tolga bey...yanlış anlamayın ama bu kanunu ben neye benzetiyorum....Biz avcılar diyoruzki biz sağmanız DEVLET baba sürekli bizi sağ..
(VERGİ PUL İÇİN DİYORUM) Ver teskereyi yakala kes cezayı....(insanlar hata yapabilir nefsine yenik düşebilir) ama DEVLET baba diyorki BEN İKİ SEFER
SAĞARIM ONDAN SONRA KESERİM....
Umarım benzetmelerime kızmazsınız..selamlar
Sevgili arkadaşlar....yukardaki yazıma istinaden Ankara Koruma Kontrol Şubeden sayın Sait KARAMAN bey beni aradılar....
20 dakikalık faydalı bir görüşme yaptık...Sait beyin anlattığına göre belge iptaline değin yasa değişikliği teklifi mecliste imiş.....
eğerki yasalaşır ise belgesi iptal olan arkadaşlar tekrardan belge alabileceklermiş....diğer bir konuda kotalar ve devlet avlakları idi...
geçen seneki yığılmadan dolayı bu sene avlak izinleri 3 gün öncesinden alınabilecekmiş...hatırladığınız gibi geçen yıl insanlar gitmesede kota almıştı...
kotalar ile ilgili sorum 'sayım nasıl yapıldı kotalar neye göre belirlendi ' buna cevap ise 'avcılarla beraber yapılacak sizlerde yardımcı olacaksınız' oldu
diğer bir konu başlığı ise alınan harçlar ve vergilerdi..Sait beyin verdiği bilgiye göre onunda tasarısı hazırmış yasalaşması bekleniyormuş...
Bir kereye mahsus olmak kaydı ile para alınıp belge verilip avlanma isteği olduğu yıl için pul alınacakmış.....diğer bir konu tüm Türkiye devlet ve genel
avlak olacak ve kotalı avcılığa geçilecek...yani gönlümüzce avlanma dönemi kapanıyor yeni bir avcılık sistemi geliyor.....
işin hoşuma giden tarafı ise Avlak com dan bir yazımın okunup dikkate alınıp bana bilgi verilmesi..demekki bazıları için BİZ AVCILARIN BİR ÖNEMİ VARMIŞ..
Sait KARAMAN beye ilgisinden dolayı teşekkür ederim....