Gönderen Konu: 2013-2014 MAK KARARLARINDA ÖNE ÇIKANLAR  (Okunma sayısı 27942 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 2013-2014 MAK KARARLARINDA ÖNE ÇIKANLAR
« Yanıtla #75 : 27 Mayıs 2013, 09:59:45 »
bence herkes haklı...av 7 gün 24 saat serbest olmalı....kesinlikle vergi harç gibi parada alınmamalı...2 + 1 fişek kapasitesi az kardeşim 9 adet fişek kapasitesi olması gerekir....üreme döneminde esnek davranıp cumartesi pazar av yapmamız gerekir hergün olmaz ayıp olur....limitte neymiş bıkana kadar vurmak varken 3-4 adetle sınırlandırmak ayıp oluyor  MAK çılar....siz gerçektende bu işten anlamıyorsunuz ....hepiniz istifa edin bırakın bu işleri

Özcan Bey gelişine vurmuş,gol olmuş :)
1982-Mersin

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #76 : 27 Mayıs 2013, 10:14:18 »

Özcan bey eksik yazmış av 365 gün  serbest olmalı ne vergisi harcı mak avcılara ava gidiyor diye para vermeli fişek kapasitesi şarjörlü olmalı ayrıca avcılar limit konusunda yarışmalı fazla vurana mak kupa ve madalya vermeli....... ;D ;D ;D ;D

eee demokratik ülkede yaşıyoruz herkez fikrini söylemeli  bence son yıllarda çıkan engüzel mak kararları  teşekkürler Kamil üçbaş ve ekibi..
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2013, 10:16:20 Gönderen: Zafer YAMAN »
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #77 : 27 Mayıs 2013, 10:16:41 »
Değerli Forum Üyeleri;

Bu konunun açılış amacı MAK'ın almış olduğu kararları,yanlışlarını ve doğrularını paylaşmak.Sadece bu konu değil her konu için bu geçerli ama bazen o ince bir çizgi var ve biz bunu aşıyoruz.Eleştirilerde kırıcı ifadelerden kaçınılmalı, yol gösterici, aydınlatıcı, yönlendirici olunmalıdır.

Lütfen tartışırken anlatmak istediğimiz düşüncelerimizi yazıya dökerken biraz daha uygun ifadeler kullanalım.Yıkıcı değil yapıcı olalım..
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Savaş ÇETİN

• *
« Yanıtla #78 : 27 Mayıs 2013, 10:40:36 »
MAK 4. Madde alın size zafer!!!
(4) Avlanma; örnek ve özel avlaklarda yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, devlet ve genel avlaklarında ise Bakanlıkça avlak bazında belirlenen yıllık avlanma kotalarının kullanımı şeklinde gerçekleştirilir.

Önceden kotalı avlanma envarteri çıkarılmış genel avlaklarda diye geçiyordu. Şimdi anlaşılan envarter çıkartılması tamamlanmış olacak ki; kotalı avcılığı başlıyoruz. Yani demek oluyor ki ilk hafta belirlenen kotalar dolarsa 2. Haftaya o bölgede avlanma yasaklanacak.

Kararı tam okumadım gözümden kaçmışda olabilir.

Bunu zafer olarak kabul edenler için söyleyeyim. Önceki kararlarda envanteri çıkarılmış genel ve devlet avlaklarında avlanma haftanın hergünü serbestti. Onu da almışlar hadi domuzu avlayın 4 gün demişler. Bizimkilerde yaşasın başardık diye bas bas bağırıyorlar.  Ne gol attılar avcılara bee. Helal olsun valla.
Savaş ÇETİN
1976 Eşme UŞAK

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #79 : 27 Mayıs 2013, 12:22:11 »
Ben kekliğin vurularak bittiğini hiç sanmıyorum. Çok duydum ava çıkmış avcılardan grup halinde kekliğin öldüğünü... Bu da gösteriyor ki vurmalar keklik azalmıyor. Kekliği güme yaparak avlayanlara,tuzakla avlayanlara,zamansız ava çıkanlara ve zehirli ilaçlara karşı önlem alınması lazım.
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Özcan ÇİÇEK

• *
« Yanıtla #80 : 27 Mayıs 2013, 23:47:46 »
Değerli Forum Üyeleri;

Bu konunun açılış amacı MAK'ın almış olduğu kararları,yanlışlarını ve doğrularını paylaşmak.Sadece bu konu değil her konu için bu geçerli ama bazen o ince bir çizgi var ve biz bunu aşıyoruz.Eleştirilerde kırıcı ifadelerden kaçınılmalı, yol gösterici, aydınlatıcı, yönlendirici olunmalıdır.

Lütfen tartışırken anlatmak istediğimiz düşüncelerimizi yazıya dökerken biraz daha uygun ifadeler kullanalım.Yıkıcı değil yapıcı olalım..

çok özür dilerim sevgili kardeşim dedikleriniz çok doğru ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim...MAK eğrisiyle doğrusuyla birşeyler yapmaya çalışıyor zaman zaman bende eleştiriyorum içime sinmeyen çokşeylerde var...ama bu gidişle yakın tarihte av ve avcılık gerçektende tarih olacak bunu özellikle genç avcılar görecek....

benim garipsediğim olay alınan kararları eleştirirken yok vergi veriyorum yok avlanma parası veriyorum gibi sözler yaw bunu hepimiz veriyoruz...bunu  devamlı söyleyince ne değişiyor....fikir ve düşünceyle beraber proje üretmemiz gerekir klüpler birleşse herklüp üçbeş kuruş ortaya koysa  ülkemizin seçkin profesörlerini kamsamlı bir proje üretmeye ikna edip avlarımızı koruma adına ve avlanmamız için avcılığın kitabını yeniden yazdırsak ve MAK "IN karşısına böyle çıksak çok şeyi değiştireceğimize inanıyorum bu benim sadece küçük fikirlerimden bir tanesi....hersene MAK kararlarından sonra atıp tutmak bağırıp çağırmakla ancak gazımızı çıkartır rahatlar sonrada kuzu kuzu kararlarada uyarız ama bu sistemi değiştirmek için parmağımızı dahi kıpırdatmayız....

bu sebeple bende gazımı çıkartmak için yukarıya böyle bir yazı yazdım mizahi bir şekilde ...amacım kimseyi kırmak değil bilakis başka bir bakış açısı açmak içindir ...selamlar
Özcan ÇİÇEK
1965 istanbul/beykoz

Çevrimdışı Mustafa YILDIRIM

• *
« Yanıtla #81 : 09 Haziran 2013, 14:16:37 »
Ben SİVAS ta çil kekliğin neden yasaklandığını anlayamadım ,bölgesel olarak çil kekliğin kınalıdan çok çok fazla olduğu yerler var .

Ayrıca iç anadolu ve doğu anadolu bölgeleriyle batı bölgelerinin, keklik ve tavşan avları  açılış ve kapanış tarihleri hangi akla hizmet aynı olmuş!..

Sivasta mantıksal ve vicdansal olarak şubat sonuna kadar keklik ve tavşan avı yapılabilirken ocak 6 ' da yasak gelmiş,son yıllarda karın buralara yağma zamanı ocağın ilk haftasıdır tam av zamanı başlayacakken MAK bitirmiş sağolsun..

Avcıların MAK'tan kurtulmalarının daha doğrusu bu güzel ülkede sayılarının azımsanmayacak kadar çok olan avcıların sorunlarının neler olduğunu siyasilere anlatmak gerekir bu iş nasıl olmalı neler yapılmalı bilmiyorum ama ortak bir paydada bütün avcıları buluşturup sesimizi duyurmalıyız artık...

windows screenshot

Mustafa YILDIRIM
1980-Kayseri-Sivas

Çevrimdışı Erdem SERİN

• *
  • AV LİMİTLERİNİ UNUTMAYALIM!!!!!
« Yanıtla #82 : 09 Haziran 2013, 14:44:09 »
zaman aralıkları malesef uygunsuz avlananlar için nimet olmuş bulunduğum yer için söylüyorum 2 kasıma kadar burda keklik flan kalmaz...

Erdem SERİN
1983-BALIKESİR/BURHANİYE 05556752053

Çevrimdışı Fatih KÜSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #83 : 16 Haziran 2013, 00:17:31 »
bence herkes haklı...av 7 gün 24 saat serbest olmalı....kesinlikle vergi harç gibi parada alınmamalı...2 + 1 fişek kapasitesi az kardeşim 9 adet fişek kapasitesi olması gerekir....üreme döneminde esnek davranıp cumartesi pazar av yapmamız gerekir hergün olmaz ayıp olur....limitte neymiş bıkana kadar vurmak varken 3-4 adetle sınırlandırmak ayıp oluyor  MAK çılar....siz gerçektende bu işten anlamıyorsunuz ....hepiniz istifa edin bırakın bu işleri

Yazmayayım dedim ama tutamadım, Bu ülkede zaten 7/24 avlanan,limitleri takmayan kural tanımazlar yeterince var özcan bey . Burada yazan insanların büyük çoğunluğu işi vicdanıyla, kurallarıyla yapmaya çalışanlar. Bu insanlar aman kurallara uyalım dedikçe karar alıcılar işin suyunu çıkarmıştır. İnsanları kuralsızlığa itiyorlar isyan buna. Siz bu durumu savunan sulu yazılarınızı bir defa daha düşünüp ona göre yazın bence.
1979 Balıkesir / Memleket NAZİLLİ