Gönderen Konu: RC SIPE, RC S4 , RC JK6 FİŞEKLERİ  (Okunma sayısı 79435 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
RC SIPE, RC S4 , RC JK6 FİŞEKLERİ
« : 15 Haziran 2013, 12:40:22 »
Selamlar herkese,bu fişeği stoeger m2000 71 namlu tüfeğimle keklik ve ördek avında kullanmayı düşünüyorum değerli görüş,deneyim ve önerilerinizi esirgemeyin.şimdiden teşekkürler.

screenshot utility

bunu ördek geçiti ve sezon ortası uzak keklik avlarında kullanmayı düşünüyorum.

free image hosting

bunuda keklik ve yakın ördek parlamaları yada mühre avında kullanmayı düşünüyorum.

image shack
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2013, 21:27:11 Gönderen: Gürkan ONAT »

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
Ynt: RC SIPE, RC S4 , RC JK6 FİŞEKLERİ
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2013, 13:22:04 »
gürkan bey hepsinden verim alacağınıza eminim,tüfeğinizin kinetik sistem olması da diğer bir avantajınız olacak,jk6 lar kış fişeği sanırım

Çevrimdışı Osman KOCABIYIK

• *
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2013, 13:22:44 »
bence dogru yolu bulmussun ben s4du soğuk hava şartları dahil ordek ve keklik te kullandım harika sonuç lar aldım
Osman KOCABIYIK
1977 - SAKARYA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2013, 14:11:09 »
gürkan bey hepsinden verim alacağınıza eminim,tüfeğinizin kinetik sistem olması da diğer bir avantajınız olacak,jk6 lar kış fişeği sanırım

bende aynı düşünceyle seçim yaptım bakalım ne olacak halen umduğum ilaç diye tabir edilen tüfeğimle uyumu fişeklere rastlamadım

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2013, 14:16:29 »
bence dogru yolu bulmussun ben s4du soğuk hava şartları dahil ordek ve keklik te kullandım harika sonuç lar aldım

teşekkürler hocam yorum için.
 öncelerden rc nin adı sert fişek ve sert saçma yada hep canlı düşürüyor , kan yapıyor gibi şikayetler ile anılırdı ama son zamanlarda çok methediliyor uzun aradan sonra birde bu tüfeğimle bir deneyeyim istiyorum.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2013, 15:29:32 »
İsabetli seçim yapmışsınız, İnşallah atışlarınızda isabetli olur. Rasgele
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2013, 15:41:22 »
İsabetli seçim yapmışsınız, İnşallah atışlarınızda isabetli olur. Rasgele

:) inşallah hocam grupmana takmış durumdayım hatta şu vereceğim linkteki pattern testlerini zahmetlide olsa yapmayı planlıyorum bu fişeklerle, başarabilirsem sonuçlarını paylaşacağım.

http://www.avyaban.com/forum/index.php?topic=4148.0

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #7 : 17 Haziran 2013, 23:24:51 »
Gürkan kardeşim oğlumda aynı tüfeği kullanıyor keklik avında kulladıgı fiekler ve en çok randıman aldığı fiekler rc 32 6 no meca 32 gram 6  7 no fişekler
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #8 : 18 Haziran 2013, 01:18:57 »
SIPE'ı keklikte tavsiye ederim. S4 ördek için uygun olur sanırım. Ben ördekte denemesem de, keklik ve tavşanda denedim. Saçma dağılımının çok toplu olduğunu düşünüyorum. Çünkü tavşanda oldukça uzak atışlarda yüksek saçma sayısı çok barizdi. Keklikte ise yakın atışlarda ya parçalanmaya ya da ıska vermeme sebep oldu. Bu sebepten dolayı ördek avına uygun olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen hem avda hem yarışmalarda RC'den asla şaşmam.Birtek JK'yı denemedim.Ama o gramajın gerekli olacağı bir ortam olacağını düşünmüyorum.Hava değerlerinin çok çok düşük olmadığı durumlarda yüksek gramaj düşünülenin tam aksine saçmanın saçmasapan dağılmasına sebep oluyor.Ben öyle düşünüyorum,ustalardan da öyle duyuyorum.Rasgele..
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 18 Haziran 2013, 08:55:11 »
Gürkan Bey  Samsunda yıllar önce görev yaptım, orda  Kazım Onat beyle tanışmıştım Dernek Bşk.lığı yapıyordu çok faal, çalışkan, bilgili ve otoriter bir ağabeyimizdi yaşıyorsa Allah selamet versin öldüyse Allah rahmet etsin. Onunla bir akrabalığınız varmı yoksa isim benzerliğimi? Selamlar
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
  • www.AksuAv.com.tr - 1982' den Beri Sizlerle..
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #10 : 18 Haziran 2013, 10:21:28 »
sipe ve s4 serisi oldukça güzel ve kaliteli bir seri, birde rc camouflage serisi var bu seridende oldukça memnun kaldı kullanıcılar..
Yusuf Polat AKSU - Online Av Malzemeleri - http://www.aksuav.com.tr - Karaman

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
« Yanıtla #11 : 18 Haziran 2013, 10:52:37 »
Rc s4 cOk memnunum hatta fisekte Kucuk bi operasyonla domuz bile yikmisligim var ama biara bulamadigim icin mirage clever kullandim ayni memnuniyeti oda sagladi
Ahmet ARI
1983 antalya

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 18 Haziran 2013, 14:55:34 »
Gürkan kardeşim oğlumda aynı tüfeği kullanıyor keklik avında kulladıgı fiekler ve en çok randıman aldığı fiekler rc 32 6 no meca 32 gram 6  7 no fişekler

Yorum icin tesekkurler hocam.
Anlasilan yorumlara bakilirsa benim stoeger bu rc serisini sevecek gibi gorunuyor.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Haziran 2013, 15:04:00 »
SIPE'ı keklikte tavsiye ederim. S4 ördek için uygun olur sanırım. Ben ördekte denemesem de, keklik ve tavşanda denedim. Saçma dağılımının çok toplu olduğunu düşünüyorum. Çünkü tavşanda oldukça uzak atışlarda yüksek saçma sayısı çok barizdi. Keklikte ise yakın atışlarda ya parçalanmaya ya da ıska vermeme sebep oldu. Bu sebepten dolayı ördek avına uygun olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen hem avda hem yarışmalarda RC'den asla şaşmam.Birtek JK'yı denemedim.Ama o gramajın gerekli olacağı bir ortam olacağını düşünmüyorum.Hava değerlerinin çok çok düşük olmadığı durumlarda yüksek gramaj düşünülenin tam aksine saçmanın saçmasapan dağılmasına sebep oluyor.Ben öyle düşünüyorum,ustalardan da öyle duyuyorum.Rasgele..

Yorum ve tavsiyeleriniz icin tesekkurler hocam.
Jk6 barutnu cok methediyorlar bir denemekte yarar var diye dusunuyorum.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Haziran 2013, 15:05:37 »
Gürkan Bey  Samsunda yıllar önce görev yaptım, orda  Kazım Onat beyle tanışmıştım Dernek Bşk.lığı yapıyordu çok faal, çalışkan, bilgili ve otoriter bir ağabeyimizdi yaşıyorsa Allah selamet versin öldüyse Allah rahmet etsin. Onunla bir akrabalığınız varmı yoksa isim benzerliğimi? Selamlar

Yok hocam tanimiyorum kendisini benzerlik olsa gerek.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #15 : 18 Haziran 2013, 15:08:14 »
Kardeşim Gördüğüm kadarıyla 71 namlu otomatik tüfek kullanıyorsun. RC sipe benim için gerçek bir keklik fişeği Orta mesefeli kanada binmiş kekliğin havada resmini çekiyor , çok memnun kalırsın. RC S4 bu fişekte çok iyi keklikte güzel bir seçim yapmışsın,RC S4 Bu fişeği ördekte dahi kullanabilirsin Hızlı ve sert fişekler Güzel dağılıyorlar :)

1.Fişeğini Bior tapa yap 6-7 no Bornaghi 30 gram tavsiye ederim , Bornahgi Marka 6 no 33 gram Keçe tapa fişeğide kullanabilirsin kışın daha güzel oluyor. Bence 6 32 RC SİPE ve RC S4 fişekleri 2. fişek olarak kullan. 3.Fişeğinide Uzun Menzilli bir fişek kullan Winchester Süper Sepped tavsiye ederim yada Winchester ZZ pigeon yapıştır...
3.Atacağın fişekleri ördek avındada kullanabilirsin uzun menzil atışlarda doğru yüzledikten sonra nefes aldırmıyor ben kekliğe bu fişekleri kullanıyorum :)
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2013, 15:15:50 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Haziran 2013, 15:11:33 »
sipe ve s4 serisi oldukça güzel ve kaliteli bir seri, birde rc camouflage serisi var bu seridende oldukça memnun kaldı kullanıcılar..

Tesekkurler hocam oneriniz ve yorumunuz icin.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #17 : 18 Haziran 2013, 15:25:07 »
RC 6 no 35 gram JK6 bende kullandım pek verim alamadım ama şunu yaşadık diyebilirim bir saçma gelsin Av'ı öldürüyor...
-JK6 serilerinden Mirage 6 no 34 gram öneririm , soğuk havalar ve kısın randuman vermiyor Ancak normal havalarda çok güzel orta mesafeli atışlarda rahat bir atış sağlıyor ve Av'ı yaralı bırakmıyor Kekliğe 6no 34 gram mirage jk6 kullandım ve tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2013, 15:30:59 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 18 Haziran 2013, 15:50:39 »
Rc s4 cOk memnunum hatta fisekte Kucuk bi operasyonla domuz bile yikmisligim var ama biara bulamadigim icin mirage clever kullandim ayni memnuniyeti oda sagladi
;)
Tesekkurler hocam yorum icin.
Mirage i ordekte denedim pek tat vermedi bana b.p nin mb classic i ve long range i daha iyi geldi ama oda ilac denecek kadar iyi degildi. Arayislara devam yani
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2013, 15:52:34 Gönderen: Gürkan ONAT »

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 18 Haziran 2013, 20:46:16 »
gürkan bey size tavsiyem önce bunları test atışları yaparak deneyin mesela ben yaptığım testlerde rc sıpe 3 sırada yer aldı 3 farklı silahla yaptığım testlerde
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 18 Haziran 2013, 20:48:39 »
Kardeşim Gördüğüm kadarıyla 71 namlu otomatik tüfek kullanıyorsun. RC sipe benim için gerçek bir keklik fişeği Orta mesefeli kanada binmiş kekliğin havada resmini çekiyor , çok memnun kalırsın. RC S4 bu fişekte çok iyi keklikte güzel bir seçim yapmışsın,RC S4 Bu fişeği ördekte dahi kullanabilirsin Hızlı ve sert fişekler Güzel dağılıyorlar :)

1.Fişeğini Bior tapa yap 6-7 no Bornaghi 30 gram tavsiye ederim , Bornahgi Marka 6 no 33 gram Keçe tapa fişeğide kullanabilirsin kışın daha güzel oluyor. Bence 6 32 RC SİPE ve RC S4 fişekleri 2. fişek olarak kullan. 3.Fişeğinide Uzun Menzilli bir fişek kullan Winchester Süper Sepped tavsiye ederim yada Winchester ZZ pigeon yapıştır...
3.Atacağın fişekleri ördek avındada kullanabilirsin uzun menzil atışlarda doğru yüzledikten sonra nefes aldırmıyor ben kekliğe bu fişekleri kullanıyorum :)

Hocam öneriler çok güzel tesekkur ederim ,
Winc,rem,federal bulamiyorum malatya da yok internetten sipariş verecek yerde yok
Mesela armer,hilal av,aksu av yok oğlu yok...

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

The following users thanked this post: Bilal AYDIN

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 18 Haziran 2013, 20:57:01 »
gürkan bey size tavsiyem önce bunları test atışları yaparak deneyin mesela ben yaptığım testlerde rc sıpe 3 sırada yer aldı 3 farklı silahla yaptığım testlerde

150x100 kagitlarim hazir  pazar günü poligondaydim rüzgar cikti kagitlari sabitleyemedim büyük bir çerçeve hazirlayip tekrar gideceğim dünya standartlarinda bir pattern testi yapmayi planliyorum.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 18 Haziran 2013, 23:02:56 »
gürkan abi jk6 dısında diğer ikisinide denedim gerçekten güzel fisekler özellikle s4 kısın keklikde çok daha iyi geldi tüfeğe
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 18 Haziran 2013, 23:07:56 »
gürkan abi jk6 dısında diğer ikisinide denedim gerçekten güzel fisekler özellikle s4 kısın keklikde çok daha iyi geldi tüfeğe

Teşekkürler hocam şuan itibari ile jk6 hariç olumsuz bir yorum yok inşallah bende memnun kalirim

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #24 : 30 Haziran 2013, 10:35:31 »
Benim fişekliğimde bu 3 fişek harici marka zor bulunur.JK-6 lar kar kış fişeğidir,çok ağır hava şartlarında avlananlara göre bir fişektir.Benim esas prenslerim sipe ve s4.Sarsılmaz Jaws'la duman attırıyorum kekliklere toroslarda.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut