Gönderen Konu: avcılığın hergün açık olması doğaya zararı varmıdır ????  (Okunma sayısı 7951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 avcı dostlarım avcılığın haftanın 7 günü açık olmasının sizce doğaya canlılara ne gibi zararı olur.
 düşünüyorum hafatnın 3 günü olunca bütün avcılar aynı günde ava gitmek zorunda kalıyor vede aynı günde yoğun bir avcı topluluğu her türlü ortamda yoğun bir şekilde avcılık yapıyor.  ne yani haftanın 7 günü olsa aynı şekilde avcılıkmı olacağını düşünüyor bu kararı alanlar.
 ben kendimden örnek vereyim size. ben esnaf adamım benim haftanın hergünü ava gitme şansım hiç yok. işi gücü bırakıp ava gitsem bu sefer ava gidecek parayı nerden bulacağım. benim düşüncem 7 gün açık olan avlanma günü doğaya daha az zarar verir. bu olay içinde bohçacılık için gecerli değil zaten onlara hergün bayram .
 esnaf memur işi gücü olan arkadaşlar ne zaman müsaitse ozaman ava gitmeli benim kanımca. x kişi pazartesi izinlidir o gün gitsin ben hafat sonu müsaitim hafta sonu av yapayım. doktor abmiz nöbetten çıkmıştır cuma günü izinlidir o zamna ava gitsin.
 yani gün belirlemenin ne anlamı var emin olsun hergün av olsa kimse hergün ava gitmez. kimsenin o kadar vakti zamanı vede bütçesi olmaz . olan olur oda türkiye azdır. zaten onlar dolaylı veya dolysız yoldan avcılığı hergün yapıyordur.
              ---- SİZE SORUYORUM SİZ AVCI DOSTLARIM AVCILIK HERGÜN AÇIK OLSA İDİ HERGÜN AVLANIRMIYDINIZ---
 SİZ DEĞERLİ DOSTLARIN BU KONUYA DUYARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK BÖYLE BİR BİLGİ ALIŞVERİŞİ PAYLAŞIM KONUSU AÇTIM
 SAYGILAR HERKEZE
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 O0 O0 adem kardeşim , hergün av serbest  olsa , kaçak avcılar hergün avlanır . . avlanma  günleri dışında avlanmayı çekinir . . tereddütte kalır . .   dağda , ormanda  her gün av serbest zaten . .  ben görmedim ormanlarda dağlarda , dağlık kayalık yerlerde denetim yapan bir görevli . .  denetimler sadece avcıların yoğun olarak hücum ettiği , avlaklarda göllerde oluyor , oda tam anlamıyla değil  . . .  ama yoğunluğun fazla olduğu yerlerde hergün olması olasılğı düşünülebilir . . . onunda şöyle eksisi olur ,  maddi durumu iyi olanlar , bütçesi  kaldıranlar hergün ava gider , hayvanlara rahat vermez . . . sırf avlanmak için almanyadan gelenler av  . . .  hafta sonları yoğunluk oluyor doğrudur ,  hergün olsa ,  orada yaşıyan avcıları düşün ,  trak avda adam hergün  . . sana bana birşey kalmaz  . .   O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ben böyle düşünmüyorum abicim. avı hergün sersbet bırakınca komple ne hal,niz var denimeyecek denetlemeler artacak. haliyle yine kaçar avcı kaçar avlanamayacak belşli dağ taş dedikerlin harici. ben çok sabah gördüm karamustafalı bölgesin saat sabah 6 da gelen ekipleri. bu sayı artar ise kontrol yapan kişiler sayıları artıtp denetlemelr artar ise kaçak avcılığın önüne geçilmiş olur. yaa nasıl osla 7 gün serbet deyip oturma şansları yok bi okadar denetleme artacak hatta denetlem yapan ekip araç ve sayısıda artacak.  . zaten senin deidğin kişiler bohçacı dediklerin yasak varmış yokmuş dinliyormu abi ya adaam boş olduğu her an avda. ne yani 3 gün avcılık deyipta bohcaılar buna uyupo sadec serbst gündemei kaçak avlanıyor .
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
mesela bafra gölü. bu gölün belli başlı yerleri var girş çıkış  2 yere güvenlik geçiş kapısı her gün sersbet limitler belli zaten. he gölün diğer yollarınıda ekipler gezici olacak emin ol gezici ekip sayısı artırılsın sayı yetsin emin ol kimse yaska av yapamaz.
  gecen geldin sana örnek verdim bafra sarıköy mevkii.
  konuştuk abicim seninle. ava gittim av açık gündü. en az 30 kişiden fazla kişi geldi  ve hepsi yasak yere ava girdi ben ve arkadaşım  kanuna nizama uygun av yaptımız için serbst yerde av yaptık. jandarma isstese idi emin ol hepsini tek tek yakalr idi. ama ne jandarma nede milli parklar geldi . ve ben kendimi enayi gibi hissetmeye başaldım . insanlar yasak yerde zevkini yaparken ben göya kanuna uyuyorum tek tük fişek atıp geldik.
 şimdi bunun hergün av ile ne alakası var soruyorum hergün açık olsada olmasada herkez kanunu içinde varsa çiğniyor. ama yeterki kadar kontrol artsa ekipler çoğalsa denetimler artsa kimse yasak yere ava girebilirmi giremez. demeki çözüm neymiş denetim ekipleri artacak kişi sayısı artacak. ve avcılık normal e dönecek bu avcılığı kanuna uygun vede vergisini veren vede harcını yatıran kanunlar çercevsinde yapacak.  yeşiırmak mevkisinde her 2 tarafta 2006 senesinde bis kontrol başlattı yemin ederim kaçak kim varsa yakalandı yakalanmayan daha ayak basmadı çünkü adamklar hergün gelmeye başaldı kontrol için. sonra ne oldu hiç belge almayan köylüler bile hepsi belgeli avcı oldu ve hepsi şuan belgeli belegesiz kimsee yok
 baktılarki jandarma işe asılıyor ceza yemekten se tüfek kaptırmaktansa al belgesi rahat ol mantığpı ile hepsi belgeli yasal avcı oldu.
 işin özeti deneteim mekanızması artması gerek denetleme artar ise kaçak avcılık diye bişi kalmaz
dağ  bayır köy bu durum istisna
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 O0  O0   O0  O0  dediğin gibi , denetim mekanizması çalıştırılırsa sorun tamamen çözülemesede ,  bir yerlere varılır . . zaman geçtikçe , dediğin gibi taşlar yerine oturur . illada denetlenmek isteyen bir toplum yapısına sahibiz . .  denetim olmadıkça kanun sadece kitabında yazıyor  . .   ajanlar , kapalı bir ortama girince , ilk önce bir sorun veya olumsuzluk halinde ,  en kolay kaçış yolunu seçerlermiş kıçlarını kurtarmak için . . kaçak avlanan zaten bu riski göze alıp yapar avını , ama dediğin gibi denetim mekanizması sürekli çalıştırılırsa , artık risk almayı göze alamaz . . kaçak avcılar için  risk ne kadar çoğalırsa  ,   av  yapma ihtimalleri düşer  . .  belkide , denetim yapan ekiplerdende yasak bölgeye girenlerde vardır , , her denetim yapan ve kanun koyan , kendi koydukları kanunlara ne kadar uyuyorki ,  , ahbap çavuş misali haber ver , , , ben kapalı yerde avlanacağım diye sorun yok , mülki amire memura   serbest , nede olsa denetimi yapanda yaptıranda kendileri . . . birde kanunu takmayanlar var , kesilecek cezayı umursamayanlar var , onlar ne olacak  . . .  işin sevindirici tarafı GARA MEKE  ;D 4 çıkmış , 2 + 1 de onaylanmış . .  çok yakın bir zamanda otomatik alıyorum sırf bu yüzden  . .  ördek yoksa garameke var , hevesimiz kursağımızda kalmadan gelecez inşallah avdan . .  o kadar yol tepecen , fişek atmadan gelecen , iş değil valla . limitler ve kurallar dahilinde tatmin olucaz anlaşılan yaptığımız avdan  . .  ördek sezonu kasım ayına uzamış adem kardeşim , o zaman kadar cılbırcındı çulluktu idare edecez anlaşılan . geçen sezon bıldırcın yoktu ,  çullukta yok denecek kadar azdı , yeni sezonda iyi olurda inşallah ,  güzel bir sezon geçirip ava doyarız . .   sabırsızlıkla bekliyorum yeni sezonun açılmasını . . koli koli feşekler , çifteler , otomatikler , ördekler  çulluklar bıldırcınlar gara mekeler , ver allahım ver ver allahım  ver , , , nerde benim sırt çantam  ;D ;D ama önce herşeyin hayırlısı  , allah sağlık sıhhat versin   . . .  O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Valla ben şöyle bir düşündüm de av her gün açık olsa her gün ava giderdim.
7 gün boşum ova 1km , dağ 2 km uzaklıkta. Mera sıkıntım yok vakit sıkıntım yok çok şükür maddi sıkıntım da yok
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 O0  O0
7 gün boşum ova 1km , dağ 2 km uzaklıkta. Mera sıkıntım yok vakit sıkıntım yok çok şükür maddi sıkıntım da yok
  O0   O0  avcılığa gönül vermiş herkes , bir fırsatını bulup her gün olmasada çoğu gün  ava gider ,  imkanı olsun olmasın , av yapmak için imkan yaratır ,  veya ilk önceliğiini ava verir . .  imkanı olsun olmasın yapar avını . .  O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
şehirlerde hergün ava gidecek avcı yoktur,kırsal kesimler zaten isterse hergüngider kim karışıyorki.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mistan BAYER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selamün aleyküm,
Kıymetli arkadaşlarım biz hep kendimizi düşünüyoruz,Esas koca bohçacıların önünü açmaya çalışıyoruz.Adamlar zaten bagaj limitinden rahatsız.Haftada 7 gün açık olsa bir günde 14 keklik vurup bir haftadır avdayım deyip kurtulacaklar.Bir avuç mutlu azınlık için av popilasyonumuzun kökünü kazıtmayalım.Sonra... bu av hayvanlarının hiçmi dinlenip toparlanıp yaşamaya hakları yok?Herkeze çok seamlar.
1949 kütahya

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
O0  O0   O0  O0  dediğin gibi , denetim mekanizması çalıştırılırsa sorun tamamen çözülemesede ,  bir yerlere varılır . . zaman geçtikçe , dediğin gibi taşlar yerine oturur . illada denetlenmek isteyen bir toplum yapısına sahibiz . .  denetim olmadıkça kanun sadece kitabında yazıyor  . .   ajanlar , kapalı bir ortama girince , ilk önce bir sorun veya olumsuzluk halinde ,  en kolay kaçış yolunu seçerlermiş kıçlarını kurtarmak için . . kaçak avlanan zaten bu riski göze alıp yapar avını , ama dediğin gibi denetim mekanizması sürekli çalıştırılırsa , artık risk almayı göze alamaz . . kaçak avcılar için  risk ne kadar çoğalırsa  ,   av  yapma ihtimalleri düşer  . .  belkide , denetim yapan ekiplerdende yasak bölgeye girenlerde vardır , , her denetim yapan ve kanun koyan , kendi koydukları kanunlara ne kadar uyuyorki ,  , ahbap çavuş misali haber ver , , , ben kapalı yerde avlanacağım diye sorun yok , mülki amire memura   serbest , nede olsa denetimi yapanda yaptıranda kendileri . . . birde kanunu takmayanlar var , kesilecek cezayı umursamayanlar var , onlar ne olacak  . . .  işin sevindirici tarafı GARA MEKE  ;D 4 çıkmış , 2 + 1 de onaylanmış . .  çok yakın bir zamanda otomatik alıyorum sırf bu yüzden  . .  ördek yoksa garameke var , hevesimiz kursağımızda kalmadan gelecez inşallah avdan . .  o kadar yol tepecen , fişek atmadan gelecen , iş değil valla . limitler ve kurallar dahilinde tatmin olucaz anlaşılan yaptığımız avdan  . .  ördek sezonu kasım ayına uzamış adem kardeşim , o zaman kadar cılbırcındı çulluktu idare edecez anlaşılan . geçen sezon bıldırcın yoktu ,  çullukta yok denecek kadar azdı , yeni sezonda iyi olurda inşallah ,  güzel bir sezon geçirip ava doyarız . .   sabırsızlıkla bekliyorum yeni sezonun açılmasını . . koli koli feşekler , çifteler , otomatikler , ördekler  çulluklar bıldırcınlar gara mekeler , ver allahım ver ver allahım  ver , , , nerde benim sırt çantam  ;D ;D ama önce herşeyin hayırlısı  , allah sağlık sıhhat versin   . . .  O0 O0 O0
ABİCİM BOŞVER AV OLMASIN BİZ GEZERİZ SENLE YİNE IZGARA LAR SAC TAVALAR CANIMIZ SAOLSUN
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ONUR KARDEŞİM SENİ AYRI TTTUM ZATEN :))))) 
SEN AYRISIN SEN VE SEN GBİLER AMA HER ZAMAN HERKEZİN VAKTİ OLMUYOR AMA ŞUNU SÖYLİM VAKTİM OLSADA GİTMEM BEN . TABİKİDE SAYGIU DUYUYORUM HERKZ KENDİNDEN SORUMLU :))))   
 YA EMİN OL VARYA SENDE AMAN YETER DERSİN HERGÜN VURA VURA NEREYE KADAR
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AVCI DOSTALRIMIZZ BAKIN DENİLMEK İSTENEN
 KESİNLİKLE VE KESİNLİK DENETİM MEKANIZMASI GENİŞLEMELİ CİDDİYE ALINMALI DENETEN DENETİMCİLERİN SAYISI EKİP ARAÇ VE KİŞİ SAYISI ARTMLAI. HER GRUP EKİPİN KENDİ BÖLGESİ SORUMLULUK ALANI OLMALI. OZAMAN ÇZÖÜN KENDİLİĞİNDEN GELİR
 KÖYDE OLANALRA NE YAPARSAN YAP ZATEN BAŞA ÇIKMAZSIN BU K,İŞİLERİ ÖRNEK ALMAYALIM ONLAR AYRI ADAM EVİNDE ÇIKIP MERAYA GİRİYO
 AMA EMİ,N OLUN GÖL KENARINDA OLUPDA AVA GİRMEYEN KÖYLÜLER VAR EMİN OLUN BENİM G,TTİĞİM KÖYLERDE ADAMALR ÖRDEK TARLASIAN GELİYOR GİDİPNATMIYOR . HEPDE BÖYEL DÜŞÜNEMMEK LAZIM DEMEKİİ
 BOHCACI HER ZMAN HER DAİM 3 GÜNDE OLSA 7 DE OLSA İŞİ YAPAR. AMA İŞ DENETLEYENDE 1 YERE YAKALANSIN BAKALIM DAH ELİNE ALIYORMU TÜFEK
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
SEN AYRISIN SEN VE SEN GBİLER AMA HER ZAMAN HERKEZİN VAKTİ OLMUYOR AMA ŞUNU SÖYLİM VAKTİM OLSADA GİTMEM BEN . TABİKİDE SAYGIU DUYUYORUM HERKZ KENDİNDEN SORUMLU :))))   

Tabii ki abi  bende zaten onu öylesine söyledim. Gerçekten de 7 gün açık olsa gidebilirim ava her gün.
Ama 7 gün sürekli gideceğimi pek düşünmüyorum sıkılırım. Bir hafta da dolu dolu 3 veya 4 gün av yaparım.
Diğer günlerde canım sıkılır hava almak için çıkarım ovaya inerim bi ağaç dibinde otururum gelen geçen üveyiklere bir iki sıkı atar stresimi atar havamı alır gelirim. Bu şekilde olur ancak. Biraz da  avı özlemek lazım.
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selamün aleyküm,
Kıymetli arkadaşlarım biz hep kendimizi düşünüyoruz,Esas koca bohçacıların önünü açmaya çalışıyoruz.Adamlar zaten bagaj limitinden rahatsız.Haftada 7 gün açık olsa bir günde 14 keklik vurup bir haftadır avdayım deyip kurtulacaklar.Bir avuç mutlu azınlık için av popilasyonumuzun kökünü kazıtmayalım.Sonra... bu av hayvanlarının hiçmi dinlenip toparlanıp yaşamaya hakları yok?Herkeze çok seamlar.
BU DEDİĞİNİZ KİŞİLER 1 HAFTA AVDA OLACAK ŞİAKEYT EDECEK GÖREN JANDARMA KONTROL EDECEK BAKACA VURDUĞU SAYI BELLİ OLACAK YARIN BAKINCA SAYI ARTI İSE ONA GÖRE RESMİ CEZA UYGULAR YANİ İİN ÖZÜ DENETİMMM
  GERÇİ BEN HEPO KENDİ TARAFIMDNA DÜŞÜNÜYORUM ASLA VE ASLA VAKTİM OLSA BİLE HER GÜN AVA GİTMEM AMA BAKSANIZA ARKADAŞIMIZ HERGÜN AÇIK OLSUN HERGÜN GİDERİM DİYO BUDA BAŞKA BİR GÖRÜŞ
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
BEN ZANNETMİYORRUMKİ HERGÜN AÇIK OLSUN VE HERKEZ HERGÜN AVA GİTMEYE VAKİT BULSUN YADA HERGÜN GİDECEK İSTEK OLSUN.
 BU BENİM FİKRİM AVCI DOSTLARIMIZ İÇİN YANLIŞMI DÜŞÜNÜYORUM ACABA GİDERMİ HERKEZ
 EĞER EVET HERKEZ GİDER AĞIRLIK BÜYÜK ÇOĞUNLUK GİDERİZ DERSE KESİNLİKLE ESKİSİ GİBİ 3 GÜNDE KALSIN BENCEDE
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Olması gereken her gün açık olması. Özellikle göçmen kuşların avında, domuz avında, karga, tilki avında vs. Hepsinin sebebi aynı değil tabiki. Diğer avlarda da her gün açık olmalı. Fakat bunların yanında denetimin de yapılabilmesi lazım. Avcısıyla, eli tüfeklisiyle, vicdanlısıyla, vicdansızıyla bir çok insan var ve avcı artarken hayvanlar artmıyor. Alanlar daralıyor vs.. Öncelikle daha ahlaklı, kendisini başkasının yerine koyabilen, av vurdukça çoğalır demeyen avcılar lazım.

Bence her şeyden önce denetlemeyi ve eğitimi yaygınlaştırmak gerek. Sonra envanter yapılmalı. Göçmenlerde envanter olmaz ama onu da ayarlamanın bir yolu vardır. Yerli avlara gelince, muhakkak envanter gerekli. Her bölgede yapılmalı; sezon ve limit bunlara göre belirlenmeli. Mesela MAK bu sene bazı limitler belirledi. Neye göre? Bu bahar aylarında kekliklerin durumunu inceleyen oldu mu? Amerika'da milli parklar bu çalışmaları yapıyorlar, her sene.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
Adem bey söylediklerinize katılıyorum bence olması gereken budur.

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adem ben hic gitmiyorum ben hakkimi sana ve yusufa veriyorum
size vekalet gondercem selamlar
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Olması gereken her gün açık olması. Özellikle göçmen kuşların avında, domuz avında, karga, tilki avında vs. Hepsinin sebebi aynı değil tabiki. Diğer avlarda da her gün açık olmalı. Fakat bunların yanında denetimin de yapılabilmesi lazım. Avcısıyla, eli tüfeklisiyle, vicdanlısıyla, vicdansızıyla bir çok insan var ve avcı artarken hayvanlar artmıyor. Alanlar daralıyor vs.. Öncelikle daha ahlaklı, kendisini başkasının yerine koyabilen, av vurdukça çoğalır demeyen avcılar lazım.

Bence her şeyden önce denetlemeyi ve eğitimi yaygınlaştırmak gerek. Sonra envanter yapılmalı. Göçmenlerde envanter olmaz ama onu da ayarlamanın bir yolu vardır. Yerli avlara gelince, muhakkak envanter gerekli. Her bölgede yapılmalı; sezon ve limit bunlara göre belirlenmeli. Mesela MAK bu sene bazı limitler belirledi. Neye göre? Bu bahar aylarında kekliklerin durumunu inceleyen oldu mu? Amerika'da milli parklar bu çalışmaları yapıyorlar, her sene.
VOLKAN  görüyoruzki yasakkkk kardeşim deme ile kimse yasağa uymuyor sağla alt yapısı olam mekanızma gerekli. hatta fahri trafik müsaşvirleri oluyor neden fahri av denetlem müşsaviri olmasın milli parklara kayıtlı olarak sadece alo ben bilmem ne numaralı müşavir. bu avlak bölgesinde bolca kaçak avcı var denetlem ekipleri bu tarafa aktarılsın. olay bitii. uygulanır ise kesinlikle işe yara bence. belli zaman sonra emin olun cesaret edip kimse kaçak av yapmaz . bu da bir fikir nasıl sizce
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Adem bey söylediklerinize katılıyorum bence olması gereken budur.
ibrahim bey teşekkğr ederim fikirlerime düşünceleirme destek verdiğiniz için.
 size soracam sizde avcısınız hergün açık olsa hergün ava gidermisiniz. ben eminimki ilk 1 hafta zevk alana kadar gidersiniz sonra sıkılır yeter hafta 1 veya 2kere yapayım tam zevk yapoayım dersiniz avcı olan kişi bu der. eğer bu işi eti için yapmıyor isek. eğer bu işi et için yapan var ise gitsin kasaptan et tavuk balık alsın. marketlerde bıldırcın satılıyor temizlnemiş her hayvanın dondurulmau mevcut daha ucuza gelir. düşüncei bend ehakimmm  saygılar
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adem ben hic gitmiyorum ben hakkimi sana ve yusufa veriyorum
size vekalet gondercem selamlar
eyvallah abicim ama yookkk kalsın  seni bekliyoruz sen glene kadar hakkın  saklı merada.  gölerde
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Erdinç ŞEN

• *
  • VATAN MİLLET SAKARYA

BELKİDE ONUR KARDEŞ HERGÜN AV SERBET OLSA BIKILIR BİRGÜN GİDİLMEZ DEMEK İSTİYOR OLABİLİR :))
erdinç - 1977
0 545 340 00 08

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
evet arkadaşlarım sonuç olarak kimse HERGÜN AVA GİTMEK YOĞUN AV YAPIP KATLİAM YAPMA DÜŞÜNCESİ olacağını zannetmiyorum. insan herşeyşin aşırısından sıkılır.bi,z neyi seviyoruz köpeklerimizi onları gezmesi ferması doğa havanın göl içinde ışıması batması çulluk fermalı kalkması üveyik geçişleri bıldırcın pırrrrr diye köpek fgerması ile kalkması
 farkında isek kimse ben eti için avlanıyorum demiyorum. diye kısım zaten bohcaçı etciler onlar yakalamkda görevlilere düşüyor. sabah dağda bayırda oturup çay içmek kahvalytı yapmak güne meraba demek gibis varmı
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ya bu bohçacıları nasıl engelleyebiliriz mesela av bayisi arkadaş dükkanına gelipte her fişek alana fişek satmamalı adam resmi olarak avcı yada atıcı oldugunu ispatlamalı bence, bakın ondan sonra belgeli avcı nasıl artmaya başlıyor haa diyeceksinizki fişek doldurur öyle gider, bu malzemeleride satmıycaksın fişeksiz tüfegi çalıştırsında göreyim :D yazık ya üreme döneminde hayvanları avlıyolar limitlere uymuyolar adam ava gitmiyor katliama gidiyor resmen , avın hergün açık olması demek denetimlerin iyice azalması demek ,denetimin azalması demek bohçacıların çoğalması demek neyimize yetmiyo  3,4 gün yapmayın Allah aşkına hangimiz pazar gününden başka ava çıkabiliyoruz zaten ,en fazla cumartesi izin alırız 2 gün avlana biliyoruz , ne diye hergün açık olupta bohçacıları sevindirelim adam jandarma gelmez deyip iyice boş kaldımı ava gidicek ,adamlar en azından av günü olmadığında çekinip çıkmıyor neden av günü olmayan günlerde denetimler daha fazla olduğu için ben böyle düşünüyorum ...
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kaan kardeşim anlatamıyoruz galiba. sen şuanda av günü 3 gün diye jandarma kontrole gelmiyornmu zannediyorsun. bizim buaralrda ormsancı milli parklar süreki denetimce jandarma hiç durmuyor. yani bohcaı için 7 veya 8 9 fark emez onlar gidecektir. bizim demek istediğimiz av 7 de olsa 1 de olsa bu adamlar zaten gidiyor. en azından sen ben o bizler kafamız göe gideklim yakalndığımızda kağıtlarımız var korkmdan ç. vala ben istesemde herün gtimiyorum gidememde işim gücüm vr. hergün gitsem ne olacak köpeğime yazk
 bohcacıları kendini,ze ördek teşkil etmyein. onlar ördek vurmaya ağustosta başlıyor ama biz yinede sezon açılınca başlıyoruz yani onların yakalama işi görevlilerin
 yani işin özeti sezon kaç gün açık olduğu değil denetici mercilerin sayısı ve araç ekip sayısı artılıp her alan aynı anda her daim baskın yapabilecejk kapasite ulaşması gerekj ve bu caydırıcı olacak tek şey
 bırakın bohca işi yapan adam zaten güne aya bakmıyor onu iliglendirmiyor bile
 ve demişsinki fişek herkez almasın belgesiz yasak gelsin emin ol belgeli avcılarda bu işi yapıyor
 şimdi, bir örnek yaban tv hep limit hem yasal avcılık hem kanun vede hep önce sağlık diye her çekimde halka seslenilir
 bende söyle diyeyim bu kişiler emin olun gece jeepler ile ava çıkıyor çulluk tavşan avına limitsiz çulluk bıldırcınn vuruluyor  av yasak gün falan yok her gün avdalar. ava ekrana yansıyan kısmı ooo yasal av yapıyor lar
 yaban tv de avcı programı bafraya ördek avına geldi misafir eden kişiler av esansında 11 tane ördke vurdu 2 kişi vede bu daha neki gününe denk gelsel daha çok vururduk dediler kendi kazdıkları çukura düştüler yani demekii allah ne verdi ise vuruluıyor demek hemde serbst yerd av yapıyorz dediler  ama katiyen yasak yerde avlandılar.
 yani demek oluyorki ne olursa olsun havadan karadan su içinde dnetim mekanızması sayısı artacak ekipler yeterli hala gelecek aynı anda heryere baskın yapacak durumda olmalı gerek
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82