Gönderen Konu: KORUMA KONTROL ŞUBESİ..SAİT KARAMAN İLE GÖRÜŞME..AVCI BELGESİ İPTALİ  (Okunma sayısı 4308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
tolga bey...yanlış anlamayın ama bu kanunu ben neye benzetiyorum....Biz avcılar diyoruzki biz sağmanız DEVLET baba sürekli bizi sağ..

(VERGİ PUL İÇİN DİYORUM) Ver teskereyi yakala kes cezayı....(insanlar hata yapabilir nefsine yenik düşebilir) ama DEVLET baba diyorki BEN İKİ SEFER

SAĞARIM ONDAN SONRA KESERİM....:)

Umarım benzetmelerime kızmazsınız..selamlar
Sevgili arkadaşlar....yukardaki yazıma istinaden Ankara Koruma Kontrol Şubeden sayın  Sait KARAMAN bey beni aradılar....

20 dakikalık faydalı bir görüşme yaptık...Sait beyin anlattığına göre belge iptaline değin yasa değişikliği teklifi mecliste imiş.....

eğerki yasalaşır ise belgesi iptal olan arkadaşlar tekrardan belge alabileceklermiş....diğer bir konuda kotalar ve devlet avlakları idi...

geçen seneki yığılmadan dolayı bu sene avlak izinleri 3 gün öncesinden alınabilecekmiş...hatırladığınız gibi geçen yıl insanlar gitmesede kota almıştı...

kotalar ile ilgili sorum 'sayım nasıl yapıldı kotalar neye göre belirlendi ' buna cevap ise 'avcılarla beraber yapılacak sizlerde yardımcı olacaksınız' oldu

diğer bir konu başlığı ise alınan harçlar ve vergilerdi..Sait beyin verdiği bilgiye göre onunda tasarısı hazırmış yasalaşması bekleniyormuş...

Bir kereye mahsus  olmak kaydı ile para alınıp belge verilip avlanma isteği olduğu yıl için pul alınacakmış.....diğer bir konu tüm Türkiye devlet ve genel

avlak olacak ve kotalı avcılığa geçilecek...yani gönlümüzce  avlanma dönemi kapanıyor yeni bir avcılık sistemi geliyor.....

işin hoşuma giden tarafı ise Avlak com dan bir yazımın okunup dikkate alınıp bana bilgi verilmesi..demekki bazıları için BİZ AVCILARIN BİR ÖNEMİ VARMIŞ..

Sait KARAMAN beye ilgisinden dolayı teşekkür ederim....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Sait KARAMAN Beyi tebrik ediyorum.
Ben de bir devlet çalışanıyım.
Keşke devletimizdeki her çalışan işini bu kadar ciddiye alsa ve emek verse.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
Ramazan abi ilk adını şubesini söyledi şaşırmadım desem yalan olur...Alışkın değiliz biri dalga geçiyor sandım...

ama öyle değilmiş...gerçekten görevini ciddiye alan biri imiş..yoksa yazıya güler geçerdi...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
evet aklı kimden aldıkları belli..bu yılki geç başlaması,yavaş yavaş isveç modeli....
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
evet aklı kimden aldıkları belli..bu yılki geç başlaması,yavaş yavaş isveç modeli....
isveçte nasıl abi? biraz daha açarmısın konuyu..
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
   SAİT KARAMAN BEYİN İLGİSİNE TEŞEKKÜRLER, NEZAKET GÖSTERİP FERDİ OLARAK CEVAP VERMİŞLER AMA BU TÜR İLGİ VE ALAKANIN KİŞİSEL DEĞİL, GENELE ŞAMİL OLACAK ŞEKİLDE, TÜM AVCI DOSTLARIN KOLAYCA ULAŞABİLECEĞİ BAKANLIĞIN RESMİ WEB SİTESİNDE OLMASI GEREK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    PAYLAŞIMINIZ İÇİNDE SİZE, SAİT BEY GİBİ DUYARLI GÖREVLİLEREDE TEŞEKKÜR EDERİM. SELAM VE SAYGILARIMLA.
1958-Ankara

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ

Devletimizin bizden aldığı harçlar ve diğer vergiler ile bize sağlamış olduğu imkanları ve hakları gerçekten çok az buluyorum. Benim aklıma gelen hizmetler;

* Avcılık belgesi olan ve av köpeği olan kişilerin köpeklerinin ücretsiz aşılanması ve kontrollerinin yapılması
*Devlet köpek yetiştirme çiftliklerinin açılması ve ırk standartlarına uygun köpek yetiştirerek Türk avcısına uygun fiyatla sunması
* Bakacağı yeri olmayan ama bu işe gönül vermiş avcıların köpeğine barınak sağlanması (Belirli cüzi bir ücret karşılığı)
* Avcıların eğitimi için kurslar düzenlenmesi ( Devlete ait Poligonların açılması ve avcıların bu poligonlardan cuzi ücretlerle faydaladırılması)
* MKE gibi yada başka fişek fabrikları ile anlaşma yaparak avcıların belirli miktarda fişeklerini uygun fiyatlı sağlanması
* Avlaklara yivli avlarında olduğu gibi gerkirse av korumadan katılan kişiler ile gidilmesi ve kaçak avcıların engellenmesi, fazla avlanmanın önüne geçilmesi vb.

Bu maddelere daha bir çoğunu katabiliriz. Bence biz avcılar bunu herşeyden önce vatanaş olarak zaten hak ediyoruz diye düşünüyorum  ve verdiğimiz yıllık kişi başı 500 TL' ye yakın harç ve pul paraları ile bunların bir çoğunun gerçeleşebileceğini hatta bize yukardaki sıraladıklarımı yapacaklarını taahhüt etsinler 500 TL değil yıllık 1.000 TL ödemeye razı olacak bir çok arkadaşımız vardır ki zaten aşısıydı, bakımıydı gibi bir çok şeye bundan fazlasını yıllık ödüyoruz.

Arkadaşlar dünyanın her yerinde avcılık bir statü göstergesi özellikle Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde avcı olan kişi diğer kişilere göre daha üst bir statüde yer alıyor bizde ise tam tersi avcıyım demeye çekiniyoruz. Bu sebepledirki her topluluk hak ettiği gibi yönetilir bizde avcılık topluluğu olarak hak ettiklerimizi istemez isek alamayız... Eminim şuan benim yazımı okuyan arkadaşlarımın içinde bile bu arkadaş neyin kafasını yaşıyor yazdıkları, talepleri olacak şeyler değil demişlerdir ama düşünün bir kere biz avcılara devlet ceza kesmekten başka ne gibi bir iletişimde bulunuyor ne hizmette bulunuyor. Haaa Allah razı olsun canım haritamızı ve yasakların olduğu kitapçığımızı veriyorya yeter.....

Hayırlısı bakalım....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
Taşkın ..:))) ne içtin gündüzgözü ile..:)

şaka bir tarafa isteklerin gayet mantıklı...ama olur ama olmaz...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Sait KARAMAN beye göstermiş olduğu duyarlılık için teşekkür ederiz,
Ehliyet cezalarında olduğu gibi bir sistem olmalı ancak PARA cezasından çok Hak Mahrumiyeti şeklinde yeni bir Suç = Ceza sisteminin gelmesi güzel olacaktır.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı İsmail ÇELİK

• *
  • AvCıLıK BiR YaŞaM TaRzıDıR
Yani artık devlet baba diyorki parası olan avlansın parası olmayan avlanmasın..
  • Franchi First Class 61 cm
  • Akus Hunter Delux Superpoze 71 cm
  • Sarsılmaz Vurucu Süperpoze 71 cm
  • Belçika Çifte 65 cm
İsmail ÇELİK
BURSA