Gönderen Konu: pointer mantar dediler ama hala geçmedi  (Okunma sayısı 13668 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
pointer mantar dediler ama hala geçmedi
« : 11 Mayıs 2013, 22:05:24 »
öncelikle herkeze selamlar benim ing pointerimde vücudunda kırmızılıklar ve tüy dökülmeleri başladı köpeği veterinere getirdim deriden örnek aldılar mantar dediler biocan m plus iğne yapıldı keterol tablet verdiler sabah akşam kullandım toplamda 60 adet bide travazol krem verdiler onu kullandım ama köpeğim malesef şimdiye kadar düzelmedi arada uyuz dediler vilmectin ve ivermektin diye iğneler yapıldı ama hala düzelmedi bunun için bazı arkadaşlar değişik yöntemler söyledi ama ben köpeğimin veteriner hekim tarafından ve bu konuda tecrübeli abilerim tarafından iyileşmesini istiyorum onun için forumda konu açma gereğini duydum şimdiden yapacağınız yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim sağolun

ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı İbrahim BIÇAK

• *
Ynt: pointer mantar dediler ama hala geçmedi
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2013, 23:31:36 »
mete kardeşim benim köpeğimde mantar oldu.veterinere getirdim 6 ay önceden bahsediyorum.aynı senin dediğin gibi bir tedavi uygulandı ve geçmeddi.sonra veteriner arkadaş köpekten kan alıp istanbula özel bi lobrotuara gönderdi.birde böyle bakaalım kesin sonuç çıkar dedi.sonuçlarda köpeğin karaciğerinde mantar çıktı yani derisinde deyil karaciğerinde çıktı.veterinerin söylediğine göre karaciğerdeki mikrobu temizlememiz gerekiyo ve beslenmesine dikat ettmemiz gerektiğini söyledi.10 gün boyun ca iki gün arayla antibiyotik ve vitamin iğneleri vurdu .birdee hipoalerjik maması verdik.ve düzelmeeye başladı şu an nerdeyse dökülen yerler kapandı.yani demek isteddiğim kan testi yaptırsan bilmiyorum ama kesin sonuç alırsın ona göre tedavi uygulanır.bir de eğer gerçekten mantarsa dediğim gibi iyi bi tedavi süreci istiyor.ilerde tekraarlıya biliyor
İbrahim BIÇAK
1978 kocaeli

screen grab

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Mayıs 2013, 00:10:50 »
Eger yakınınızda veteriner fakultesı varsa ordan da yardım alabilirsiniz?
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2013, 08:14:47 »
Sürekli ve tavuk tavuk içerikli gıdalarla beslenen köpeklerde malesef bu gibi durumlar görülüyor.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Kadir ÇALIKLI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2013, 09:17:00 »
uygulanan tedavi ile geçmediyse İbrahim kardeşimizin değindiği gibi allerji yapacak gıda verilmeyecek yemek artığı kesinlikle vermeyin düzelecektir
Kadir ÇALIKLI
1972 UŞAK

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #5 : 12 Mayıs 2013, 11:07:38 »
köpeğime devamlı kuzu etli mama ile bakıyorum bu aralar mamayı kesip makarna çorba tarzı yemekler yaptırıyorum tüy sağlığı için aralarda sarımsak veriyorum veterinerle görüştüm getir birdaha dedi bi arkdaşım dada aynı şekilde bir rahatsızlık olduğunu ve 3 tane veterinere getirdiğini bir türlü geçmediğini söyledi bunun üzerine birisinden almış olduğu bi yöntemi denemiş ve köpek o şekilde düzelmiş bende aynısı yapacam arıcıların kullandığı propolisi alkole karıştır dedi içinde çözülsün dedi daha sonra o bölgelere sür dedi vede bunun yanında 15 günde 1 vilmectin yap dedi kesin çözülür dedi bakalım bende karışımı hazırladım nasip olursa bugün onu sürecem herkeze teşekkürler
ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2013, 11:33:27 »
köpeğime devamlı kuzu etli mama ile bakıyorum bu aralar mamayı kesip makarna çorba tarzı yemekler yaptırıyorum tüy sağlığı için aralarda sarımsak veriyorum veterinerle görüştüm getir birdaha dedi bi arkdaşım dada aynı şekilde bir rahatsızlık olduğunu ve 3 tane veterinere getirdiğini bir türlü geçmediğini söyledi bunun üzerine birisinden almış olduğu bi yöntemi denemiş ve köpek o şekilde düzelmiş bende aynısı yapacam arıcıların kullandığı propolisi alkole karıştır dedi içinde çözülsün dedi daha sonra o bölgelere sür dedi vede bunun yanında 15 günde 1 vilmectin yap dedi kesin çözülür dedi bakalım bende karışımı hazırladım nasip olursa bugün onu sürecem herkeze teşekkürler

mantarlar bağışıklılık sistemi zayıfladığında ortaya çıkar ,öncelikle bağışıklılık sistemi kuvvetlindirici gıdalar ve vitamin takviyesi vermelisiniz,,İMMUNACE ..adlı eczanelerde satılan 35 tl civarında bir vitamin tablet var bu karşılar ,,

özkan beyin dediği gibi ,tavuk ve tahıl ürünlerinin fazla verilmesi alerji yapar mantarı tetikler,, birde mantara deriden yapılan uygulamanın yararı olmaz,,veteriner hekim tahlil yapar ,tahlile gönderir ,sonuca göre iğnesi vardır ,,iğne yapılır ,,en önemli konusuda bağışıklılık sistemi kuvvetlendirici gıdalar yada profesyonel mama vermeniz,,benim bildiğim bu,,geçmiş olsun
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2013, 12:14:00 »
ramazan bey imuneks aldım bağışıklık sistemi için sabah akşam veriyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim birde kafama takılan başka bir sorun var ben köepeğime obs denilen tahta parçasından kulube yaptım ve sanki bana ondan sonra oldu gibi oldu acaba bu şekilde obs den yapılmış kulube kullananlar varmı acaba
ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #8 : 12 Mayıs 2013, 13:26:47 »
tavuk kemikleri, veya tavuklu mamalar bunu yapıyor, mantar değil allerji bence, yediğini değiştirin bence, geçmiş olsun.
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 12 Mayıs 2013, 14:15:32 »
aynı insanlrda olduğu gibi böyel matar egzama deride döküntü gibi görünen rahatsızlılklar karaciher bağırsak ve haliyle kan dan kaynakllı çıkıyor. ekmek asla ve asla köpekler için verilebilecek bir ürün değil. ekmek direk aşıırya kaçıldığında deri kıl dökülmesi yapar. sizinde yapacağınız hayvanın kanının alınması ve test yapılmasıdır. bilmiyorum nerde yaşıyorsunuz ama samunda veteriner fakultemiz bu anlamda çok iyiler. hocalar köpeğe sahibinden daha fazla ilgi alak sahiplen gösteriyor. hatta sizin değer veridğinizi görünce onlar dahada fazlşa ilgileniyor. buluduğunuz yerde veterinerler değil fakulte getirmeniz.ç veteriner hekimlerin imkanları dar olduğu için sonuç olumlu olayabilir. eğerki etrafınızda yok i,se hocalar hepsi tanışım ve sürekli görüşltüğüm kişiler samsunda arayıp sorabiliriz yada diğer kan testi ve bakımı için irtibat kuarabiliriz.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Mustafa YAMANER

• *
« Yanıtla #10 : 12 Mayıs 2013, 14:31:51 »
Mete kardeşim öncelıkle geçmiş olsun, lanet bır durum 1 kez yaşadım ben, ama mutlaka kan testi yaptırmanı tavsiye ederim...
Mustafa YAMANER
1965 EREĞLİ-KONYA / ADANA

Çevrimdışı Ahmet YAZICI

• *
« Yanıtla #11 : 12 Mayıs 2013, 17:35:07 »
Mete bey canlı gormeden net soylenmez ama bence kopegınız uyuz olmuş yalnız ileri seviye de gibi.ilaçlı banyoyu ve dectomax adlı ilacı en az 3 hafta kullanmanız ve yattığı yeri zeminini dezenfekte etmeniz gerekli.
Ahmet YAZICI
1971 ankara

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #12 : 12 Mayıs 2013, 18:16:56 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim uyuz mantar ve egzama bu 3 hastalık belirtileri birbirinin aynısı gibi görünüyo ama köpeğim için mantar denildi ve biocan m plus iğne yapıldı geçmedi uyuz dendi vilmentin dextomex gibi iğneler yapıldı gine geçmedi bir tek egzama tedavisi yapılmadı bir tek o kaldı veterinere gittim köpek den kana alalım dedi bi baktıralım dedi bakalım onu da yaptıracam bir o kaldı köpeğimi bugün kenozol diye mantar şampuanla güzel yıkadım yarım saat köpüklü bıraktım daha sonra duruladım kuruduktan sonra arıcılıkta kullanılan propolis ve ispirto karışım yaptığım ürünü kullandım bakalım 1 hafta deniyecem olmadı tekrar veterine gidecem hepinize çok teşekkürler
ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı Ahmet YAZICI

• *
« Yanıtla #13 : 12 Mayıs 2013, 23:46:37 »
Mete bey uyuz cilt hastalıklarının en inatcısıdır,bir kaç sefer iğne yapmakla geçmez,
Ahmet YAZICI
1971 ankara

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Mayıs 2013, 08:21:05 »
valla ben ne uyuz köpekler görüyorum sokkaklarda yazık belediye iğne ile öldürsede acı çekemse yara bere sulu kaşınma köpek acıdan bağıryor. aa bi bakıyorum 2 hafat sonra tertemiz eskiden daha güzel tüğler. hayret verici bir durum. sakılan çöp göze batıyor arkadaşlar. benim başımdannda eksik olmuyor köepklerim hep hastanelik
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #15 : 14 Mayıs 2013, 21:03:54 »
bu sitede hiç veteriner hekim yokmu fikir yazabilecek vet hekimlerinde yorumlarını bekliyorum saygılar
ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı İbrahim BIÇAK

• *
« Yanıtla #16 : 14 Mayıs 2013, 23:05:49 »
mete başta yazdığım gibi kan testi yaptırman gerkiyormuş. ben burda veteriner arkdaşa sordum senin için.uyuz olsa bile uyuzun kaç çeşidi var ona göre tedavi uygulaanıyomuş ilaç veriliyomuş veterinerin dediği bu.mantar zaten zaman alan bi tedavi.zaten benim tahminim senin köpeğinde karaciğer kaynaaklı olabilir.sadece deriyle bitmiyor.beslenmeye gelincee benim köpeğime mesla kesinlikle bir seene ne kuzu etli nede tavuklu mama yasak. diyet mama veriecez oda günde 500 gıramı geçmiycek.bence sen benim dediğim gibi ilk önce kesin tanıyı koy ondan sonra tedaviye başla
İbrahim BIÇAK
1978 kocaeli

screen grab

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #17 : 14 Mayıs 2013, 23:18:11 »
teşekkür ederim ibrahim bey bilgileriniz ve ilginiz için sonuçları tekrardan burda paylaşacağım
ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #18 : 24 Mayıs 2013, 21:00:59 »
sayın veteriner hekimler ve arkadaşlar köpeğimin son halinin resimleri budur yardımlarınızı bekliyorum

ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 24 Mayıs 2013, 23:25:28 »
mantar olsaydı kabuk bağlardı ,,bu tamamen yara gibi gözüküyor ve galiba uyuz gibi,,uyuzunda tedavisi var veteriner kontrolunde iğneleri var iyileşir ,ama inatçıdır,,ben üzerinde hiç tüy kalmayan .ve arkasındanda pırıl prıl tüyleri çıkan köpek gördüm,,umarım sizinkide iyileşir
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #20 : 25 Mayıs 2013, 01:37:24 »
hacım alabilyosan kendin alamıyosan bi vet. felan kanını aldır.hemogram tüpüne ve düz biyokimya tüpüne.herhangi bi sağlık kurumuna git biyokimya ve hemogram tüpü iste.hemogram tüpü edtalı olsun mor kapaklı olur genelde.biyokimya tüpüde sarı.ikişer tane al.köpekden aldıgınız kanı biyokimya ve hemogram tüpüne aktarın dikkat et hemogram tüpüne nereye kadar doldurmanız gerektiğini sor.
sonra köpeğine hemogram,sgot,sgpt,ggt,alp,üre,kreatinin,akş, yaptırmak istersen kolesterol,trigliserid ve hdl testlerini yaptır ldl de yapalım derlerse yaptırma o hesaplama yöntemiyle çıkıyor.bunların sonuçlarını özelden yada burdan gönderebilirsin yada veteriner hekimine göstere bilirsin.
insanda yapılan testleri köpeklerde ve kedilerdede bakıyolar degerlendirme kısmında bazı birimlerini hesaplarla değiştirerek gerçek sonuca ulaşabiliyorsun.ona göre tedavi uygulanır.hatta yaptırdıgın tetkik sonuçlarını istediğin veteriner fakültesine email ile ulaştırıp degerlendirmelerinide isteyebilirsin ordaki hocalara resimlerini tetkikleri göndermen yeterli olacaktır.birde tetkikleri gönderirsen altına yatırdıgın hastanenin ismini de yazki insanlara bakılan yerlerde bakıldıgını bilsin hocalar bunu özellikle söyle.

örnek vermek gerekirse :ALT(SGPT)Erkek: 10 – 40 U/L, Kadın: 10 – 35 U/l, Köpek: 10-88 IU/l, Kedi: 10-80 İU/l, At: 34-113 IÜ/l)
İNSANA ATA KEDİYE VE KÖPEĞE AYNI MAKİNEDE BAKABİLİRSİN.

• Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #21 : 25 Mayıs 2013, 01:40:20 »
bide ne olur ne olmaz köpeğinizin bulundugu ve yattıgı yeri iyi bir şekilde dezenfekte etmeyi unutmayın.bunuda en ucuz klorak ile sağlayabilirsiniz.direk kullanmayın sulandırın.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

The following users thanked this post: Deniz BOLAT

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #22 : 25 Mayıs 2013, 17:30:31 »
  Hocam geçmiş olsun. son resimlerde görünen UYUZdur. mantar enfeksiyonları deride böyle görünmez benim bildiğim kadarı ile. Uyuz icin dış parazit ilaçları kullanın. Enfeksiyon kapmasını engellemek için antibakteriyel iğne kullanılması uygun görülür. Derinin hızlı bir şekilde iyileşmesi için omega 3-6 takviyesinde bulunun. 1 2 haftada geçecek birşey değildir. Biraz zaman alacaktır ama kesin düzelecektir. hangi ilaçları kullanacağınızı kesinlikle VETERİNE HEKİM' e sorun. Benim kendi köpeğim olsa yapacağım budur. tekrardan geçmiş olsun. Ayrıca fazla zaman kaybetmeyin. Tedavisi zaman alan bir illet.

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Mete ÖZGÜR

• *
« Yanıtla #23 : 25 Mayıs 2013, 22:39:16 »
köpeğime bona cibo taze kuzu etli mama veriyodum şuan onu kestim ve foxy derma marka tüy ve deri sorunları olan köpekler için olan balıklı mama aldım onu kullanıyorum 10 gündür sabah akşam imuneks bağışıklık sistemini güçlendiren tablet veriyorum köpeğime 12,05,2013 de 1,5 cc vilmectin yaptım uyuz için düzelme olmadı daha çok tüyleri döküldü ve eski resimlere göre tüy dahada çok döküldü acaba bu bir iyileşme belirtisimi yok dahada kötüye mi gidiyor ama köpeğim daha önce derisi kırmızı şekildeydi şuan kırmızılık neredeyse yok gibi bakalım şimdi eski tarihden 15 gün sonra yani 27.05.2013 de bir daha 1,5 cc vilmectin yapacam bakalım gine ayrıntılı şekilde burda olan bitenleri yazarım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler  sağolun
ÖZGÜR METE
1983 zonguldak-ereğli

gif image hosting

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #24 : 25 Mayıs 2013, 23:42:54 »
Sanki köpeğin karaciğeri iflas etmiş gibi.
 Daha önce, yakın arkadaşımın köpeği böyle olmuştu. Arkadaşın annesi bayramdan kalan yarım sini baklavayı ziyan olmasın diye köpeğin önüne dökmüş, köpeğe iyilik yapayım, köpek canlansın, kanlansın niyetiyle köpeği istemeden hasta etmişti. Köpekte sizin emarelere çok benzer durumlar olmuştu. Acaba siz veya aileden birisi köpeğe şeker yüklemesi yaptımı ? Benim, köpeğin karaciğer kaynaklı rarahatsızlığı olduğuna dair bir şüpem var. Şayet öyle ise durum kritik, eğerki karaciğerdense, balık içerikli mama bile yorgun karaciğere yük olabilir. Daha hafif pehriz nitelikli mamalar hazırlanıp vermeli diye düşünüyorum. Tabiki bu durumun profopsyonel hayvan hekimlerle istişare edilmelidir.
Geçmiş olsun.
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.