Gönderen Konu: SİLAH RUHSATI TASARISI SON TASLAK  (Okunma sayısı 5565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
SİLAH RUHSATI TASARISI SON TASLAK
« : 10 Mayıs 2013, 00:04:00 »
http://www2.tbmm.gov.tr/d24/1/1-0765.pdf

Silah malzeme ve kategorilerinde 5. madde Y.Otomatik Yivsiz setsiz silahlar

- Bundan sonra silah ve mühimmat satışları, Av Bayiileri tarafından satışı yapılan kişi adına Merkezi sistem ile satılacak.
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2013, 00:06:36 Gönderen: Osman DÖŞLER »
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: SİLAH RUHSATI TASARISI SON TASLAK
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2013, 02:40:29 »
osman bey ozurdilerim konuyu pek anlayamadim konuya hakimseniz anlata bilirmisiniz veya bir bilen arkadasimiz varsa cok guzel olur memnun kalirim simdiden cok tesekkur ederim segiler saygilar
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2013, 08:33:41 »
 O0 O0 anladığım kadarıyla tüfek aldığınız zaman , polis veya jandarmaya gitmeden av bayiileri aracılığıyla silahınızı ruhsata işletebileceksiniz  . . . av bayii  kendi bilgisayarlarından merkezi sisteme girip kaydı yapacaklar ,  merkezi sistemden bunu gören görevlide , kendi makamından silahı tekrar defterine işleyecek . . . polis ve jandarmanın iş yükünün hafifletilmesi için iyi bir uygulama  . . .  avlanma pulu ve  ocak ayında ödenen vergi içinde aynısı düşünülse iyi olur . hem bankaya , hem maliyeye hemde milli parklara gitmekten kurtulmuş oluruz böylelikle . . . çılgın bürokrasinin aşılması adına iyi bir uygulama ve insanlık için büyük bir gelişme . . .  veya ben yanlış anlamış olabilirim  O0  O0  O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2013, 09:57:59 »
Yusuf merhaba ;

aldığın silahı kaydetmek için 30 gün süre içerisinde emniyete başvurmak zorundasın.

Geciktiğin her ay para cezası.

Ayrıca merkezi sistem bayilerin yalnızca kime silah ve mühimmat satışı yaptığını göstermek için.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2013, 10:43:41 »
Bilmem ben burda imzası olan herkeze küstüm... >:( 2 ay taşıma için bekledik,yok yeni yasa yok su bu dediler gene bulundurma onayladılar.Sayelerinde ezberledik ne var ne yok :(
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #5 : 10 Mayıs 2013, 23:45:08 »
sonu inşallah iyi olur bazı emmniyet görevlileri 2.el devrinde çok sorun çıkarıyor ben 2 ay beklediğim zaman oldu.inşallah bazı düzeltmeler olur.bide 2.el devrinde ortalama 200 tl masraf çıkıyor artık.
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2013, 03:22:05 »
yusuf merhhaba gozum olay senin dedigin gibiyse cok guzel ama orasi turkiye inanamiyorum;;;;;
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 11 Mayıs 2013, 09:28:38 »
 O0 O0
Bilmem ben burda imzası olan herkeze küstüm... >:( 2 ay taşıma için bekledik,yok yeni yasa yok su bu dediler gene bulundurma onayladılar.Sayelerinde ezberledik ne var ne yok :(
  O0 ahmet bey , bulundurmanız varsa bırakın öyle kalsın . . . taşımalının 2500 3000 gibi gideri var , ağrımayan dişinize pense vurmayın . . taşımalı olanların çoğu bulundurmaya döndü  sırf yüksek vergiler yüzünden  . . .  O0 O0
sonu inşallah iyi olur bazı emmniyet görevlileri 2.el devrinde çok sorun çıkarıyor ben 2 ay beklediğim zaman oldu.inşallah bazı düzeltmeler olur.bide 2.el devrinde ortalama 200 tl masraf çıkıyor artık.
O0 O0  ömer beye aynen katılıyorum . . . iş bilmez memurlar yüzünden ve ikinci el devirde ortalama 200 tl yi bulan , kargo ücretide eklerseniz bu rakamı aşabilen fiyatlar var . . .  O0 O0 O0
yusuf merhhaba gozum olay senin dedigin gibiyse cok guzel ama orasi turkiye inanamiyorum;;;;;
O0 merhabalar hayri abi , olay benim dediğim gibi olamayabilir , olabilseydi çok güzel olurdu ama burası dediğin gibi TÜRKİYE , saygılar selamlar abi ..  O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2013, 09:46:59 »
Dün bir tüfek aldım satın alma belgesi çıkartasıya kadar göbeğim çatladı.Olmadık şeylerle uğraştırdılar bir de suçluymuşuz(Aslında suçluyuz adamın rahatını bozup iş çıkardık başına) gibi memurun azarlar gibi konuşması üstüne cabası.Dosyayı kaymakamlığa kendim götürüp imzalattım yoksa ne zaman keyifleri yeterse o zaman hallolacak işler.
1983-Ereğli/Konya

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2013, 09:48:29 »
sinan kardeşim işleyiş aynı polis dede aynı jandarma da aynı. ne yazıkki davranış uslup hep aynı
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #10 : 11 Mayıs 2013, 10:05:20 »
Maalesef avcı dostlar, ruhsat bürodaki arkadaşların o günkü ruh hali yapılacak işlemleri fazlasıyla etkiliyor. Keyfi uygulamalardan öteye geçmiyor,rahatları bozulduğundan olmadık işlemler çıkarıp insanı çileden çıkarıyorlar.
En son 3 ay bekledim açtığım telefon yaşadığım sinir harbi çabası oldu.
Asıl insanı çileden çıkartan aynı ilde 5 farklı ruhsat bürosunda farklı farklı uygulamalar olması kimisinde bir dost ziyareti gibi olurken kimisinde lanet okuyarak çıkıyorsunuz.
Umarım tüm uygulamalar daha medeni ve saygı ortamında gerçekleşir eğitim şart. :)

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2013, 11:52:24 »
inşallah kolaylaşır ve keyfiyetten kurtuluruz.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2013, 12:02:46 »
bi gün yeni tüfek aldım jandarmaya geçtim işletmeye uzman bune ya kardeşim bu çarşambada ne kadar silah tüfel alıyonuz da falan filanda. dedim uzmanım bu sizin göreviniz yapmak zorundasınız  ne bağırıyon hatasını tabi kabul etti sonra şaka şamata ama çok tüfek silah işi var dedi. adama da hak verdim çarşambada tüfek al gülüm ver gülüm akım satım çok. kafayı yemek üzereler vala :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Muratcan KARABIYIK

• Free Üye
  • *
    • Efe Av Ticaret Av Malzemeleri
« Yanıtla #13 : 22 Mayıs 2013, 22:17:00 »
Daha yürürlüğe girmedi ama girince çok şey değişcek , artık sistem kilitlenir açılmaz öle böle bi ton şey olur artık :)

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 22 Mayıs 2013, 23:23:34 »
O0 O0 anladığım kadarıyla tüfek aldığınız zaman , polis veya jandarmaya gitmeden av bayiileri aracılığıyla silahınızı ruhsata işletebileceksiniz  . . . av bayii  kendi bilgisayarlarından merkezi sisteme girip kaydı yapacaklar ,  merkezi sistemden bunu gören görevlide , kendi makamından silahı tekrar defterine işleyecek . . . polis ve jandarmanın iş yükünün hafifletilmesi için iyi bir uygulama  . . .  avlanma pulu ve  ocak ayında ödenen vergi içinde aynısı düşünülse iyi olur . hem bankaya , hem maliyeye hemde milli parklara gitmekten kurtulmuş oluruz böylelikle . . . çılgın bürokrasinin aşılması adına iyi bir uygulama ve insanlık için büyük bir gelişme . . .  veya ben yanlış anlamış olabilirim  O0  O0  O0
yusuf beyin anlattigi gibiyse guzel bir sistem sahsen yurt disinda kaliyorum turkiyeye varinca yeni bir tufek almak istiyorum satin alma belgesi icin bir suru ugrastiriyolar bugun git yarin gel tatil bitiyor tufeyi alamadan geliyoruz yurt disinda avlanma belgen oldumuydu vitrinden tufeyi beyeniyosun bayii veriyor yetkili yerlere bayilik bildiriyor hic satin alma belgesi bilmem masraf hic bir sey yok insallah memleketimizdede boyle olur
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon