Gönderen Konu: otomatik ve yarı otomatik av tüfeklerinde fişek ve takos kullanımı sınırlandırma  (Okunma sayısı 11674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Adaam sende! Denetlemeyi yeterince yapma, sonra 2+1 ile 1+1 arasındaki 1 ("BİR") fişeğin derdine düş. Yok canını yakar, yok yakmaz.. Al işte! takozu takmayan bir sürü avcı var, sen 1 fişek için avcıyı yak. Aferin!

Arkadaşlar bu konu defalarca soruldu, tartışıldı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum. İşgüzar memurlardan sakının, bu bir. İkincisi, zannediyorum sezon açılışına kadar bu konu daha netlik kazanır. Bununla ilgilenenler var, merak etmeyin.

Burada hazmedemediğim, avcıların biraz baskıyla hemen geri çekilmesi. Biraz daha sıkı durun arkadaşlar. Bugün bir fişeği sonraki gün daha fazlasını alırlar. Bana dokunmuyor diye bakmayın. Ben hiç böyle bakmadım. Köpeğim olmadığı halde beeper yasağı gündeme geldiğinde tepki gösterdim. Otomatiği sevmeyen, köpeği olmayan, yivlisi olmayan, teknesi olmayan, domuza gitmeyen diye bölünmeyelim. Mevcut haklarımıza "sevsek sevmesek" sahip çıkalım. Değiştireceksek buna önce biz karar verelim. Tepeden inme yaptırımlara ayak diremeyen bir gün elinde tüfeğini tutmadığını görebilir. O gün, keşke vaktinde direnseymişiz deriz ama...     SONUNA KADAR DİRENİP SARI ÖKÜZÜ VERMEMELİYİZ

Selametle.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Yanlış okumadı isem
YENİ SİLAH KANUNU YASASINDA
Yarı oto yivsiz av silahından : namlusu dahil üç fişekten fazla fişek almayan ve basit yöntemlerle daha fazla fişek alacak şekle dönüştürülemeyen silahtan bahsediliyor .. kanımca bu yasa tasarısı kanunlaşıp onaylanırsa yeni sezon mak karalarında durum netleşir....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
beyler herkeze hayırlı pazartesiler ve hayırlı haftalar. bu konu hakkında en çarpıcı durum milli parkların bile bu konuda kesin  karar vermemesi. cevap bile veremior olmaları. gelin gerisini siz düşünün. cumhurbaşkanlığına öçıkmak gerek heralde
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adem canim sen canini sikma sezonun acilisina kisa bir sure kala aciklamalar pes pese gelir
alan alir satan satar ondan sonra hersey ortaya cikar sen bir poze al kafan rahat olsun
yada aslan cesaretli olup bes adediti kullanacan sana rasgele sevgiler
BENIM AVCIM ISINI BILIR;
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
poze aldım abi ama sırf ördek kabartma figür var diye çok hoşuam gitti aldım poze. birde almamda sebep az fişek atmak . bi sabah ördeğinde en az 4 kutu fişek atıyorum  yazık korka korka atmam gerek ördeğe arrkası olmadığını düşünrek
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hayirli ugurlu olsun allah kaza bela vermesin iyi gunlerde gule gule kullan
markasi modeli namlu kac santim kardesim

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hayirli ugurlu olsun allah kaza bela vermesin iyi gunlerde gule gule kullan
markasi modeli namlu kac santim kardesim
abicim artemis tüfeğin markası. enjektör selektör tek tetik .  2 adet namlusu var 55cm -- enjektörlü 71 namlu enjöktörlü.   tüfek b yu abicim . vala açıkcxası ilk alma sebepim ördek kabartma işlemesi beni çeken o oldu :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu arad her 2 namluda artemis orjinal vede valment namlu 71 de 1-3 şok............ 55 de ise 3-4 şok mevcut
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yanlış okumadı isem
YENİ SİLAH KANUNU YASASINDA
Yarı oto yivsiz av silahından : namlusu dahil üç fişekten fazla fişek almayan ve basit yöntemlerle daha fazla fişek alacak şekle dönüştürülemeyen silahtan bahsediliyor .. kanımca bu yasa tasarısı kanunlaşıp onaylanırsa yeni sezon mak karalarında durum netleşir....
hakan abisim  zaten her sene bi netlik oluyordru ama bize gelene kadar sürümcemeler iel doluyor . jandarma ve mp bilse sorun yok onlarda farklı hareket ediyor uygulama yapıyor sorun en alt kısımda
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
adem tufegin gorunumu cok guzel gurupman nasil denedinmi
yoksa ordek islemelleri gorup dayanamayip aldinmi
gule gule kullan allah kaza bela vermesin iyi gunlerde kullan avin daim olsun

Çevrimdışı Ardinç ÇELİKEL

• Müdavim Üyemiz
  Merhaba Gönül Dostları; konu ile alakalı olarak 26.05.2013'te Resmi Gazetede  yayınlan MAK Kararlarındaki paragraf aşağıdadır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri, Yasak Avlanma Usulleri
Avlanmada Kullanılması ve Bulundurulması Yasaklanan Araçlar, Gereçler ve Özellikleri ile Avlanma Esasları
MADDE 9 – (1) Yasaklanan araç, gereç ve avlanma esasları;
a) Namlu hariç haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabanca
lar, canlı mühre ve çığırtkanlar, mekanik, elektronik hareket kabiliyetine sahip mühreler ile uçurtma şeklindeki mühreler, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz. Ses ve rüzgarla suda hareket eden basit yapıdaki mühreler ile hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler avlanmada kullanılabilir.

Ardinç ÇELİKEL
0 Rh + 1969/ANKARA