Arkadaşlar, size olumsuz bir tespitte bulunayım.
Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı amaaaaaaa,şu saçmadaki kurşun miktarının yüzde sekizlerin altına düşmesi,bizim yerli üreticileri çok memnun etmiştir herhalde.
Dışarıdaki üretici,kaldırılan kurşunun yerine nasıl bir madde kullanırımda saçmayı daha öldürücü yaparım diye düşünürken ,bizdekiler yüzde yüz çelik saçma yaptık diye övündüler.
Adamlar yaptıkları fişekleri kÂr etmeden satarlarmı neden fiyatları yüksek çünkü birçok arge çalışmasının ve kullanılan malzemenin kalitesi maliyete yansıyorda ondan.
Bide bizimkileri düşünün,10 tl ye fişekmi olur Allah aşkına bunun maliyeti satıcıya gelene kadar birkaç el değiştirdiğine göre heralde 4 yada 5 tl falana geliyordur.Saçması saçma değil ,barutu barut değil,kapsonu kapson değil.
Hele bazıları demiyormu KARDEŞİM NE BİLEM NE MARKASI Bİ FİŞEK ALDIM TÜFEK ÇOK SEVDİ Bİ KOYUYOM BURUŞTURUYO.Emin olun aynı lafı aynı gurupta ava gittiğim bi vatandaş söylüyodu,hemde kulübde övüne övüne,kaç kere Lütfi abi köpeği bi algel keklik kanadı kırma bu çalıya sekti buluver diye,çok duydum bu lafları çok,ufacık bir gurupman testiyle gösterdim kullandığı fişeğin bi naneye yaramıyacağını ama bana OLSUN HİÇ OLMASSA UCUZ dediği an çıldırdım.
Bi av esnasında vurduğunun bile farkına varmadığı iki keklikle bir tavşanı ben gördüm ve topladım av merasından.Hala o ucuz fişeklerden vaz geçmedi,ne yapsın o ve onun gibi asgeri ücretli birçok avcı var bu memlekette.
Hadi onu geçtim,ya şu bohcacılar,devletine vergisini bile vermeden bizim hakkımıza tecavüz eden bu zümre kullanırmı kaliteli fişeği.ESKİDEN FİŞEK BU KADAR UCUZ DEĞİLKEN CEBİNE 2 YADA 3 FİŞEK KOYUP AVA GİDEN ADAM ÇOK GÖRDÜM BEN.
Şimdi soruyorum size fişek bu kadar ucuz olunca her kalkan keklik alayına uzak olsun yakın olsun silah sıkmıyormu bu insanlar ,değmiyormu çelikten yada nebileyim neyden yapılan bu saçmalar delip geçmiyormu KEKLİĞİ vurduğumuzun bile farkına varmadan ,vurulduğunun bile farkına varmadan kırmıyormuyuz keklik neslini.
Ondan sonra ne oldu bu keklik nesline kışın yemlesekmi acaba diyoruz,sen kalk daha palazken bıldırcın zamanı avla uzak yakın deme adi adi fişekleri sık ondan sonra NE OLDU KEKLİĞE.
Her sene dağ avı başlamadan köylülerden iyi haber gelir ,dün bilmemne mevkine gittiydim tarlanın kenarından iki aley keklik kalktı diye,ne yaptıydın tarlada gübre serptim. Bohçacılar gizli saklı övünür bıldırcın zamanı gitmiştir o mevkiye vurduğu kekliği anlatır.Bİ KALKTI ON GADAR Bİ s..... İKİ TANESİ GALDI.DAHA FAZLASINI KIRMIŞTIR HALBÜKÜSÜ.SEN GİDERSİN AV ZAMANI VAR OLAN YOK OLMUŞTUR.
HİÇ OLMASSA BİZLER İYİ FİŞEK KULLANALIM.UCUZ FİŞEK KULLANIP DAHA ADİSİNİ VE DAHA UCUZUNU TEŞFİK ETMEYELİM.DOĞAYA VERDİĞİMİZ ZARARIN FARKINA VARALIM ARTIK.
BU UCUZ FİŞEKLER ÇIKTIĞINDAN BERİ KEKLİK AZALIYOR FARKINDA DEĞİLMİSİNİZZ.....