Gönderen Konu: FİŞEK DOLDURMAK İÇİN GEREKLİ MALZEME GEREKLİ BİLGİ :( :(  (Okunma sayısı 16235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
selamlar forumda fişek dolumuyla ilgili yorumları paylaşımları dikkatle defalarca okuyorum ama hala ben kendimce bi sonuca varamadım.kısacası kafama takılan bir sürü soru var yardımcı olursanız cok memnun olurum.bende fişek doldurmak istiyorum artık  eskiden babamlar doldururdu ama o eski usul kalmadı 350 lira param var bu iş sağlıklı güvenilir olması için hangi malzemeleri kullanmalıyım tapa kapsul barut.yaptıgım avlarda sürekli tavşan domuz yani kursun, şevrotin ve 3 4 numara 32 34 gram saçma doldurmak icin.yıldız kıvırma makinasına ihtiyacım varmı mesela saçmada var şevrotini yıldız kıvırmayla kapasam onune kapak koymasam cok soru sordum karısıkta oldu ama kusuruma bakmayın kursun şevrtotin için barut ölceğim ne olmalı.....bu soruların cevabını alamadım forumda abi.saygılar
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2013, 21:50:56 Gönderen: Yücel SARIÇAM »
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: FİŞEK DOLDURMAK İÇİN GEREKLİ MALZEME GEREKLİ BİLGİ :( :(
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2013, 10:00:59 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:12:44 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2013, 13:27:25 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:12:56 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2013, 13:27:43 »
hüseyin abi allah razı olsun bende sadce sevrotin ve tek kursun için elimde kalıp,hassas terazi,bütün malzemeler mevcut
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2013, 13:31:30 »
O0 selamünaleyküm

yücel kardeş yuvarlak kurşun kalıbın varmış kurşunu kendin döküyormuşsun 34-35gr yuvarlak kurşunu 70mm boş kovana 1.85 veya 1.90 d20 barutu koyup plastik tapa kullanıp fişegi 56-57mm ölçüsüne gelenekadar kıvırma yaparsan 100-130m mesafelere nokta atışı yaparsın yıkımı ve tahribi çok yüksek bir fişek oluyor TEST ETTİRİLMİŞ BİR FİŞEK ÖRNEGİDİR
allaha emanetol
hüseyin abi selamlar,evet yuvarlak kursun kalıbım var hatta foster tipi kalıbta var biyerde satılık almayı düşünüyorum aslındada tapa sıkıntısı olur diye almak istemiyorum keçe tapa yada plastik tapaylada verimli olurmu diye çelişkiye düşüyorum.keçe tapa yerine plastik tapa kullanmalıyım yani abi kısa bior olanlardan diyosun sanırım hüseyin abi dediğinizi deniyeceğim abi.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2013, 13:41:23 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:13:17 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2013, 19:08:53 »
tesekkür ederim hüseyin abi temin edebildikce cesitli cesitli denicem zaten abi saygılar.elimdeki barutun cinsini modelini anlayamadım ama barut iki renk yesilimsi ve kırmızı kare kesim abi.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2013, 20:46:19 »
Yüksel sen bayağı merak sarmışsın bu işe anlaşılan. Ancak ölçü işini bilmezsen çok kötü sonuçlanabilir bu merak. Öncelikle sana hemen standart ölçüleri vereyim. Barut saçmanın yirmide biridir. Bu altın kuralı unutma. Saçma en fazla iki gr aşağı iki gram yukarı olur.

1,40 mg barut      28 gr. saçma Bıldırcın üveyik (sıcaklarda)
1,50 mg barut      30 gr. saçma  keklik tavşan (sıcaklarda)
1,60 mg barut      32 gr  saçma  keklik tavşan ördek (kırağılar düştükten sonra)
1,70 mg barut      34 gr. saçma  alçak geçen ördek (sert havalarda)
1,80 mg. barut     36 gr. saçma  yüksek geçen ördek, kaz (sert havalarda)

Ama standart fişeklerin içinde 1.50mg. barut bulunur. Normal hakkı 30 gr.dır. Saçma -2 +2 şeklinde düşürülebilir veya arttırılabilir. Bu senin denemelerine bağlı. Attığın hayvandan kan çıkıyorsa saçmayı azaltmak gerekir. İnce tüy biçiyorsa kuş gidiyorsa (kırpma yapıyorsa.) Barutu azaltmak ya da saçmayı arttırmak gerekir. En iyisi bu fişeklerden ikişer tane yapıp önce grupman dağılımı testi ardından karga testi yapılır. Ama ikincisi şu an mümkün değil av kapalı... Bior veya keçe tapa saçma grupmanının çabuk dağılmasını sağlar. Bıldırcın çulluk gibi yakın mesafe avları için kullanılır. Plastik küllah tapa grupmanı daha uzak mesafede açar. Keklik ördek gibi uzak mesafe avlarında kullanılır.
Bilen biriyle saçmayı doldurman daha sağlıklı olur. Rastgele...

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Mayıs 2013, 21:41:15 »
Yüksel sen bayağı merak sarmışsın bu işe anlaşılan. Ancak ölçü işini bilmezsen çok kötü sonuçlanabilir bu merak. Öncelikle sana hemen standart ölçüleri vereyim. Barut saçmanın yirmide biridir. Bu altın kuralı unutma. Saçma en fazla iki gr aşağı iki gram yukarı olur.

1,40 mg barut      28 gr. saçma Bıldırcın üveyik (sıcaklarda)
1,50 mg barut      30 gr. saçma  keklik tavşan (sıcaklarda)
1,60 mg barut      32 gr  saçma  keklik tavşan ördek (kırağılar düştükten sonra)
1,70 mg barut      34 gr. saçma  alçak geçen ördek (sert havalarda)
1,80 mg. barut     36 gr. saçma  yüksek geçen ördek, kaz (sert havalarda)

Ama standart fişeklerin içinde 1.50mg. barut bulunur. Normal hakkı 30 gr.dır. Saçma -2 +2 şeklinde düşürülebilir veya arttırılabilir. Bu senin denemelerine bağlı. Attığın hayvandan kan çıkıyorsa saçmayı azaltmak gerekir. İnce tüy biçiyorsa kuş gidiyorsa (kırpma yapıyorsa.) Barutu azaltmak ya da saçmayı arttırmak gerekir. En iyisi bu fişeklerden ikişer tane yapıp önce grupman dağılımı testi ardından karga testi yapılır. Ama ikincisi şu an mümkün değil av kapalı... Bior veya keçe tapa saçma grupmanının çabuk dağılmasını sağlar. Bıldırcın çulluk gibi yakın mesafe avları için kullanılır. Plastik küllah tapa grupmanı daha uzak mesafede açar. Keklik ördek gibi uzak mesafe avlarında kullanılır.
Bilen biriyle saçmayı doldurman daha sağlıklı olur. Rastgele...

selamlar oğuz abi öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.ayrıca benim adım yüksel deil yücel canın saolsun yükselde güzel isim:)kayınpederimin adı:)sayın oğuz abi ben saçma doldurmuyorum sadece şevrotin ve tek kursun dolduruyorum ve doldurmaya calısıyorum :)inceliklerini öğreniyorum nekadar hassas bi iş oldugunu biliyorum bildiğim içinde szin gibi tecrübeli abilerimden bilgi ediniyorum saolsunlar yardımcı oluyolar allah razı olsun.benim tüfeğim 61 namlu zaten şevrotinde grupmanından şikayetciyim bior yada keçe tapayla doldurmıcam power tapayla doldurmamda fayda var yazınızdan anladıgım kadarıyla.verdiğiniz ölçüler hassas terazi ölçümü sanırım.kullandıgım tüfekte gazlı y.otomatik ölçüler yine standart gitmeli herhalde.oğuz abi ben 34 35 gram misket kursun doldurcam genellikle.şevrotinde 32 gram 34 36 en fazla saygılar.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 15 Mayıs 2013, 21:57:42 »
Aman Yücel kardeşim elindeki barut domuz kurşunu için hiç uygun değil. O barutla domuz kurşunu doldurmayı deneyen bir üyemiz olmuştu. Konuya rastlarsa tecrübesini paylaşır sanıyorum. Bana sorarsan o barutla ne şavretin ne domuz kurşunu doldurma. Onu sakla, başka fişeklere kullanırsın. Sana Fransız barut önermek isterim. Mesela A1 veya D20. Daha iyisi Tecna/N olabilir. Tecna en güzeli ama biraz pahalıdır. A1 ve D20 de iş görür ama tenekenin üzerinde yazmıyorlar. Lafı uzatmıyayım, A1 baruta rastlaman zor olduğu için MKE barut öneriyorum. MKE barutun kutusundan ne olduğu belli olur. Yeşil renkli MKE barutu bulmaya çalış. Kutusunda keklik resmi olmalı. Kolay bulursun.

« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2013, 22:00:47 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 15 Mayıs 2013, 22:15:46 »
Aman Yücel kardeşim elindeki barut domuz kurşunu için hiç uygun değil. O barutla domuz kurşunu doldurmayı deneyen bir üyemiz olmuştu. Konuya rastlarsa tecrübesini paylaşır sanıyorum. Bana sorarsan o barutla ne şavretin ne domuz kurşunu doldurma. Onu sakla, başka fişeklere kullanırsın. Sana Fransız barut önermek isterim. Mesela A1 veya D20. Daha iyisi Tecna/N olabilir. Tecna en güzeli ama biraz pahalıdır. A1 ve D20 de iş görür ama tenekenin üzerinde yazmıyorlar. Lafı uzatmıyayım, A1 baruta rastlaman zor olduğu için MKE barut öneriyorum. MKE barutun kutusundan ne olduğu belli olur. Yeşil renkli MKE barutu bulmaya çalış. Kutusunda keklik resmi olmalı. Kolay bulursun.

volkan abi selamlar evet abi farkındayım zaten onu ya kullanmıcam yada değiştircem.Aslında ben şöyle düşünmüştüm 28 gramlar için bi barut elimde AS barut bende özkara global 28 gram olan kursundan doldurum diye dşündüm denemiş tecrübeli abilerim konuya acıklık getirirse çok iyi olur.evet tenekenin üzerinde yazmıyosa şeklinden anlamam gerekir abi benim elimdeki kutudada fransız barutu yazıyo abi.mke barutu bulurum abi tip 2 olanından olması gerekir oda sanırım paylasımınız için tesekkürler voolkan abi.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2013, 22:36:42 »
Barutun çeşidini biliyormuşsun. Gramajda haklısın ama domuz kurşunu ve şavretin için geçerli değil o malesef. Bölümün başında sabitlenmiş konularda domuz kurşunları için uygun barutlar yazılı. 28 gram kurşunlar için uygun olan A1 veya Hüseyin Bey'in test ettirdiği ölçüde D20 olabilir. Kurşun 32 g ve üzeri olduğunda A1 ve D20 de ideal değil ama belki beğenirsin bilmiyorum. Hüseyin Bey'in test ettirdiği sıkı D20 barutu ve 35 gram kurşun için. O beğendiğini yazdığına göre size de yarar muhtemelen.

MKE barutu da zaten biliyormuşsun ama "Tip 1" olacak. Yeşil kare barut.

Elinizdeki barutu hiç denediniz mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2013, 00:21:56 »
Barutun çeşidini biliyormuşsun. Gramajda haklısın ama domuz kurşunu ve şavretin için geçerli değil o malesef. Bölümün başında sabitlenmiş konularda domuz kurşunları için uygun barutlar yazılı. 28 gram kurşunlar için uygun olan A1 veya Hüseyin Bey'in test ettirdiği ölçüde D20 olabilir. Kurşun 32 g ve üzeri olduğunda A1 ve D20 de ideal değil ama belki beğenirsin bilmiyorum. Hüseyin Bey'in test ettirdiği sıkı D20 barutu ve 35 gram kurşun için. O beğendiğini yazdığına göre size de yarar muhtemelen.

MKE barutu da zaten biliyormuşsun ama "Tip 1" olacak. Yeşil kare barut.

Elinizdeki barutu hiç denediniz mi?

volkan abi hiç denemedim çünkü karadüzen bişey yapmak istemedim biliçsizce tecrübeli siz büyüklerim varken yanls yapmak istemedim.elimdeki barutun cinsini bilmiyorum ama AS olduguna eminim buda dediğiniz gibi uygun deil,fişek dolumuyla ilgili bütün yazıları dikkatlice hep okudum volkan abi.herhalde bu dolumlar icin vectan bulabilirsem ki e-teminde var almam gerekiyo.mke barutda tip 1 bulabilirsem burda bulacağım.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 16 Mayıs 2013, 13:16:50 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:13:34 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 16 Mayıs 2013, 21:58:13 »
Evet e-temin de barut var ama kutunun içinde ne olduğunu telefonla veya başka şekilde sorsanız iyi olur. Sterling barut kutusu "SÜRPRİZ YUMURTA" dır ;D Sterling için kutunun üzerine bir etkiket koymak çok zahmetli.

Elinizdeki AS barutu düşük gramlar için üretildiğinden fazla barut koymaya gelmez. Zaten ağır gramaja fazla hız da veremezsiniz. Yüklediğiniz fotoğraflar net değil ama bazı taneler yuvarlak gibi sanki. Bana mı öyle geliyor yoksa?

Hüseyin Bey yukarıda verdiğiniz D20 ölçüsünün basıncı ve sürati nasıldı? Önceden söylemiştiniz ama yerini kaybettim.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2013, 22:04:01 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 16 Mayıs 2013, 22:21:39 »
Evet e-temin de barut var ama kutunun içinde ne olduğunu telefonla veya başka şekilde sorsanız iyi olur. Sterling barut kutusu "SÜRPRİZ YUMURTA" dır ;D Sterling için kutunun üzerine bir etkiket koymak çok zahmetli.

Elinizdeki AS barutu düşük gramlar için üretildiğinden fazla barut koymaya gelmez. Zaten ağır gramaja fazla hız da veremezsiniz. Yüklediğiniz fotoğraflar net değil ama bazı taneler yuvarlak gibi sanki. Bana mı öyle geliyor yoksa?

Hüseyin Bey yukarıda verdiğiniz D20 ölçüsünün basıncı ve sürati nasıldı? Önceden söylemiştiniz ama yerini kaybettim.
sayın volkan abim hadi ben acemiyim telle iki kere sordum barut elime geldikten snra tekrar aradım bu dedim içim rahat deil eminmisiniz diye teyfun bey eminim dedi 28 gram dolumlar için bu benim işime yaramıyo dedim olurmu dedi yaa istediğinz gramda fişek yapabilirsiniz dedi.as olduguna emin olduktan snra facebooktanda yazdım eee alan aldı satan sattı aradım acılmadı.yok verilen biirimlerin dısına asla cıkmam biz büyüklerimizin sözünü dinleriz volkan abi :)hassas terazimde var ölçeklerde ince hesaplar yapılmıyo bilirsinizki.EVET BAZI TANELER YUVARLAK.KIRMIZILARSA KARE VOLKAN ABİ.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 16 Mayıs 2013, 22:46:44 »
O0 selamünleyküm

AS BARUT DOLUM ÖLÇÜSÜ               

PLASTİK TAPA                             KEÇE TAPA                               GR                      CAL

1.40                                          -------------                                28                      12

1.45-1.50                                  1.60-1.65                                 30-32                 12

YÜCEL KARDEŞ AMAN DİKKAT  SANA DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM ELİNDEKİ BARUTLA STANDARTIN DIŞINA ÇIKIP ÇEKİRDEK AGIRLIGINI 5GR.... BARUT MİKTARINI 0.20GR ARTTIRSAN ANINDA            278 BAR     YÜKSELME YAPIYOR  TEST EDİLMİŞ BİR SONUÇTUR 

BÜTÜN ARKADAŞLARIN ABİLERİN  REGAİB KANDİLİNİ KUTLARIM SAYGI SEVGİ VE DUA İLE ALLAHA EMANETOLUN
aleykümselam hüseyin abi verdiğiniz ölçüler hassas teraziye göre sanırım emin olalımda:)kesinlikle ölçü dışına cıkmam içiniz rahat olsun kimseyi vebal altında bırakmam.verdiğiniz ölçülerde.plastik tapayla 28 gramda 1.40 barut,30-32 gramdada 1.40-150 barut bunu anladım.keçe tapayla 32 gram doldururkende 1.60 1.65 zaten bi kaç taplodada buna baktım bu oranlar saçma kursun sevrotin değişmez herhalde volkn abi sevrotin kursun icin uygun deil demişti ama özkara global kursun hassas terazide 30,45 civarı.özkara yivli 31,40 civarı.özkara ucu bakır şevrotin olan 32,92 gram geliyo bunlar tapayla birlikte.hadi ucunda şevrotin olanı çıkartalım 32 gramı geciyo diğer yivliyle, glabalı AS barutla 1.60-1.65 gr ölçekle saramammı???aslında AS barutla doldurulmus bi fişeği keseceğim içinden nekadar barut saçma cıktıganı kntrol edecm.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 16 Mayıs 2013, 23:02:36 »
as barut sadece 28 ve 30 gram saçma için idealdir..sıcak havalar için iyidir..bu barutu d20 ile değişebilirim.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 16 Mayıs 2013, 23:05:07 »
selamlar polat abi.bende sizi nezaman görürde yazar diye bekleyip duruyodum abi tecrubelerinizden bizi mahrum bırakmayın lütfen...isterseniz hemen yarın göndereyim cokta memnun olurum.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 17 Mayıs 2013, 10:49:09 »
vaktim pek yok :)
elimde d20 çok var   as barutum bitmek üzere ..

A0  diye nobel in bir barutu var kış barutu ondan da bir miktar 100 gram kadar verebilirim.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 17 Mayıs 2013, 15:17:42 »
 O0
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2013, 23:13:55 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 17 Mayıs 2013, 15:46:27 »
500 gram kadar kaldı zaten....acele etmeyin bu ay çıksın çok işim var gerçekten..bir toparlayayım  işlerimi..bazı fazla malzemeler çıkabilir. o zaman buraya yazarım durumu..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 17 Mayıs 2013, 17:10:36 »
 O0 selamünaleyküm

polat ustam  A0  FAZLA ÇIKARSA allahın izni ile mutlaka alırım... yazınızı belki göremeye bilirim kişisel ileti olarak gönderirsenizde olur

saygı ile allaha emanetolun
OSMANİYE / 1980

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #24 : 17 Mayıs 2013, 22:44:32 »
Keşke şu 24 gramdan 40-50 gramlara kadar her tür fişeğe kullanılacak her tür baruttan istenince bulunabilse. Kimi 28 g için ararken 32 g barutu, kiminde tersi veya başka bir şeyler çıkıyor. 24-28-32-36-bunların üzeri hepsinden bilerek alınabilse. Keşke.

1968