11 no 30 gr 2 kutu fişek kalmisti öyle güzel bir av yaptimki o fişeklerle size anlatamam fermada  kalkan 3 kuşa peşpeşe attim ve 3 ude çanta ya girdi günün sonunda baktimki 13 fişek yakmisim  12 kus çanta ya girmis.
Yanimda arkadaş im zuber atiyodu abartisiz söylüyorum benim iki katimi atti  ama sonuç ayni değildi.
Bildircinda olsa butcem elverdiğince iyi fişek atma yi yeglerim bulabilsemde yine alsam fakat artik BP nike uretmiyor galiba.
Ben isi ucuza getirmeye calismadim ,maliyetinide dusunmedim ama fişeğin kalitesi sayesinde arkadasimdan karliydim.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfeğin namlusu slug ve 61 cm. Fişekler "bior" tapa. Bu tüfek ve fişekle yakın kalkan bıldırcın ve çulluk avında avı kaçırman mümkün değil. Uzak giden  ördek avında şansınız olacağını ben de zannetmiyorum.  Adem Koca kardeşimizin söyledikleri çok doğru  kafanı fazla yorma...

Hocam ördek ve keklikte kullandigim 71 namlum ayriyeten var.
61 le bioru 50 cm yanina tut yine dusuruyo kanat kirigida olsa

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
gürkan bey 24 gr  f1 fişek poze ile üveyiki delip geçdiğine ben şahidim bence 28gr-30 gr daha ideal

Hocam o delip gecen 24 gr lar trap skeet atis fisekleridir saçmalari çok sert onlarin

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Adaş S.a kullandığın fişekler çok güzel bior tapa oluşu avantajın olucaktır namlu 61 oluşuda cabası olucaktır :) Eğer imkanın varsa tüfeğin mobil şokluysa 5 yada 4 şok kullan Fermada Av kaçırmazsın. Bıldırcın avında bior tapa kullanman yeterli markanın çok önemi yok bence ancak kullandığın fişekler bana göre çok pahalı gerek yok bu kadar kasmaya . Sana 1 kutu ; Me-ga 10 no 28 gram bior tapa öneriyorum kullan dene hem hesaplı hem gerçekten başarılı bir yerli fişek diğer yerli fişekleri ben şahsım adıma kullanmıyorum. Mega dısında Bıldırcına Mirage 9-10 No 28 bior tapa kullanıyorum bana göre ikiside güzel fişek ama Me-ga gerçekten kaliteli bir yerli ve hesaplı :)
Çulluk için Lambro drekt yada Mirage Dispersante 8 32 fişek kullan başka fişek kullanmazsın...
Üveyik avı için Mirage T2 COMPETITION 8 no 28 gram ideal bir fişek kullan derim senin aldığın AQUILA seni memnun etmezse denersin ama bence 28 gram bu Av için çok güzel.

Önemli olan Keklik fişeği Ördek fişeği ve kusun mesafesine göre namlu , şok ve fişek seçimini doğru yapman Çulluk ve Bıldırcın avları'nın fişekleri zaten bellidir.Bıldırcın için bior tapa , Çulluk için Dispersante fişek işini görecektir. Ama sana söylediğim markalar benim kullandığım ve memnun kaldıklarım bu avlar için fazla kasmana gerek yok Kardeşim...

Keklik için Bornaghi 6-7 No 30 gram bior tapa , RC Sipe 6-7 no 32 gram yada ( RC S4 6 No 33 gram ) , Remington R12HD 32 GR 6 NO SHURSHOT HEAVY DOVE LOADS , Winchester ZZ Pıgeon 36 gram 5-6 no yada ( Winchester Süper Speed ) fişeklerini şoklarını ayarladıktan sonra kullan Av'ın durumuna göre arazi yapısı , Kusun uçuş mesafesine ve havanın derecesine göre bu fişeklerle Keklik Avı yapabilirsin.

Hocam yorumlarin ve tavsiyelerin için çok tesekkurler  mutlaka değerlendireceğim emin olabilirsin

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hocam o delip gecen 24 gr lar trap skeet atis fisekleridir saçmalari çok sert onlarin
gürkan kardeşim demişsinya hani arkadxaşım bişi vuramadı. ben sana söylim senin iyi vurucu iyi avcı olmaktan kaynaklı dır o sebep. ben avcıyı ördek avında çulluk avında seçerim.. ama bunu fişek olarak ayırmam atışına ani reflexe dönüşlerine tüfek tutuşuna ön verişine bakarım. yoksa fişekten dolayı kimse bana bahane üretmesin. haaa ördek avıı ap ayrı onda herkeze katılıyorumm kesinlikle ördek avında fişek çlok çok önemli mesafe uzak ön vermek ayar ister ama çulluk olsun bılrdın olsun bence çokda seviye beklirlemez fişekde olsun başka bişide olsun. kimse inanmaz belki ama bi arkadaşım elinde yerli tüfek zor çalışıyor fişekleri jet en ucuz alıyor yemin ederim ben ördeğe oraya tüfek kaldırmam çocuk cansız göğün tepesinden abartısız boş yok hepsi paket. dediğim gibi ördek geçse bile ben o yüksekliğe tüfek kaldrımaz iken jet fişek ile cansız atışlar yapıyordu arkadaş.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
Adem senin çulluk avı dediğin akşam beki ise sana katılırım ama köpekle sıklıklar içerisinde ormanda yapılan av ise yanılıyorsun öyle her fişekle istediğin randımanı alamazsın uyarayım dedim selamlar.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Adem senin çulluk avı dediğin akşam beki ise sana katılırım ama köpekle sıklıklar içerisinde ormanda yapılan av ise yanılıyorsun öyle her fişekle istediğin randımanı alamazsın uyarayım dedim selamlar.
abicim alınırrr çulluk hiç kaçırmam sıklık hemde ne sıklık ama biliyorsun beni ördek revaşta :) bu arada tüfeğe gittim baktım abi güzel tüfek ağırda değil siyah kasa skb 505 sıfır demesekde yakın temizlikte
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
eskiden çulluk avı tutkumdu heralde yeteri kadar vurdumki artık gözüm aramıyor abicim emin ol tüfk kaldırasım bile gelmiyor ama yokmu o ördeklerrr ahh o ördeklerrr heleki birde üzerime sorti yapıp pike çekiyor ise varya deyme keyfime :). abai gecen sezon köpeklerim ölünce ne bılrıcın ne çulluk gidemedim hali ile soğudum ama şimdi 2 taen cavarım var eski günlere dönerim belki. sayende sebep olacan işte gelecem yanına sen gelecen köyümüze :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Su bornaghi bior hakikaten esasli fisekmis iki goz acik alelacele atislarda bile mankem yok henuz.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA