Gönderen Konu: FİŞEK DOLDURMAK İÇİN GEREKLİ MALZEME GEREKLİ BİLGİ :( :(  (Okunma sayısı 16237 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: FİŞEK DOLDURMAK İÇİN GEREKLİ MALZEME GEREKLİ BİLGİ :( :(
« Yanıtla #25 : 18 Mayıs 2013, 00:53:08 »
vaktim pek yok :)
elimde d20 çok var   as barutum bitmek üzere ..

A0  diye nobel in bir barutu var kış barutu ondan da bir miktar 100 gram kadar verebilirim.
abi selamlar özelden yazdım ama mesaj kutunuz epeyce bi dolu mesaj gönderemedim valla cok iyi olacağını belirttim pazartesi hemen göndereyim abi bi adres verirseniz.ben bir gram bile kullanmadım baruttan sadece resim cekmek icin cıkardım geri koydum abi okadr.siz d20yle a0dan 100 gram gönderin abi ozaman.bana mng aras yurtiçi zonguldak şubesine benim adıma gönderiverin abi numaram:05434345972.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 18 Mayıs 2013, 00:54:08 »
O0 SELAMÜNALEYKÜM

yücel kardeş polat usta yapmış yapacagını bana kalırsa ikinizinde işi görülecek ben olsam tereddüt etmem degişirim...

polat ustam   A0 BARUTU 500gr verebilirmisiniz verirseniz nekadar ödeme yapmam gerekir... veya enfazla nekadar verebilirsiniz...

saygı ile allaha emanetolun
abiler bugunler için var allah razı olsun abi ::):)
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 18 Mayıs 2013, 12:13:28 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:14:19 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 18 Mayıs 2013, 12:58:32 »
bir barut ile aslında her türlü gramajı doldurabilirsiniz.ancak patlaması basıncı hızı verimli olmayabilir.bu yüzden firmalar minimum basınçla maksimum itmeyi hedefliyorlar...değilik kapsüller tapalar barutlar hep bunun için...eskiden mke barut ile her ava fişek doldurduk..tabi zorlandık ama bu böyleydi..şimdi seçenek çok tabi türkiyede malzeme olarak yokta fişek anlamında seçenek çok sadece 40-50 çeşit trap fişeği bulabiliriz seçenek olarak.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 18 Mayıs 2013, 15:51:05 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:14:36 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Bülent SALIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 18 Mayıs 2013, 20:50:41 »
Yücel kardeşim bende kendi tek kurşun fişeğimi dolduran biriyim ve kurşun kalıbım var 17.95 mm çapında 33.5 gr ağırlığında vektan barut, rio kovan anatolia x wad bior tapa kullanıyorum çeşitli barut kullandım sterling d 20 1.70 ölçekle 1.90 ölçekle ve 2.10 ölçekle denemeler yaptım ama vectan ve AO barutun verdiği rabdımanı vermedivectan 1.70 ölçekle 100 metre mesafade yağ tenekesini rahat bir şekilde vurabiliyorum ve bu mesafede kurşun 80 cm yumuşak toprağa giriyor tabi biraz tüfek   
dayak atıyor 1.50 hassas terazide ölçümle barut koyduğum fişek ile 35 metre mesafede diktiğim hedefe yaptığım iki atışta aynı delikten geçti.Bu arada tüfeğim Vursan 92 a 61 namlu bütün arkadaşlara yeni sezonda rasgele selamlar
Bülent SALIK
0 Rh + 1969 MANİSA ikamet TEKİRDAĞ
Özkanlar fx 15 cesa süperpoze vursan 92 a

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #31 : 18 Mayıs 2013, 22:28:59 »
O0 SELAMÜNALEYKÜM

VOLKAN ABİ daha öncede yazmıştım  barut alırken hangi tip hangi seri oldugunu  kaç gr agırlıga kadar dolum yapıldıgını sormakta ısrar etmeyin  bakın adamlar çok kızıyor başımız agrır sonra  ;) ;D ;D ;D

saygı ile allaha emanetolun
Elde değil. Huyum kurusun :) Bundan sonraki mesajınızda basınç konusunu yazmışsınız. Onu ben yazacaktım :D Şaka tabi, iyi etmişiniz. Aynen öyle. Domuz kurşunu av için lazımsa 430-460 m/s değerinde hızları buluyor genelde. 28 grama özel barutla bu süratlere ulaşmak biraz risk sınırında. İllaki daha yavaş barut gerek. İlaveten ani basınç çıkışları kurşunun daha da fazla deforme olmasına sebep olur. Bunlara benzer başka yan sebepler de var. Bilmediklerimiz de varsa vardır. Ben 28 ve 24 g barutunu da ararım ama onunla domuz avı fişeği doldurmam şahsen. Uyarmamız daha doğru. Yine de Polat Bey'in yazdığı gibi doldurulabilir. Tek ki dolduran neyi nasıl doldurduğunu bilsin. Ben denemek için abuk subuk fişekler de epey doldurdum ama tehlike sınırlarına yaklaşmadım. Yani bilerek yaptıktan sonra seçenek sınırsız sayılır. Malzeme çeşidi artınca daha da çeşitlenir. Olmazsa ya randımanlı, ya randımansız dolurmak zorunda kalırız. Selamlar..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 19 Mayıs 2013, 12:48:45 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:14:57 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 19 Mayıs 2013, 21:38:17 »
Yücel kardeşim bende kendi tek kurşun fişeğimi dolduran biriyim ve kurşun kalıbım var 17.95 mm çapında 33.5 gr ağırlığında vektan barut, rio kovan anatolia x wad bior tapa kullanıyorum çeşitli barut kullandım sterling d 20 1.70 ölçekle 1.90 ölçekle ve 2.10 ölçekle denemeler yaptım ama vectan ve AO barutun verdiği rabdımanı vermedivectan 1.70 ölçekle 100 metre mesafade yağ tenekesini rahat bir şekilde vurabiliyorum ve bu mesafede kurşun 80 cm yumuşak toprağa giriyor tabi biraz tüfek   
dayak atıyor 1.50 hassas terazide ölçümle barut koyduğum fişek ile 35 metre mesafede diktiğim hedefe yaptığım iki atışta aynı delikten geçti.Bu arada tüfeğim Vursan 92 a 61 namlu bütün arkadaşlara yeni sezonda rasgele selamlar
bülent abi selamlar öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.benimde kalıbım var benim tek kursunlar 34 35 gram geliyor abi.aynı misket kuşunu farklı barut farklı ölçeklerlemi denediniz abi.vectan ve a0 daha randımanlı yani doğru anladım herhalde.ilk basta verdiğiniz deneme ölçekleriniz hassas terazimi normal ölçek tarazi gramımı abi birraz anlayamadım abi ksruma bakmayın.tekrar okuyunca anladım bülent abi.bendede vursan 92 a var abi kinetik sistem oldugundan biraz dayak atmıstır abi.peki abi misket kursunu keçe tapaylamı yksa x-wad bior tapaylamı sarınca güzel verim alıyosunuz bior yani plastik tapalarda biraz dahamı barutu az koyuyosun?şimdiden teşekkürler.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 19 Mayıs 2013, 21:41:16 »
abi kullandıgınız tapanın uzunlugu nedir bi link atabilirmisiniz kullandıgınız tapanın.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 19 Mayıs 2013, 22:37:00 »
Elde değil. Huyum kurusun :) Bundan sonraki mesajınızda basınç konusunu yazmışsınız. Onu ben yazacaktım :D Şaka tabi, iyi etmişiniz. Aynen öyle. Domuz kurşunu av için lazımsa 430-460 m/s değerinde hızları buluyor genelde. 28 grama özel barutla bu süratlere ulaşmak biraz risk sınırında. İllaki daha yavaş barut gerek. İlaveten ani basınç çıkışları kurşunun daha da fazla deforme olmasına sebep olur. Bunlara benzer başka yan sebepler de var. Bilmediklerimiz de varsa vardır. Ben 28 ve 24 g barutunu da ararım ama onunla domuz avı fişeği doldurmam şahsen. Uyarmamız daha doğru. Yine de Polat Bey'in yazdığı gibi doldurulabilir. Tek ki dolduran neyi nasıl doldurduğunu bilsin. Ben denemek için abuk subuk fişekler de epey doldurdum ama tehlike sınırlarına yaklaşmadım. Yani bilerek yaptıktan sonra seçenek sınırsız sayılır. Malzeme çeşidi artınca daha da çeşitlenir. Olmazsa ya randımanlı, ya randımansız dolurmak zorunda kalırız. Selamlar..
cok şey kafamda şekillendi oturdu bu bilgiler buğday ambarından gelmedi tecrübe tecrübe helal olsun kutluyorum buradaki abilerimi.benim icinde okuması bi okadar zevk veriyo teknik konularla bişeyler elde ediliyo heleki böle hassas işler :)
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #36 : 20 Mayıs 2013, 00:48:08 »
O0 SELAMÜNALEYKÜM

CESARET 10 İSE 9 U TEDBİR ALMAK 1 İ KORKMAMAKTIR...

Hz. ALİ         

Yerinde.. Tedbirden sonra korkacak şey de kalmaz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.