Gönderen Konu: 2013-2014 MAK KARARLARINDA ÖNE ÇIKANLAR  (Okunma sayısı 27948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 2013-2014 MAK KARARLARINDA ÖNE ÇIKANLAR
« Yanıtla #50 : 22 Mayıs 2013, 21:58:22 »
Verdigimiz paralarla kendi sonumuzu hazirliyoruz.boyle sacmalik olmaz
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 22 Mayıs 2013, 22:41:27 »
masıl bir mak kararıymış böyle 2+1 güzel olmuş daha sonrasında dal budak bırakmamışlar kökten almışlar biz zaar besliyoruz ve bu köpekler evin önünde yatmakla ava alışmıyorlar ben domuz ve tavşan avından başka ava pek gitmem, domuzda bizim meralarda bazı yıllarda olur bazı yıllarda mumla arasan zor bulursun keşke tavşan avını hiç açmıyoruz deselerde daha mantıklı olurdu şuanki kararlar çok mantıksız, zaten önceden  tavşan sezonunun açıldığı ekim ayın ayında havalar daha soğumuyordu zaarlar sabah erken saatlerden 10-11 e kadar ancak iş yapıyordu gerisi muhabbet ormanda bulunmanın tadını çıkarma, bunlar avcıların ormanda bulunmalarından rahatsızlık duyuyor herhalde....
   bu tasarıyı hiç beğenmedim ben fazla av vurmakta falan değilim zaten fazla av vurduğum falanda yoktur yasal olarak av belki ocak sonu kapanır ama vurulan tavşanlardan yavru çıktığını duyduğumda yada geçtiğimiz kış gibi havaların sıcak gitmeye başladığı yıllarda hiç tavşanda vuramasam ocak başında tavşan tüfek atmayı bırakırım ama yinede zaarları antremen için dağa çıkarmaya devam ederim. ben avı ve zaarları seviyorum önemli olan dağda olmak ve köpek sesini dinlemek ama bize zaarlarımızı yetiştirecek zaman bile vermiyorlar bu kadar kısa bir sürede köpeklerimizde yetişmez bu kadar kısa bir süre bizim avcılık hasretimizide bitirmez.......
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #52 : 23 Mayıs 2013, 11:07:18 »
Sanırım artık Avcılık Belgesini iptal ettirmenin zamanı geldi...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #53 : 23 Mayıs 2013, 11:21:21 »

Kasım 2 çok kötü olmuş...
Biz millet Ekimi beklemeden kaçak keklik avlıyor nasıl zaptedelim diye çare ararken,
Kasım a kadar kimse beklemez.....
Yasak bize var....
Keklik açılınca zaten bozulmamış alay bulamıyorduk,
Şimdi hiç bir şey kalmayacak bize,
Kaçak avcılara yaradı bu takvim..................
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #54 : 23 Mayıs 2013, 11:46:31 »
bir teklif sonucunda bu karar çıkmıştır diye düşünüyorum,,yoksa bürokrat nerden bilecek ne zaman başladığını,,palaz zamanını? hadi limit düşse belki nesli korunsun diye bi bahane bulurlar ama sezonu niye 1 ay geç başlatsınlar,,bence avcılar tarafından böyle bir teklif sunulmuştur..(bir kaç kere duymuştum erken başlıyor dediklerini)...yoksa bu yaptıkları hiç mantıklı değil
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2013, 11:48:24 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 23 Mayıs 2013, 11:47:39 »
Kopay besleyen tavşancıların vay haline,
iki ay tavşan avlıycam diye 10 ay köpek besle,
ya da en iyisi bohçacı ol.

2 ayda 4 hatfadan, haftada 3 günden 24 gun av günü eder...Bu 24 günunun yarısında musaıt olup ava gıdebılsen yılda 12 gun yapar...321 gün köpek bakımı (artık kaç tane köpek beslıyorsan ona göre hesabını yap..),barınağı,temizliği,hastalığı,aşısı,iğnesi,ilacı,gezdirmesi vss... vs... zaten maliyeti,  devlet vergıyı algıyı pulu cezayı ortadan kaldırsa bile, hatta  fişeğini tufeğinide hediye etse değmez bu zahmete...

Sezonluk  kiralık köpek bulup ava gitmek en iyisi...

Yakında ''SEZONLUK-GUNLUK-HAFTALIK AV KÖPEĞİ'' başlığı adı altında köpekler görürsek bende ona şaşırmam...

Zaten tavşanda yok buralarda...Bir kutu fişek maşallah 3 sene gidiyor...

Ama benim gariban avcımda naapsın ona da  yazzzzııık...Nasıl olsa ava gideceeek, mecbuuuur....!

Ne çektin be avcı...
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #56 : 23 Mayıs 2013, 13:46:16 »

BU KARAR AVCILARIN LEHİNDE BİR KARAR DEĞİL.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #57 : 23 Mayıs 2013, 13:47:23 »
Arkadaşlar hemen herkes bardağın boş tarafına bakıyor sanki.

Bu sezon herkes ağlamıyor muydu?Keklik yok,kökü mü kurudu diye.

Hatta tüm kurumlara kekliğin bu sene ve hatta ilerleyen bir kaç sene için yasaklanması hakkında dilekçeler yazılmadı mı?

Noldu da hepiniz bu sene ava az gidicez diye dertlenmeye başladınız?

Hadi mak kararlarıyla bu sene keklik tüm yurtta yasaklansaydı.

Geçen sezon neredeyse hiç olmayan keklik bu sene biraz kendine gelse olmaz mı?

Şimdi diyeceksiniz ki bu iş köylü ile bohçacılara yaradı.Onlar bizden önce vuracak diye dertleneceksiniz bu sefer de?

Onlar kasımda da açılsa vuracak ağustosta da açılsa vuracak,ne etkisi var mak kararının bohçacıya.

Bari biz belgeliler bu sezonluk da olsa nefes aldırsak şu kuşa.

Bencil mi davranıyoruz acaba bu kararları yargılarken biraz?

1982-Mersin

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #58 : 23 Mayıs 2013, 14:03:02 »
Bir şey daha eklemek istiyorum.

Şu laf nedir arkadaşlar ?

" O kadar para vericem ,sadece iki ay mı avlanıcam? "

İşte bizim bu zihniyeti değiştirmemiz lazım önce.
1982-Mersin

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #59 : 23 Mayıs 2013, 17:00:07 »
Salyangozlar 3 sene kadar uyuma özelliğine sahiplermiş..Uyurlarsa 3 sene sonra uyanırlarmış...Ya biz ....  ?

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #60 : 23 Mayıs 2013, 20:25:28 »
Arkadaşlar hemen herkes bardağın boş tarafına bakıyor sanki.

Bu sezon herkes ağlamıyor muydu?Keklik yok,kökü mü kurudu diye.

Hatta tüm kurumlara kekliğin bu sene ve hatta ilerleyen bir kaç sene için yasaklanması hakkında dilekçeler yazılmadı mı?

Noldu da hepiniz bu sene ava az gidicez diye dertlenmeye başladınız?

Hadi mak kararlarıyla bu sene keklik tüm yurtta yasaklansaydı.

Geçen sezon neredeyse hiç olmayan keklik bu sene biraz kendine gelse olmaz mı?

Şimdi diyeceksiniz ki bu iş köylü ile bohçacılara yaradı.Onlar bizden önce vuracak diye dertleneceksiniz bu sefer de?

Onlar kasımda da açılsa vuracak ağustosta da açılsa vuracak,ne etkisi var mak kararının bohçacıya.

Bari biz belgeliler bu sezonluk da olsa nefes aldırsak şu kuşa.

Bencil mi davranıyoruz acaba bu kararları yargılarken biraz?

• Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #61 : 24 Mayıs 2013, 00:54:18 »
Doğru. Geçen sezonki azlıktan dolayı böyle bir karar alınmış olabilir ama hala doğrusunu yapmışlar diyemiyorum. Doğrusu envanter yapmak ve mesela keklik için bu çok da zor değil. Orman mühendisleri bunu yapabilir. Avcılardan da bu konuda yardım alabilirler ve hatta almaları daha doğru olur. Bir bölgede kaç keklik olduğunu öğrenmek mümkün.

Sonrasında zaman zaman saha çalışması yaparak hayvanların sağlık gidişatı ve diğer bilgiler toplanabilir. O zaman hangi bölgede ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak, azalmış mı, azalmışsa neden gibi bilgilerin sayesinde kimse sezon açılışı, kapanışı, limiti, ne yapılması gerektiği gibi konuları sorgulamaz. Tabi bir de kaçak avın önlenmesi var.

Bu sene bu kararların ne kadarı avcı üyelerden geldi, önlerine ne gibi şeyler geldi veya ne koydular da oylamada bu sonuca gelindi bilemedik. Bunları bilmeden yorum yapmak istemiyorum. Sadece komisyondaki avcılara bu yıl daha fazla güvendiğimi söyleyebilirim. Yalnız yine diyeyim, bu av işi yılda bir toplanan komisyonla fazla yürümez bence. Kışın yemleme yapıldığı gibi geliştirme çalışması da yapılmalı. Mesela Nurettin Bey defalarca yazmıştı; yabanda sulaklar, su gözleri oluşturulmalı. Saklanmaları, kendilerini korumaları için, hatta beslenebilmeleri için dağda yetişen bitkiler ekilmeli. Nadas bırakılan arazilerde hayvanlara besin sağlayacak bitkiler ekilmeli. Bunların bazısı toprağı da güçlendirir ve faydalı böcekler ve diğer hayvanlar için de yuva olacaktır. Doğal döngü içinde sağlıklı ekosistem meydana getirilebilir. Bazı tarlalarda ne kuş ne böcek görülmüyor. Resmen ölü. Sırf ekilen şey zorla çimleniyor. Neyse bu çok geniş bir konu ve alanım değil ama MAK muk demeden bu işlere de zaman ayrılmalı. Ne var ki, ırgata veya orman işçisine ücreti verilse mükemmelen yapar.

Ben bu seneki Komisyon'un gündemi ve ne, neden, nasıl kısmını öğrenmeyi istiyorum şahsen. Sanıyorum ileride bir şeyler daha öğrenebiliriz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Savaş ÇETİN

• *
« Yanıtla #62 : 24 Mayıs 2013, 10:19:26 »
Bu kararlar; daha önce illerde yapılan İl Av Komisyonunda alınan kararlar doğrultusunda oluşturulan taslak metin üzerinden, avcı temsilcilerinin de desteği ile alınmıştır. Her ne kadar avcıların zaferi  gibi lanse edilse de, sadece domuzcuların zaferi desek daha doğru olur.  Takibi yapılmayacak olan her sınırlama saçmalıktan başka bir şey değildir. Geçen sene 13 EKİM' i kaç kişi bekledi ki, bu sene 2 Kasım' ı kaç kişi bekleyecek. Ve de beklemeyenlere kim dur diyecek.

Karga avı serbest olsun yeter, gerisi boş.
Savaş ÇETİN
1976 Eşme UŞAK

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #63 : 24 Mayıs 2013, 11:18:19 »

Karga avı serbest olsun yeter, gerisi boş.

15 ağustosda başlasın  6 mart da bitsin karga avı.....Keklik avına gitmeyi düşünmüyorum..Olan yine 2 kasıma kadar katledilecek 2 kasımdan sonra benim yapacağımda kalana soykırımdır olur...böyle yapacaklarına kekliği bu sene yasaklasalardı daha iyiydi..
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #64 : 24 Mayıs 2013, 14:00:51 »
Av ne zaman hangi tarihte açılırsa açılsın,yavrusuda olsa,yumurtada'da olsa,yasakta olsa,yerlide olsa,yabancıda olsa, vuracak adam bunun adı köylümü olur,şehirlimi olur bohçaçımı olur,gider paşalar gibi avını yapar...!!!Seni beni devleti değil vicdanını dinler!!!!

Yasak ,kanun,kural,vergi,tarşh,limit,denetim ----Vizesi pulu ruhsatı vicanı belgesi olan sana bana!!!
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2013, 14:02:54 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #65 : 24 Mayıs 2013, 15:14:28 »
Avcı bir tane ya da limitince vurur. Kimyasallar kökünü kurutur. Anız yakmaktan ne farkı var? MAK mücadele yönünü değiştirmeli.
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #66 : 24 Mayıs 2013, 16:17:09 »
Mak kararları hakikatten rezalet ,ben şimdi keklik için köpek alacaktım vazgeçtim arkadaş köpeğim hem çullukta hem tavşanda usta keklik 2 ay yani haftada 4 kez gitsen toplam 32  gün eder,sadece pazar günü gidebilen 8 kere bu sezon ava gidebilecek zamanı olmayanlar,köpekler ne alışır artık sormayın gitsin,zaten av kıt millet avı bıraksın diye ellerinden geleni yapıyorlar,evet arkadaşlar bana göre kanunsuz olmamamızı teşvik ediyorlar,yazık valla yazık ki ne yazık
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
« Yanıtla #67 : 25 Mayıs 2013, 15:12:35 »
sölenecek söz bulamıyorum avcı ahmet amca ,veli abinin geçen sezon hiç keklik bulamadık olan yerlerde de kalmamış demesiyle alınan kararlar ancak bu kadar olur nerde bizim üniversitelerimizde okutulan bu işin ehli insanlar devletimiz beberberin yerine manav manavın yerine bakkal alırsa böyle olr tabi bilimsel araştırma yapmadan ( keklik sayımı, üreme mevsimi, yawruların erişkinlik dönemi vs.) ali veli keklik tavşan az dedi die karar alınamaz zaten milli parklar da ben hiç bir  biyologun çalıştığını duymadım orman mühendisi ziraatmühendisi ekosistemden popülasyondan sadece lisede gösterilen kadrını bilir tabi onların işine de biyologlar karışamaz kesim yapılacak ağaçlar, toprağın kalitesi vs. türkiyede çoğu kişi başında bulunduğu işten anlamıyor umarım bişiler anlatabilmişimdir...
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

CAVİT KARAKUZU

• Ziyaretçi

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #69 : 26 Mayıs 2013, 16:16:07 »
Arkadaşlar tepkiler haliyle çok haklı ama madalyonun her sene ve her sene unuttuğumuz bir yönü var..birincisi bu kararlar bölge temsilcilerinin görüş beyan ları ele alınıp oylamaya sunuluyor..burada bir bölge temsilcisi çıkıpta ben kendi bölgem için şunu teklif ettim ancak kabul edilmedi,işte şu belgede ispatıdır diyebilmesi lazım..biz mak a kızıyoruz hemde her sene..bölüm yöneticisinden ricam son iki üç yıla ait tüm mak öncesi ve sonrası tartışmalarımızı yayınlasın..fark bulabilecekmisiniz?bu konu her yıl temcit pilavı gibi tekrar tekrar önümüze konulan bir konudur..forumda daha öncede belirttim,benim gibi yapın;sinirlerinizi aldırın..kızmayın!!!önümüzdeki yılda aynı konu ile karşılaşacaksınız..önümüzdeki yıl seçimler var..avcılar için 2014-2015 sezonu için 2014 teki mak toplantısında müthiş güzel kararlar alınacak..seçimler bittikten sonra bakanlık kendi yetkisini kullanarak olağanüstü bir toplantı kararı alarak hiçbir temsilci davet etmeden almış olduğu kararların bir kısmını iptal edecek..çünkü biz bunu daha önce yaşadık.yılını hatırlayan yazsın..Cavit bey temsilcilere bir tepki vermişsiniz,doğaldır..ancak bu hafta Bursa da av fuarı var,buyrun gelin ancak bu tepki verdiğiniz kişilerle kaç kişinin fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdiğini görünce üzülmeyin..saygılar selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

CAVİT KARAKUZU

• Ziyaretçi
« Yanıtla #70 : 26 Mayıs 2013, 16:32:12 »
BUNLAR KİM YA MALESEF SAKSAKCI DOLU MEMLEKETTE

CAVİT KARAKUZU

• Ziyaretçi
« Yanıtla #71 : 26 Mayıs 2013, 16:42:04 »
Kusura bakmayın bunlar avcilikla alakası olmayan insanlar maşa bunların hepsi bunları yönetenler var bunlar sadece kullanılan insanlar kamil ücbas avcı gibi gözüküpte avcının kuyusunu kazan adam bunlar tavsan avı kasım ilk haftası acılıp ocak ilk haftası kapanıyo  toplam 8 hafta zaten bi pazar günü gidiyorum isim cikmazsa onunda 4 pazarı kesin yagmur yagıyor 2 3 hafta ava gidicem diye 11 ay köpek bakiyoruz yazıktır vallaha yerim mak ı yagmur düstümü baslarım ava yılan cıktımı bırakırım hayatıyla zoru olan milli parkta gelsin yakalasın adresimiz herseyimiz belli hodri meydan buyrun

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #72 : 26 Mayıs 2013, 21:59:35 »
Palaz yakalayanlara koyun keci surusundeki kopay kopeklerine neden denetim yok yasak sadece avcilara ben dinlemem artik yasak filan vicdanima  bakarim belgeyide iptal ettircem bu gidisle kac senedir bitane denwtime rastlamadim
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Müdavim Üyemiz
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
« Yanıtla #73 : 27 Mayıs 2013, 01:37:22 »

ya bu avcilari sozde savunanlarinda herseye amin demisler adam gibi adam yok sanirim aralarinda yazik cok yazik gocmen kuslardada ayni rezalet allah avciya sabir versin boyle catlak manyak kisilerin agzi laf yapmayan adamlarin ellerine bizleri emenet etmisler diyecek soz bulamiyorum allahlarindan bulsunlar insallah
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA

Çevrimdışı Özcan ÇİÇEK

• *
« Yanıtla #74 : 27 Mayıs 2013, 02:12:20 »
bence herkes haklı...av 7 gün 24 saat serbest olmalı....kesinlikle vergi harç gibi parada alınmamalı...2 + 1 fişek kapasitesi az kardeşim 9 adet fişek kapasitesi olması gerekir....üreme döneminde esnek davranıp cumartesi pazar av yapmamız gerekir hergün olmaz ayıp olur....limitte neymiş bıkana kadar vurmak varken 3-4 adetle sınırlandırmak ayıp oluyor  MAK çılar....siz gerçektende bu işten anlamıyorsunuz ....hepiniz istifa edin bırakın bu işleri
Özcan ÇİÇEK
1965 istanbul/beykoz