Gönderen Konu: KIF ile Alakalı İSTEK ve ŞİKAYETLER  (Okunma sayısı 25128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Ynt: KIF ile Alakalı İSTEK ve ŞİKAYETLER
« Yanıtla #75 : 05 Haziran 2013, 17:17:27 »
Kıfın denetiminde yapılmayan bir eşleşmeden doğan yavrulara amca,dayı vasıtasıyla Soy Kütüğü belgesi almak mümkün müdür?

Çevrimdışı Ahmet TAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #76 : 16 Temmuz 2013, 01:44:37 »
BENİM GÖZÜMDE KIF KAYITI VEYA SECERE YOKTUR ALACAĞIM  KÖPEĞİN ANASINA VE BABASINA BAKAR VE ONLARLA AVA GİDEN ARKADAŞLARDAN GEREKLİ BİLGİYİ ALIRIM KIFMIŞ SECEREYMİŞ BENCE BUNLAR BENİM NEZDİMDE HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL.
1985 KÜTAHYA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #77 : 16 Temmuz 2013, 21:05:11 »
bu adam gider  sırbıstandan  iyi köpekleri  toplar sonra  sırttındakı cipi değiştirir  kendi köpeklerinin  cipini taktırır olur onun köpeği  özelden  sana bu köpeklerin  isimleri  atıcam burda karalamak istemiyorum.
berkay bey ben bu chip değiştirme olayını çok merak ettim. köpeğe takılmış olan chipi değiştirecek bir veteriner biliyorsanız özelden yazmanıza gerek yok buradan yazarmısınız lütfen.

birol bey secereye bakıp köpeğin krakterini anlıyabiliyorsanız helal olsun

gerçi bunu birol beye sormuşsun ama bende cevap vermek istedim. hangi ırk köpek besliyorsun bilmiyorum ama ben drahthaar besliyorum ve kendimce secere okumayı bildiğimi düşünüyorum. profilinden gemlikli olduğunu gördüm bende bursadayım müsait zamanda bir araya gelelim belki secere konusundaki fikirlerini değiştirmende yardımcı olabilirim.
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2013, 21:14:20 Gönderen: Uğur CAMUZCU »
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #78 : 16 Temmuz 2013, 22:32:40 »
Son günlerde çok güzel kurzhaarlar görüyorum, bu ırkın kısa süreliğine tekrar kayıt işlemlerinin açılmasını isterim.
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #79 : 16 Temmuz 2013, 22:59:00 »
Son günlerde çok güzel kurzhaarlar görüyorum, bu ırkın kısa süreliğine tekrar kayıt işlemlerinin açılmasını isterim.

Kurzhaar ırk derneği merkezin aldığı karar doğrultusunda kayıtlar kapatılmıştır,alınan kararın KIF ile bir alakası yoktur.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #80 : 16 Temmuz 2013, 23:00:21 »
Belki olur, ben aklımdan geçeni yazdım... :D
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #81 : 16 Temmuz 2013, 23:04:26 »
Belki olur, ben aklımdan geçeni yazdım... :D

İnşallah olur;
Zira bende sizin gibi gittiğim çoğu yerde çok güzel yetişkin veya yavrular görüyorum
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #82 : 17 Temmuz 2013, 08:19:01 »
Bence olmaz. Malum pasta meselesi. Kimse payı küçülsün istemez...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #83 : 17 Temmuz 2013, 13:58:13 »
berkay bey ben bu chip değiştirme olayını çok merak ettim. köpeğe takılmış olan chipi değiştirecek bir veteriner biliyorsanız özelden yazmanıza gerek yok buradan yazarmısınız lütfen.

gerçi bunu birol beye sormuşsun ama bende cevap vermek istedim. hangi ırk köpek besliyorsun bilmiyorum ama ben drahthaar besliyorum ve kendimce secere okumayı bildiğimi düşünüyorum. profilinden gemlikli olduğunu gördüm bende bursadayım müsait zamanda bir araya gelelim belki secere konusundaki fikirlerini değiştirmende yardımcı olabilirim.
uğur bey  ben  gemlikte  oturuyorum  yolunuz düşerse ben beklerim . bu konu hakkında  her zaman açığım  benim  köpek sayım fazla olduğundan  boş vakitim pek fazla olmuyor.. ben uzunca bir zamandır setter besliyorum secereli  köpeklerimde var.  ben bıktım bu tip tartışmalardan  siz yeni olabilrsiniz ama ben bu tartışmaları  6.7 senedir yapıyorum yaklaşık  20 senedirde av köpeği besliyorum aralıksız .  cip değiştiren  vet tanıdığım yok  ama deri altına  yerleştirilen  pirinç tanesi kadr  şeyi çıkarmak  çok zor olmasa gerek italyada bu şekilde değiştirdiklerini duydum . secere tartışması  çok uzun sürer internet ortamında yanlış anlaşılmalara sebep olabilir  ben özelden  numaramı  size atabilirim  gemliğe gelirseniz  fikir paylaşımına her zaman acığım .
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #84 : 18 Temmuz 2013, 16:11:29 »

Sevgili Serdar Alkan beyin dediği gibi neden açsınlar geçen senelerde yurt dışından şecereli bir DK geldi köpeğini çeken, çekene 1 yıl sonra yavrulardan istenilen verim alınamayınca satan satana gitti.zaten  kendiside köpeğin yavrularının verimsiz olduğunu duyup ve görünce Damızlıkta kayboldu gitti.bu sadece bir örnek devamıda var .
Velhasıl herkes başarısızlıklar geçirebilir, mühim olan bu başarısızlıkları bulunduğunuz mevkiniz   veya farklı yollar  ile kapatmaya devam etmemek gereğidir.
Tabiki kurzhaar ırk derneğininde  böyle bir karar alması hayli ilginç,,  Kıf,ın bu kararı kabul etmeside düşündürücü.. KIF,ın    dernekler üstü bir  kurum, federasyon olduğunu zannediyorum.Bu karar,FCI kurallarına uygunmudur.
Türkiyede güzel DK,lar var.

Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Ahmet TAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 16 Ağustos 2013, 00:55:13 »
BENİM NACİZANE GÖRÜŞÜ,M BEN YAVRU ALIRKEN HİÇ SECERE KIF KAYDI BAKMADIM VE BAKACAĞIMIDA DÜŞÜNMÜYORUM. BİZİM BURADAKİ ARKADAŞLARIMIZ ANNE BABANIN AVINI GÖRMEDEN ÜSTADLARIMIZIN BİZE ÖĞRETTİĞİ ÖLÇÜLERİ TUTMAYAN KÖPEKLERİ ALMAZLAR. YANİ KIF BURADA GEÇERLİ DEĞİLDİR.
SAYGILARIMLA...
1985 KÜTAHYA

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #86 : 16 Ağustos 2013, 02:15:39 »
Kıfın denetiminde yapılmayan bir eşleşmeden doğan yavrulara amca,dayı vasıtasıyla Soy Kütüğü belgesi almak mümkün müdür?
Bu soruyu özellikle sordum ama yanıt alamadım.Ayrıca birde şunu sormak istiyorum KIF bir denetim kurumu mudur yoksa bir hizmet kurumu mudur?

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #87 : 16 Ağustos 2013, 10:36:49 »
Bu soruyu özellikle sordum ama yanıt alamadım.Ayrıca birde şunu sormak istiyorum KIF bir denetim kurumu mudur yoksa bir hizmet kurumu mudur?

bilal benimde merak ettigim bir soru var aklımdayken sorayım.... ülkemizde çöpe giden yırtılıp atılan veya yakılan imha edilen secere belgesi varmıdır...varsa nekadardır... gördügüm secerelerde pafta işaretleri bile yok.... hal böyleyken... elimizdeki secereye göre bir köpek ayarlayamazmıyız....
yoksa böyle sahtekarlıkları engelleyecek bir mekanizma varmı....
hooop arkadaş bu köpek seceredeki yazılı köpek degil,işte resmi burada,5 yıl kıf hizmetlerinden men edildin gibi bir durum söz konusu olabilirmi....
birde avrupada ve fcı de durum nedir...... detaylı bilgi verecek yetkili varsa şimdiden teşekkür ediyorum....
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2013, 10:38:14 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #88 : 16 Ağustos 2013, 13:35:32 »

secereler bu şekilde resim olsa süper olur bence.hem cıkacak yavruların renk ve fizik yapılarını bilinir. hemde sizin dediğiniz o köpeğin yerine başka bi köpek koymak engellenir.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri