Merhaba arkadaşlar yeni sezonun açılmasına az bir zaman kaldı. Tüm avcı arkadaşlarıma yeni sezonda kazasız belasız bol bereketli avlar dilerim.
Kendime bir çifte toplamak istedim özellikle de çift namlu olan bir model bakıyordum.Sağ olsun sevgili arkadaşım değerli kardeşim Sn Tolga ÖZHAN'a ait bu tüfeği satılığa çıkardığını öğrenince talip oldum oda sağ olsun beni kırmadı.
Tüfeği yakın zamanda almıştı yedek bir mobil şoklu namlu yaptırmıştı diğer orjinal namlusu ise platform lump şeklinde idi fakat Tolga'ya geçmeden önceki sahibi namluyu 63 cm den kesmiş.Benim için sakıncası yoktu zaten domuz avında kullanacaktım iç çaplarını arkadaşımın imalathanesinde ölçümlerini yaptığımızda sağ namlunun 18.4 sol namlunun ise 18.3 ölçülerinde olduğunu gördük bu değerler benim için yeterliydi.Gene platform lump namluya sahip sabit şoklu 71 namlu bir huğlum var buda ona arkadaş oldu.
Tüfek üzerinde ufak tefek bana göre gözüme takılan yerler vardı V yaylar yeni değişmesine rağmen komple değiştirdim horoz iğneleri kısalmıştı riske girmemek için değiştirilebilir olarak pimli yaptım iğneleri civa çeliği kullandım.Kızakta boşluk vardı tamamen yenilendi 63 cm olan namlu kaplaması hala orjinaldi ve yılların vermiş olduğu nişanları gururla taşıyordu onu krom kaplatmak saygısızlık olur diye düşündüğümden sürme boya yaptım.
Yeni namlu mobil şoklu idi yanında expandet şoklarıda vardı normal şoklarıda dahil bir dünya şok oldu fişek kadar şok taşıyacağım
onlarada deri bir kılıf yaparım.
Namlu kaplaması beligum blue olarak yapılmıştı bir iki rötüşluk yer dışında mükemmel görünüyordu.
Metal aksam işlemleri bittikten sonra geriye kalan tek şey ingiliz kundak oluşuydu,en son ingiliz kundak bir süperpozem vardı onunla çok güzel avlar yapmıştım fakat aradan belki 20 sene geçti ingiliz kundak kullanmamıştım.
Boşu boşuna masrafa girip yeni kundak için lata almaya kısıtlı zamanı ayırmaya içim elvermedi bende üzerinde biraz değişiklik yapmayı uygun gördüm.
Kundak boyu biraz kısa geliyordu ve tüfeği yüzlediğimde ölçülerime tam oturmuyordu bunları giderdim düşümünü ayarladım boyunu uzattım biraz da estetik olsun diye aralara biraz wenge ve pirinç lineerler serpiştirdim fazla gıcır gıcır olmasın yaşanmışlığını korusun istedim.
el kundağı boy kundağı ve dipçik tabanlarına tutuşu arttırmak için ala yerine (tırtır) değişik bir uygulama yaptım müsabaka tabanca ve tüfeklerinde genelde bu tarz kullanıyorlar.
Orjianl namlusu ile 2970 gr yeni mobil şoklu namlu expandet şoklar ile 3130 gr geliyor daha deneme amaçlı bile fişek atmadım sadece horozların kontrolünde kapsül patlattım.
Uygun bir zamanda kurşun ve saçma atışlarını deneyeceğim gerisini resimler anlatsın sevgi ve saygılarımla.
screen shot downloadscreen capture toolimage hosting sitesphoto uploadingscreenshot on pcscreencastjpg imagesscreenshot by lightshothow to capture screenimage hostingBu arada hem resimlerde kullanmak hemde ara sıra tüttürmek için elim değmişken bir pipo yapayım dedim orjini gül kökünden oluyor, diğer pipoların arasında arkadaş olsun diye yaptım çilek aromalı ile hoş bir içim sundu petersonu aratmadı kerata.
Sırada bu tüfek için aynı çizgileri taşıyacak bir bıçak çalışmam olacak onuda paylaşırım belki yanına bir de tesbih yaparım bellimi olur:)