Gönderen Konu: avcılığın hergün açık olması doğaya zararı varmıdır ????  (Okunma sayısı 7953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
Avın her gün açık olması denildiği gibi meralara yakın olan kesime(örneğin ben) yarar. Özellikle yazları sürekli köydeyim. Mera denilen yer arka bahçemiz sayılır. İş güç olmadıktan sonra av serbest olsa herkes her gün avlanır. Bu da zaten yok denilecek kadar az olan av popülasyonumuzun kökünü kazır. Kısaca demem o ki bırakın 7 güne çıkartmayı mümkünse 1 güne indirilsin. Avın da dinlenip kendini toplamaya biraz da olsa nefes almaya hakkı var...
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ahmer arıkan birşey derken kendinde inanıyormusun acaba kardeşim. sen şimdi istediğinggün ava gitm,iyormusun. yani 3 gün diye köyde 3 gün harici ava çıkmıyormusun. sizin gibi imkanı olanların güne ihtiyacı yokki
hep yasak olsa imkanın oludğu için hegün sana açık olur. hep serbets olsadad aynısı olur. bu bizimki denetimlerin kontrol noktalrının geçisi sırasında yakalanma riski vede kontrol yapılacak yerler şile sıkıntılı durumumuz olan yani iehir hayatı sürenler için geçerli uzak yerlere ava gidenler için geçerli. yoksa köyde otursam ve oturan kim belge alıyorki il veya köy uzağında ava gitmeyen biri için
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
adem koca fırsatınız olsa belge de almam her gün de ava giderim demeye çalışmışsınız sanırım. Bu sizi bağlar. Ben belgemi de alırım, harcımıda öderim. Her gün ava gitme işine gelince de, ben sene de 3 bilemedin 5 defa ava anca gidebiliyorum. Senelik vurduğum en fazla 1 tavşan, 3-5 bıldırcın. Kışın işden dolayı hafta sonlarıda dahil vaktim yok. Zira hem çalışıp hem de kpssye hazırlanıyorum. Bilişim teknolojileri öğretmen adayıyım.Yazın köydeyim deyince yanlış anladınız sanırım beni. Köye avlanmaya değil çalışmaya gidiyorum. Demem o ki karşınızdakini yargılarken  önce o kişiyi iyi tanıyın.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adem koca fırsatınız olsa belge de almam her gün de ava giderim demeye çalışmışsınız sanırım. Bu sizi bağlar. Ben belgemi de alırım, harcımıda öderim. Her gün ava gitme işine gelince de, ben sene de 3 bilemedin 5 defa ava anca gidebiliyorum. Senelik vurduğum en fazla 1 tavşan, 3-5 bıldırcın. Kışın işden dolayı hafta sonlarıda dahil vaktim yok. Zira hem çalışıp hem de kpssye hazırlanıyorum. Bilişim teknolojileri öğretmen adayıyım.Yazın köydeyim deyince yanlış anladınız sanırım beni. Köye avlanmaya değil çalışmaya gidiyorum. Demem o ki karşınızdakini yargılarken  önce o kişiyi iyi tanıyın.
  hayır hayır yanlış anladınız beni benim demek istediğim o kadar boş vaktiniz bile olsa emin olun köyde bile yaşasasınız sezon hergün açık olsa ava gitmetsiniz demek istedim.  sizi yargılamk gibi değil bazı avcılarımız bohçacılar gün doğar diyorya onu açıklık getirmek için  söylemiştim. bohcacı için fark etmiyor ay gün ıl yapar bunu kıstas alarak av günleri belirlenmemeli. bende sizinle hem fikirim zaten bende vaktim olsa bile hergün ava gitmem abartıya kaçmam anlamında söyledim yoksa ava gidip gitmemeniz tabikide sizin bileceğiniz iş.
 saygı duyarım .  beni yanlış anladınız bilmiyorum şimdi anlatabilidimmi kendmi
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar uzun lafın kısası hergün olmasada en azından salı-çarşamba-cumartesi ve pazarı sadece bıldırcın üveyik ve domuz için değilde tüm avlar için genelleme yapsalardı çok çok iyi olurdu diye düşünüyorum vede av sürelerinin kısaltılmasını çok saçma buluyorum..Selametle..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..