Gönderen Konu: TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR...  (Okunma sayısı 2476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR...
« : 22 Mayıs 2013, 10:47:41 »
ÖNCELİKLE MERHABA ARKADAŞLAR.

KÖPEĞİM ARON 'la SIK SIK ANTREMAN YAPMAYA ÇIKIYORUZ. GEÇEN HAFTA SONU ABİMLE BERABER GİTTİK ve ONUN KURZHAAR'ınıda GÖTÜRDÜK.ÇOK GÜZEL FERMALAR GÖRDÜK 2 KÖPEKTEDE FAKAT ARON YAKALADIĞI BİR BILDIRCINI BANA VERMEMEKTE ÇOK ISRARCI OLDU ve ÇOK ZORLANARAK ALABİLDİM AĞZINDAN .ASLIN DA HİÇ BÖYLE YAPMAZDI FAKAT BEN AVI DİĞER KÖPEKTEN KISKANDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BUNU NASIL AŞABİLİRİZ.TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM ARKADAŞLAR.

Çevrimdışı Erdal KURTULAN

• *
Ynt: TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR...
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2013, 11:53:29 »
Ersin kardeşim Aron kaç aylık belirtmemişsin, neyse bence önce ikinizin arasında bir uyum olmalı,senin patron olduğunu bilmeli,yapacağınız her şeyin ikinizin arasında olduğunu öğrenmeli ondan sonra herşey çok kolay.Bence başka bir köpek olmasın yanında,olursa onu kıskanır,onun yaptığını yapmak ister,onunla oyun oynamak ister,aranızdaki iletişim bozulabilir.Dediğim gibi önce seni iyi tanımalı Arona senin istediklerini yapması içinde biraz zaman vermelisin.Herşey eğitimle olur.Aport ettiğinde de ödüllendir,sev.Sevgiyle herşey halledilir.RASTGELE.
Erdal KURTULAN
1968 UŞAK
Yola çıktıklarını,yolda bulduklarınla değişirsen
hem yolunu kaybedersin hemde DOSTUNU.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 22 Mayıs 2013, 12:13:27 »
Ersin kardeşim Aron kaç aylık belirtmemişsin, neyse bence önce ikinizin arasında bir uyum olmalı,senin patron olduğunu bilmeli,yapacağınız her şeyin ikinizin arasında olduğunu öğrenmeli ondan sonra herşey çok kolay.Bence başka bir köpek olmasın yanında,olursa onu kıskanır,onun yaptığını yapmak ister,onunla oyun oynamak ister,aranızdaki iletişim bozulabilir.Dediğim gibi önce seni iyi tanımalı Arona senin istediklerini yapması içinde biraz zaman vermelisin.Herşey eğitimle olur.Aport ettiğinde de ödüllendir,sev.Sevgiyle herşey halledilir.RASTGELE.

ARON 2 YAŞINA YENİ GİRDİ.ARAMIZDA GAYET GÜZEL BİR UYUM VAR ZATEN.TEK BAŞINAYKEN BÖYLE BİR SIKINTI YOK. APORTU FALAN GAYET İYİ.ALIP GELİYOR ve ÖNÜMDE BEKLİYOR.BİRAZ SEVDİKTEN SONRA VER OLUM DEYİP ALIYODUM AĞZINDAN FAKAT HAFTA SONU KISKANDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM DİĞER KÖPEĞİ. ŞUNUDA BELİRTEYİM BU SEZON ABİMLE BERABER AVLANICAZ,YANİ DİĞER KÖPEĞİMİZDE HEP BİZİMLE OLUCAK.O YÜZDEN BU OLAYI AŞMAMIZ LAZIM.

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #3 : 22 Mayıs 2013, 13:23:38 »
köpek eğitmeni felan değilim ama köpeklere çocuklar gibi yaklaşılması gerektiğini düşünerekden. diğer köpeği ekip arkadaşları olduklarını kabullendirmek lazım ikisinede diye düşünuyorum. ikisini aynı yerde bakmayı deneyin bir birlerine alışırlarsa kıskanacak bi durum olmadını görur.bi programdada izlemişdim iki köpeğe yemek verileceksede ikisininde önune aynı anda yemek bırakılmalı.adam otur komutunu verdi ikisininde onune yemekleri bıraktıkdan sonra ye dedi ikiside geldi yedi.bu iki köpekde ilk kez bir birlerini gördüler. böylelikle ikisinede eşit mesafede oldugu gösterildi felan dedi.belki işinize yarar.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Mayıs 2013, 13:37:34 »
KARDEŞİM KÖEPK KENDİ KENDİNE AŞACAKTIR BU DURUMU sen ne yaparsan yap genind evar ve kendi içinde halledecektir köpeğiniz. ve artık 2 yaşına gelmiş zaten bundan sonra atacak bu druumu üzerinden . sürekli  aynı köpek ile gezdirin aynı ortamlarda bulunsun köpekleriniz. ne senin köpeğine ne de diğer köpeğe özel ilgi verme yan yana iken sen sadec senin köpeği komutlarınla yönlendri diğer köpeğe hiç karışma aferin hadi oğlum gibi sözler söyleme sen sadece kendi köpeğine adapte ol ve senin köpeğinde bunu algılasın. emin ol 2 yaşına gelmiş artık yavaş yavaş atacak bu hırsını. 2 yaşından önde zaten köpek hırsını yenemiyor bazı köpekler.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 22 Mayıs 2013, 15:22:37 »
köpek eğitmeni felan değilim ama köpeklere çocuklar gibi yaklaşılması gerektiğini düşünerekden. diğer köpeği ekip arkadaşları olduklarını kabullendirmek lazım ikisinede diye düşünuyorum. ikisini aynı yerde bakmayı deneyin bir birlerine alışırlarsa kıskanacak bi durum olmadını görur.bi programdada izlemişdim iki köpeğe yemek verileceksede ikisininde önune aynı anda yemek bırakılmalı.adam otur komutunu verdi ikisininde onune yemekleri bıraktıkdan sonra ye dedi ikiside geldi yedi.bu iki köpekde ilk kez bir birlerini gördüler. böylelikle ikisinede eşit mesafede oldugu gösterildi felan dedi.belki işinize yarar.

BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 22 Mayıs 2013, 15:23:15 »
KARDEŞİM KÖEPK KENDİ KENDİNE AŞACAKTIR BU DURUMU sen ne yaparsan yap genind evar ve kendi içinde halledecektir köpeğiniz. ve artık 2 yaşına gelmiş zaten bundan sonra atacak bu druumu üzerinden . sürekli  aynı köpek ile gezdirin aynı ortamlarda bulunsun köpekleriniz. ne senin köpeğine ne de diğer köpeğe özel ilgi verme yan yana iken sen sadec senin köpeği komutlarınla yönlendri diğer köpeğe hiç karışma aferin hadi oğlum gibi sözler söyleme sen sadece kendi köpeğine adapte ol ve senin köpeğinde bunu algılasın. emin ol 2 yaşına gelmiş artık yavaş yavaş atacak bu hırsını. 2 yaşından önde zaten köpek hırsını yenemiyor bazı köpekler.

ADEM HOCAM TEŞEKKÜR EDERİM.

Çevrimdışı Yücel MERT

• Müdavim Üyemiz
  • Paylaşıyorsan, işte o zaman AVCISIN...
« Yanıtla #7 : 22 Mayıs 2013, 20:02:30 »
ayrıca köpeğini alıp diğer köpeklerlede tanıştırmalısın, yeryüzündeki tek köpeğin kendisi olmadığını anlamalı,
çarşı pazar yanında gezdirmelisin (imkan varsa)
sosyalleşmek tüm kıskançlıkları bitirecektir,
diğer köpeklede aynı kafese koymanın iyi bir fikir olduğunu zannetmiyorum, hele hele aynı cinsiyette ise kesinlikle olmaz...
diye düşünüyorum selamlar...
Yücel MERT
1976 Manisa/Diyarbakır