dediğin gibi , denetim mekanizması çalıştırılırsa sorun tamamen çözülemesede , bir yerlere varılır . . zaman geçtikçe , dediğin gibi taşlar yerine oturur . illada denetlenmek isteyen bir toplum yapısına sahibiz . . denetim olmadıkça kanun sadece kitabında yazıyor . . ajanlar , kapalı bir ortama girince , ilk önce bir sorun veya olumsuzluk halinde , en kolay kaçış yolunu seçerlermiş kıçlarını kurtarmak için . . kaçak avlanan zaten bu riski göze alıp yapar avını , ama dediğin gibi denetim mekanizması sürekli çalıştırılırsa , artık risk almayı göze alamaz . . kaçak avcılar için risk ne kadar çoğalırsa , av yapma ihtimalleri düşer . . belkide , denetim yapan ekiplerdende yasak bölgeye girenlerde vardır , , her denetim yapan ve kanun koyan , kendi koydukları kanunlara ne kadar uyuyorki , , ahbap çavuş misali haber ver , , , ben kapalı yerde avlanacağım diye sorun yok , mülki amire memura serbest , nede olsa denetimi yapanda yaptıranda kendileri . . . birde kanunu takmayanlar var , kesilecek cezayı umursamayanlar var , onlar ne olacak . . . işin sevindirici tarafı GARA MEKE
4 çıkmış , 2 + 1 de onaylanmış . . çok yakın bir zamanda otomatik alıyorum sırf bu yüzden . . ördek yoksa garameke var , hevesimiz kursağımızda kalmadan gelecez inşallah avdan . . o kadar yol tepecen , fişek atmadan gelecen , iş değil valla . limitler ve kurallar dahilinde tatmin olucaz anlaşılan yaptığımız avdan . . ördek sezonu kasım ayına uzamış adem kardeşim , o zaman kadar cılbırcındı çulluktu idare edecez anlaşılan . geçen sezon bıldırcın yoktu , çullukta yok denecek kadar azdı , yeni sezonda iyi olurda inşallah , güzel bir sezon geçirip ava doyarız . . sabırsızlıkla bekliyorum yeni sezonun açılmasını . . koli koli feşekler , çifteler , otomatikler , ördekler çulluklar bıldırcınlar gara mekeler , ver allahım ver ver allahım ver , , , nerde benim sırt çantam
ama önce herşeyin hayırlısı , allah sağlık sıhhat versin . . .