Herkese selamlar sevgili forum üyesi arkadaşlar ve dostlar, Forumda yeniyim fakat mod2000 ile iki sezondur avlanıyor ve hobi maksatlı atışlar yapıyorum.
Tüfeğimden çok ama çok menun olmama rağmen kendimi tüfeğime yabancı hissediyor ve onu iyi tanımadığımı düşünüyorum. Bunun temelinde ise fişek,şok, seçimlerimin doğruluğundaki hatalarımdan kaynaklandığını düşünüyorum.
doğru şok ve fişek seçimleri ile avlakdaki başarı oranını bu tüfeğin %100 e çıkaracağına inanıyorum.
Ben kabaca yatığım avlarda başarılı bulduğum fişek ve şok seçimlerimi sıralamak istiyorum.
Bıldırcın: b&p nike 32 gr no:11 bior tapa/ namlu 61 cm slug (14 atışta 13 isabetli vuruş fakat hayvanların 3-4 tanesi kanat kırığı/canlı düştü)
Çulluk:RC 32gr no:9 /71cm şok no:5 (akşam beki/geçit avı)
Keklik:MKE 32 gr no:7 /71 cm şok no:3
Ördek:B&P mb classic 32 gr no:5 /71 cm şok no:3 (gümede bek avı)
Kaz :B&P mb long rance 36 gr no:4 /71 cm şok no:3 (gümede bek avı)
Tavşan:B&P F2 classic 34 gr no:1 /71 cm şok no:3
Bunlar benim deneyimlerim ve görüldüğü üzere bir av tipine yönelmiş yada yoğunlaşmış vaziyette değilim tüfeğimi her avda olabildiğince etkin kullanmaya çalışıyorum.
Genel itibari ile yapmış olduğum karışık avlarda başarım tahmini %70 civarında.
Fakat en başta dediğm gibi bu tüfekte doğru fişek ve şok seçimi ile başarıyı %100 çıkaracak potansiyelin olduğunu düşünüyorum.
Siz ,diğer model 2000 kullanıcılarının deneyimlerininde çok önemli olduğunu düşünüyor ve tecrübelerinizi paylaşmanızı sizlerden rica ediyorum.