Tarkan Bey yeni çifteniz hayırlı olsun. Hevesle beğenerek alınan tüfeğin(başka şeylerin de) piyangodan ikramiye çıkmış gibi mutlu ettiğini bilen biri olarak keyifle kullanmanızı dilerim. Halil Bey de çok şık davranmış eksik olmasın.
Teşekkür ederim Volkan Bey, aynen dediğiniz gibi oldu
Evet, Halil Bey esnaflığını yaptı
Hazır yazmışken, birkaç sorum olacak arkadaşlara;
1) Bir tüfeğin normalden daha iyi grupman yapması kötü müdür? Şayet av ziyan oluyorsa;
a) Tüfeğin şoklarını değiştiririm.
b) Düşük gramajlı fişek kullanırım.
c) Bildiğim fişekler arasından yumuşak (düşük basınçlı) olanını seçerim.
d) Bu tüfeği uzak avlar için (Ördek, Üveyik, vs.) kullanırım.
Ben kuş avında çok eski olmayan bir avcıyım. Bunlar benim aklıma gelebiliyorsa, eski avcıların aklına hayli hayli gelir. Tartışmayı sürdürerek yorulmamak lazım bence.
2) Yabancı firmalar bu grupmanı yakalayamaz mı? Eğer bilerek yakalamıyorlarsa, bunca ar-ge, grupman denemesi ve rekabet neden?
Ben tüfeğin grupmanını biliyorsam, bunu göz önünde bulundurarak alırım. Yüksek grupmanlı, 71cm namlu bir tüfeği ayağımın dibinden kalkan bıldırcın için kullanırsam mantıklı olmaz. Ben Yıldız hiç kullanmadım, fakat bu çifteyi ne için kullanacağımı bilerek aldım.
Ayrıca arkadaşların söylediği gibi, daha ne yapsın bu firma? Standartın üzerinde grupman yapan tüfekler ürettiği için bir firmaya kötü eleştiri yapmak insaflı değil bence. Benelli bunu yapsaydı tepki aynı olur muydu? Haa, kalite derseniz tartışma biraz anlam kazanır. Yoksa, "bu tüfek neden dünya markası tüfeklerin standartlarının üzerinde grupman yaptı" şeklinde bir tartışma enteresan geliyor bana.
Daha önce Ata için de birçok şey yazıldı, çizildi. Ben mi nasipliyim bilmiyorum ama yedinci senesinde hala saat gibi. Üstelik o kadar hor kullanmaya rağmen.. Nasıl ki bendeki Ata ölçü değilse, bir iki tüfeğin ya da kişinin kötü sonuçlanan tecrübesi de ölçü değildir. Sonuç olarak, kötüyle ölçü olmaz. Alacak olan arkadaşlar zaten bilinçli olarak (tüfeğin ne olduğunu bilerek) alıyorlar. Firmayı beğenmemek başka, kötülemek başka şey. Beğenmezsen almayabilirsin ama kötülersen başkasının tecrübe etmesine engel olursun. Halbuki yapılması gereken şey (bence), akla gelen iyi ve geliştirici fikirleri bu firmalarla paylaşmaktır. Çünkü gerçekten kafası çalışan, yeni fikirleri olan insanlar var. Kötüleyince motive etmiş olmuyorsun ki; nasıl bir ilerleme veya kalite bekliyorsun..
** Arkadaşlar kimseye gönderme yapmadım. Veya belli bir yazıyı düşünerek cevap yazmadım. Sizin gibi, genel olarak tepkilere cevabımı yazdım. Bozulmak, sinirlenmek, "Dur şunun ağzının payını vereyim" gibi düşünmek yok
**