Türkiye de hıcbırseyın oturmamasının sebebı paradır abıcım. emek vereceksın bunlar basıt seyler. ama sudur sonuc bunları yaparken cebın dolmayacak... 1250 degıl 600 olsun yavru fıyatları masraflarını cıkartsın yeter. dedıgım bu bır ıse emek verırken para kazanmıcksın aksıne harcıyacaksın .... o yuzden turkıyede bu ıs gelısmez. sen cıftlesırken gorsen ne olur gormesen ne olur.. kopekcılık gelısıyor cunku BURAK abım UGUR abım CEMAL abım MAHMUT abım ve digerleriii hepsı egıtımın kopekte ne kadar onemlı oldugunu gosterdıler. bılınclendıren sız degıl teknolojı saygılar
ben sahsen hiç o paralara yavru satmadım. Ama a sınıfı secereli bir cift köpeği yurt dışından alacaksın getirip öldürmeden büyüteceksin.. 18 aylık yapacak , egiteceksin, yarışmalara girip dereceler alacaksın, üretim izni almak için sınav sınav gezeceksin.üretim iznini alıp köpeği ciftleştireceksin,saglıklı bir sekilde dogup büyürlerse satacaksın..senin bunun maliyetleri hakkında bilgin yok sanırım kardes..
ben hiç secereli köpek üretmedim , ama suana kadar secerli köpeklerim öldü ve yaptıgım masraflar inanılmaz yüksek..
ismini saydıgın burak,ugur ,cemal ve mahmut denilen arkadaslar elbette köpek egitiminden iyi anlayorlar ki ,suan piyasada isimleri var..bir kendilerini ara sor bakalım ne masraflar yapıyorlar bir yarışmaya gitmenin maliyeti hakkında , veya bir sınava hazırlanmanın maliyeti hakkında bilgisi olmayan herkez yorum yapıyor..
mademki bu işten birilerinin cebinin doldugunu düşünüyorsun, vatandaslık ve avcılık görevini yapacaksın, hemen 2 yurtdışı köpek geytirtip sende yavrularını 600 den satıp bunların önüne gececeksin..sadec mama vermekle köpek beslenmiyor kardesim. bunu ancak basında olan bilir,emek verme laf üret bunlar köylü ahmet maca pisikolojisidir.
bu söylenen sözler bircok insana saygısızlıktır.
hereseyden önce bu ilan sahibinin köpekleri bence cok iyi hatta bir ay kadar önce abimle siyah beyazı düşünmüştük. secerli seceresiz köpek beslemek insanların tercihidir , üretmekte aynı,insan secreli ile avlan ister secersiz, evet dogrudur secere av yapmaz ,secerlei av köpeği iyi avlayacak diyede kanun yok ,kötü cıkabilir.
çıtayı yükseltmenin tek yolu,deger verdiğimiz yıllarca egiitiğimiz hiç böyle köpeğim olmamıştı dedirten güzel av köpeklerimizi kayıt altına almaklala olur.yoksa ömür boyu dünyanın yetiştirdiği köpekleri seyretmekle yetiniriz. SAYGILAR.