Alkan beyin uyarısı ile konuyu gördüm, kendisine teşekkürlerimi sunarım.
Yıldız silah, belli periyotlarla bu tür testleri ürünlerine uyguluyor. Ben sadece bir testi size yayınladım, merak eden avcılar için.
Görülen mesafe 36.5 metredir. Ayar masası ve hedef sürekli atışlar yapıldığı için sabittir. Tabi metre ile gösterilmiş olsa akılda soru işareti kalmazdı. Bir daha ki testte buna dikkat ederim.
Atılan fişek rc 32 gr 6 no saçmadır ve videoda görülmektedir. Atış yapmadan önce birkaç tanesini saymıştım. 280 saçma ortalamasını aldık. Tabi bazı fişeklerinde 300 saçma bile çıkabiliyor. Bu rakam değişkendir. Belki videoda atış yaptığımız fişek 300 saçma içeriyor olabilir. Bunu anlamanın en kolay örneği birkaç tane rc nin 32 gr 6 no fişeğini açıp saymaktır.
Uzun süredir şehir dışındayım önümüzdeki hafta ofisimde olacağım. Şokların daralma oranları şu anda hatırımda yok, gidince öğrenir yazarım.
Test, görüldüğü gibi namlu sabitlenip yapılmıştır. Testi yapan kişinin atıcılık, hedef alma kabiliyeti, hava durumu, av fişeklerin içindeki saçma sayısının farklılığı gibi farklı değişkenler testi rahatça etkileyebilmektedir. Yani aynı test tekrarlandığında 10-15 saçma farkı söz konusu olabiir, belki daha fazlası. Fakat poze ve çifte ürünlerimizin de testlerde yakın sonuçlar aldığını rahatlıkla görülebilir.
Ürünlerimizin saçma grupmanları ve deliciği zaten kullanıcılar tarafından beğenilmektedir. Yurt dışındaki birçok av dergisi zaten bu tür testleri daha profesyonel yapmaktadır. Örneğin:
http://www.yildizsilahpazarlama.com/galeri.htmlVerdiğim linkte yurtdışındaki farklı dergilerin ürünlerimizi incelemeleri mevcut, buradan da bakılabiir.
http://www.yildizsilahpazarlama.com/images/8.JPGYurt dışından aldığımız ödüllerde de ürünlerimizin fiyat kalite performansı, saçma grupman ve deliciliği, sağlamlığı, ergonomisi ve zarifliği gibi hususlarda başarılı görülmüştür.
Yaptığım küçük bir testi sizinle paylaştım. Aklında şüphe uyananlar, yeni model (namlu üzerinde üretim yılımız yazar) ürünlerimizle kendileri de rahatlıkla bu tür testleri yapabilir. Takdir sizin...
Yarı otomatik ürünlerimizde piyasadaki silahlardan biraz daha farklıdır. Gaz deliği 1 adet olup dar tasarlanmıştır. Diğer birçok gazlı üründen daha az gaz tahliye etmektedir. Saçma çıkış hızları yüksektir ve daha az gaz çıkışı yaparak iç mekanizma parçalarını daha az yorar, uzun ömür konusunda başarılıdır. Yine iç parçaları tamamen çeliktir, ısıl işlemli dayanıklı malzemelerdir. Şu an yanımda fotoğrafları mevcut değil. Geri dönünce fotoğraflarını da eklerim.
Birkaç hafta sonra havaların iyi olduğu bir gün ürünün detaylı tanıtımını ve testlere de kaldığımız yerden devamını sağlarım.