Gönderen Konu: 2013-2014 MAK KARARLARINDA ÖNE ÇIKANLAR  (Okunma sayısı 27956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
Ynt: 2013-2014 MAK KARARLARINDA ÖNE ÇIKANLAR
« Yanıtla #25 : 17 Mayıs 2013, 17:00:20 »
Arkadaşlar kasım ayına dağlarda keklik kalacağını sanmam. Bohçacılar, poşetçiler,çuvallcılar,hararcılar güzelllllllce ,itina ile agustos ortasında baslayarak avın içine ederek tertemiz bir doğa ile bizi baş başa bırakırlar.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2013, 09:09:30 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #26 : 17 Mayıs 2013, 17:40:57 »
Arkadaşlar kasım ayına dağlarda keklik kalacağını sanmam. Bohçacılar, poşetçiler,çuvallcılar,hararcılar güzelllllllce ,itina ile agustos ortasında baslayarak avın a. goyarak tertemiz bir doğa ile bizi baş başa bırakırlar.

sözün özü bu olsa gerek :)))
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

vejdi umman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 17 Mayıs 2013, 18:00:05 »
2 kasım  6 ocak keklik avının süreci böyle saçmaklık böyle terbiyesizlik olmaz bu ne 2 ay için keklik avı olurmu demekki kaçak avlananlar çogalacak

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 17 Mayıs 2013, 18:11:21 »
 O0  O0  O0  . . .  yeni av  sezonun kuralları (  MAK KARARLARI )  av camiasına hayırlı uğurlu olsun . .  keklikçiler tavşancılar avlanma süresinin kısalığından dert yanmışlar , doğal olarak haklılar  . . .  bunun dışında genel itibariyle iyi sayılır . .  ördek sezonunuda 1 ay geç başlatmışlar . .  havaların soğuduğu zamana denk gelmiş iyi de olmuş  . .    2 + 1 hususu iyi olmuş  . . .  O0 O0
Bu işin tek bir formulu var oda siyasi olur ama onun içinde bütün avcıların bir araya gelmesi lazım,oda imkansız gibi birşey ;D ;D ;D

Neyse bunada şükür,midyata giderken evdeki bulgurdan olmak vardı.Bu şartlarda en azından üç beş tüfek atılır.Ne diyelim hakkımızda hayırlısı şeriatın kestiği parmak acımaz....

Yeni sezon bütün avcılarımıza hayırlı uğurlu olsun...

O0  O0  DOĞRU SÖZE NE DENİR . . . . O0 O0 O0 
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2013, 18:13:41 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #29 : 17 Mayıs 2013, 18:14:50 »
b..ku çöple ne kadar karıştırırsan o kadar kokusu çıkarmış ehil insan yok ki taşı gediğine koysun her gelen ben iyi bilirim edalarıyla hareket ederse olacağı budur  insanlar amerikaya daha kaç defa keşfetmeyi düşünüyor merak ediyorum
ya bir bakın şu türkiyenin haline 
karar doğrudur yanlıştır mesele o değil
mesele ne zaman bu memlekette karar verenler dışında bir kesimin yaşadığnın farkına varılacağı ve fikrinin sorulacağı, sorunlarına çözüm bulanacağı
bugün böyle buna inanın ben eminim başka bir sezon başka bir terane ile çıkarlar karşımıza
elli defa sistem yöntem yol yordam mı değişir ya ah bu ülkenin haline ah
sanki herşey sütliman bir bu işlere kaldık
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2013, 20:17:39 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 17 Mayıs 2013, 18:16:05 »
AVLANMA GÜNLERİ ZAMANLARI HAYVANLARIN DOĞURGANLIKLARINA DÜZENLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM EMİN OLUN SEZONU AÇIK OLAN TAVŞAN DÖNEMİNDE BİEL HAVA ŞARTLARININ  normal olmadığı aşırı sıcakların olması sebepiyle hayvanalr bile doğruganlık çiftleşme dnemlerini karıştırır oldu. vede örnek olarak tavşan avı sezonu içinde vurulupda içinden yavru çıkan çok av gördük hepimiz. inanın böyel durumlarda insan avdan soğudu durumlar biel oluyor. ama en önemli alınması istediğimiz beklediğimiz karar
AVLANMAK HERGÜN SERBEST LİMİTLER DAHİLİNDE.
emin olun limitler azaltılsın av hergün açık olsun.
 kim içinizde hayvan etine muhtaç ava gidiyor. ava giden hiç kimse bu olayı eti için yapmıyor. ava harcanan masraf 1 evin aylık giderine denk geliyor. bu konuda hemfikir isek eğer
 sadece beklentimiz bu yani 7 gün açık olması
 biz avcıların en büyük korkusu nedir milli parklar ormancı ve jandarma görevlileriyle sorun yaşamak istemeyiz. kim ne yapsın av çok vurmayı av cılık hergün açık olsun köpeklerimizle hergün doğaya çıkmaya müsait olalım kafa dinleyielim sohbetler edelim ama kafamızda aman yakalana kokrusu olmasın doğada iken hiçbirşeyin tadı olmuyor bu şekilde avcılığın
 soruyorum size av hergün açık olsa hanginiz hangimiz ava hergün gider
 ve bu konu hakkında konu açtım yeni bir sayfa görüşlerinizi bekliyorum
 ben inanıyorum ki  haftanın 7 günü av açık olsada kimse 7 gün ava gitmez sıkılır insan yeter artık der .

1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
« Yanıtla #31 : 17 Mayıs 2013, 23:01:03 »
yazık yaa o kadar vergi öde masraf yap köpek bak birileri çıksın 2 ay aw yapabilirsiniz desin o iki ayda da toplam gideceğin 10 gün bilemedin 15 gün bütün sene yaptığın masraflar hazırlıklar 15 gün için mi? gelde bohcacı olma ben onu bunu bilmem ama bildiğim bişi var artık bu bohcacılık kafama yatmaya basladı ve ciddi ciddi düşünmeye başladım bu sene bıldırcınlar baya iri olcakmış...
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 17 Mayıs 2013, 23:22:04 »
ördegin süresi uzamış güzel olmuş , yapacak bir şey yok kararlar kötünün iyisi bence katlanıcaz yine keklikleri bohçacılar avlıycak gibi gözüküyor ...
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
« Yanıtla #33 : 17 Mayıs 2013, 23:29:36 »
Yahu haftanın 7 günü av serbest olsa ne olcakki  bir avcı haftanın yedi günü avamı gidebilecek sanki bence av yedi gün açık olmalı hem avcı hemde av rahatlar.
Böyle av günlerinde kısıtlamaya gideceklerine birde şu aldıkları harç vergi paralarında indirime gitseler ya ellerine bir keser almıslar kendilerinden tarafa yontuyorlar.

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Harun DERE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 18 Mayıs 2013, 09:40:29 »
geçdimiz sezon gayınçomla bi av gününde aramızda geçen diyalog :)
inişdee (enişte) bee bu yılda av pek gıt haa
napcen aslanım sevda değil yaşam tarzı bu bizimki :)
eliynen ardımızda bırakdımız devasa dağları gösdererek
hanee şu sarıgayanın ordan giripde domalan bükünden aşıpda ercebin tarladan düzün üstüne çıkdımız yere gada senle bi sene bire dene vurduydukda beride bi denede yataken görüpde vido çekdiydik yaa aha o günle geldi aklıma :)
şincik dedim yerin üç gatına gezdik bi cacık bulamadık bee :( bu sene av harbi çok gıt lee :( :(
eee bizdeki bu deli sevda :) bizimoğlan bu dağlada bi dene davşan oldunu bilsen gelmicenmi sanki lee :)önemli olan oksiceni acarca çekmek mutlu olmak değilmi :) söle baken gelmicenmi bi davşi galsa gocaaaa dağda :)
gelmemmi lee gelmemmi derken ciarayı yicek gibi asılıpduru :D sona nefesi salarken ben dağlada ölsem keşke bee inişde :) :)
bende keşke bizimoğlan bende :)
ölcemi bilsem genede gitcem arkıdeş bilmem anlatabildimmi bigüncükde olsa gitcem ben bu ava :) :) :)
eyy MAK istiyosun bizim işe çoMAK sokMAK ama bizdeki sevda değil bee gülüm yaşam tarzı :) :)
gönlüm isderdiki daha hoş şeyler olaydı dahada güzel kararlar alınaydı  en azından kökden gapatmamışla deyip boyun bükcez gali.
dahada beterleri yaşanmaması için işalla böle galsın diyelim :)
hepimize hayırlı uğurlu olsun.

''her köpek HAVLAR ammmmma her köpek AVLAMAZ'' davşan avcısı 1977-KÜTAHYA MERKEZ

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 18 Mayıs 2013, 09:51:53 »
geçdimiz sezon gayınçomla bi av gününde aramızda geçen diyalog :)
inişdee (enişte) bee bu yılda av pek gıt haa
napcen aslanım sevda değil yaşam tarzı bu bizimki :)
eliynen ardımızda bırakdımız devasa dağları gösdererek
hanee şu sarıgayanın ordan giripde domalan bükünden aşıpda ercebin tarladan düzün üstüne çıkdımız yere gada senle bi sene bire dene vurduydukda beride bi denede yataken görüpde vido çekdiydik yaa aha o günle geldi aklıma :)
şincik dedim yerin üç gatına gezdik bi cacık bulamadık bee :( bu sene av harbi çok gıt lee :( :(
eee bizdeki bu deli sevda :) bizimoğlan bu dağlada bi dene davşan oldunu bilsen gelmicenmi sanki lee :)önemli olan oksiceni acarca çekmek mutlu olmak değilmi :) söle baken gelmicenmi bi davşi galsa gocaaaa dağda :)
gelmemmi lee gelmemmi derken ciarayı yicek gibi asılıpduru :D sona nefesi salarken ben dağlada ölsem keşke bee inişde :) :)
bende keşke bizimoğlan bende :)
ölcemi bilsem genede gitcem arkıdeş bilmem anlatabildimmi bigüncükde olsa gitcem ben bu ava :) :) :)
eyy MAK istiyosun bizim işe çoMAK sokMAK ama bizdeki sevda değil bee gülüm yaşam tarzı :) :)
gönlüm isderdiki daha hoş şeyler olaydı dahada güzel kararlar alınaydı  en azından kökden gapatmamışla deyip boyun bükcez gali.
dahada beterleri yaşanmaması için işalla böle galsın diyelim :)
hepimize hayırlı uğurlu olsun.

abi süperyaaa yöresel konuşma şeklinizi yazıya yansıtmanız çok hoş olmuş... anlamsı zor okunmasıda ama olsunn  güzel sonuçta saygılar
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #36 : 18 Mayıs 2013, 10:20:19 »
eyy MAK istiyosun bizim işe çoMAK sokMAK ama bizdeki sevda değil bee gülüm yaşam tarzı  :D :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : 18 Mayıs 2013, 10:43:30 »
hayır ahmet kardeşim keriz var sanki karşılarında,,kırmızı alanların %80 i açılmış mış....salı günü bıldırcın üveyik domuz serbestmiş miş.bunlar iyi şeyler ama ..
keklik avının 1 ayını neye göre kesmişler gerekçeleri ne imiş onu merak ediyorum, gecensezon bıldırcın yoktu meralarda millet bıldırcını bulamayınca dönüverdi kekliğe,, busenede olacağı o,,
peki ördek niyeçekildi madem keklik vuyramayacak bu millet bari ördeği açsalardıda onunla oyalansaydı bu millet...
sakar mekeninde limiti4 cıkarılmış mış...
bu işin içinde bizzat avcılar olmadıkça birşeyler değişmez...
yinede hayırlsı olsun en azından beeper ve 2+1 olyı netlik kazanmış..

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #38 : 18 Mayıs 2013, 10:59:26 »
Musa Kardeşim

Bir gün Ankarada keklik avının serbest olduğu bir yerde,merada bütün Türkiyeden avcılar bir haftasından bir avından kendi cebinden fedakarlık edip birleşip beraber elinde tüfeklerle dağa çıkarda,ciddi sayıda avcı bir araya gelirse böyle 50 100 değilde 2000 3000 5000 civarı,bu kalabalığıda 3 5 kamera çekip röportajda söyle böyle diyince birde ordan SİYASİ bir mesaj verilirse (hani bizim sayımız şu kadar gibisinden) bu iş kökten halledilir ;) ;) ;)

Olmadı biraz sulu benzinle yakacaz kendimizi,bu avı bırakmak,pul almamak,gitmemek,prostesto etmek işi yaş,bırakamaz kimse...Ördeğin ömrüde vak vakla geçermiş....Vagggg vaggg vagggg :D
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2013, 11:01:31 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 18 Mayıs 2013, 11:20:18 »
ahmet bey olabilir ankara merkezi seçilebilir. şöylede olanilir bölge bölge toplanıp kameralr eşliğinde tyapılabilir. yada en kötüsü bütün avcılar kulub başkanalrı ankarad toplanıp bakanlıklarıziyaret ve istek talepde bulanbilkirler elleirn üye sayısı listeleri ile
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #40 : 18 Mayıs 2013, 12:17:30 »
ahmet bey olabilir ankara merkezi seçilebilir. şöylede olanilir bölge bölge toplanıp kameralr eşliğinde tyapılabilir. yada en kötüsü bütün avcılar kulub başkanalrı ankarad toplanıp bakanlıklarıziyaret ve istek talepde bulanbilkirler elleirn üye sayısı listeleri ile

Bu iş bakanlıkta halledilmez....Kanunui hakkımız,av gününde belgesi pulu olan avcı serbest avlıkta buluşacak ;) Oyunu kuralına göre oynuycaz ;)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Serhat CIBIR

• *
« Yanıtla #41 : 18 Mayıs 2013, 17:19:38 »
benim hanım bu tavşan ve keklik süresinin kısalığına çok sevinecek :( gel 2 kasım gel.
Serhat CIBIR
1980 ANKARA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 18 Mayıs 2013, 17:29:14 »
benim hanım bu tavşan ve keklik süresinin kısalığına çok sevinecek :( gel 2 kasım gel.
haaaa :) kardeşim senin hanım değil herkezin hanımı bence aynıdır. yakında biz bu işlerle uğraşırken duyarız türkiya avcıları hanımları toplu olarak bakanlığa çıkıp prostesto yaptı ava hayırr ava hayırrr :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem YELEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 18 Mayıs 2013, 21:45:23 »
Merkez Av Komisyonu ‘nun tarihinde ilk kez avcıların görüşleri  9 oya karşı 12 oyla kabul edildi
MAK`ın sucuyokki baksanıza avcıların görüşleri kabul edilmiş ......bu arada çulluk avının süresi nden kısaltılmış onu hiç anlamadım çullukta göcmen bir kuş değilmidir ??
Adem YELEKİN
1977 İkizce ORDU

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 18 Mayıs 2013, 22:07:37 »
Ne kadar saçma bi komisyondurki bu avcı üyesinin fazla olması gereken yerde, 9 avcı üyeye yer veriliyor geri kalan 12 kişi avcı degil nasıl bir iştir bu anlamak mümkün degil ...
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Koray UYSAL

• *
  • AVCILIK,hobi yada zevk Değil, Bir TUTKUDUR
« Yanıtla #45 : 18 Mayıs 2013, 23:27:50 »
 tavşan avının 2 Kasım 2013 tarihinde açılacağı 6 Ocak 2014 tarihinde  kapanacağı...              bu ne şimdi okadar para vericem 10 kez ava gidicem   
diye oda kesin değl zaten 3 tane köpek beslicem öylemi. bu kararları ne düşünerek aldılar acaba çok merak ettim
Koray uysal 1982  babaeski  

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : 19 Mayıs 2013, 00:19:39 »
iyi fikir en azından denmeye değer ahmet...haymana yine ana baba günü olur avlık hazır zaten...bir ayar verelim olmazsa.... :)

Çevrimdışı Hasan DEMİRKAPU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 19 Mayıs 2013, 01:12:21 »
2 kasıma kadar dağda bohçacılar keklik bırakmazlar zaten bıldırcın üveykde 4 gün olunca yazın bıldırcın üveyk bahanesiyle avlanırlar tam bohçacılara göre karar alınmış büyük ihtimal geçen sene keklik azdı diye sözde kekliği tavşanı koruyacaklar. önce denetimler tam olmalı olan avcıya oluyo bohçacı rahat rahat geziyo istediği kadar vuruyo sonra biz av bulamıyoz.
  • ata arms
  • fransız braque
  • kurzhaar
  • kopoy
1987-Milas/MUĞLA

Çevrimdışı Ahmet KAZICI

• Müdavim Üyemiz
  • keklik avcısı
« Yanıtla #48 : 22 Mayıs 2013, 15:14:46 »
yurdum insanı. :) ^-^ ??? :-\ :-\ :-\ :-\
  • Ata
  • Ata
  • Sarsılmaz
  • 1-seter 2 kuttzaar 3- pointer
Ahmet KAZICI
1970 Söke AYDIN

Çevrimdışı Ahmet KAZICI

• Müdavim Üyemiz
  • keklik avcısı
« Yanıtla #49 : 22 Mayıs 2013, 15:24:12 »
bizim burda bıldırcın 10 kasımdan itibaren 1 ay oluyor pamuklar ancak toplandığı için bıldırcın avı yapabiliyoruz . zaten göç bu kısımlara fazla düşmüyor. sabahtan keklik öğleden sonra halimiz kalırsa hem benim hem köpeklerimin bıldırcın yaparız masrafta x 2oluyor bu sırada. ehh bunada şükür.yapacak bir şey yok bölge bölge ayırsalardı iyi olacaktı ama belki seneye daha düzgün kararlar alırlar.
  • Ata
  • Ata
  • Sarsılmaz
  • 1-seter 2 kuttzaar 3- pointer
Ahmet KAZICI
1970 Söke AYDIN