Neden mi ben size söyleyeyim şimdi bakın bir beretta bir benelli yazdığınızda internette yüzlerce video bilgi bulabiliyorsunuz adamların reklamları zaten ayrı bir al beni taşıyor reklamı izlediğinde o tüfeği aldığında artık hiç birşey önünde duramaz gibi hissediyorsun elinde o tüfekle fişekle hiç bir avı kaçırmayacağını düşünüyorsun ama bir yerli tüfek alacağın zaman internette ne bir bilgi ne bir video ne bir deneme atışı bulabiliyorsun ben sarsılmaz concorde lx kullanıyorum almadan önce nete baktım sarsılmazın sitesine baktım ne bir video ne bir firma açıklaması hiç birşey yok tamam ucuz avrupa tüfeklerine göre ama kardeşim bizde o tüfeğe 1250 lira veriyoruz yaban tv de torunun armsanın reklamı var ama oda sadece isim olarak armsan sundu yok torun hava durumunu sunar buda reklamın önemi ve gerekliliğini anlatıyor bizde satlan malın ne olduğunu bilmiyoruz ki alalım
AYNEN . . . bir benelli yaz , yüzlerce video , beretta yaz yine öyle . . . slow motion saçmaların nasıl namludan çıktığını , kekliğe nasıl gittiğini , nasıl vurduğunu HD kameralarla çekmişler koymuşlar . . ben saçmalar görünmez diye düşünüyordum , görünmezliği birakın , hayvana temas edişini bile görüntülemişler . . . reklamın iyisi kötüsü olmaz , , , demiş sivri zekalının birisi . . . doğruda demiş . . . reklamı bırakın , namlu iç çaplarının bile damgası vurulmamış namlulara . . . bir 4140 delme çelik muhabbetidir gidiyor . . yerli çifte aldım , namlu iç çapları yazmıyor , otomatik tüfek alıcam , namluda namlu iç çapı yazısı yok . . . av bayiine soruyorum namlu iç çapı nedir diye , o ne diyor . . . bilinçsiz demiyelimde , bilgisiz olmanın vermiş olduğu sorunlar bunlar . . ithaller , bunu bilinçli olarak yapıyor , tüfek alınca yanında tanıtıcı cd de var . bakıyorsun bu nasıl bir tüfek , neyi var neyi yok . . avcı müşteri bilinçleniyor , ona göre hareket ediyor . . . şöyle ÖRNEK VEREYİM , , , , 2004 senesinde ÇELİK JANTLI BİR KARTAL aldıydım , araba yolda giderken gezeliyordu , sordum nedendir diye , rot balanstandır dediler . . . .
gittik bir rot balansçının yanına , söktü lastikleri , genç bir uşak , , abi senin jantlar yamuk dedi , makinada düzeltmemiz lazım ... jantlar sıfır takılmış halbuki , milim yamukluk yok , ,bilmiyoruz ya . . . . ne kadar masraf dedim , , , 45 tl dedi ama 40 tl olur . . . rot balans 5 lira o zamanlar , , , başka olmazmı dedim , , , , yok abi olmaz dedi . . . . iyi bari napalım , yap o zaman dedim . . . başladı jantları güyya düzeltmeye . . . o sırada orta kasa bir mersedes geldi , trabzondan yoldan geliyormuş , orduda arka lastik kat atmış , tellerin üzerinde geliyor . . . çıkma lastik varmı dedi mersedesin şöförü , , lastikçi genç uşak var dedi , , , ben şaşırdım , herif mersedese biniyor , çıkma lastik alıyor . . . laslikçi 25 istedi , mersedesli 10 tl dedi , aldı lastiği , memlekete gidince yenisini alırım dedi . . . ben iyice şaşırdım . . . o lastikle ordudan çarşambaya gelmiş araba , bana üstüne para verseler o lastikle gaz basmam . . . vel hasılı adam bişmiş bu işlerde , bizim gibi yeni yetme çaylak değil . . . . herneyse , bitirdi bizim işi , aldı 40 tl yi . . . geldim ustanın yanına , yaptırdım usta dedim , , , kaça yaptırdın dedi usta , , 40 tl deyinde ( eski para 40 milyon ) abi naptın sen ya , senin jantlarda yamukluk yoktuki , yeni jantın neresi yamuk olur dedi usta . . . seni işlemişler dedi , , , sağlık olsun bize bişe olmsın dedik geçtik . . . bu işlerde de bişmek lazım öğrene bilmek için . . . yol gösteren olmayınca , kendimizde bilgisiz olunca sonuç ortada . . .