Selçuk kardeşim köpeğin 20 Ay'ı doldurmadıysa eşleme yapma derim erken eşleşmeler köpeği ezer.
Gelişim 20.Ay sonunda biter gözle görülür bir gelişme olmaz belki ama köpek fiziki yapısını tamamlaması ve Karakteri'nin oturması gerekli eğer yavru ihtiyacın yoksa yavru almak için çekeceksen köpeğini ezme derim...
Her eşleşmede dişi köpek Avdan düşer , kısaca yavaslar bunu bazıları Dostlar kabul etmezler ama bunlar doğru tezlerdir iş olsun ; bir batım yavru alayım çevreme dağıtırım diye eşleyeceksen çekme köpeğini derim ne zaman yavru ayıracak ve bakacaksan o zaman eşleme yap ve mutlaka dişi köpeğin ( 2.5 - 3 ) yaşına gelsin bol Av görsün Doğru yavru almak için Av genlerini doğru yansıtması için belli bir düzeyde Av yapması çok önemli aynı şekilde erkek köpekte öyle eşleyeceğin erkek köpek gençse ve 2 yaşında falansa sana kendi fikrimi söylüyorum hayır çıkmaz
Erkek ve dişi köpekler 3 yaşlarında ve avları oturmuş olmalı fermasında kus vuruldu av yapıyor düşüncesi yetersizdir köpekler bol av gördükçe ustlaşırlar kendini geliştirirler genel olarak köpeklerin Av genlerini yansıttığı karakterleri ve gelişimlerini tamamladığı dönem 2.5 yaştır yine eşleyip eşlememek sana kalmıştır...
Unutma ki her eşleme dişi köpeği yavaslatır ve Avdan düşürür. Şu zamanda çekeceksin dişi Köpeğini yavrular Temmuz sonunda doğacaklar koca bir sezon Av yapmayacak doğan yavrular zamansız olurlar bence köpeğini çekeceksen bile Ekim sonu Kasım-Aralık gibi Kızana gelince eşleme yap , çıkan yavrular Bıldırcın sezonuna yetişsin...Şahsi fikrim şu olur şuan senin köpeğin 2.kızanı diyorsun av olarak bişiyler görse bile avının oturması için çok yetersiz düzeydedir yaş olarakta öyle o köpeği istersen avrupa şampiyonu köpekle eşle benim gözümde bişiy ifade etmez erken eşleme olur yavruların istenildiği gibi çıkmaz ama doğru zamanda yapılan eşlemeler her zaman üstdüzey yavrular ve daha baskın yavrular çıkarır. Senin en az dişi köpeğinle 1.5 yıl bol av yapman gerekli diye düşünüyorum.
Herşey gönlünce olsun selamlar.