Gönderen Konu: Tüfek atarken geriliyorum,kasılıyorum..Korkumu nasıl yenebilirim?  (Okunma sayısı 19456 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa KAYA 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bol bol atış yap..Atış yaparken kaçan bir şey olmayacağından avdaki heyecanın olmayacaktır.Vuramazsan bir daha atarsın..Atıcılık ancak çalışmayla geliştirilebilir..
Selamlar
Barış abi yorumun için teşekkürler..Bakalım yeni tüfeği bekliyoruz.Ondan sonra omzum ağrıyana kadar.Pat pat güm güm.. :)
Mustafa KAYA / İzmir
Edeple gelen lutüfla gider..
Gülü seven dikenine katlanır derler,
Kaktüsü sevenin vay haline..

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
Uygar bey;
Yorumunuz ve öneriniz için çok teşekkür ediyorum...Yalnız bu işe sıcak bakmıyorum..Neden derseniz.Çoğunlukla köpeksiz avlanıyorum.Bu yüzden çıtırtı,pıtırtı,çaturtu,çıtırtıları dinleyerek hareket ediyorum ..Birde kulaklık olayı av da tüfeğe yatmamı engelleyebilir diye düşünüyorum.İzmir den selamlar UYGAR BEY..Sağlıcakla.

Mustafa kardeş.atış kulaklığı birkaç çeşittir.mikrofonu ve mikrofonsuz olanları mevcuttur.ben mikrofonlu olanı kullanıyorum.dışarıdaki sesleri kesmiyor,tam aksine ayarını yükseltip duyamadığımız sesleri de duyuyorum.bu arada da tüfek sesini de azaltıyor.yani yakındaki yüksek sesleri azaltıp uzaktakileri arttırıyor.tüfeğin üzerine yatmakta zorlanmıyorum.bir ilgilenmeni ve araştırmanı tavsiye ederim.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
Tüfeğini av'a başlamadan Döv korksun senden senin Lider olduğunu bilesin elini korkak alıştırma vur namluya...
SEN Tüfekten kokuyorsun ne avı yapıyorsun önce atışını geliştir korkunu yen , tüfekten korkan avcımı olur :) Bolbol trap sahasında atış yapanları izle tüfek yüzlemeyi tüfeği , kavramayı, omuzlamayı Nişan almayı hedefe sıkmayı öğren tüfeğe hükmetmediğin sürece arkasında kaldığın sürece Av yapamazsın Avcı olamazsın. Askerde paşa paşa atarsın merak etme :)
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2013, 14:52:48 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfeğini av'a başlamadan Döv korksun senden senin Lider olduğunu bilesin elini korkak alıştırma vur namluya...
SEN Tüfekten kokuyorsun ne avı yapıyorsun önce atışını geliştir korkunu yen , tüfekten korkan avcımı olur :) Bolbol trap sahasında atış yapanları izle tüfek yüzlemeyi tüfeği , kavramayı, omuzlamayı Nişan almayı hedefe sıkmayı öğren tüfeğe hükmetmediğin sürece arkasında kaldığın sürece Av yapamazsın Avcı olamazsın. Askerde paşa paşa atarsın merak etme :)
Gürkan abi;
Yatmada,nişan almada,tetik çekme mesafesini ayarlamada,el,parmak uyumlarında hiç bir sıkıntım yok..Sadece atarkene..Bir de şöyle bir sıkıntım var.Diyelim önümden veya yanımdaki çalılıktan kuş kalktığı anda kalp atışın birden fırlıyor.500 e :D.Tabi bu durum belki de köpeksiz avlandığımdan kaynaklanıyor. Ne zaman ne fırlayacağı belli olmuyor :)
Mustafa KAYA / İzmir

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
Gürkan abi;
Yatmada,nişan almada,tetik çekme mesafesini ayarlamada,el,parmak uyumlarında hiç bir sıkıntım yok..Sadece atarkene..Bir de şöyle bir sıkıntım var.Diyelim önümden veya yanımdaki çalılıktan kuş kalktığı anda kalp atışın birden fırlıyor.500 e :D.Tabi bu durum belki de köpeksiz avlandığımdan kaynaklanıyor. Ne zaman ne fırlayacağı belli olmuyor :)
Mustafa bu güzel bişey. Zaten bunun için meraya çıktıkmı kilometrelerce yürüyoruz, bazen sırf o heyecan için akşama kadar yağmurda, karda, soğukta kalıyoruz.
Yeni tüfeğin gelsin, kendini rahat, sakin hissettiğin ilk fırsatta çıkıp atışlarını yap. Gerildiğini hissettiğin anda bırak tüfeği, 20 dk sonra tekrar devam et.
Allah kazasız avlar, atışlar nasip etsin...
1984-Afyonkarahisar/Eskişehir
AB rh (-)

windows 7 screen shot

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mustafa bu güzel bişey. Zaten bunun için meraya çıktıkmı kilometrelerce yürüyoruz, bazen sırf o heyecan için akşama kadar yağmurda, karda, soğukta kalıyoruz.
Yeni tüfeğin gelsin, kendini rahat, sakin hissettiğin ilk fırsatta çıkıp atışlarını yap. Gerildiğini hissettiğin anda bırak tüfeği, 20 dk sonra tekrar devam et.
Allah kazasız avlar, atışlar nasip etsin...
Köpek eğitimi gibi ha..
Ama ben bu kuralı kendime koyabilirmiyim bilemiyorum İsa abi :)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2013, 17:40:13 Gönderen: Mustafa KAYA 35 »
Mustafa KAYA / İzmir

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
o kalp atışı o heyecan olmasa kimse sabahın köründe kilometrelerce yürüyüş yapmaz,para bile versen.üstüne üstüne git.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
o kalp atışı o heyecan olmasa kimse sabahın köründe kilometrelerce yürüyüş yapmaz,para bile versen.üstüne üstüne git.
Hiç bir şeye değişilmeyecek bir heyecan...
Tahmin ediyorum ki domuz avı daha da heyecanlıdır.Hiç domuz avına gitmek nasip olmadı..Yakın bir zaman da bir tane de otomatik aldım mı tamam..Domuzada gidicem :).
Mustafa KAYA / İzmir

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Hiç bir şeye değişilmeyecek bir heyecan...
Tahmin ediyorum ki domuz avı daha da heyecanlıdır.Hiç domuz avına gitmek nasip olmadı..Yakın bir zaman da bir tane de otomatik aldım mı tamam..Domuzada gidicem :).
Önce korkunu yenmelisin. Domuz avı şakaya gelmeyecek bir avdır. Ayrıca fişekler diğer fişeklerden daha çok tepme yaptığı için sana ayrı bir dezavantaj.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Önce korkunu yenmelisin. Domuz avı şakaya gelmeyecek bir avdır. Ayrıca fişekler diğer fişeklerden daha çok tepme yaptığı için sana ayrı bir dezavantaj.
Tabii kide Ümit bey..Önce can güvenliği,sonra av.
Mustafa KAYA / İzmir

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben gergin olmadığım halde tetiği çekerken göz kırpıyorum daha doğrusu ben farkında değilim ama atış yaparken arkadaşlar fark etti bu nedenle hedefi vuramıyorum
1993 Ankara

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
ota boka çok atarak
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
ota boka çok atarak

Birol bey özgün tarzınızı :) en azından ben takip ediyorum :),ekseriyetin de ettiğine eminim :)...Kar serpiştirir gibi ufaktan mesajlarınızın yeniden şurda burda görülmesi güzel :)...İnşallah durumlar iyidir :)...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Mustafa DEMİRTAŞ

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mustafa kardeşim , korkunu bilmen ve dikkatli olman bilinçli biri olduğunu gösteriyor.
Sorunu nasıl çözeceğini direk söylemek imkansız. Pdr altyapım, diplomam var ama burdaki yorumlarım kişiseldir, deneyimdir. Mutlaka bu korkunun altında birşey var. Ya bir atış sende kötü bir anı bıraktı, belki biri yaralandı, namlu patladı ya da birisi atış veya başka bir şey için zamanında cesaretini çok kırdı.
Sebep ne olursa olsun, üstüne gitmen lazım. Ancak bunu yavaş yavaş yapmalısın. Çok hızlı davranırsan daha çok gerilip sorun yaşarsın. Çok yavaş kalırsan da durumun kolay kolay değişmez.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Mustafa DEMİRTAŞ

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mustafa Kardeşim bol bol atış yapmalısın.Poligona gidebilirsin yada uygun yer varsa basit hedefler dikerek onlara atış yapabilirsin.Açıkçası bol bol fişek yakıp atış yapmalısın.Başka türlü alışamazsın.Sonuçta hepimiz atış yapa yapa kendimizi geliştirdik.Sende atış yapa yapa zamanla kendini geliştireceksin
  • Beretta 687 EELL Classic
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Browning maxus one composite
  • Stoeger m3000
1985 MUT

• Müdavim Üyemiz
Birol bey özgün tarzınızı :) en azından ben takip ediyorum :),ekseriyetin de ettiğine eminim :)...Kar serpiştirir gibi ufaktan mesajlarınızın yeniden şurda burda görülmesi güzel :)...İnşallah durumlar iyidir :)...

teşekkür ediyorum abicim...tedavi sürecinde harikaydım...tedavi biteli 1.5 ay oldu... zaten sezon bası amasyaya yani menleketime bıldırcın açılısına  gittim...acemi pointerimle harika avlar yaptım... kasımdan sonrada üç dört kez çulluk yaptım istanbulda... güç kuvvet moral harikaydı... yalnız 15 gün kadar önce bir nöbet geçirdim...vucudum tedaviye süper cevap vermiş... hala temiz... kafam 15 gün öncesine kadar hem aldıgım ilaçlardan hem hastalık virüslerinden kendisini korumus....kemoterafi bitince virüs kafama çalışıp beni iki günlük bir nöbete soktu... o iki günü hatırlamıyorum... hastanede geçmiş.... 12-13 gündür kafadaki nöbet oluşturan ödemi dagıtma tedavisi görüyorum...radyoterapi ve ilaçlarla biraz agır geçiyor,Allahıma şükürler olsun agrımız sancımız şuan için yok herhangi birşeye engelim yok....mevlam neylerse güzel eyler.... durum budur güzel kamil abicigim.... bu gün kendimi hoş mutlu sevinçli kısaca esürük derler öyle hissettigim için konulara seyirci degil katılımcı olmak istedim.... konu sahibi arkadaşdan özür dikliyorum konusunu kullandıgım için...... selamlar tüm dostlara......

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
teşekkür ediyorum abicim...tedavi sürecinde harikaydım...tedavi biteli 1.5 ay oldu... zaten sezon bası amasyaya yani menleketime bıldırcın açılısına  gittim...acemi pointerimle harika avlar yaptım... kasımdan sonrada üç dört kez çulluk yaptım istanbulda... güç kuvvet moral harikaydı... yalnız 15 gün kadar önce bir nöbet geçirdim...vucudum tedaviye süper cevap vermiş... hala temiz... kafam 15 gün öncesine kadar hem aldıgım ilaçlardan hem hastalık virüslerinden kendisini korumus....kemoterafi bitince virüs kafama çalışıp beni iki günlük bir nöbete soktu... o iki günü hatırlamıyorum... hastanede geçmiş.... 12-13 gündür kafadaki nöbet oluşturan ödemi dagıtma tedavisi görüyorum...radyoterapi ve ilaçlarla biraz agır geçiyor,Allahıma şükürler olsun agrımız sancımız şuan için yok herhangi birşeye engelim yok....mevlam neylerse güzel eyler.... durum budur güzel kamil abicigim.... bu gün kendimi hoş mutlu sevinçli kısaca esürük derler öyle hissettigim için konulara seyirci degil katılımcı olmak istedim.... konu sahibi arkadaşdan özür dikliyorum konusunu kullandıgım için...... selamlar tüm dostlara......

Haberlerin iyi olmasına sevindim,İnşaallah ve inanıyorum ki kalan az kısmı da vazgeçecektir sağlığınıza sekte vermekten...Gerçekten hem sizin için hem bizler için foruma katılım sağlamanız iyi olur,oluyor :)..Selamlar..
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
Mustafa kardeşim bende seninle birebir aynı şeyleri yaşadım. Usta abilerimin yanında bir türlü vuramiyordum. Bir süre yanlız avlandım kendime guvenim geldi. Birazda daha fazla ava gittikçe zamanla bu sorunu aştım. Sanada bir müddet yanlız avlanmanı tavsiye ediyorum. Birde tüfeği yuzleyip ucan hedefleri, kuşları takip et ve hayali tetik düsür. Umarım faydası olacaktır. Inşallah tez zamanda bu sorunu aşacaksın. Selamlar.

GT-S6810P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Birol Bey bunları yeni öğrendim. Önce üzüldüm ama son durumu öğrenince biraz da sevindim. İnşallah tez zamanda bütünüyle iyileşmiş olursunuz. Acil şifalar diliyorum. Düşünemedik, soramadık onu da affedin gayri. Nice keyifli avlar, günler inşallah.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı B.Berk BEKAR

• *
Birol bey acil şifalar dilerim geçmiş olsun.
B.Berk BEKAR
1969-Şarköy-Kartepe

• Müdavim Üyemiz
Birol Bey bunları yeni öğrendim. Önce üzüldüm ama son durumu öğrenince biraz da sevindim. İnşallah tez zamanda bütünüyle iyileşmiş olursunuz. Acil şifalar diliyorum. Düşünemedik, soramadık onu da affedin gayri. Nice keyifli avlar, günler inşallah.

volkan şahsen tanışmasakta gönülden tanışıgız biliyorum... aslında hayırduası almak için konu acmayı duşundum..ama hastalıklı bir durum oldugundan kimsenin moralini bozmak canını sıkmak neşesini kaçırmakda istemedim... sizin canınız sagolsun... hersey Allahtan....teşekkür ediyorum Allah razıolsun sizlerden...

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Değerli abim, Ustam tekrar geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ilk zamanlar olur zamanla geçer.
dipçik pediniz kaliteli birşey olsun yoksa da hillmanın alın takın  atıştan soğumayın.

birde av harici atışları kaliteli bir kulaklık , atış gözlüğü ve şapka ile  ile yapın o gözler ve kulakların yedeği yok size daha 35 yıl lazım.
hiç sevmem ama eldiven de öneririm.  ( ben de subayların yörenlerde giydiği siyah deri eldivenlerden aldım atış konforunu bozuyor ama el sağlığı da önemli)
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2016, 09:56:04 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
benim tavsiyem şu ; skeet atıcıları gibi çalışmalar yapmanı tavsiye ederim. büyük  bir duvara ya da  referans alabileceğin bir noktaya doğru hareket eden bir hedef varmış gibi takip yaparak hayali önleme vererek kuru tetik çalışmanızdır. daha sonrasında tetiği çekerken kendin ses çıkart. BAM, GÜM , PAT , ÇAT hangisi olacağına sen karar ver. av tüfeklerinde tetik çekilirken tetik eze eze çekilmez tokatlar gibi çekilir.yavaş tetik çekmek avın kaçmasına sebep olur. bol bol da atış yapmanızı tavsiye ederim 30-32-34 gr fişeklerde geri tepme öyle korkunç olmaz
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
volkan şahsen tanışmasakta gönülden tanışıgız biliyorum... aslında hayırduası almak için konu acmayı duşundum..ama hastalıklı bir durum oldugundan kimsenin moralini bozmak canını sıkmak neşesini kaçırmakda istemedim... sizin canınız sagolsun... hersey Allahtan....teşekkür ediyorum Allah razıolsun sizlerden...
Gerçekten de öyle. Sağlığın için dua ettim ve yine edeceğim.  Geçmiş bitmiş olsun inşallah.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.