Gönderen Konu: KIF ile Alakalı İSTEK ve ŞİKAYETLER  (Okunma sayısı 25125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Ynt: Ynt: FERMA KURZHAAR KENNEL DAN SATILIK YAVRULAR
« Yanıtla #25 : 22 Mayıs 2013, 11:42:41 »
  Gelelim size söylediğim söze ; Ana baba köpeklerinin secerelerini yayınlamasan , Almanyadan geldi etiketini kullanmasan tabiiki satış işlemlerin zorlaşacaktır. Selamlar
Ahmet Bey bir de şöyle düşünelim,Anne ve Babanın Almanyada sahip oldukları secereleri yayınlasa,doğan yavruların herhangi bir kaydı olmasa durum nasıl olur ,Anne ve Babanın Almanya secerelerini hiç yayınlamasa doğan yavruların B sınıfındaki anne belirsiz,baba belirsiz tarzındaki secerelerini yayınlasa durum nasıl olur?D.K artık kayıt almıyor biliyorum ama sadece farzımisal olsa diyorum...Kendi adıma anne ve babasını soy olarak takip ettiğim köpeklerin yavrularını güvendikten sonra tercih edeceğim kesindir.Nereye kayıtlı olduklarının benim için önemi yoktur.

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #26 : 22 Mayıs 2013, 11:46:40 »
Zamanla KIF taki bu rant ta bitecek ve gerçek köpek severler sadece daha iyiyi bulmak adına bu çalışmaları yapacaklardır.Hep Avrupadan örnek veriyoruz ama onlar için köpeklere olan sevgi,tutku ve daha iyiyi bulma çabası paradan önce geliyor diye düşünüyorum.Eğer Türkiyede de durum böyle olmuş olsaydı köpek kayıt ettirmek,köpek eşleştirmek vs gibi durumlarda gelir düzeyi belli olan kişilere maddi yönden bu kadar yük olunmazdı.

Çevrimdışı Ahmet UZELLİ

• Müdavim Üyemiz
  • RASTGELE
« Yanıtla #27 : 22 Mayıs 2013, 14:00:07 »
Bu işin anavatanı tabiki Almanya,, Deustch Kurzhaar verband,ın ev sahipliğinde yapılan  orada ve değişik ülkelerde  İki yılda bir yapılan   DR KLEMAN ve IKP Testlerine giren köpekler ön sırada gelirler. Şahsi bakışım böyledir..

Tabiki  bu işin birde maddi yönüde var.

İnşaallah Türkiyeden,de katılanlar olması temennisi ile.

Hayırlı olsun.hepimiz imkanlarımız dahilinde köpek alırız..
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2013, 14:04:43 Gönderen: Ahmet UZELLİ »
Ahmet UZELLİ 
1968 BURDUR Bulunduğu il İZMİR 
http://www.deutsch-kurzhaar.de/

upload pics

Çevrimdışı Ahmet TÜRKÖZ

• *
« Yanıtla #28 : 23 Mayıs 2013, 00:42:14 »
 :Bilal bey;Ben istanbul dayım ,yavruları satan arkadaş Kütahya da  ve farzedin onu hiç tanımıyorum,nerden bileyim yavruların o iki köpeğe ait olduğunu... selamlar
Ahmet TÜRKÖZ
1965-İstanbul

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #29 : 23 Mayıs 2013, 12:14:56 »
Kimse scr li köpek beslemek zorunda değil.
Köpeğini Kıf a kayıt ettirmek zorunda da değil.

İsteyen scr li yavru alır, isteyen scr siz yavru alır.

Özhan Abi nin yazdığı hakikat şudur.....
İlandaki satılık yavrular, SCR sizdir.........

Scr nin gereksizliği de aşıkardır,
Beslediğimiz ve saf kan diye övündüğümüz, anne babasının scr lerini paylaştığımız,
Nesiler boyu kronoloji çalışmaları yapan yurt içi ve yurt dışı üreticiler yanlış yapmaktadırlar.

Belgeye ne gerek var, satıcı safkan dedi mi yeter,
Hiç birilerinin, kırık köpekleri safkan diye sattığı mı oldu ki bu güne kadar......
(ilan sahibini tenzih ederim)

Neden doğru olana doğru demek zor geliyor ki,
Dünya bunu yıllardır böyle yapıyor,
Bu sayede elimizde saf kan olduğu ispatlı köpekler yok mu?

Benim köpeğimden doğacak yavrular belgeli olmayacak, ama doğru olan yavruları kayıt altına almaktır demek çok mu zor?

Bunu demek için illaki belgeli yavrular satmak mı gerekiyor?
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2013, 12:16:50 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Mehmet KUYUCU

• *
  • denizkızı pet shop
« Yanıtla #30 : 23 Mayıs 2013, 15:40:16 »
   Dünyanın 100 yıldır yaptıgını , biz daha yeni yeni yapmaya baslamışken, daha ne sesler yükselecek bakalım..
Akıl alacak gibi degil o onunla yemek yemiş ,birincilik para ile oluyormuş, bunlar bir kuruma atılabilecek en kötü iftiralardan ileriye gecemez.
Türkiyede hiçbir sey tam oturmaz'' diyebilen emek katili arkadaslar her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir..
önemli olan bu işlerin daha iyi olması için dünyadaki övünerek bahsettiğimiz cıtayı yakalamak için sen ne yapıyorsun kendi adına .. mühim olan budur.
hiçde bahsettiğiniz gibi degil her yarışmada artık hiç bilinmedik arkadaslar derece alıyor, cünki cıta yükseliyor ve avcılar bu anlmada bilincleniyor.
ve daha iyiylerine yakalayabilmemiz için köpeklerin kayıt altına alınması lazım.
en önemlisi türkide o kadar köpek üretiliyor kim kiminle ciftleşmiş bu yavru nerden gelmiş, kimlerdenmiş sorularının tek cevabı : FEDERASYONA KAYITLI VE  GÖZETMEN ESLİĞİNDE CİFTLEŞMİŞ KÖPEKLERDİR..
Mehmet KUYUCU-denizkızı pet shop 1980  UŞAK

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #31 : 23 Mayıs 2013, 16:59:33 »
:Bilal bey;Ben istanbul dayım ,yavruları satan arkadaş Kütahya da  ve farzedin onu hiç tanımıyorum,nerden bileyim yavruların o iki köpeğe ait olduğunu... selamlar
Yapacak olduktan sonra bir kağıtla bunu zaten önleyemezsiniz.

Çevrimdışı Sedat PAZAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 23 Mayıs 2013, 18:07:19 »
ibrahim kardeş öncelikle yavrularını değer bilen kişilere nasip olur inşallah güzel yavrular. Benim anlamadığım yavrumu satıyorsun seceremi millet tutturmuş bir secere bu secere dedikleri şey ferma veriyomu vurduklarını alıp geliyomu acaba çok merak ediyorum.Anne baba avcımı mesele budur bir avcı için benim gözümde.Benim köpeğimse secereli  ama hiçte önemli değil bir avcı için diye düşünüyorum.Arkadaşlar bunları söylerken yanlış anlamayın kırıcı olmak için söylemiyorum.Yanlış anlayan arkadaşlardan  da çok çok özür dilerim.

Sedat PAZAR
1977 AMASYA
TEL : 0530 609 76 67

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #33 : 23 Mayıs 2013, 22:47:27 »
Türkiye de hıcbırseyın oturmamasının sebebı paradır abıcım. emek vereceksın bunlar basıt seyler. ama sudur sonuc bunları yaparken cebın dolmayacak... 1250 degıl 600 olsun yavru fıyatları masraflarını cıkartsın yeter. dedıgım bu bır ıse emek verırken para kazanmıcksın aksıne harcıyacaksın .... o yuzden turkıyede bu ıs gelısmez. sen cıftlesırken gorsen ne olur gormesen ne olur.. kopekcılık gelısıyor cunku BURAK abım UGUR abım CEMAL abım MAHMUT abım ve digerleriii  hepsı egıtımın kopekte ne kadar onemlı oldugunu gosterdıler. bılınclendıren sız  degıl teknolojı saygılar
   Dünyanın 100 yıldır yaptıgını , biz daha yeni yeni yapmaya baslamışken, daha ne sesler yükselecek bakalım..
Akıl alacak gibi degil o onunla yemek yemiş ,birincilik para ile oluyormuş, bunlar bir kuruma atılabilecek en kötü iftiralardan ileriye gecemez.
Türkiyede hiçbir sey tam oturmaz'' diyebilen emek katili arkadaslar her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir..
önemli olan bu işlerin daha iyi olması için dünyadaki övünerek bahsettiğimiz cıtayı yakalamak için sen ne yapıyorsun kendi adına .. mühim olan budur.
hiçde bahsettiğiniz gibi degil her yarışmada artık hiç bilinmedik arkadaslar derece alıyor, cünki cıta yükseliyor ve avcılar bu anlmada bilincleniyor.
ve daha iyiylerine yakalayabilmemiz için köpeklerin kayıt altına alınması lazım.
en önemlisi türkide o kadar köpek üretiliyor kim kiminle ciftleşmiş bu yavru nerden gelmiş, kimlerdenmiş sorularının tek cevabı : FEDERASYONA KAYITLI VE  GÖZETMEN ESLİĞİNDE CİFTLEŞMİŞ KÖPEKLERDİR..
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5

Çevrimdışı Mehmet KUYUCU

• *
  • denizkızı pet shop
« Yanıtla #34 : 24 Mayıs 2013, 11:54:55 »
Türkiye de hıcbırseyın oturmamasının sebebı paradır abıcım. emek vereceksın bunlar basıt seyler. ama sudur sonuc bunları yaparken cebın dolmayacak... 1250 degıl 600 olsun yavru fıyatları masraflarını cıkartsın yeter. dedıgım bu bır ıse emek verırken para kazanmıcksın aksıne harcıyacaksın .... o yuzden turkıyede bu ıs gelısmez. sen cıftlesırken gorsen ne olur gormesen ne olur.. kopekcılık gelısıyor cunku BURAK abım UGUR abım CEMAL abım MAHMUT abım ve digerleriii  hepsı egıtımın kopekte ne kadar onemlı oldugunu gosterdıler. bılınclendıren sız  degıl teknolojı saygılar

ben sahsen hiç o paralara yavru satmadım. Ama a sınıfı secereli bir cift köpeği yurt dışından alacaksın getirip öldürmeden büyüteceksin.. 18 aylık yapacak , egiteceksin, yarışmalara girip dereceler alacaksın, üretim izni almak için sınav sınav gezeceksin.üretim iznini alıp köpeği ciftleştireceksin,saglıklı bir sekilde dogup büyürlerse satacaksın..senin bunun maliyetleri hakkında bilgin yok sanırım kardes..
  ben hiç secereli köpek üretmedim , ama suana kadar secerli köpeklerim öldü ve yaptıgım masraflar inanılmaz yüksek..
ismini saydıgın burak,ugur ,cemal ve mahmut denilen arkadaslar elbette köpek egitiminden iyi anlayorlar ki ,suan piyasada isimleri var..bir kendilerini ara sor bakalım ne masraflar yapıyorlar bir yarışmaya gitmenin maliyeti hakkında , veya bir sınava hazırlanmanın maliyeti hakkında bilgisi olmayan herkez yorum yapıyor..
 mademki bu işten birilerinin cebinin doldugunu düşünüyorsun, vatandaslık ve avcılık görevini yapacaksın, hemen 2 yurtdışı köpek geytirtip sende yavrularını 600 den satıp bunların önüne gececeksin..sadec mama vermekle köpek beslenmiyor kardesim. bunu ancak basında olan bilir,emek verme laf üret bunlar köylü ahmet maca pisikolojisidir.
 bu söylenen sözler bircok insana saygısızlıktır.
hereseyden önce bu ilan sahibinin köpekleri bence cok iyi hatta bir ay kadar önce abimle siyah beyazı düşünmüştük. secerli seceresiz köpek beslemek insanların tercihidir , üretmekte aynı,insan secreli ile avlan ister secersiz, evet dogrudur secere av yapmaz ,secerlei av köpeği iyi avlayacak diyede kanun yok ,kötü cıkabilir.
 çıtayı yükseltmenin tek yolu,deger verdiğimiz yıllarca egiitiğimiz  hiç böyle köpeğim olmamıştı dedirten güzel av köpeklerimizi kayıt altına almaklala olur.yoksa ömür boyu dünyanın yetiştirdiği köpekleri seyretmekle yetiniriz. SAYGILAR.
Mehmet KUYUCU-denizkızı pet shop 1980  UŞAK

Çevrimdışı Serdar BURAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 24 Mayıs 2013, 12:20:07 »
Avrupadan gelen köpeklere takmışız hepimiz neden ? ? ?

Avcılık yapan arkadaşlar hepimizde veya etrafımızda bulunan avcı arkadaşlarımızda çok güzel av yapan köpekler var.Ben inanıyorumki avrupadan gelen birçok köpeğe av konusunda on basarlar o kaaa.

Secere önemli doğru.Türkiyede bunu yapan kurum KIF.Avrupada veya başka bir yerde kurumlarına nasıl sahip çıkılıyor ve saygı duyuluyorsa bizlerde buna sahip çıkmamız lazım.

Ben avrupadan gelen çok köpek ile merada avlandım.Nedense hep köpeklerde bahaneler gördüm, odu budu yan yattı çamura yattı v.s.Hepimiz elimizdeki değerleri görmemezlikten gelmememiz lazım.

Bu konuda açılmış yavrular güzel.Her iki tarafada hayırlı uğurlu olsun.
Serdar BURAK
1979 Çan ÇANAKKALE 05326570506 Çan Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #36 : 24 Mayıs 2013, 14:36:44 »
herseyden haberım var. emek ıcın laf etmıyorum yoz bır kopek ıcın bıle emek vermeden olmaz. emek uzerınden muhabbet donmesın dıye yazdım. 2  dişi 1 erkek  aldın en ıyı yerden toplam 18,000 tl her bırıne 1,00 masraf ettın ettımı 21 bın kopeklerın oldu 18 aylık. disinın bırı oldu ve ya sattın verdın. esledınn 8 tane dogsun. 750 den ver kardesım 6 yaptımı. her dogumdan 5 bın kalsın. 5. dogumda 25 bın eder ıkı kopege de 5 dogum yapana kadar 3 yıl gecsın 6 bın daha masraf ekle. 27 bın tl maasraf ettın abı. toplam 25 bın aldın. tamammıdır hesap. 2 000 lıra zarardasın ama ulkeye 40 tane kopek kazandırdın. gurur duyulacak tablo budur. kımseye saygısızlık etmek ıstemem hepınız buyugumsunuz degerlı abılerımsınız. benım ıyı kopek besleme hakkım alınmıs olmayacak. ama turkıyede gercekten coook kalıtelı kanlar ve ıyı kanlarda uretılmeye devam edıyor. bunun ıcın sızlerın cabası gormezden gelmıyorum. bunlar ıcınde tesekkur ederım..

ben sahsen hiç o paralara yavru satmadım. Ama a sınıfı secereli bir cift köpeği yurt dışından alacaksın getirip öldürmeden büyüteceksin.. 18 aylık yapacak , egiteceksin, yarışmalara girip dereceler alacaksın, üretim izni almak için sınav sınav gezeceksin.üretim iznini alıp köpeği ciftleştireceksin,saglıklı bir sekilde dogup büyürlerse satacaksın..senin bunun maliyetleri hakkında bilgin yok sanırım kardes..
  ben hiç secereli köpek üretmedim , ama suana kadar secerli köpeklerim öldü ve yaptıgım masraflar inanılmaz yüksek..
ismini saydıgın burak,ugur ,cemal ve mahmut denilen arkadaslar elbette köpek egitiminden iyi anlayorlar ki ,suan piyasada isimleri var..bir kendilerini ara sor bakalım ne masraflar yapıyorlar bir yarışmaya gitmenin maliyeti hakkında , veya bir sınava hazırlanmanın maliyeti hakkında bilgisi olmayan herkez yorum yapıyor..
 mademki bu işten birilerinin cebinin doldugunu düşünüyorsun, vatandaslık ve avcılık görevini yapacaksın, hemen 2 yurtdışı köpek geytirtip sende yavrularını 600 den satıp bunların önüne gececeksin..sadec mama vermekle köpek beslenmiyor kardesim. bunu ancak basında olan bilir,emek verme laf üret bunlar köylü ahmet maca pisikolojisidir.
 bu söylenen sözler bircok insana saygısızlıktır.
hereseyden önce bu ilan sahibinin köpekleri bence cok iyi hatta bir ay kadar önce abimle siyah beyazı düşünmüştük. secerli seceresiz köpek beslemek insanların tercihidir , üretmekte aynı,insan secreli ile avlan ister secersiz, evet dogrudur secere av yapmaz ,secerlei av köpeği iyi avlayacak diyede kanun yok ,kötü cıkabilir.
 çıtayı yükseltmenin tek yolu,deger verdiğimiz yıllarca egiitiğimiz  hiç böyle köpeğim olmamıştı dedirten güzel av köpeklerimizi kayıt altına almaklala olur.yoksa ömür boyu dünyanın yetiştirdiği köpekleri seyretmekle yetiniriz. SAYGILAR.
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5

Çevrimdışı İbrahim KALDIRIM

• *
  • [IMG]http://i51.tinypic.com/3090rr5.jpg[/IMG]
    • http://www.kurzhaaravkopekleri.com
« Yanıtla #37 : 25 Mayıs 2013, 14:45:44 »
SLM AHMET TÜRKÖZ BU İŞİ ÖNEMLİ OLAN DÜRÜSCE YAPMAK. NERDEN BİLECEKSİN KIF GÖZETİMİNDE ÇİFTLEŞTİLER VE YAVRULAR ÖLDÜ ADAM BAŞKA YAVRULARI GÖTÜRÜP KAYIT YAPTIRDI NERDEN BİLECEKSİN ASLA BİLME ŞANSIN YOK DNA TESTİMİ YAPIYORLAR..
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Ahmet TÜRKÖZ

• *
« Yanıtla #38 : 25 Mayıs 2013, 22:43:35 »
İbrahim bey,
Daha önce böyle bir üretim yapmadığın sözlerinden belli oluyor.Dogum sonrası formunda yavruların cinsleri,renkleri,işaretleri vs. kayıt altına alınıyor.Ölen yavruların yerine aynılarını koyabileceksen şansını bir dene ya da sen bildiğin yoldan yürümeye devam et ,sana başarılar
Ahmet TÜRKÖZ
1965-İstanbul

• *
« Yanıtla #39 : 28 Mayıs 2013, 16:22:13 »
düzkahve yavrulara boyamı yapıyorlar bunların hepsi boşş dolu olan cep doldurmakk bazı insanlar için...bu vesileyle takışdıgım yöneticilerede saygılar sunuyorum cunkü benim üyeliyimi silerler diye düşünmüştümm..
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

• *
« Yanıtla #40 : 28 Mayıs 2013, 16:28:18 »
ahmet bey ölen yavrular için şansını dene demişsin allaha şükürler olsun bizde yalan dolan olmaz neyse bizde o dur ama onları yapanlar var bize allahım nasip etmesinn
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Mahir İNCİ

• *
« Yanıtla #41 : 28 Mayıs 2013, 19:27:02 »
İBRAHİM KARDEŞİM ÖNCELİKLE YAVRULARIN HAYIRLI OLSUN TAVŞANLIDA YARIŞMAYA GİRMİŞSİN AMA İYİ ETÜT EDEMEMİŞSİN HANGİ ARKADAŞIN KÖPEĞİ KURZAARLARDA TORPİL YAPILIP BRİNCİ OLDU HANGİ MASADA YEMEK YİYENLERİN KÖPEKLERİ BİRİNCİ OLDU SANA ŞİMDİ HEPSİNİ KOPYALARIM UTANIRSIN UĞUR LEYLEĞİN KÖPEĞİ ÇOK İYİ ALDI MÜCAHİT TANIN KÖPEĞİ ÇOK İYİ ALDI EEE KİME TORPİL YAPILDI BİR SÖYLE KARDEŞİM BİZDE BİLELİM EMEĞE SAYGI GÖSTERİN BU ARKADAŞLARIN YAPTIĞINI YAPMAK HER BABA YİĞİDİN HRCI DEĞİLDİR BU KONU HAKKINDA YAZMAYACAKTIM AMA LAF BİZEDE GELMİŞ İNANMIYORSAN KAYITSIZ BENİM KÖPEĞİM ARKADAŞLAR İNANMIYORM DERSİN KESİP ATARSIN AMA KURUMLARI KARALAYAMAZSIN BAK SDAYENDE ÖNÜNE GELEN KONUŞMUŞ ŞEÇERE AV MI YAPIYORMUŞ BİLMEMNE HA BİRDE HANGİ KÖPEK KAYIT EDİLDİ 100 TL ALINIP KONTİNANTEL IRKLARDA DEĞİL 100 TL VER BAKALIM 25 MİLYAR KÖPEĞİN KAYIT EDİLİYORMU KURZAHAAAR LARDA LÜTFEN İFTİRA TAMAYALIM SEN SAT KARDEŞİM ŞEÇERE ÖNEMLİ DEĞİLSE AMA KAZANDIĞINDAN ÇOK BU İŞE PARA HARCAYAN AVRUPA SATANDARTLARINDA KÖPEK ÜRETMEK İÇİN MADDİ MANEVİ KATKI SAĞLAYAN ARKADAŞLARA LAF SÖYLEMEYELİM SENDE KATIL EMEK VER BAKALIM KİM KAZANIYOR O ADAMALAR YAPTIKLARI MASRAFLARI ANCA KURTARIYOR AMA SENİN GİBİ ENİK ÜRETİP SATANLAR SADECE ÜRETİYOR ASIL PARA KAZNMAK BU DUR YENİDEN BURADA BU YOLDA UĞRAŞAN KÖPEKLERİNİ KAYIT ALTINA ALAN VE ÜRETEN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKÜRLER
Mahir İNCİ
1965 TAVŞANLI
KIF POİNTER IRK DERNEĞİ KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI
05308844198-05456215112

Çevrimdışı Volkan ŞENGÜL

• *
« Yanıtla #42 : 29 Mayıs 2013, 09:40:25 »
Mahir bey,

Çok güzel özetlemişsiniz, duygularıma tercüman oldunuz.
Volkan ŞENGÜL
1967 GEBZE

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #43 : 29 Mayıs 2013, 11:23:49 »
düzkahve yavrulara boyamı yapıyorlar bunların hepsi boşş dolu olan cep doldurmakk bazı insanlar için...bu vesileyle takışdıgım yöneticilerede saygılar sunuyorum cunkü benim üyeliyimi silerler diye düşünmüştümm..

Forumumuzda saygı çerçevesi aşılmadığı sürece, söyledikleri yanlış da olsa herkesin söz hakkı vardır İbrahim Bey.

Bizden tarafa bir "takışma" söz konusu değildir.
Takışsaydık haberimiz olurdu sanırım. :)
Selamlar.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

• *
« Yanıtla #44 : 29 Mayıs 2013, 12:33:51 »
mahir bey yemekyeme lafını ve fotografları ben söylemedim benim gibi düşünen bir avcı söyledi size gelince sizin başarısızlıgınızı zaten biliyoruz sen den 2 adet sözde pointer alan arkadaşlar kıfff secereli köpeklerini geri getirip degiştirmekten iki köpek parası harcadılarr ya 5 km acıldı ya kuşu yedi yada tüfekten korkup zor yakaladılar böyle emeye can kurban tuttur dunuz bi yol hadi hayırlı yolculukkk
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #45 : 29 Mayıs 2013, 12:44:24 »

İbrahim bey;
İsterseniz buna takıştık demiyelim zira benim takışmak gibi bir niyetim olamaz sanırsam siz hala benim ne ima ettiğimi anlıyamadınız yada anlamak istemiyorsunuz.
İlanınız içindeki yazılarımı birkez daha gözden geçirirseniz iyi olacağı kanaatindeyim.
Ayrıca;
Ramazan hocamın dediği gibi seviye bozulmadıkça müdahele etmiyor bilakis herkezin özgürce düşüncelerini ifade etmesinden hoşnut oluyoruz.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

• *
« Yanıtla #46 : 29 Mayıs 2013, 12:48:31 »
bize de saygı duymak teşekkür etmek düşer anladım defalarca okudum bazıları farlı düşüne bilir onada saygımız var
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

• *
« Yanıtla #47 : 29 Mayıs 2013, 12:49:51 »
ne resmi kopyalayacaksın mahir bey ben utanacam paylaş görelim
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 29 Mayıs 2013, 15:24:07 »
Abiler arkadaşlar it köpek mevzusuna birbirinizi kırmayın gerek yok.Türkiye de bulunan her iyi köpek ülkemize katkı sağlamaktadır bunu bilmekte fayda var.
Şecere olayı çok yazılıp çizilmiş yani köpeğin soy ağacı.Ben şahsım adıma köpeğin şeceresindeki renkliliğe değil ürettiği yavrulara bakarım bunu da tecrübelerime dayanarak söylüyorum.11 yıldır şecereli köpek bakıyorum av köpeği değil farklı ırk ve bu ırkın camiasında şöyle bir söz vardı ''şecere mi köpeği yapar, köpek mi şecereyi?'' Köpeğin damızlık özelliği tipi rengi ile değil hangi görevin köpeği ise yavrularına iyi şekilde o özellikleri aktarmasıdır bana göre.Her şecereli köpeğin yavrusu iyi olacak diye bir şey yoktur veya çok iyi av yapan bir köpeğin yavruları çok iyi av yapacak diye bir şey yoktur  kötü köpeğin yavrusu da kötü olacak diye bir durum söz konusu değildir.Bu tamamen aktarımla alakalıdır.Bunun çok iyi bir örneği mevcuttur kendinden beklenen özellikleri hiç taşımayan mr indian ROM adındaki pitbull avrupanın en iyi damızlığı kabul edilmektedir Bir av köpeğinde istenilen özellikler az çok belli ve bir erkek veya dişi bu özelliklerin tamamını yada tamamına yakınını yavrularının büyük çoğunluğuna(tamamına demiyorum çünkü bu imkansız) aktarabiliyorsa iyi bir damızlıktır ve bu köpekten yavru alınabilir ama yavru her zaman kapalı kutudur  artık oda bahtınıza.
1983-Ereğli/Konya

Çevrimdışı Mehmet GÜNDÜZ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #49 : 29 Mayıs 2013, 16:23:51 »
İbrahim kardesim yavruların cok güzeller masallah simavın yakın ilcelerinden gelen safkan secereli puanterleride gördük masallah alan arkadaslar götürüp degistirmekten  bıktılar sonunda safkan scr li köpek tuccarı abimiz geldi degistirdi yemegini yedi gitti . Birde kalkıpta bu insanlara derece veriyorlar. o köpek alan arkadaslar zaten bu sene scrlerle avlanacaklar ver 100 200 yü kap scryi hayırlı isler dediniz gibi aksam yemekler yensin zaten yemek masasında 1 2 3 belli oluyorki yarısmaya katılmaya gerek bile yok....
Mehmet GÜNDÜZ
1980 Kütahya