Resul bey' e yardım edelim;
Resul beyin taptığı testte ikişer atışı ( alt namlu / üst namlu ) 10 atış olarak var sayıp, değerleri ikişer veri taplosuna girdim. Sonuçta yüzdelerini hesaplarken, ortalamalarını alarak değer oluşturacak. ( SİZ SADECE 1. VE 2. ATIŞLARI BAZ ALARAK İNCELEYİN )
1 no'lu şok değerlerini inceleyecek olursak, alt namlu ile üst namlu arasında %12 grupman farkı olduğunu görüyoruz. Ayrıca alt namlu %70 ten düşük performans göstermiş, grafiktede siyah pano oluşturmuştur. Fakat genel ortalamada alınan değer ( %73 grupman ) namlunun genelinde 1 şok a göre çok stabil değer verdiği gözlenmiştir.
1 no şok, Test Sonuç : UYGUN
2 no'lu şok değerlerini inceleyecek olursak, alt namlu ile üst namlu arasında %17 grupman farkı olduğunu görüyoruz. Üst namlu standartlara göre biraz yüksek sonuç verse de iki namlu ortalaması olan %66 perforormans standartlara çok yakın bir değerdir. ( %1 fazlalık grupmanı için insiyatif kullanıyorum )
2 no şok Test Sonuç : UYGUN
3 no'lu şok değerlerini inceleyecek olursak, alt namlu ile üst namlu arasında %18 grupman farkı olduğunu görüyoruz. %50 +-5 hedef grupmana göre %59 luk bir performans biraz yüksek bir veridir, bence 3 şokun biraz daha geniş olması gerekmektedir.
3 no şok Test Tonuç : FAZLA ŞOKLU UYGUN DEĞİL.
4 no'lu şok değerlerini inceleyecek olursak, alt namlu ile üst namlu arasında %9 grupman farkı olduğunu görüyoruz. Genel ortalamaya bakacak olursak %45 grupman, 4 no'lu şoka göre çok stabil grupman değeri olduğunu söyleyebiliriz.
4 no şok Test Sonuç : UYGUN
5 no'lu şok değerlerini inceleyecek olursak, alt namlu ile üst namlu arasında %4 grupman farkı olduğunu görüyoruz. Her iki şok %30 hedef grupmanı tuturamasa da +-5 toleranslar içerisinde sonuç vermiştir.
5 no şok Test sonuç : UYGUN
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Birinci resimde ( kontrol paneli ) tablonun sağ kısmında genel ortalama, yani tüm şokların ortalamasının %54.12 çıktığı gözlenmektedir. Bu verilerden yola çıkarsak Resul Bey'in test ettiği tüfek ve fişek uyumu çok ideal değer vermiştir ve program testi onaylamıştır.
Saygılar.