Şahsen Tilki avının yapılmasından yana değilim çünkü en büyük yararı fare avlamasıdır.
daha önceden kendi bahçemiz civarında tilkiler vuruluyordu ve farkına vardıkkı fareler çoğaldı fena şekilde mahsule girer oldular. Bizim yoncamız var içinde cirit atıyorlar heryer delik deşik bazı bölgeler kuruyor veyahut ekin taze iken fareler buğdayı öğütür oldular. Sonra millet farkına vardı vurmuyor şimdi fare iyice tükendi
Tilkinin çok faydasını görüyoruz . Benim bahçenin az ilerisinde yuvağı var 2 tane yavru çıkarmış daha mermi atmışlığım yok şuda bir gerçekki benim bahçe civarında tavşanlarda var öyle birşeyki kaç defa karnı yavru dolu tavşan kaldırdım , kaç defa karnı dolu tilki kaldırdım haddi hesabı yok , temiz ve düzenli avlandığım için ve tavşanın kökünü kimseye kırdırmadığım için üreme devam ediyor, Bazen benim bahçedeki kavunları kemiriyorlar ama olsun yiyeceklerki irileşecekler

GEçenlerde 2 yavru önüme çıktı hiç ürkmediler anneleride arkada kayanın gediğinden seyrediyordu biz araziden çıkınca sanıyorumki fare avı yapıyorlar.
Mesala kışın karda tavşan izi arayıp peşine takılırım veyahut araziye girince bir geçtiğim yerden ikinci geçimimde tavşanın önüm süre gittiğine rast gelirim bazen saatler sürer aynı geçtiğim yerden birdaha geçerim bu sefer Tilki izi olur. Bazen şüphe ediyorum tilkidemi benle tavşan arıyor yoksa tilki bana tavşanmı sürüyor değişik vakaalar zuhur ediyor

ama şu bir gerçekki tavşanın izine takılıp aramaya başlayınca birde araya tilki izi girince yemede yanından yat keyfini hiç birşeye değişmem çok maceralı oluyor. Çünkü benim maksadım tavşanı vurmak değil maksat Avcılık ruhuna gıda vermek. Yani bu gibi tavşanların tilkiye pabuç bırakacağını sanmıyorum. Kaz ördek vs bunları bulup yerse helal olsun.
Kısaca doğal denge içinde tavşan hertürlü tilkiyi alt eder kısmen ben buna şahitim.
Bir ara evde kümese ilişir oldu sadece kulağını çektim kaçarken tek kurşun ile korkuttum 5 km nefessiz koştu
Tilkinin çoğalmasından yana değilim çünkü kuduz vakası oluşabiliyor bu konudada devlet zaten el atıyor zehirli kek atıyor.
Benim şuan en büyük sorunum Domuzdur oda malum mısır,kabak, patates, pancar, domates gibi ürünleri talan ediyor fazlasıyla vurulmasından yanayım