Gönderen Konu: İLAN KALDIRILMIŞTIR  (Okunma sayısı 70548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: YENİ FİŞEKLERİMİZ ÖZEL İMALAT
« Yanıtla #175 : 12 Haziran 2013, 23:51:05 »
yücel bey misket kurşununuz çok berbat gözüküyor

hazır 28gr global ve gualandi fişekler isabet için çok uygun fişeklerdir... 80-100m içerisinde durdurucu güce sahip fişeklerdir.

kendi kanaatim 35gr gereksiz bir güç kullanımı olur 100m içerisinde 28gr kurşunda aynı işi görür...
Çağlar abi ilginize ve yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim.o zaten öyle yoksa doldurduklarım cam gibi prüzsüz ordan sıkıntı yok.evet dediklerinizde haklısınız 28 gr global.gluandi ve çift tesirli kursunlar öyle heleki çift tesirliler benimde o konuda hosuma gidiyo isabette sıkıntı yok mesafe konusundada durduruculuk olarak ve isabet olarak tek kursunlar bendeki tapayla 120 metrede hiç düşüş yapmıyo hem tahribatı mükemmel.valla eldeki imkanlarla remington 28 gramın yaptıgını yapmıyo global 28 ler.ben defalarca hem canlı hedef üzerinde hemde hedefte test ettim.saygılar selamlar.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #176 : 12 Haziran 2013, 23:56:00 »
Doğrusu bunu A0'a benzetemedim. Fotoğraflar da net değil. Ben seçemiyorum ama elinizdeki kamerayla daha iyisini de çekemezsiniz.. Yani; şimdilik önerim, bölüm başındaki barut tipleri konusundaki resimlerden sizdekini karşılaştırın bence.

Bu barut tanelerinin şekli nasıl? AS gibi köşeli mi? Eğri yuvarlak gibi mi? Şunlara bir bakın,

http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=559&FamigliaID=0
http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=548&FamigliaID=0
http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=543&FamigliaID=0

Barut üstü plastik yukarıda Remington 28g için olan yeşil dar tapa var ya, onun gibi olması lazım. Sizin beyaz renkli itici dediğiniz tapanın çukur yüzü var mı görünmüyor. Eğer yeşil Rem tapası gibiyse aynı işi görür.
selamınaleyküm volkan abi bendeki barut AS deil zaten 500 gr hiç kullanmadıgım var ondan as olmadıgını cok iyi biliyorum zaten bu barutun icinde acık yeşil yok as deki gibi kırmızıda yok.Bendeki barut kare kesim bazıları yamuk gibi abi valla anlamadım nasıl bir bilmece bu barut işi :( plastik itici dediğim ilave tapada barutu kapatacak cukur yer yok onemlide deil su barutu bi çözeeydim abi :)forumdaki barut tipleriyle karsılastırdım bulamadım.en cokta gönderdiğiniz linklerdeki a0 a benzettim ama oda deil abi  ( GRİY VE KOYU SARI)iki renk ve kareler düzgün deil.
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2013, 00:03:51 Gönderen: Yücel SARIÇAM »
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #177 : 13 Haziran 2013, 09:18:03 »
maxam da köşeli barut yok
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #178 : 13 Haziran 2013, 09:19:03 »
barut fotoğrafı gün ışığında dışarıda flaşsız 30-35 cm den çekerseniz net çıkar
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #179 : 13 Haziran 2013, 22:00:27 »
maxam da köşeli barut yok

PSB serisi var ya Polat Bey. Onlar dörtgen. Ben rengi de şekli de benziyor diye düşündüm. İlginç olan, fotoğraflarda kırmızımsı gibi görünmesine rağmen Yücel Bey gri ile sarı renk yazmış. Sadece bana mı kırmızımsı görünüyorlar acaba.

Yücel Bey kardeşim, önce Aleyküm selam. Ve şu barut üstü iticiye de değineyim. Ben onların bozuk para gibi dümdüz olanını hiç görmedim. Fakat dümdüz karton olanı var. Hatta kartonun yüzeyi parlatılmış veya kaplanmış olanları da var. Bana kalırsa dümdüz olduktan sonra karton da olsa, plastik de olsa resimdeki yeşil tapanın yaptığı kadar iş yapamaz ama hiç olmamasından daha iyidir muhakkak.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #180 : 13 Haziran 2013, 22:59:38 »
maxam'ın PSB serisi kare şeklinde 4 çeşit barutu var, renkleri farklı fraklı, piyasadaki en ucuz barut ,bunun için yerli bir çok üretici bu barutları tercih ediyorlar.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #181 : 13 Haziran 2013, 23:47:56 »
erdem bey bu barutların özelliği nedir kaç gram fişeklerde kullanılabilir bilginiz varmı birde nerden temin edebiliriz bulabilirmiyiz.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #182 : 13 Haziran 2013, 23:53:30 »
Bu tip barutun fiyatını bilmiyorum, daha rastlamadım. Fakat buna ucuz değil de, diğerlerine pahalı desek daha doğru olacaktır. Üzerine çok koyan satıcıların sayesinde oluyor. Bir ara aynı barutu 40 ila 60 lira arasında satan olmuştu :(
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

çaglar sert

• Ziyaretçi
« Yanıtla #183 : 14 Haziran 2013, 11:09:02 »
Bu tip barutun fiyatını bilmiyorum, daha rastlamadım. Fakat buna ucuz değil de, diğerlerine pahalı desek daha doğru olacaktır. Üzerine çok koyan satıcıların sayesinde oluyor. Bir ara aynı barutu 40 ila 60 lira arasında satan olmuştu :(

malesef avcıyı kaz olarak görenler var           +1000000000000000000000000000000000000000000000000

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #184 : 14 Haziran 2013, 13:29:38 »
PSB2 serisi barutlar 36 gr. ve üzeri dolular için uygundur.(psb1,psb2,psb3,psb5 numara arttıkça barutun yanma hızı artar ve daha düşük grajlı fişkler için uygundur.). örnek fişekler rio 36gr., saga 36  gr., bornaghi semi magnum ve 36 gr. fişkleri,ayrıca beretta 36 gr. fişeklerde PSB2 var. Türkiye de satan yer bilmiyorum, fiyatının ucuz olduğunu yurt dışı sitelerden biliyorum diğer brutlara göre (b&p,nsi,cheddite)

Aşağıda İtalya da satılan bir site deki barut fiyatlarını inceleyebilirisiniz.

http://www.dimararmi.it/it/catalogo/ricarica/componenti-liscio/polvere
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

çaglar sert

• Ziyaretçi
« Yanıtla #185 : 14 Haziran 2013, 15:08:36 »

Aşağıda İtalya da satılan bir site deki barut fiyatlarını inceleyebilirisiniz.

http://www.dimararmi.it/it/catalogo/ricarica/componenti-liscio/polvere

ERDEM BEY paylaşım için teşekkürler

aşgıdaki linkte TECNA BARUT fiyatı var

http://www.e-temin.net/?kategori-134-Fisek-Dolum-Malzemeleri.html

italyadaki fiyatı  türk lirasına çevirdiğimizde yaklaşık 90tl  yapıyor ve kazanç elde ediyor

türkiyede sadece 1 yerde bulabiliyorsun ve 170tl

bu işi ya bayiler bukadar abartıyor veya alınan vergiler bu hale getiriyor yani yasalar ve şartlar fişek üreticisinden yana diye düşünüyorum,,,,,,,,, ozamanda aklıma FİŞEKMARKET te satılan tecna barutlu  LAMBRO BİTURBO ÖZEL 38GR fişek fiyatı geliyor yunanistandan ithal geliyor İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR VERGİ VERİYOR İHRAÇ OLUYOR ve buradaki bayi VERGİ VERİYOR kar payını koyup satıyor 25TL ye 1 kutu 25 adet fişek,,,,,,,,, ÜRETİCİYE MALİYETİ NEKADAR ACABA

avcıya satılan fişek dolum malzemesinin fiyatına  baktıgımızda bu şekildeki 1 kutu fişegi doldurmaya kalksak 35TL OLUYOR bulabilirsen doldurursun tabi birde o yanı var

BURADAN ÖTE SÖZ SİZİN

« Son Düzenleme: 14 Haziran 2013, 15:10:55 Gönderen: Çaglar SERT »

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #186 : 14 Haziran 2013, 17:58:38 »
barutta kar marjı yüksek satılıyor.sürüm olmadığı için bu böyle..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #187 : 14 Haziran 2013, 18:01:23 »
ben yukarıda eksik yazdım sonra farkettim maxamın türkiyede satılan kare barutu yok anlamında yazmıştım oysa.özür dilerim..maxam barut bir ara fişeklerde kare barut olarak psb1 ve psb2 dolularda karşımıza çıktı..ancak satıldığını zannetmiyorum.fabrikadan bir vasıta ile alındıysa bilemem ancak satılmadı.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #188 : 14 Haziran 2013, 23:23:58 »
Gene ordan burdan derken, Yücel kardeşimiz de geri dönmemişken ben bir tahmin daha yürüteceğim. Fakat aldığı barutun renginin kırmızımsı olması ihtimali üzerinde durarak.. Bende MKE Tip II barut bir miktar vardı. Onun da rengi nerdeyse tıpkı fotoğraftaki gibi. Hem Tip II hala ortalıkta olabilir bile. Ne ki, MKE barutları kendi kutusunda olmalıydı. Ördekli ambalaj. Bu arada, Tip II barut yeşilden(Tip I) daha hızlı yanışlı olduğundan biraz daha az öneriliyordu eskiden. Sözümona 0,1 g eksik olmalıymış ama kesin değildir muhakkak.
1968

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #189 : 17 Haziran 2013, 23:22:24 »
Selamınaleyküm.düğün dernek işlerimiz nedeniyle giremedim kusura bakmayın.ben zaten mke tip II ve tip I resimlerine bakıyorum volkan abi bende bi abiden aldım kutusu olsa sorun yok.milleti ugrastırmaya gerek yok çokta önemli deil zaten fırlattım gitti çöpe kızdımda bilmediğim bi barutla kurşun dolduracak halim yok yardımcı olan bütün abilerime teşekkür ederim hepinizden allah razı olsun.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #190 : 17 Haziran 2013, 23:27:11 »

PSB serisi var ya Polat Bey. Onlar dörtgen. Ben rengi de şekli de benziyor diye düşündüm. İlginç olan, fotoğraflarda kırmızımsı gibi görünmesine rağmen Yücel Bey gri ile sarı renk yazmış. Sadece bana mı kırmızımsı görünüyorlar acaba.

Yücel Bey kardeşim, önce Aleyküm selam. Ve şu barut üstü iticiye de değineyim. Ben onların bozuk para gibi dümdüz olanını hiç görmedim. Fakat dümdüz karton olanı var. Hatta kartonun yüzeyi parlatılmış veya kaplanmış olanları da var. Bana kalırsa dümdüz olduktan sonra karton da olsa, plastik de olsa resimdeki yeşil tapanın yaptığı kadar iş yapamaz ama hiç olmamasından daha iyidir muhakkak.
volkan abi plastik itici problemini çözdüm az miktar buldum.dediğiiz gibi dieğerleri bi işe yaramıyo saygılar.barut konusuna gelince kesinlikle kırmızı renk yok o bitane yanlıslıkla karısmıs ona aldanmayın.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #191 : 18 Haziran 2013, 15:46:47 »
selamınaleyküm.yeni bi konu acmak istemedim aslında birsürü konu var ama bi sonucada varamadım.kullanmadıgım fişeklerden temin ettiğim JK6 barutu var 100 150 gram.jk6 barutuyla şevrotin doldurmamın skıntısı olurmu hızlı yanmalı bi barut.32 gr şevrotin yada 32 gr tek kursun.34 gr 1 no cheddit fişekleri kestim.zaten saçmayla işim yok.birde clever mirage 38 gr 2 no saçma var bir kutu hiç kullanmadım onlarıda kesmeyi düşünüyorum baska care yok.d-20 bitmek üzere acaba içinden nasıl bi barut cıkacak selamlar.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #192 : 22 Haziran 2013, 02:10:23 »

screenshot program

image hosting site
benim barutun ta kendisi abi.kararsız kaldıgım ve atıverdiğim kızıpta.forumda gezerken tesadüfen denk geldim.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #193 : 22 Haziran 2013, 19:22:05 »
bu büyük ihtimal benim çektiğim resimlerden :)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #194 : 22 Haziran 2013, 21:58:08 »
Kutusu yoktuysa haklısınız ama bunu domuz kurşununa kullanabilirdiniz. Piyasada bundan hala var ve tek kurşuna (28 g) uygun. Hatta bazı eski domuzcular bundan başkasını beğenmiyor :)

Bilmem gari. Ramazan Bey veya Hüseyin Bey daha iyi bilir. Ya da kendi dolduran eskilerden kim varsa..
1968

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #195 : 24 Haziran 2013, 00:26:31 »
bu büyük ihtimal benim çektiğim resimlerden :)
evet polat abi senin resimden çaldım :)vallaha ta kendisi tıpa tıp:)bu tip-II deilmi keklik resimli.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #196 : 24 Haziran 2013, 00:29:08 »
Kutusu yoktuysa haklısınız ama bunu domuz kurşununa kullanabilirdiniz. Piyasada bundan hala var ve tek kurşuna (28 g) uygun. Hatta bazı eski domuzcular bundan başkasını beğenmiyor :)

Bilmem gari. Ramazan Bey veya Hüseyin Bey daha iyi bilir. Ya da kendi dolduran eskilerden kim varsa..
teşekkür ederim volkan abi şu barut meselesi cok sıkıntı insanın hevesi kursağında kalıyor.kutusu yoktu abi poşet halinde alınmış poşet poşet satılıyomuş 250 gr olarak.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #197 : 25 Haziran 2013, 00:30:16 »
Zaten kutusu 250 gramlık. Neden kutusundan çıkarıp torbaya doldurmuşlarki? Delinsin dökülsün diye mi? Peh..
1968

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #198 : 25 Haziran 2013, 00:35:42 »

süper pozem le eskiden kendim doldururdum,otamatikler sıkıştırdığı için hazır kurşunlar kullanıyorum ,,vede domuzda iyi fişek kullanımından yanayım
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

fatih demircan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #199 : 17 Eylül 2013, 12:02:21 »
AKIN BEY NE TÜR BARUT KULLANIYORSUNUZ BİR MARKA VARMI YOKSA KENDİNİZE AİT BİR KARIŞIM MI VAR 450m/sn HIZA KAÇ GR BARUT İLE ULAŞTINIZ.EĞER DENEMEK İSTERSENİZ BENDE SİZE YAPTIĞIM SABOT KURŞUNLARDAN GÖNDERMEK İSTERİM KOLAY GELSİN.