Sadece domuz avý yapacaksanýz 7.9 derim.Yýlda bir de teke vurayým derseniz 30.06 veya 308 derim.Uzak mesafe atýcýlýðýna merak salarsanýz ki dolayýsýyla fiþek sýkýntýsý çekmeyeyim derseniz 308 derim.Umarým yardýmcý olmuþtur.
Saygýlar...Magnum çaplardan uzak durun özellikle 7 mm rem mag dan.
[/quote]
Değerli arkadaşlar,ben şunu anlayamıyorum.7.9 kalibresi 1.Dünya savaşında mauserlerle birlikte keskin nişancı kalibresi olarak kullanılmıştır.Ve bunuda çoğumuz biliriz.Tabii teknoloji geliştikçe ve ilerledikçe farklı birçok değişik kalibrelerde piyasada boy göstermeye başladı."30-06,308 win vs."308 in ve 30.06 nın popular olmasinin sebebi illaki piyasada bol bol fişeğinin bulunması, e bunuda anladık,şimdi gelelim aklımdaki soru işaretine;
Geçenlerde yaban tv de teke avı izliyordum.Sanırım aksekide çekilmiş.Adamın elinde .308 win kalibrde yivli vardı ve 310 mt.den tekeyi vurdu.Tekeye 3 atış yaptı,sanırım hayati organlarına gelmediği için 3.atışta teke olduğu yerde kaldı.310 mt.den 308 win.ile teke vurulabiliyorsa,zaten Türkiyede av hayvanına atış mesafesi max.350 mt.olduğuna göre7.9 kalibreside 308 win den daha güçlü ve etkili bir kalibre olduğuna göre neden herkes 7.9 kalibresi teke avı için uygun değil diyor?Tamam 196 grainlik fişekler ağır olabilir,esas kullanım alanı domuz avıda olabilir ama ben 7.9 kalibresinin teke avında kullanılabileceğinden yanayım.Şahsi kanaatim bu yönde.Max.300 350 mt.de 308 win ioe hemen hemen aynı düşüşù yaşayacağı kanaatindeyim.
Birde ben şahsen magnum çapları gereksiz buluyorum.Rn son konus