Gönderen Konu: KIF ile Alakalı İSTEK ve ŞİKAYETLER  (Okunma sayısı 25124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim KALDIRIM

• *
  • [IMG]http://i51.tinypic.com/3090rr5.jpg[/IMG]
    • http://www.kurzhaaravkopekleri.com
KIF ile Alakalı İSTEK ve ŞİKAYETLER
« : 27 Şubat 2013, 19:51:31 »
Merhaba arkadaşlar.
Bazı üyelerimizin talepleri doğrultusunda, KIF ile ilgili istekleri, görülen aksaklıkları ya da şikayetleri dile getirmek için böyle bir konu açtık.
Konu tartışılırken;
Saygı sınırlarını aşmak, ispatsız ithamlarda bulunmak, yada diğer site kurallarını çiğnemek yok.
Yapılacak yorumlardan doğacak hukuki sorumluluk da yorum sahibinin  olacaktır.
Ayrıca forum kuralları istisnasız uygulanacaktır.
Bu uyarıları yapmamı anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum.

KIF ın çatısı altında değişik ırk dernekleri olduğunu ( DK, İng poınter, DD gibi) şikayetlerinizin hangi derneği ilgilendirdiğini yazarsanız, genel yorumlar yapmazsanız daha anlaşılır olacaktır.

KIF yetkililerinin açıklaması olursa burada yayınlanacaktır.

Keyifli paylaşımlar dileriz.
SİTE YÖNETİMİ

anne babasını soran kim 100 tl verdinmi kayıt yapıyorlarr ve kıf kaydını veriyorlarr ben kütahyalıyım tavşanlıda yarışma oldu ırksıtandartları yarışması bizde simavdan bazı arkadaşlarla gittik ama hiç kimse ana baba ne nerden geldi demedi 100 ver hemen yapalım dediler 50 tl yarışmaya aldılarrr sonra elemeler oldu biz üç köpek kaldık hakem üçüde mükemmel ama sıralama yapmak zorundayım deyip ben üçüncü sırada oldugum için beni üçüncü ilan etti  ...bu işler ne yazıkkı türkiyeede popilersen ve eş dost varsa üç köpek arasında 1 sen olursunn
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2013, 14:50:22 Gönderen: Alkan YOKSUL »
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Özcan KUYUCU

• *
    • sirinakvaryum64@hotmail.com
Ynt: Ynt: FERMA KURZHAAR KENNEL DAN SATILIK YAVRULAR
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2013, 16:45:55 »
köpeklerin güzel ama ayrıntılara takılı kalıyorsun kardeşim köpeklerini kıf kaydı yaptırıp üretim iznini havada karada alırsın eşleşmeyi kıf gözetiminde yapsaydın  tadından yenmezdi gelecekte daha iyi yerlere gelirlerdi ve senin ismin yaşardı mükemmel yavrular alana satana hayırlı olsun yinede bi düşün derim sen kazan türkiye kazansın saygılarımla dostum
Özcan KUYUCU
1975-Uşak

• *
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2013, 15:17:22 »
özcan bey haklısın olabilir ama yukarda bahsettim ilkkez bi yarışmaya girdim ve yapılan haksızlıgı gördüm ve hiç bir işe yaramayacagını anladımm hep aynı kişiler birinci hep aynı kişilerin köpekleri türkiye birincisi sankı sade bi vatandaşın köpegi güzel degil ben onun için yaptırmıyorum paraya dökülmüş bi iş
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

• *
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2013, 15:18:02 »
selman bey haklısınızz seceresi belli olacak av yapacak gerisi boşşşş
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2013, 15:35:21 »
Bir ustamızın lafı vardır ''Yeğen bize av köpeği lazım sirk köpeği değil diye...''
Maşallah ayakları düz bassın tüyleri kadar avları olsun.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2013, 15:36:44 Gönderen: Bilal PAZVANT »

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 02 Mart 2013, 23:49:56 »
 maşallah güzel yavrular, alana satana hayırlı olsun, şimdiden gelecek vaad eder gibi fermadalar doğru ellerde eğitilmeliler bol kısmetli avları olsun alanların, av köpeği olsun arkadaşlar av yeterki doğru eğitimle iyibir kandan gelen köpeğin doğru ellerde eğitimi sabır ve sevgiyle harmanlanınca tadından yenmez keyifli avlar yaptırır emeğinizin karşılığını alırsınız. ben 1.5 yaşta bir çiftlik evinin koruma bekçisi olan alman kurdu nun bile, 1 ıslık arama , ferma akabinde 2 ıslık kaldırma, 3 ıslık aport la yönetilen köpeğin şahidi oldum.. ben bunu yaşamasaydım anlatımlarda duysaydım hadi be.. derdim belkide kimbilir. lafın kısası eğitim, emek, sevgi= iyibir av köpeği. adam uğraşmış kurdu hem bekçi hem av köpeği yapmış doğrusu çiftlikte görme şansım olmadı anlatımdan dinledim çiftlikte serbest dolaşıyormuş bağlı değil.  allah hiçbirinizin emeğini boşa çıkarmasın sağlıcakla kalın
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ahmet TÜRKÖZ

• *
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2013, 00:33:35 »
Sevgili  İbrahim bey kardeşim, önce ilanın hayırlı olsun, Almanya dan köpek getirtmişsin o da hayırlı olsun.Secereli olduğunu övünerek söylüyorsun o da tamam , ancak Alman 'ın yaptığı gibi seceresini devam ettirmek için neden çaba göstermiyorsun,okuduğum kadarı ile köpeğinle ırk standard ı yarışmasına katılmışsın.Aldığın derece önemli değil bence bir yarışmaya katılıp sonuca göre hemen küsmek doğru değil.Bence başka yarışmaya da katılmalısın.Değişik  bir hakemden belki başka bir derece alabilirsin.Gelelim daha önemli bir konuya köpeklerini  üretim izni sınavına sokup yeterli olan dereceyi aldın mı.Kurzhaar  ve drahthaar gibi ırklar için önemli olan bu , aynı Almanya da olduğu gibi.Sizdeki Rotenberg in bir kardeşi de  bende var.Köpeğimi eğitip üretim izni sınavına katıldım yeterli dereceyi ve damızlık belgesini aldım , ve bunu gururla Almanya daki üretici Matthias Reisener e bildirdim ve o da çok memnun oldu.Almanların onca çabalarına rağmen Türkiye ye gelen köpeklerin secerelerinin devam ettirilmemesi onlarında büyük sıkıntısı.
 İbrahim bey kardeşim bence yılmadan çalışmaya devam etmek lazım, madem bu işe meraklıyız elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak  bizim gibi kurzhaar  yetiştirenler için bir ayrıcalık olmalıdır.Selamlar, işleriniz rasgitsin...
Ahmet TÜRKÖZ
1965-İstanbul

Çevrimdışı Özcan KUYUCU

• *
    • sirinakvaryum64@hotmail.com
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2013, 13:43:57 »
ibrahim kardeşim haksızlığa uğradım diyorsun ve pes ediyorsun ama yavrular bunu hakketmiyor demek istediğim bu  yinede sen bilirsin kararına saygı duyarım benim 2 tane bretonum var soy kaydı yok keşke olsada kıfa kaydettirip üretim izni alsam  soyları devam etse  ama senin köpeklerinin şansı var ilerde bir gün senin köpeklerinden olma bir yavru yarışmalarda şampion olsa güzel olmazmı senin duyarlı bir üretici olman lazım saygılarımla uşaktan selamlar
Özcan KUYUCU
1975-Uşak

Çevrimdışı Eray EFE

• *
  • eray efe
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2013, 13:31:31 »
ben bu köpeklerin herzaman içindeyim ibrahim arkadaşım. arkadaşım diye asla söylemiyorum bütün türkiyeti gezin en son ferma kurzhaar gelin ve gözlerinizle görün türkiyenin en iyi kanları ibrahimde cok kurzhaar lar gördüm ama bunlar başka allah nazardan saklasın maşallahh alan satan hayrını görsünn
Eray EFE
1982-Simav

Çevrimdışı Bora FATİH

• *
« Yanıtla #9 : 12 Mart 2013, 19:38:17 »
kıf  falan hikaye  beyler  avrupadan gelen köpeklere  lafım yok  secereli olanlara lafım  elin gavuru biliyor işini  bizde varsa  yoksa  PARA   köpek kıf kayıtlı olunca av yapacak garantisi  yok maalesef..
hayırlı satışlar kardeşim..
Bora FATİH
1977 MANİSA

• *
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2013, 15:58:17 »
bora bey bizim burda bi abimiz var alay konusu olarak köpekler ferma verdimi dur secerem var diyeceksin diyorr o hesap kaliteli olsun gerisi boşş.. kıf kayıtlı bizim buraya cok köpek geldi ve hepsi geri gittiii.. avcı dostlara bi tavsiyem gaza gelip köpek almasınlar parası önemli degil verilen emek ve geçen zaman asla geri gelmezz
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Halil BİNDAYI

• *
« Yanıtla #11 : 15 Mart 2013, 21:00:03 »
Bugünlerde dürüst insanların kalmadığına inanan,Türkiyenin ve Kıbrısın değil,dünyanın konuştuğu,anne babanın kahve kırçıllı yavru sahibi ben Halil Binadyı;hiçbir emeğini acımayan,dürüst,güvenilir,sözünün eri köpeğin transferini dahi itinayla üstlenen sevgili Ibrahim Kaldırım kardeşime ve sahibi olduğu Ferma Kurzhaar Kennel güvencesiyle sağladığı olanaklarla birkez daha teşekkürü bir borç bilirim.Halil Bindayı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ....sevgi ve saygılarımla...
« Son Düzenleme: 15 Mart 2013, 21:03:52 Gönderen: Halil BİNDAYI »
Halil BİNDAYI
1976 kıbrıs girne

CAVİT KARAKUZU

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 12 Mayıs 2013, 18:52:28 »
BABAYA BAKSANA MASALLAH ON NUMARA ZATEN TÜRKİYEDE SECEREYE GEREK YOK SECERE İŞİ TAMAMEN HİKAYE YARISMA İÇİN GEREKLİ OLUYOR YARISMADADA ZATEN SIRALAMA HEP BELLİ HAKEMLERDE BELLİ ADAMA GÖRE MUAMELE YAPIYOLAR ONUN İÇİN TÜRKİYEDE SECEREYE GEREK YOK BEN SAHİD OLDUM BASKA BİR KÖPEĞİ A SECERE CIKARTMAK İÇİN KÖPEĞİN DOĞUMDA YAVRUSU ÖLÜYO KÖPEĞİ GETİRİP ALTINA KOYUP BUNU BİLE BİLE KAYIT OLUSTURAN KİFTE KAYIT YAPAN ARKADASLAR VAR SECERE CIKARMAKTA COK KOLAY 100 TL YE BAKIYOR KİFTE BÜYÜK RANT VAR BUNUDA PAYLAŞAN 4 5 TANE KÖPEK YETİŞTİRİCİSİ VAR PODYUM GÜZELLERİ HAKEMLERLE MAMALAR PAYLAŞILIYO İŞİN GERCEGİ BU SÖYLENECEK COK SÖZ VARDA İŞTE İNSANLAR BU KÖPEK SİMSARLARINDAN KÖPEK ALMAYI BIRAKMIŞ DEGİLLER İLLE SECERE OLSUN DİYE NE İŞE YARIYOSA NEYSE HAYIRLI SATISLAR SİZE KÖPEKLERİNİZ COK GÜZEL MASALLAH

Çevrimdışı Musa KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 13 Mayıs 2013, 00:14:20 »
SECERELİ Mİ? SECERESİZ Mİ? AVCI MI? DEĞİL Mİ? SAFKAN MI? DEĞİL Mİ?

Maalesef bu acı tartışmaları hep yapıyoruz.
Almanlar farklı eşleştirmeler ile Kurzhaar, Draahtar ırkını oluşturuyor, İngilizler Setteri, pointeri bu hale getiriyor, İtalyanlar Settere pointere avcılık boy bos stil katıyorlar.

Nasıl mı? Nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu başarılarını düzenli kayıtlı ve biliçli eşleştirmelerle buluyorlar.

Buldan Sarısı ile Macar Vizsla arasındaki fark sadece ırk ıslahı, Bal gibi Türk Sarı köpeği işte ama sahip çıkmayıp kayıt altına almazsan oluyor Macar Vizsla.

Aynısı Zağarlarında (Kopay) başına gelecek, toplayıp götürüyorlar, sonra ırkı ıslah edecekler ve bizler Yunandan Zağar (Kopay) alacağız.

Ve tartışmaya devam edeceğiz, kimlik ile aşı kartı ile secere ile kafa bulmaya küçümsemeye devam edeceğiz. Pointer ile Setteri eşleştirip ne çıktı diye bakacağız, Vizsla ile Kurzhaarı eşleyip ne çıkacak ona bakacağız biz bunlara bakarken Zağar da gidecek, ÇATALBURUN' un başına geldiği gibi ırkın saflığı bozulacak, sonra devlet niye sahip çıkmıyor.
Ve suçlu aramaya başlayacağız.

Arkadaşlar malumdur ki bir köpeğe zorla av yaptıramazsınız, ama eğitimle bilinçli ava çıkarmayla bir köpeği şaheser haline getirebilirsiniz.

Deneyin, köydeki çoban köpeğini alın ava çıkın köpek mutlaka yürüdüğünüz güzergahta tavşan varsa mutlaka kaldıracaktır.
Bu çoban köpeğinin ne artısı ne de eksisidir. Bu onun doğasında vardır.

Secereli KIF kayıtlı diye köpeğinizi eğitmez, düzenli av göstermez ava çıkarmayın ve sonrasında ferma aport ve itaat beklersek, ve sonra bu secereli safkan bizim çomar böyle av yapıyordu diye muhabbete devam ederiz.

Avcılar bu memleketin en örgütlü birbirine en bağlı sivil toplum örgütüdür.
Eğer avcılar Av köpeklerinin ırk ıslahı, eğitimi, kan hattı gibi özellikleri üzerinde daha bilinçli olarak durursa binlerce lira para verip Sırplardan, Yunanlardan, İtalyanlardan, Macarlardan, Yunanlardan köpek almamıza gerek kalmaz.

Ama bakış açımızı ve tercihlerimizi değiştirmezsek bu mevzuyu daha çok yazıp çizeriz.

KIF kaydı, DERNEK kaydı, SECERE çıkarması, DAMIZLIK SINAVLARI, bunların mutlaka ki maliyetleri var maliyet de yetmiyor üzerine emek de harcamamız gerekiyor.

Bir çoğumuzun köpeği var, niye bizim köpeklerimizin hepsi safkan ve kayıtlı secereli olmasın, bir dünya para veriyoruz o yavruları parasız alsak bile benzer maliyetlere katlanıyoruz, Üreticiler benzer maliyetlere katlanıyor,

BÜTÜN BU MALİYETLERE KATLANIRKEN NEDEN KÖPEKLERİMİZ SECERELİ OLMASIN
NE ZAMAN KÖPEKLERİMİZİ EKİBİMİZİN BİR PARÇASI AİLENİN BİR FERDİ OLARAK GÖRMEYE BAŞLARSAK GEREKEN ÖNEM VE KIYMETİ GÖSTERİRSEK O ZAMAN BİR ŞEYLER DEĞİŞECEKTİR.

SAYGILARIMLA
1974 Tekirdağ / Çerkezköy

Çevrimdışı Berk AKYÜZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Mayıs 2013, 21:46:50 »
maşallah güzel anne ve babanın yavruları tüyü kadar avları olsun.alana satana hayırlı olsun.

• *
« Yanıtla #15 : 14 Mayıs 2013, 00:44:21 »
slm musa bey haklısınız ama kıf kayıdı karşıdan göruldüğü gibi degill hiç bir köpekte hiç bir kayıt olmadan 100 tl karşılıgı yapılıyorr  cavitt beyin söylediyi gibi işliyor aynen sanki türkiyede başka hiç köpek yokmuş gibi hep aynı kişiler birinci ve şampiyonnlarrrrrrr sedece rattt kıf kagıtlı cok köpek getirdiler nedense hepsi geri gittiii ... geçen ingilizlerde ırk yarışması varr 1 nci 2nci 3ncü köpekler var allah şahidim bizim burda sokakta geziyor o köpekler o köpekleree sıralama veren hakeme yazıklarrr olsunnn
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 14 Mayıs 2013, 12:06:07 »
slm musa bey haklısınız ama kıf kayıdı karşıdan göruldüğü gibi degill hiç bir köpekte hiç bir kayıt olmadan 100 tl karşılıgı yapılıyorr  cavitt beyin söylediyi gibi işliyor aynen sanki türkiyede başka hiç köpek yokmuş gibi hep aynı kişiler birinci ve şampiyonnlarrrrrrr sedece rattt kıf kagıtlı cok köpek getirdiler nedense hepsi geri gittiii ... geçen ingilizlerde ırk yarışması varr 1 nci 2nci 3ncü köpekler var allah şahidim bizim burda sokakta geziyor o köpekler o köpekleree sıralama veren hakeme yazıklarrr olsunnn

İbrahim bey;
Konuyu amacından çıkarıp farklı boyuta taşıyorsunuz,secere önemli değil diyorsunuz madem önemli değil neden siz secere diye o resimleri koyuyorsunuz,asıl sizin secere diye koyduğunuz o kağıtlar köpeğin üretiminin devamı için bir anlam taşımamakta.
Haklısınız kayıt ırkına uygun her köpeğe yapılıyor ama her köpeğe üretim izni verilmiyor üretim iznininde belirli kriterleri var köpekler o kritere uyuyorsa üretim iznini alıyorlar.
Örneğin sizin bu satmak istediğiniz yavrular hiçbir zaman kayıt edilemeyecek ve üretim izni alamayacaklar sebebi ise köpeklerinizin geçmişi bilinmeyen katagorisinde olmasıdır. ( Örnek durum TRABZONDA YAŞANMIŞTIR.)
Sizin gibi üretim yapıp satan kişilerden yavru alan köpek severler gün gelipte köpeklerini kayıt ettirmek istediklerinde kayıtların kapalı olduğu ve kayıt  edilemeyeceğini öğrendiklerinde o zaman ne cevap vereceksiniz yavru verdiğiniz kişilere.
Ha şöyle ki,
ben bu yavruları satarken asla KIF'a kayıt ettiremeyeceklerini ve kayıt dışı üretim yapabileceklerini alıcı arkadaşları bilinçlendirip satıyorum derseniz veya alan kişiler içinde kayıt önemli değil ise o zaman alan satan hayrını görsün deriz.
Burada bunu belirtmemin sebebi ne size karşı husumetim olduğundan nede KIF'a yakın olduğumdan dolayı değildir asla öyle algılanmamalı.
Sadece ilanınızı ilk verdiğiniz gündeki gibi bilgi amaçlıdır.
Lütfen baştada belirtdiğim gibi konuya herhangi bir kurumu ve kurum yöneticilerini karıştırmayınız ve lütfen aşağıdaki linki inceleyiniz.

http://avlakforum.com/forum/kif-deutsch-kurzhaar-ureticileri-ve-yetistiricileri-dernegi/deutsch-kurzhaar-sahiplerine-onemli-duyuru!!/

1) Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu ve DK Derneğinin aldığı ortak kararı neticesinde Kurzhaar ırkına mensup köpeklerin  Türkiye'de elit bir portföy oluşturduğu ve yeterli çoğunluğa ulaştığı kanaatine varıldığından 31 Mart 2011 tarihinden sonra kurzhaar ırkına ait geçmişi bilinmeyen köpeklerin, yani "B" tipi köpeklerin kayıtları sonlandırılacaktır. bu tarihten evvel kaydolan köpeklerin hakları saklıdır.

2) 01.10. 2011 tarihi itibariyle SÜS, SOLMS, AZP, HZP imtihanlarını başarıyla geçmemiş ve ırk standartları değerlendirmesinden en az "iyi" almamış dişi ve erkek köpeklerin üretimi yasal olmayacak ve bu köpeklerin yavruları soykütüğü belgesi alamayacaklardır. yurdışından getirilip imtihanlarını yapmış bir köpek ise gerek duyulduğunda yeniden bir ırk standartları değerlendirmesine tabi tutulabilir.

3) 01.10.2011 tarihi itibariyle Türkiye'de DK ırkına mensup köpekler sadece DK derneğinin düzenlediği imtihanlardan geçer not alabilirlerse, üretim izni verilecektir. diğer derneklerin imtihan ve yarışmalarına katılan DK'ların almış olduğu dereceler sadece ünvan olarak kullanılabilecektir.  2011'den önceki yıllarda diğer derneklerin düzenlediği imtihanlara katılan köpeklerin üretim izinleri ise saklı olup geçerlidir.

4) 01.01.2011 tarihi itibariyle KIF üyesi DK Derneği ve şubelerine üye olmayan DK sahiplerini, Dernek dolayısiyle KIF muhattap kabul etmeyecektir. Dernek üyesi olmayan kimsenin köpeğine soykütüğü belgesi düzenlenmeyecektir. DK derneği imtihan ve yarışmalarına katılamayacaklardır. KIF yarışmalarına katılım ücretleri ise Dernek üyelerinden farklı olacaktır.
ilgililere duyurulur.

Burak KABAKÇI
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2013, 22:24:34 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

• *
« Yanıtla #17 : 16 Mayıs 2013, 14:40:35 »
slm özhan bey kendinizce belki sizinde haklı oldugunuz yerler vardırr ama 10 kişiden 8 i benim gibi düşünüyor yorumları okudunuz benim yazdıklarım neden sizi rahatsız ediyorr burası hem satış hemde yorum koydugunuza göre tartişma platfrmu degilmi o zaman herkes  bir birine yalakalık yapıp tanıdıklari insanlara (mükemmel kan aynı batımdan bendede var cok iyi gibi sözlerle birilerinimi kandırsın diye actınız. öyle degilse yorum yptırmayın kimseye) saygılar
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

CAVİT KARAKUZU

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 16 Mayıs 2013, 18:22:34 »
İbrahim kardes şöylede yapabilirsin kiftekiler toplayıp bi yemek yedir al sana birincilik fotograflari gormuyonmu yarismadan onceki aksam verilen yemeklere bak masada kimler oturuyo dereceleri kim aliyo

Çevrimdışı Tarık TOKATLI

• *
  • KARŞIYAKA/ALAYBEY KARA veDENİZ AVCILAR DERNEĞİ
« Yanıtla #19 : 19 Mayıs 2013, 18:14:45 »
İbrahim kardes şöylede yapabilirsin kiftekiler toplayıp bi yemek yedir al sana birincilik fotograflari gormuyonmu yarismadan onceki aksam verilen yemeklere bak masada kimler oturuyo dereceleri kim aliyo

Cavit kardeşim tam 1 yıldır avlakforum.com sitesini ziyaret etmiyordum bu yorumlara hiç şaşırmadım biz zamanında çok mücadele ettik hak eden alsın dedik fakat kıf düşmanı ilan edildik.üstteki yoruma birkez daha şapka çıkartıyorum.

Bravo çok iyi yakalamışsınız...
Tarık TOKATLI 1973Yelki Karşıyaka İzmir
Tel:0 536 861 40 09

Çevrimdışı Musa KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 20 Mayıs 2013, 01:31:20 »
Eğer bir konuda mükemmeli yakalamak ve mükemmele ulaşmak isteniyorsa sürekli ilerleme kaydetmek gerekir.
Ve yanlış örnekler gösterilerek, yapılan yanlışlar gayrimeşru olaylar gerekçe gösterilerek haklılık payı çıkartmak en büyük yanlışı getirir.

Benim yazımdaki amaç KIF kaydının köpeğin kan hattanının takibinde yapılan sınavlarla üretim izni verilen köpeklerden alınacak yavruların daha sağlıklı ve verimli olacağı yönündeydi.

Ve tekrar ediyorum bunu herhangi bir köpekle de deneyebilirsiniz. Ava sokak köpeğini alın meraya çıkın ne arıyorsanız ve köpek sizin etrafınızdaysa mutlaka bir şekilde kaldıracaktır. Koku alma duyusu bir köpeğin cinsi ne olursa olsun en gelişmiş duyusudur. Ve bu duyu onu ava götürecektir. Bu köpeği düzenli bir eğitim ile avcı yapabilirsiniz.

Benim vurgulamak istediğim av yapacağınız köpeğin ırkı KIF KAYDI yada başka bir belgesi de değildir. İsterseniz köpeğinize aşı da yaptırmayabilirsiniz. bu kişinin tercihidir.

Benim anlatmak istediğim IRKIN ISLAHI VE GELİŞİMİDİR.

DİKKAT EDİN GELİŞMİŞ ÜLKELERDEN YAPTIĞIMIZ CANLI HAYVAN İTHALATININ TAMAMI SAFLAŞTIRILMIŞ IRKLARDANDIR.
BU YERİ GELİR KÖPEKTİR
YERİ GELİR İNEKTİR
YERİ GELİR KUŞTUR
YERİ GELİR KÜÇÜK BAŞ HAYVANDIR

HİÇ BU SORUYU SORDUNUZ MU NEDEN BİZİM ÜLKEMİZDE ISLAH EDİLMİŞ ARİ BİR IRK YOK YADA AZ

BENİM DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİĞİM HUSUS BUDUR.
1974 Tekirdağ / Çerkezköy

Çevrimdışı Ahmet TÜRKÖZ

• *
« Yanıtla #21 : 20 Mayıs 2013, 01:49:28 »
İbrahim bey önümüzdeki yıl yavru satış  ilanı vereceğin zaman secere , pedigree , almanya dan gelme, kelimelerini kullanmadan ilan ver aradaki farkı gör.Denemesi bedava.
Ahmet TÜRKÖZ
1965-İstanbul

• *
« Yanıtla #22 : 20 Mayıs 2013, 16:29:03 »
ahmet bey tam anlamıyla ne demek istediginizi anlamadım iyimi olur yoksa kötümü ne demek istedinizz
İbrahim KALDIRIM
1980 kütahya

Çevrimdışı Ahmet TÜRKÖZ

• *
« Yanıtla #23 : 21 Mayıs 2013, 19:51:53 »
İbrahim bey kardeşim,
Yukarıda Özhan bey'in yazdıklarına tamamen  katılıyorum.Türkiye nin FCI üyesi olması hepimizi sevindirmesi gereken bir durumdur,geç kalınmıştır ama sonunda gerçekleştirilmiştir.Ve tabiiki köpek ırkları federasyonunun çatısı altında bu işler yürüyecektir.Yurt dışına giden birçok arkadaşım var.Bulgaristan , Sırbistan, Romanya vs. bu ülkelerin
hepsini toplasan nüfusları Türkiye'yi geçmez ama köpek federasyonlarını kurup FCI üyeliklerini senelerce önce almışlar.Ve şimdi Türkiye'den birçok kişi gidip oradan köpek ediniyorlar.Yarışma köpeği , av köpegi vs.Bu ülkeler köpeklerini kayıt altına almasalar, bu durum kesinlikle gerçekleşmezdi.Ve bu ülkeler köpek yetiştiriciliği,üreticiliği bakımından bizden bir hayli ilerdeler.
  Gelelim size söylediğim söze ; Ana baba köpeklerinin secerelerini yayınlamasan , Almanyadan geldi etiketini kullanmasan tabiiki satış işlemlerin zorlaşacaktır.
 Selamlar
Ahmet TÜRKÖZ
1965-İstanbul

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #24 : 22 Mayıs 2013, 00:46:39 »
herseyın bilimi varken sen el yazması kagıda bakarsan her zaman yanılırız. kıf tamamen sacma bılıme aykırı. kopek kıf kayıtlı olunca daha ıyı dol atmaz. turkıye de hıcbır duzen tam oturmaz. para nın onde tutuldugu herseyde basarı beklemek anlamsız. bu ısı gonul verenler basaracak. almanyadan geldıgını solemesı anlamlı ALMANLAR azmetmısler yapmıslar neden solemesın. kıf kayıtlı a belgelı denmesınden ıyıdır.
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5