Gönderen Konu: Pointerım Boncuk ... Ustalara bir soru !!!  (Okunma sayısı 1895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet TUĞ

• *
Pointerım Boncuk ... Ustalara bir soru !!!
« : 27 Mayıs 2013, 01:14:44 »
İngiliz Pointerim Boncuk'un tüfek korkusu vardı kaçıyordu tüfek sıkılınca. Şimdi o korkuyu yendim eğitimle fakat bu seferde tüfek sıkılınca yanıma geliyor. ben eğitimini verirken korkusunu yensin diye sevdim. o da yanıma geliyor. şimdi ise tüfek sıkılınca ava aynı şekilde devam etmesini yada avın vurulduğunu öğretmek istyorum nasıl bir yol izlemeliyim ? teşekkür ederim.

Mehmet Yavuz TUĞ
1991 ANTALYA

Çevrimdışı Kerim AVCI

• Free Üye
  • *
Ynt: Pointerım Boncuk ... Ustalara bir soru !!!
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2013, 19:04:00 »
Mekteb-i asli KIT'A dır...O yüzden en güzel eğitimi gerçek kuşta gerçek merada verirsin...Sen aramayı öğret o kaldırsın sen vur..Ondan sonrası zaten o çözecektir..
Kerim AVCI
1985 Merzifon/AMASYA          0555 714 41 77

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2013, 21:17:43 »
Mehmet bey madem tüfek korkusunu yendiniz,en önemli basamağı geçmişsiniz bundan sonrası daha kolay .Artık köpeğinizi arazide bol bol gezdirin koşsun oynasın sizinle ilişkisi size olan sevgisi en üst seviyeye ulaşsın.Araya küçük küçük eğitimler sıkıştırın aport gibi sakladığınız kuş kanadını bulması gibi ama hiç bıktırmadan sadece oyunlar arasına sıkıştırarak ve onu istediklerinizi yaptığında abartılı takdirlerle övün ,sevin .Bir arkadaşınız varsa size yardımcı olacak siz böyle eğitim oyun karışık eğlenirken sizden oldukça uzakta tüfek veya kuru sıkı silah vs ile silah sesi çıkarsın.Çıkarsın ki silah sesini unutmasın ama yakında da atılmasın ki korkmasın.
Sonra sezon geldiğinde alın köpeğinizi sizden başka avcının olmadığı bir meraya götürün ve avı arattırın sakın haa kendiliğinden kalkan kuşa silah atmayın ta ki o kuşa ferma verinceye kadar onun ferma verdiği kuşa silah attığınızda işin üstesinden geldiğinizi göreceksiniz.Rastgele...
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 29 Mayıs 2013, 13:26:59 »
Bana kalırsa hala korkusunu yenememiş. Yanına gelmesi tüfek korkusunu yendiği anlamına gelmez aksine hala devam ettiğinin haberidir. Av hırsı tüfek korkusunu bastırmadıkça bunu yenmesi çok zor. Bunun içinde av açılınca önünde güzel avlar yapman şart. Birde mümkünse kalabalık gurupla ava çıkma ne kadar çok yanında tüfek atılırsa o kadar çok sıkıntı yapar.
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Mehmet TUĞ

• *
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2013, 14:25:21 »
Sağolun Allah razı olsun dediklerinizi teker teker deneyecem. Hüseyin bey tüfek sıkılınca yanıma geliyor kendini sevdiriyordu sonra devam ediyordu. Şimdi ise arazide ilk sıkışımda  bi yüzüme bakıyor aynı hız aramaya devam ediyor. Ferması araması falan çok güzel köpeğimin aportu da fena değil harcamak istemiyorum inş güzel olur
Mehmet Yavuz TUĞ
1991 ANTALYA

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2013, 11:33:20 »
Demekki büyük bir korku değil içindeki. Bu kadar ufak korkuları olan köpekler vardı çevremde. Şimdi iyi birer avcı oldular. Umarım sizinkide emeklerinizi boşa çıkarmaz...
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Berkun EKEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2013, 16:25:02 »
maşallah köpeğiniz çok güzel . avda önünden kalkmayan kuşa tüfek atmayın köpeğinizin kuşu kovalamasını bekleyin bir kaç kere kovaladığı kuşu vurun bir daha hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız kafası oturdukça yanınıza gelmeyide bırakacaktır.

köpeğinizin iskelet yapısı çok güzel hangi kanlardan acaba kimden edindiniz?
Berkun EKEN KOCAELİ/İZMİT 1985
0544 977 1000