Gönderen Konu: Yeni Tüfek Alırken Nelere Dikkat Edilmeli  (Okunma sayısı 9892 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
Yeni Tüfek Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
« : 07 Haziran 2013, 20:36:25 »
Selamlar Avcılığı seviyorum tüfek alırken nelere dikkat etmeliyim.Kısaca Bilgi edinmek İstiyorum şimdiden Teşekkürler.Tüfek Tavsiyesi Olan varmı
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yeni Tüfek Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2013, 22:09:21 »
Oncelikle 2nci eli olsun cunku genelde ilk tufek son olmuyor.
Grupmani iyi olsun.
Servis yedek parca destegi olsun.
Semi oto ise inertia driven (kinetik) olsun.
Hafif olsun.
12 ga olsun.
Benden bukadar hocam.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 07 Haziran 2013, 22:29:44 »
Çoğunluğun memnun olduğu firmaları seçin. Onların da son modelini hemen almayın bence ama her zaman geçerli olmayabilir. Yok ben silahtan anlarım, ne aradığımı biliyorum ve karşılığını da biliyorum derseniz ne isterseniz seçebilirsiniz.

Forumlarda yazılanları okumaya çalışın. Bu sayede neyi bekleyip neyi beklememeniz gerektiğini anlarsınız. Bu size sıkıcı gelebilir ama sizin için en doğrusu bu. İsterseniz bu faslı çabucak geçebilirsiniz. Belli markalardan ortalama birini veya ikisini elinizde incelersiniz, bir de biraz anlayan biri yardım ederse başlangıç için yeter. Şansınıza tanınmış markaların kalitesi ve servisi oldukça iyi durumda.
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2013, 22:30:59 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2013, 16:57:01 »
Verdiğiniz cevaplar için tşk ederim.Uyarılarınızı dikkate alıp biraz daha araştırma yapıp alıcam Saolun ...
1995-Ordu

İBRAHİM ÇAMUR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2013, 18:41:38 »
Yunus kardeşim sana tavsiyem kendi vucut yapına uygun tüfek al. Abi ne demek şimdi bu dersen  mesela ufak tefek cılız birisindir eline kocaman 3,6 kg civarı  76 namlu tüfek alırsan taşımakta zorluk çekersin swing yapmada zorlanırsın v.b bir sürü bunun gibi konu var En iyisi bu işi bilen  tecrübeli abilerinden görsel olarak yardım iste  tüfek almak sorun değil basarsın parayı en kralını alırsın ama önemli olan sana en uygununu bulmak kundağı namlu boyu şoku çok önemli

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2013, 20:28:10 »
Yunus kardeşim sana tavsiyem kendi vucut yapına uygun tüfek al. Abi ne demek şimdi bu dersen  mesela ufak tefek cılız birisindir eline kocaman 3,6 kg civarı  76 namlu tüfek alırsan taşımakta zorluk çekersin swing yapmada zorlanırsın v.b bir sürü bunun gibi konu var En iyisi bu işi bilen  tecrübeli abilerinden görsel olarak yardım iste  tüfek almak sorun değil basarsın parayı en kralını alırsın ama önemli olan sana en uygununu bulmak kundağı namlu boyu şoku çok önemli
Anlıyorum seni abi verdiğin yanıt için tşk ederim
1995-Ordu

Çevrimdışı Mert DAĞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2013, 09:44:45 »
arkadaşlar sarsılmazın sp 302 modelinden yorum alabilirmiyiz sizlerden nasıldır. Huglu 103-f ile kıyasladıgımızda hangini almamı tercih edersiniz??
1990-AYVALIK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2013, 11:08:50 »
sarsılmaz daha iyi gibi sanki çelik kasa  bana kalırsa huğlu derim ama bu model hoşuma gitmedi başka model huğlu bakabilisiniz
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2013, 11:10:28 »
Yeni tüfek alıcak birisi için en önemli detay tüfek ölçülerinin atıcıya olan uygunluğudur tetik çekme mesafesi kundak ön ve arka düşüklüğü sağ veya sol avans tüfeği omuzladığın zaman vücudunun bir parçası gibi rahat etmelisin atış yaptığında tüfek seni yormamalı konforlu olmalıdır.en eskiden en yeniye türk avcısı doğru tüfeği bulabilmek için av hayatı boyunca en az 3-5 tüfek alır satar bir çok detay tecrübelerle sabitlenir  işleme gravür gibi ekstra şeyler atışa etkisi yoktur.yapılacak avın niteliği kullanılacak mera sizin tecrübeleriniz birleşerek doğru seçim yapılabilir.herşey gönlünüzce olur inşallah
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Fatih ÇIĞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2013, 12:32:41 »
sp huglu
1988 BELÇİKA

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 30 Haziran 2013, 12:52:06 »
arkadaşlar diyorsunuzda ikince el tüfek al o ilk heves kesinlikle sıfır olmalı onun heyecanı başka ama internetten tavsiye etmem gerçi ben aldım ama üç sefer geri gönderdim
ilk önce satın alma belgesini al öyle git av bayilerine satın alma belgeniz yoksa pek oralıklı olmuyorlar nasıl olsa bu silah almayacak diye öbür türlüde bir tane tüfek yamarız gibi bakıyorlar ayrıca burdan av bayilerine sitem ediyorum ben o yüzden internetten aldım illahlah geldi bayilerden bayiden alacaksanız elinize alıp inceleyin namlu eti iyimi sağına soluna bak çizik yamukluk gibi şeyler varmı diye bana kalırsa en iyisi konyadan al çoğu internetten satış yapan siteler konyadan sitelerde telefon mumaraları yazıyor
avsilahları.com dan mehmet bey kendi yaptıkları tüfekler fortune ve castello yada avtufekleri-tamiri.com dan veysel bey doçka arms numaraları yazıyor sitelerinde ara konuş yardımcı oluyorlar ve bayiiden çok daha uygun veriyorlar sattıkları tüfekleri
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul