Gönderen Konu: İLAN KALDIRILMIŞTIR  (Okunma sayısı 70564 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: YENİ FİŞEKLERİMİZ ÖZEL İMALAT
« Yanıtla #75 : 23 Mayıs 2013, 21:12:54 »
Arkadaşlar sizin yazılarınızla ve aşağıdaki gelen mesajla tek kurşun konusunun avcılarımız arasında ne kadar ilgi ve merak konusu olduğunu düşünerek alttaki bölümü açtık ve bu konuyuda oraya taşıyoruz...
teşekkürler..

iletisim sayfasindan Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası
Adi: Gökmen Taşar
Tek kurşun atışları ile ilgili bir köşe açabilir misinz?
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #76 : 23 Mayıs 2013, 21:30:36 »
Arkadaşlar sizin yazılarınızla ve aşağıdaki gelen mesajla tek kurşun konusunun avcılarımız arasında ne kadar ilgi ve merak konusu olduğunu düşünerek alttaki bölümü açtık ve bu konuyuda oraya taşıyoruz...
teşekkürler..
[/i

iletisim sayfasindan Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası
Adi: Gökmen Taşar
Tek kurşun atışları ile ilgili bir köşe açabilir misinz?

teşekür ederiz tuncay bey
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #77 : 23 Mayıs 2013, 21:44:37 »
Sn. Arıman

Öncelikle yaptığınız çalışmalardan ve ürünlerden dolayı sizi tebrik eder ve başarılarınızın devamını dilerim, avcılığın en önemli unsurlarından olan mühiahimmat konusu başlı başına bir bilim dalıdır, özellikle ülkemizde kısıtlı imkanlar dahilinde bu tür işlerle uğraşmak ve bir ürün ortaya koymak büyük bir özverinin ürünüdür.
İnşallah devamını getirir ve mühimmat konusunda yeni ürünler ortaya koyarsınız.
Piyasadaki bir çok markanın oluşumunda özveri ve çaba sonucu yapılan çalışmalar yatmaktadır. Ticari bir beklenti içinde olmadığını seni tanıdığım ve bu işi ne kadar çok severek yaptığından anlıyorum. Keşke piyasadki her ürün senin gibi istekli, yaptığı işi seven insanların elinden çıksa,
Saygılar.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #78 : 23 Mayıs 2013, 21:48:27 »
O0 SELAMÜNALEYKÜM

ramazan ustam yanlış anlamayın hakkınızı helaledin  40gr aşagısı şevrotin kullanmıyorum varsın fişek fişekligini yapsın gözümü geride bırakmasın genelde  REM 00BK 15 PELLET 54 GR  veya 48gr şeklinde dolumlar kullanırım... allahın izni ile  30m mesafede tekkurşunun yapamadıgını 15 bilyeli ile yaparım

ALLAHIN İZNİ İLE ELİMDEKİ TÜFEKTE BANA O GÜCÜ VERİYOR... tüfegi 30 sene kullanmamda 10 yıl sonra varır aynısını yine alırım...
saygı ile allaha emanetolun

hüseyin bey ..benim kullandığım tüfekte magnum yatak ve 3 inçlik ama ,avda kaymam sonucu kundağı çatlattım ,balitanla marangoza yapıştırttım ama genede çekincem var ,o yüzden 1050 bardan fazlasını atmıyorum,namluya güvenim var ama kundağı değiştirmem lazım, ,,yoksa bende isterim 50 gr mlık fişekler ,,domuzda  magnum fişeklerin işe yarayacağı kesindir ,, o hayanı ancak güçlü fişekler durdurur,,

buda benim emektar  19 yıldır kullanırım ,,kapanmadan önce üzümlü kooparatife yaptırmıştım 94 yılında

Uploaded with ImageShack.us

« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2013, 21:57:15 Gönderen: Ramazan HAK »

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #79 : 23 Mayıs 2013, 22:00:29 »
akın bey polimer fişeklerin birbirinden ayrılmadan hedefe gittiğini belirttiniz,,bu saçmadada aynı etkiyi gösterirmi acaba ,saçmada grupmanı dahada toplarmı ?

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #80 : 23 Mayıs 2013, 22:15:18 »
Arkadaşlar şu rekor domuz boğalarının fotoğraflarından çektiyseniz bir görelim. Bu konuya koymak istemeyebilirsiniz, çünkü konu o değil, isterseniz yeni konu açıp koyun. Şöyle 200-300 okkalıklardan olsun ;)

Fişeklerin içindeki deterjan gibi görünen şeylere İngilizce dilinde "buffer" diyorlar. Tampon  gibi manası var. Maksadı saçmaların ezilmesine mani olmak. Hayli de toplu göndermeye faydası oluyor. Ülkemizde satanı veya fişeğe koyanı duymadım ama ithal bazı fişeklerde var.

Bir de örnek bağlantı: http://www.ballisticproducts.com/Buffers-Mica-Wad-Slick/products/72/
,
volkan bey ,,250 kiloluk 90 lı yıllarda vurmuştum ,,o zamanlar şeritli pozlu makineler vardı  ,ve poz yoktu malesef çekemedim  halada yanarım tek şahidimde babam ..

bu 200 kiloluk bir azılı..yaz aylarında olduğu için bakmayın böyle göründüğüne birde tüylü hali nasıl kimbilir ,,

volkan bey buda 250 kilo üzerinde bir domuz ,ve hala sağ ,,site kenarında olduğu için avlayamıyoruzda ..karerayla zoomla çekmiştim ..

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #81 : 23 Mayıs 2013, 23:34:01 »
Vay be! Sığırdan halliceymişler. Allah korusun bunların önüne düşmek.. :(  Demiyeyim. Bunlar gibilerine çok güçlü kurşun ister ve 3 adet de az bence. Hadi 3 ünü at ama yedekte 2-3 daha olmalı. Temenni. Fotoğraflar için teşekkür ederim.

Ramazan Bey o saçma aralarına konan partiküller şavretin de olsa, saçma da olsa kullanılıyorlar. Fakat fişeğin balistiğini de değiştiriyorlar. Bazen basıncı çok yükseltebiliyorlar. Konulduğunda test etmeden kullanmamak gerek ama zaten ülkemizde böyle bir malzeme üreten de yok. Basıncın ve süratin çok yüksek olduğu dolularda kullanılabiliyor. Çelik saçma dolularında ise (bizde yok ama) saçmaların şoktan geçerken birbiri üzerinden sekip grupmanı bozmaması için kullanılıyor. İsabet yüzdesini belirgin şekilde artırdığı kesin. Ancak saçmaları birbirine yapıştırma veya ısıtma sözkonusu olmuyor diye biliyorum. Maksat hızlanma esnasında veya namluda daralan yerlerden geçişlerde birbirlerini ezmelerinin önüne geçmek.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #82 : 23 Mayıs 2013, 23:44:02 »
Bir de hatırlatma; domuz avında şavretin kullanılması MAK tarafından yasaklandığı ve yayınlandığından itibaren kanun niteliği taşıdığından, suçtur. Yasaklanmış yöntemlerle avların forumda paylaşılmasına mani olmak ise yöneticilerin sorumluluğu olduğu için yazma gereği duydum.

1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #83 : 24 Mayıs 2013, 00:14:51 »
Saygılar erdem abi teşekkürederim :)
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #84 : 24 Mayıs 2013, 00:20:38 »
Bir de hatırlatma; domuz avında şavretin kullanılması MAK tarafından yasaklandığı ve yayınlandığından itibaren kanun niteliği taşıdığından, suçtur. Yasaklanmış yöntemlerle avların forumda paylaşılmasına mani olmak ise yöneticilerin sorumluluğu olduğu için yazma gereği duydum.

evet volkan bey ,2010 yılına kadar savrotin sürek avında yasaktı ,2010 yılından sonra bütün domuz avında yasaklandı malesef ,,bence iyide oldu domuz için en iyi fişek tek kurşundur ,her zaman,,tabi biraz yaşca büyüklerimiz şovrotinden  yana ,halada öyledir,

2004 yıllarından öncede böyle şavrotin yasağı yoktu ,,hatta 96 yılına inersek cumartesi pazar ve çarşambada yoktu ,,,

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #85 : 24 Mayıs 2013, 00:20:42 »
Ever ramazan bey Fişektede polimer uzak mesafelerde çok üstünlük sağlıyor ben bizzat denedim avdada kullandım güçlü bir pompalı tüfekle tabiri cahizse yıldızdan kuş düşürürdünüz Federal PFC135 Fişekde var kullandım Remigton PR12XHMAG fişektede var onuda kullandım ki kendi dolumlarımdada kullanıyorum sonuç  +++ mesafe bazen ördeğide bulamıyorum :)
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #86 : 24 Mayıs 2013, 00:29:59 »
Ever ramazan bey Fişektede polimer uzak mesafelerde çok üstünlük sağlıyor ben bizzat denedim avdada kullandım güçlü bir pompalı tüfekle tabiri cahizse yıldızdan kuş düşürürdünüz Federal PFC135 Fişekde var kullandım Remigton PR12XHMAG fişektede var onuda kullandım ki kendi dolumlarımdada kullanıyorum sonuç  +++ mesafe bazen ördeğide bulamıyorum :)

bu fişekler hangileri acaba marka olarakta  daha iyi olur   federal ve remingtondan başka ,,fişek kutularının üzerinde özel bir işareti varmı ,tavşan ve ördekte işe yarar bence..kendi dolumlarımda kullandım dediniz..üretmeyi düşünüyormusunuz ,varsa böyle düşünce ,,ne zamalarda çıkar,,soruyu çok sordum galiba,,

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #87 : 24 Mayıs 2013, 00:45:26 »
Evet Hüseyin bey sormuştunuz Zırh delici ; İşte size bir örnek

bu özkaranın yaptığı çif tesirli diye adlandırılan 32 gr. bir kurşun.Şimdi bunu nasıl zırh delici haline getirebiliriz ? resimleri takip edin kısa bir oynama yapacağım kurşunda

ilk önce kurşunu tapadan çıkayıyoruz kurşunun ön temasında bir misket var,kurşunun içinde onu destekleyen sert bir mil var ona yapışkanlığı en üsr düzeye çıkarıçı bir sprey sıkıyoruz

kurşunun tapasınada milin geçtiği yuvaya ve tapanın kurşun iç yanaklarına yapıştırıcı sürüyoruz

kurşunla tapayı yapıştırıyoruz sonra kurşunun tapasının lazım olmayan kısmını kesiyoruz

şimdi güçlü 76mm bir kovana barut üzeri itici güçlü bir plastik iticiye birde sert bir keçe tapaya ihtiyacımız var

şimdi bunları temin ettik ve dolum yapacağız en önemli kısıma geldik bunun zırh delicilik neresinde ? kurşunun kafasındaki misket sizce bakır değilmi ! hayır :) çelik , üzeri bakır kaplı zımparadan sonra çelik misket ortaya çıkıyor :)

2.4 gram Tecna Barut dolduruyoruz yani ben öyle yapıyorum ama siz kendi tüfeğinizi göz önüne alarak barut ölçeğini ve cinsini belirleyebilirsiniz size kalmış

Sonuç : Domuza 100 metre verde bizar uzaklaşsın zevkini çıkara çıkara atacağın bölgeyi seç.Ama ıskalarsan orman sahibine arka arkaya denk gelirse 2 adet 15 cm² lik kızılağaç'ın parasını vermek zorunda kalırsın :) saygılar.
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #88 : 24 Mayıs 2013, 00:53:14 »
Bi zırh delici örneğim daha var sadece şunu söyleeceğim Hurda bir aracın motor bloğunu kırıp dağıttı :)

size kalmış dolum şekli ama Benim tercihim 3+1 :)

saygılar.
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #89 : 24 Mayıs 2013, 00:54:57 »
Yeni bir namlu arayışı içerisindeyim firmalarla , ustalarla görüşüyorum elmas bir namlu varedebilirsek 3+1 'in bilyelerini çelik kullanacağım
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #90 : 24 Mayıs 2013, 00:58:02 »
birde sizlerle sapan hobimi paylaşmak istiyorum :)

Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #91 : 24 Mayıs 2013, 01:02:36 »
Yo ramazan bey estafurulla burası soru sorma yazma paylaşma yeri zaten :) yanlız remington ve federal fişeklerin magnum olan 1-2 serisinde var diğer markalarda yok ben kendi uzak su kuşları avımda kullanıyorum satmayı şuan düşünmüyorum vaktim yok anlayışla karşılayacağınızı umuyorum malum Rize'de bu işlerle uğraşan başka arkadaşımız da yok ama isterseniz size polimer gönderebilirim kendiniz doldurursunuz.Ama inanın yeterli vakti bulunca doldurup sizede hediye edeceğim.
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #92 : 24 Mayıs 2013, 01:12:13 »

evet volkan bey ,2010 yılına kadar savrotin sürek avında yasaktı ,2010 yılından sonra bütün domuz avında yasaklandı malesef ,,bence iyide oldu domuz için en iyi fişek tek kurşundur ,her zaman,,tabi biraz yaşca büyüklerimiz şovrotinden  yana ,halada öyledir,

2004 yıllarından öncede böyle şavrotin yasağı yoktu ,,hatta 96 yılına inersek cumartesi pazar ve çarşambada yoktu ,,,

:) Haklısınız. Eski güzel günler. Aslında bence de şavretin domuzda tehlikeli. İyi oturtamazsan çiğnenebilirsin, sürekte sarpçıları vurabilirsin, çok uzaktan hesapsız atarsan başka kazalar da olur ama tek kurşunla da olabilir. Hiç yeri yok mudur.. bence vardır, başkalarına göre de vardır.. Misal tek veya iki kişi falan avında "yanındakilere" tehlikesi olmaz bence. Belki ilerki sezonlarda bu hususta değişiklik yaparlar, kimbilir.
1968

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #93 : 24 Mayıs 2013, 01:20:54 »
Akın Bey ben de şu granülleri nereden temin ediyorsunuz diye soracaktım. İleride lazım olursa adresini bileyim isterim.

Bu arada o sapanla kuş vurmuyorsunuzdur zannediyorum :) Mamafih güzelmiş.

Bir de bir şey soracaktım. Şu kuyruğunu kurşuna yapıştırdığınız fişeklerin isabetini bir iki kezden fazla denemişsinizdir değil mi? Bana kurşun tapadan ayrılsa sanki daha isabetli gider gibi geliyor. Tabiki denemelerin sonucu en doğrusudur. Şüphe yok.
1968

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #94 : 24 Mayıs 2013, 08:52:55 »
Yaptığınız çalışmalardan ve ürünlerden dolayı sizi tebrik eder ve başarılarınızın devamını dilerim.Keşke piyasadaki her ürün sizin gibi istekli, yaptığı işi seven insanların elinden çıksa
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #95 : 24 Mayıs 2013, 09:29:09 »
Ramazan Bey emektarınıza saygılar.Fakan neden domuz avında otomatiği tercih ediyorsunuz , Gazlı değilde Kinetik Sistem paradox namlu olsa güzel olur.Yalnız iyi bir pompalının verdiği gücü paradox ta olsa vermiyor bunu bizzat denedim.Eminim sizin elinizede yakışacaktır.Saygılar
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #96 : 24 Mayıs 2013, 09:33:09 »
Volkan bey :) bu sapanla vurduğum 2 çullukvar minik kesip şekillendirdiğim poşetleri cebimdeki saçmaya daldırıyorum sapanın meşiniyle saçmaya kavrıyorum o şekilde hazır ilerliyorum çulluk poz verdiğinde 1.35 saniye çulluk yerde :)
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #97 : 24 Mayıs 2013, 09:46:42 »
Şimdi Volkan bey sorun şurda tapa kurşundan her atışta ayrılsa ve tapada balistik bi tapa olsa amenna fakat atışlarımızda görüyoruzki 50 metrede bile bazen tapa bile hedefte kimi ayrılıyor kimi ayrılmıyor aynı zamanda bu kurşunda kullanılan tapa çok aksi bir balans yapıyor ve kurşunu 40 metreden sonra sapıttırıyor.Ama ben tapanın balistikle alakası olmayan üst kısmını yani kurşunun içine geçen kısa bir bölümünü kurşunun içerisindeki darbe güçlendirici mile yapıştıryorum ve altına keçe koyuyorum verim kat kat artıyor. Ah bi vakit olsada şu videolarıda bi yayınlayabilsek
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #98 : 24 Mayıs 2013, 10:15:08 »
Bu arada cümleden hepinize hayırlı cumalar cumanız mübarek olsun :)
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 24 Mayıs 2013, 12:00:05 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:37:56 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980