ali bey sıkma canını emin ol en geç 2 ay içinde canavar olur. bende 2.5 aylık köpeğim ilk geldiği gün aman korkar mı diye tüfek atmak işstemedim ormanda idim ama bi deneycem dedim ve attım aman allahım köpek kudurdu. ama korkma değil köpek ormana dalıyor 2.5 aylık köpek sanki bişey vurdum tüfek attığım hizaya doğru arama yapıyor ağzım açık kaldı korkar diye tüfek atmıyordum.
bundan daha önce yavrum varı oda tam tersi üveğik avında aynı sizin köpek gibi ayağım altına giriyordu korkudan dedim yandık yalama köpek bakacaz hayatta kaldırıp atmam bakanbiriyim yinede ama 2 ay sonra köpek canavar oldu. o yüzden sıkıntı etmeyin köpek alışır.
çokda aşırı fişek atışından uzak durun yapacağınız şey belli
belirli mesafer aralıklı mantar tabancası ile atışlar 70 metreden başlayın gün aşırı yaklaşın ama köpeğin yanında siz olun sürekli sevin konuşun ilgisini sesden alın size odaklansın. sonra sese alıştıktan sonra aynı mesafelerden tüfek atışı yine aynı şekilde başka biri atsın 70 metreden başlayarak gün aşırı yakınlaşarak siz sürekli köpeğinizle konuşun sevin size odaklsın hatta tüfek sesine doğru oyuncak bıldrıııcn vs atın ilkgisi dağğılsın tüfek sesinden sonra zaten bakmışlsınız canavar olmuş. sabırlı olun her köpek hemen av yapmaz her köpekde av yapmaz.saygılar