Gönderen Konu: 7 aylık köpeğimin silah sesine duyarlılığı yardım...  (Okunma sayısı 3221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
7 aylık kurzhaar'ımın silah sesine duyarlılığı var korkup kaçmıyor silah atılınca yaptığı işi bırakıyor  yere kapanıyor vb korkup kaçmıyor yani ...ferması ve aport'u çok güzel nasıl alıştıra bilirim yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
1980-MANİSA

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 7 aylık köpeğimin silah sesine duyarlılığı yardım...
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2013, 10:53:32 »
Bu linkte biraz aşşağıya inerseniz sorununuza çare bulabilirsiniz..

http://www.mahmut64.com/index.php/egitim-video.html
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2013, 10:56:09 Gönderen: Onur ÇELİKOĞLU »
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2013, 10:57:02 »
hayır direk yanında atmadık silahı zamanla yanında attık fakat birgün yanında çok sayıda silah attık acaba ondan etkilenmiş olabilir mi?
1980-MANİSA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2013, 15:10:06 »
ali bey sıkma canını emin ol en geç 2 ay içinde canavar olur. bende 2.5 aylık köpeğim ilk geldiği gün aman korkar mı diye tüfek atmak işstemedim ormanda idim ama bi deneycem dedim ve attım aman allahım köpek kudurdu. ama korkma değil köpek ormana dalıyor 2.5 aylık köpek sanki bişey vurdum tüfek attığım hizaya doğru arama yapıyor ağzım açık kaldı korkar diye tüfek atmıyordum.
 bundan daha önce yavrum varı oda tam tersi üveğik avında aynı sizin köpek gibi ayağım altına giriyordu korkudan dedim yandık yalama köpek bakacaz hayatta kaldırıp atmam bakanbiriyim yinede ama 2 ay sonra köpek canavar oldu. o yüzden sıkıntı etmeyin köpek alışır.
çokda aşırı fişek atışından uzak durun yapacağınız şey belli
   belirli mesafer aralıklı mantar tabancası ile atışlar  70 metreden başlayın gün aşırı yaklaşın ama köpeğin yanında siz olun sürekli sevin konuşun ilgisini sesden alın size odaklansın. sonra sese alıştıktan sonra aynı mesafelerden tüfek atışı yine aynı şekilde başka biri atsın 70 metreden başlayarak gün aşırı yakınlaşarak siz sürekli köpeğinizle konuşun sevin size odaklsın hatta tüfek sesine doğru oyuncak bıldrıııcn vs atın ilkgisi dağğılsın tüfek sesinden sonra zaten bakmışlsınız canavar olmuş. sabırlı olun her köpek hemen av yapmaz her köpekde av yapmaz.saygılar
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2013, 16:11:09 »
Korkupta arabanın yanına gidip saklanmıyorsa etrafta pusarak duruyorsa hiç korma sevgi göster başka köpeklerle ava götür 3-5 av sonra açılır. hiç bir sıkıntı olmaz.özelliklede kalabalık ve gürültülü çarşı içinde severek gezdir hem sosyalleşİn hemde gürültüye alışsın faydası olur.
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2013, 10:01:44 »
Verdiginiz bilgiler için çok sağolun mantar tabancası atıyorum ne zamandır ondan korkmuyor anladıgım kadarıyla biraz sabır,sevgi ve ilgi köpeğin bize güvenmesi çok teşekkürler..
1980-MANİSA

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2013, 10:27:03 »
eger kopek kortugu zaman onu sevmeyın oyle yaparsanız o davranısı beslemış olursunuz gormezden gelin ve her atısdan sonra bu surec gecene kadar(eger ava acık donem ıse)bır av hayvanı dusurmeye calısın kı köpek tufegın ne ıcın patladıgını benımsesın.
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2013, 10:51:34 »
ali bey bende daha önce  7 aylık bir kurzhaar almıştım öyle korkaktiki araba geçse yere yatıyordu silahıda siz düşünün  ilk önce köpekle beraber hergün trafik olan yolda 1 saat yürüyüş yaptık tabi bir ay falan sürdü tabi sevmeler ve  ödüller vermeklerde dahil bu sorunu aştıkdan sonra tabi köpeğinde bana güveni oluştu     ikinci aşama silah sesine geçtim yanıma bir arkadaşda alarak meraya çıktık ben köpeği kucaklayıp severken   arkadaşda silah atmaya başladı bir iki gün devam ettik sonra önüne mama koyarak serbest bırakıp öyle atış yaptık daha sonrada bir elimde silah diğer elimde köpeğin ipi ni tutuarak atış yaptım bu sorununu da böyle halletik daha sonrada avlanmaya başladık o korkak köpekten bir av canavarı oldu en ufak sıkıntısı kalmadı umarım yardımcı olabilmişimdir
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte