Gönderen Konu: KÖPEĞİM KIZANDA  (Okunma sayısı 2627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KÖPEĞİM KIZANDA
« : 25 Nisan 2013, 22:59:18 »
Değerli avcı dostlar köpeğim kızanda, ancak kararsızım çiftleştirme konusunda. çiftleştireyimmi yoksa çiftleştirmeyeyimmi bir türlü karar veremedim. av sezonunda yavrular ortalama 1,5 aylık olacaklar anne ve yavrularda av yaptırmam durumunda sıkıntı olurmu. ?
son çare forum avcı dostlara sorayım dedim. karar konusunda yardımcı olurmusunuz. ne yapmam lazım.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2013, 09:18:41 Gönderen: Selçuk ORAL »
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
MEMLEKET BURDUR- İKAMET ANTALYA
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: KÖPEĞİM KIZANDA
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2013, 01:19:14 »
çiftleştirmeyi düşünürsen yardımcı olurum cok iyi bir erkegim var...

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı Ali BİLGİN 20

• *
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2013, 09:52:38 »
SEÇUK BEY YAVRULAR ZAMANSIZ OLUR BENCE ANNENİN KENDİNİ TOPARLAMASI EN AZ 3AY YİNEDE SİZ BİLİRSİNİZ...
Ali BİLGİN
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2013, 09:56:26 »
ALİ BEY TANIDĞIM EĞİTİMCİLER VE YETİŞTİRİCİLERE DE SORDUM ÇOK SIKINTI OLMAYACAĞINI ANNENİN AV SAHASINDA GÖĞÜSLERİNE (BILDIRCIN AVINDA BUĞDAY ANIZININ YARMAMASI İÇİN) DİKKAT ETMEMİ SÖYLEDİLER AMA BEN YİNEDE BİRAZ DAHA GÖRÜŞ ALMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNEREK AVCI DOSTLARA DA SORMAK İSTEDİM.
BENDE ANNEYE BILDIRCIN ZAMANI MEMELERİN YARALANMAMASI İÇİN ÖZEL GİYSİLER VAR ONDAN ALIP GİYDİREREK BU SORUNU CÖZERİM DİYE DÜSÜNDÜM.
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Ufuk EVCİ

• Müdavim Üyemiz
  • ufuk09
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2013, 10:45:45 »
selçuk kardeşim, köpeğinin yaşını , ilk kızanı olup olmadığını yazmamışsın.köpeğin daha çok genç ise çekme bence.ama gene de sen bileceksin. çekersen de sezonda çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum.anne köpeğin memeleri enikler sütten kesilince çekecektir zaten.ama dediğim gibi tamamen sana kalmış bi olay.sırf köpek çekmiş olmak için de çekme bence, haa enikleri sahiplendirebilirim diyorsan sorun yok, selamlar..
Ufuk EVCİ   
1977 ÇİNE / AYDIN

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2013, 10:56:31 »
ufuk bey köpeğim 20. aya yaklasıyo yas olarak. kızanlık dönemi olarak 2.ci kızanı.
tavsiyen için eyvallah.
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #6 : 26 Nisan 2013, 11:09:18 »
Selçuk kardeşim köpeğin 20 Ay'ı doldurmadıysa eşleme yapma derim erken eşleşmeler köpeği ezer.
Gelişim 20.Ay sonunda biter gözle görülür bir gelişme olmaz belki ama köpek fiziki yapısını tamamlaması ve Karakteri'nin oturması gerekli eğer yavru ihtiyacın yoksa yavru almak için çekeceksen köpeğini ezme derim...
Her eşleşmede dişi köpek Avdan düşer , kısaca yavaslar bunu bazıları Dostlar kabul etmezler ama bunlar doğru tezlerdir iş olsun ; bir batım yavru alayım çevreme dağıtırım diye eşleyeceksen çekme köpeğini derim ne zaman yavru ayıracak ve bakacaksan o zaman eşleme yap ve mutlaka dişi köpeğin ( 2.5 - 3 ) yaşına gelsin bol Av görsün Doğru yavru almak için Av genlerini doğru yansıtması için belli bir düzeyde Av yapması çok önemli aynı şekilde erkek köpekte öyle eşleyeceğin erkek köpek gençse ve 2 yaşında falansa sana kendi fikrimi söylüyorum hayır çıkmaz :)
Erkek ve dişi köpekler 3 yaşlarında ve avları oturmuş olmalı fermasında kus vuruldu av yapıyor düşüncesi yetersizdir köpekler bol av gördükçe ustlaşırlar kendini geliştirirler genel olarak köpeklerin Av genlerini yansıttığı karakterleri ve gelişimlerini tamamladığı dönem 2.5 yaştır yine eşleyip eşlememek sana kalmıştır...
Unutma ki her eşleme dişi köpeği yavaslatır ve Avdan düşürür. Şu zamanda çekeceksin dişi Köpeğini yavrular Temmuz sonunda doğacaklar koca bir sezon Av yapmayacak doğan yavrular zamansız olurlar bence köpeğini çekeceksen bile Ekim sonu Kasım-Aralık gibi Kızana gelince eşleme yap , çıkan yavrular Bıldırcın sezonuna yetişsin...Şahsi fikrim şu olur şuan senin köpeğin 2.kızanı diyorsun av olarak bişiyler görse bile avının oturması için çok yetersiz düzeydedir yaş olarakta öyle o köpeği istersen avrupa şampiyonu köpekle eşle benim gözümde bişiy ifade etmez erken eşleme olur yavruların istenildiği gibi çıkmaz ama doğru zamanda yapılan eşlemeler her zaman üstdüzey yavrular ve daha baskın yavrular çıkarır. Senin en az dişi köpeğinle 1.5 yıl bol av yapman gerekli diye düşünüyorum.
Herşey gönlünce olsun selamlar.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2013, 11:25:24 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 26 Nisan 2013, 11:17:28 »
Gürkan Kardeş bilgilerin için teşekkür ederim.
dediğim gibi köpeğim 20. ayına girmek üzere köpeğimi geçen sezon sonunda almıştım geçmişte ne kadar av gördü çok ta bilmiyorum ama çulluk bıldırcın ve tavsan avlarına gitmis. bende ise iki üç defa götürebildim sezon sonu olduğu için. yavru konusunda heves var ilk defa kendi köpeğimin yavrusunu alacağım. ayrıca dier ikinci kızanı tahmini olarak ekim de olacak o zaman çiftleştirirsem de 4. ay var sezon kapanısına ve o süreçte de avdan uzak kalacak.
tanıdık eğitimci ve yetiştiricilere sordum sıkıntı olmayacağını söylediler kaliteli mama ile denkleme yaparsın dediler.
kafam halen karışık.
baba ise köpeğimin ilk sahibinin tavsiyesi üzerine buldum. baba fiziki olarak çok kaliteli yarışmalarda dereceler almıs siyah koç burun solit. av kalitesinin de iyi olduğu söylendi.
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2013, 12:54:48 »
Bana gore gorunus ikinci planda gelir  gurkan beyede katiliyorum en iyisi siz bu sene kopeginizi cekmeyin hem bu sezonda iyi av gormus olur bu da benim fikrim tabi karar sizin.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2013, 12:56:06 Gönderen: Halil TEKİN 34 »
Kıbrıs
20/06/1983