Gönderen Konu: Değişik bir eğitim yöntemi  (Okunma sayısı 3949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Değişik bir eğitim yöntemi
« : 11 Haziran 2013, 10:24:13 »
benim 5 bucuk aylık bretonum var ve ben ona bilgisayardan av videoları izletiyorum balkon bi güzel benimle oturup izliyor umarım av sezonu başlayınca merada da güzel fermalar verir diğer eğitimlerimizde problem yok zaten  pekş siz abilerimin düşünceleri nedir böyle bir sistem geliştirilebilir mi ;D ;D
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
Ynt: Değişik bir eğitim yöntemi
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2013, 10:38:08 »
rtük ceza yazmasın,daha bebek yaşta sayılacak bir canlıya şiddet içerikli filmler izletiyorsun diye :)))))

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2013, 10:39:28 »
Baştan komik gibi görünsede gülmemek gerek.Fermada fotoğrafı çekilmiş ve veterinerin duvarına asılmış köpek resmine patrone yapan köpekler gördük :)

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2013, 10:51:37 »
valla olur mu olur ben heavy metal dinlerim köpek bu sayede  alıştı tüfek müfek hikaye  havai fişek patlat umurun da olmuyor o yüzden ferma da olabilir :)
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2013, 11:28:21 »
şaka bir tarafa,eğitimci olarak konuşayım,hayvanlar klasik koşullanma yöntemi ve içgüdüsel olarak ava hazır hale gelir,bahsettiğiniz yöntem sosyal öğrenme kuramına girer yani gözlemleme ve anlamlandırma,pek işe yarar gibi görünmüyor bilimsel açıdan ama 1.tür pekiştireçleri kullanmalısınız ama şöyle bir risk var eğer köpeğiniz tv de izlediği köpeklerin benzer hareketlerini yapamazsa kendini yetersiz hisseder vu bu da kendisinde güvensizlik oluşturur,gelişim bir bütündür bu yüzden olumsuz duygusal gelişimi diğer gelişim alanlarıda yansır,fiziksel gelişim,cinsel gelişim vb,doğal yollara başvurmak lazım :)

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2013, 02:09:57 »
şaka bir tarafa,eğitimci olarak konuşayım,hayvanlar klasik koşullanma yöntemi ve içgüdüsel olarak ava hazır hale gelir,bahsettiğiniz yöntem sosyal öğrenme kuramına girer yani gözlemleme ve anlamlandırma,pek işe yarar gibi görünmüyor bilimsel açıdan ama 1.tür pekiştireçleri kullanmalısınız ama şöyle bir risk var eğer köpeğiniz tv de izlediği köpeklerin benzer hareketlerini yapamazsa kendini yetersiz hisseder vu bu da kendisinde güvensizlik oluşturur,gelişim bir bütündür bu yüzden olumsuz duygusal gelişimi diğer gelişim alanlarıda yansır,fiziksel gelişim,cinsel gelişim vb,doğal yollara başvurmak lazım :)

Selçuk kardeşim de epey kpss çalışmış :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2013, 10:43:40 »
Selçuk kardeşim de epey kpss çalışmış :)

çok çalıştım valla :)

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2013, 00:35:18 »
Ancak sosyal öğrenme kuramına girebilmesi için etrafındaki köpeklerden öğrenmesi gerekmektedir.Avı bilmeyen bir köpeğin bir av grubunda diğer köpekleri izleyip onların kuş bulduğunu görerek oda bu iş için çabalamaya kuş bulmaya çalışmasını öğrenmesi sosyal öğrenmeye girer.Videodan köpeğe bişey öğretilebileceğini sanmıyorum tabiki :)
Köpek için bellidir eğitim yolu. Uyarıcıyı ver istediğin davranışı göster ve ödüllendir yada ceza.En klasik en kolay en etkili yol
:)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2013, 22:45:17 »
 :)
işe yarıyorsa yaratıcı bir yöntem bence tebrikler Oğuz bey.
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN