Gönderen Konu: drahtar bıldırcın yeme sorunu  (Okunma sayısı 1957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş OCAN

• *
drahtar bıldırcın yeme sorunu
« : 20 Nisan 2013, 21:00:55 »
slm avcı dostlar 5 yasında drahtar avı araması diğer avlarda aportu çok güzel ancak bıldırcını yiyor. Yardımlarınızı bekliyorum saygılar
Savaş HOCA
1973 KONYA EREĞLİ

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: drahtar bıldırcın yeme sorunu
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2013, 21:29:12 »
aleyküm selam,bir avcı arkadaşımında başına gelmişdi,yanında başka köpek varsa ona kuşu kaptırmamak için hırs yapar ve dolayısıyla kuşu aportlamaz,ağzında kuşu  sıkar etrafında dolaştırır  ve bu esnada  bıldırcının tadını alır,bıldırcın eti yağlı ve çok lezzetli oldugundan bir kez yeme eğilimi gösterir.eğer sizde bu durumues geçerseniz,bunun artık arkası devam eder,yada siz görmeden yemiş olup tadını tatmışda olabilir.çözüm olarak ölü bir bıldırcını önüne koyun,ağızlayıpda size vermezse,yemek için davranırsa,onun ensesinden sıkıca tutup suratının üstüne yere doğru çok sert olarak canı iyi yanacak şekilde yere çarpın ve o şekilde yere bastırıp çok sert tavırla haayıııııır diye kaba tonla azarlayıp kızın,bir müddet kafası yere baskın halde azarlayarak hayırr diye tembihleyin.birkaç sefer aynı şekilde çalıştırın,kuşu yemesine fırsat vermeyin.arkadaşım buşekilde yaptı ve kuşu yime eğilimi gösterince eline bir sopa alıp kıçına vurarak,azarlayarak,döverek  ona yaptıgının yanlış olduğunu anlattı sonunda başardı,fakat mümkün  mertebe yanınızda av yaparken başka köpek olmasın,büyük ihtimalle hırsdan dolayı avı yeme eğilimi olur.selamlar
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: drahtar bıldırcın yeme sorunu
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2013, 13:44:36 »
slm avcı dostlar 5 yasında drahtar avı araması diğer avlarda aportu çok güzel ancak bıldırcını yiyor. Yardımlarınızı bekliyorum saygılar
   Adaşım merhaba hayırlı olsun drahthaarın. Acaba köpeğini yenimi aldın yoksa  5 yıldır seninlemi? öncelikle bunu bilmek istedim, ayrıca Drahthaar için sert köpek vb. şeyler söylenir ama hepsi yanlış şeyler bunlar, önemli olan köpeğe verilen sevgi ve size olan güveni önemli, öyle sopayla veya baskıyla eğitime bilim adamlarıda karşı çıkıyor, doğru bişey olmadığı konusunda bende hemfikirim.
   Bende bir drahthaarcıyım, bilakis av yaralı düştüğünde bile sıkmadan, öldürmeden, canlı şekilde elime getirdiği çok olmuştur. Hatta evde kanat kırığı bıldırcınımı tedavi ettim, hala geçen dönemden beri evimde kafesde besliyorum.
   Açıklamalarınızı detaylandırabilirseniz dostlarda size daha faydalı bilgiler aktarır diye düşünüyorum. selam ve saygılarımla.
1958-Ankara