Gönderen Konu: Ustalarımdan yardım D.Drahthaar Paşa  (Okunma sayısı 11157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ustalarımdan yardım D.Drahthaar Paşa
« : 15 Nisan 2013, 10:52:52 »
Sevgili ustalarım daha öncede resimlerini paylaşmış olduğum paşa isimli köpeğim göl kenarına gittiğimizde meke gördüğünde çok güzel ferma veriyor ancak aynı konu karada geçerli değil güvercin yada kedi gördüğünde direk olarak koşuyor ve yakalamak istiyor. Ayrıca yavaş yavaş arazıye alışsın diye avlağa götürdüğümdede sürekli Koluyor. Hiç arama tarama yapmıyor sitedende takip ettiğim kadarıyla bu yaşdaki yavrular daha aktif olarak çalışıyor.  Aynı gün sankı yokmuş gibi bıldırcının yanından geçip gitti sizce bu neden olabilri bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden hepinize teşekürler.  PAşa erkek dokuz aylık. not:daha önce hiç bıldırcın göstermedim.

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
Ynt: Ustalarımdan yardım D.Drahthaar Paşa
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2013, 11:27:23 »
hiç merak etme kanı saglam ise korkman 1 yaşında çok iyi bir avcı olur şimdilik mühümsümüyodur o avda tüfek aldıgınızda önünde birkaç vurunca avı iş degişir merak etme kardeşim
upload foto
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2013, 11:55:50 »
insallah mustafa abi.  hanımla bile bazen kavga ediyoruz bizden fazla ilgileniyorsun diyor çok emek sarfediyorum ve karşılığınıda görmek istiyorum birazda tez canlıyoım ama akranı olan köpeklere baktığımda biraz geri sanırım fermada da problem var sanırım kana gelince kan sağlam abi aldığım kişi kan konusunda garanti veriyor söyledğine göre anne baba mercan çıkışlı baba ramazan abimizin beter anne daha önce afyondan simdi banazda olan rüştü pehlivan abimizdeki asena ilgin için çok teşekürler

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2013, 12:16:50 »
YA KARDEŞİM NE OLDUGU BELİRSİZ KÖPEKLERİ ALIYORSUNUZ VAY ŞÖYLE VAY BÖYLE ,GRİFFON KIRMALARI MİLLETE DRAHTHAAR DEYE YUTTURULUYOR ...
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2013, 12:41:28 »
Şimdi ahmed bey konumuz köpeğin kırma olup olmadığı değil ikincisi köpeğin kırma olup olmadığını bilmiyorsanız yorum yapmayınız çunku ben köpeği aldığım kişiyi tanıyorum ve sözüne güveniyorum bizde söz senettir ben böğle gördüm eğer konu ile ilgili bana yardımcı olabilecek bilgiye sahipseniz yorum yazarsanız sevinirim bunun haricinde tartışma konusu yaratmak istiyorsanız yeni konu açınız.

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 15 Nisan 2013, 13:37:59 »
Kopeginiz daha cok genc acele etmeyin sabirli olun ve bol bol av gosterin o soylediginiz sorunlarin hepsi duzelecektir ve bu arada da siki bir temel itaat egitimi verin. ;)
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 15 Nisan 2013, 14:04:15 »
Maşallah köpeğiniz çok güzel, ilerleyen zaman içinde düzeleceğine inanıyorum.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2013, 17:19:30 »
Abilerim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı hepinize teşekürler... ferma problemini nasıl çözerim yada bıldırcınla nasıl tanıştırmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2013, 19:16:18 »
ufuk  abi temel itaat eğitimlerinden otur bekle aportu çok iyi olmamakla birlikte memnun edecek kadar öğrettim yat komutuna gerek duymadığım için henüz göstermedim sizce netür antiremanlar yapmalıyım bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız..
şimdiden teşekürler

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2013, 19:29:42 »
insallah mustafa abi.  hanımla bile bazen kavga ediyoruz bizden fazla ilgileniyorsun diyor çok emek sarfediyorum ve karşılığınıda görmek istiyorum birazda tez canlıyoım ama akranı olan köpeklere baktığımda biraz geri sanırım fermada da problem var sanırım kana gelince kan sağlam abi aldığım kişi kan konusunda garanti veriyor söyledğine göre anne baba mercan çıkışlı baba ramazan abimizin beter anne daha önce afyondan simdi banazda olan rüştü pehlivan abimizdeki asena ilgin için çok teşekürler

Önder Kardeş, Bazı yanlışlıklar var Rüştü benim yeğenimdir Antalya dadır, hiç DD beslemedi :) Köpeğim DD Beter Banazdan sevdiğim bir Abimin DD si Asena ile çiftleştiği doğrudur ama detayı vardır......

Senin köpeğine gelince,

Çooook sabırlı olman lazım, köpekten bir şeyler istemeden önce, bir şeyleri sen ona vereceksin.
Yazdıklarından çıkardığım sonuç; önce kendini köpek eğitimi konusunda donanımlı hale getirmelisin
Yavruyu alıp üç beş gün vakit geçirmekle dört dörtlük av yapmasını beklememelisin....
Köpeğini sevdiğini görüyorum, gerisi önemli değil.
Sabırlı ol, eğitime devam et.

Şunu yazayım son olarak,
Benim DD BETER  3 yaşında, sayısız keklik, tavşan, çulluk gördü, fermaladı aportladı .....
Ama hala benim gözümde eğitimi devam ediyor, her gün üstüne bir şey koyuyo
ruz :)
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2013, 19:31:34 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 15 Nisan 2013, 19:37:08 »
YA KARDEŞİM NE OLDUGU BELİRSİZ KÖPEKLERİ ALIYORSUNUZ VAY ŞÖYLE VAY BÖYLE ,GRİFFON KIRMALARI MİLLETE DRAHTHAAR DEYE YUTTURULUYOR ...

Ahmet Bey, engin bilgilerinizle bizi aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Sizin gibi uzman bir DD, üreticisi, yetiştiricisi ve DD ile av yapan bir avcıdan faydalandığımız için bahtiyarım.
Selam ve saygılarımla üstadım.

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 15 Nisan 2013, 20:10:05 »
Temel egitimlerinin tam olmasi lazim ozellikle yanda cekmeden yurume ve durdugunda oturma otur yat bekle gibi temel itaat egitimi tam anlamiyla verirseniz avda isininiz cok kolaylasir kopegin kontrollu sizde olmalidir kopeginizi cok fazla simartmayin bana gore drahthaar her zaman sahibini liderligi elinden almak icin deneyen bir kopek bu firsati hic vermeyin.Fermaya gelince ise avda onunden3-5 kus kalkinca yapmasi gerekeni ogrenecektir aportta ise kendiniz yapabiliyorsaniz zorunlu aportu ogretin ama yapamassaniz bir bilenden yardim alin hassas bir konudur.
Saygilarimla
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #12 : 15 Nisan 2013, 21:05:31 »
Ramazan bey ve Ahmet bey ,dd üreticisi degilim ama bu köpekleri uzun yıllar takip ettim ,bu konu da uzman kişilerle sohbet ettim ,tartıştım ,çok araştırdım bazı arkadaşlara tavsiyelerde bulunarak yavru edindirdim hepsi de memnun kaldı,daha geçen hafta bir  kiarkadaşa yine bir dd yavrusu aldık 4 aylık ilk ferma eğitiminde nasıl fermaya durdugunu bir görün ,izlemenizi tavsiye ederim isterseniz .size soruyorum sizin köpeklerinize bu köpek hiç benziyor mu?yüz göz tüy içinde kalmış ,bazılarının köpeklerinin artı kulakları da tüy basmış:::))),size başka bir soru daha soruyorum ferma iç güdüsel mi eğitim ile mi olur?,yoksa sadece egitim ile ferma dd için mi geçerli,ben ise breton besliyorum her şeyi kendiliginden yapıyor ,egitim falan yok ,dd da besledim ,breton olmasa tercihim dd
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 15 Nisan 2013, 23:13:31 »
Sevgili ustalarım daha öncede resimlerini paylaşmış olduğum paşa isimli köpeğim göl kenarına gittiğimizde meke gördüğünde çok güzel ferma veriyor ancak aynı konu karada geçerli değil güvercin yada kedi gördüğünde direk olarak koşuyor ve yakalamak istiyor. Ayrıca yavaş yavaş arazıye alışsın diye avlağa götürdüğümdede sürekli Koluyor. Hiç arama tarama yapmıyor sitedende takip ettiğim kadarıyla bu yaşdaki yavrular daha aktif olarak çalışıyor.  Aynı gün sankı yokmuş gibi bıldırcının yanından geçip gitti sizce bu neden olabilri bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden hepinize teşekürler.  PAşa erkek dokuz aylık. not:daha önce hiç bıldırcın göstermedim.

Drahthaar dan ziyade köpekler için genel kanı ilk yaşını doldurana kadar çok şey beklememek en iyisidir.Köpeğinizin yaşını hatırlamıyorum ama ufakken bu durumlar çok normaldir.Benim köpeğimde güvercini falan kovalardı fakat 6 aylıkken keklik ferması ile dondu kaldı bende şaşırdım kaplumbağaa mı var diye ama uzun uzun bekledi bi baktım keklik fırladı bende çok mutlu olmuştum.
şu an 1,5 yaşında güvercin e de ferma veriyor deniz kenarındaki karabataklara da . Ufakken kendine güveni o lmadığı için çok açılmaz fakat size tavsiyem kesinlikle köpeğinizi arazide gezdirirken sizden biraz uzaklaşmasını sağlayın örneğin hadi git komutu ile alıştırın ve ona cesaret verin..Bir süre sonra sizden uzaklaşıp aramaya başlayacaktır.Ayrıca ben bu komut sayesinde av esnasında köpeğimin açılmasınnı stediğim zamanlarda da kullanıyorum ve hadi git dememle köpeğim daha uzak gezmeye başlıyor. Ayrıca bıldırcın yanından ferma vermeden gitmesine çok şaşırmayın usta köpeklerin bile bu şekilde davrandığı olabiliyor.Benim köpeğimde şu an 19  aylık falan oldu . Fakat Ramazan Bey in söylediği gibi eğitimi bitmedi sürekli öğreniyor buda çok  hoşuma gidiyor.
Ayrıca benim köpeğimde güvercine ferma vermesdi ama Sonuc olarak siz o na yeterli ilgi ve fırsatı verirseniz kanında da var ise zaten yapar o zamanı gelince herşey
saygılar
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2013, 23:16:58 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 15 Nisan 2013, 23:40:53 »
AHMET BEY
söz konusu köpeklerin baba BETER---- anne ASENA her ikiside KAYSERİ MERCAN secereli orjinal DRAHTHAAR köpeklerdir ...
yarım yanlış bilgilerinizle yine ortalığı karıştırmanın ve polemik yaratmanın bir anlamı yok....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 16 Nisan 2013, 10:07:50 »
Ramazan bey ve Ahmet bey ,dd üreticisi degilim ama bu köpekleri uzun yıllar takip ettim ,bu konu da uzman kişilerle sohbet ettim ,tartıştım ,çok araştırdım bazı arkadaşlara tavsiyelerde bulunarak yavru edindirdim hepsi de memnun kaldı,daha geçen hafta bir  kiarkadaşa yine bir dd yavrusu aldık 4 aylık ilk ferma eğitiminde nasıl fermaya durdugunu bir görün ,izlemenizi tavsiye ederim isterseniz .size soruyorum sizin köpeklerinize bu köpek hiç benziyor mu?yüz göz tüy içinde kalmış ,bazılarının köpeklerinin artı kulakları da tüy basmış:::))),size başka bir soru daha soruyorum ferma iç güdüsel mi eğitim ile mi olur?,yoksa sadece egitim ile ferma dd için mi geçerli,ben ise breton besliyorum her şeyi kendiliginden yapıyor ,egitim falan yok ,dd da besledim ,breton olmasa tercihim dd

Ahmet Bey, görüşünüze saygı duyarım, yorumunuza alındığım da yok.
Önder Kardeşimiz köpeği yeni almış anladığım kadarıyla, kendisi yetiştirmemiş, sorunlar yaşaması kaçınılmazdır.
Ferma köpeğin içgüdüsel davranışıdır. Duruşunda düzeltmeler eğitimle yapılabilir.
Önder Beyin köpeğinin ferma verdiğini anlıyorum yazdıklarından, ama bıldırcına vermiyormuş vs ...
Bence asıl sorun, köpekle iyi bir sevgi bağının kurulup kurulmadığıdır. Temel itaat eğitimi sonra kolaylıkla verilebilir.
Her neyse işin sırrı sabretmekte. Bir enik alıp ondan mucizeler yaratmasını, çatır çatır av yapmasını beklemek hayalcilik olur.
Nice güzel kanlı köpekler acemilik ya da sabırsızlık yüzünden el değiştirip heba oldular.

Önder Beyin köpeğinin Beter yavrusu olması da olmaması da bir şey değiştirmez, bütün köpeklerimize hakettiği değeri vermeliyiz bence.

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 22 Nisan 2013, 13:24:48 »
  KIYMETLİ ÖNDER ÖZTÜRK KARDEŞİM ÖNCELİKLE MERHABA VE KÖPEĞİN HAYIRLI OLSUN, TÜYÜ DE BOL, TÜYÜ KADAR AVLANIRSIN İNŞALLAH. ÖNEMLİ OLAN ŞEY KAZASIZ, BELASIZ GÜZEL AVLAR YAPMAK BU HERKESİN MALUMU.
  KÖPEĞİNE GELİNCE ÇOK GÜZEL MAŞALLAH, BABASI BETER'İ ZATEN BU SAYFALARDAN TÜM DOSTLAR TANIYOR, AMA ANNESİ ASENAYI DA BEN BİLİYORUM. ÇÜNKİ ASENAYI YAVRU İKEN MERCANDAN ALAN KİŞİ YANİ İLK SAHİBİ AFYON DAN CENGİZ TÜBLEK ARKADAŞIMDIR. AYNI ZAMANDA BİRDE ERKEK YAVRU ALMIŞTI MERCANDAN ADI TANGO (BABASI PAŞA, ANNESİDE LİNDADIR) VE HALA KENDİSİNDE AVLANIYOR. TANGO-ASENANIN İLK DOĞUMUNDAN YAVRUSUDA BENDE. BEN AFYONDA ASENAYLADA, TANGOYLADA AVLANDIM RESİMLERİMİZDE VAR AVLAKTA CENGİZ BEYLE BERABER. ASENA ANNE DE ÇOK İYİ AVCIDIR. DAHA SONRA CENGİZ BEY BANAZDAKİ RÜŞTÜ BEYE SATTI, RÜŞTÜ BEYİDE TANIRIM.
   ASENA MERCAN ÇIKIŞLIDIR, ANNESİ ATOM, BABASI İSE TONİDİR. VE ASİL KANDAN GELMEDİR. YAVRUSU BENDE DEDİM. ÇOK İYİ BİR AVCI BEN NAZAR DEĞMESİN DİYE KÖPEKLERİMİ BURALARDA ÖNE ÇIKARMAM, RESİMLERİNİ FALANDA YAYINLAMAM, BİRLİKTE AVLANDIĞIM DOSTLARIM BİLİR ZATEN, ALLAH NAZARDAN SAKLASIN.
   SENİN KENDİNE GÖRE ŞİKAYETLERİNİ OKUYUNCA HADİ BU SATIRLARI YAZAYIM DEDİM. ENDİŞELERİN YERSİZ. SENİN ELİNDEKİ YAVRU BİRDE BETER-ASENA ÇİFTLEŞMESİ DİYORSUNKİ HARİKA ZATEN. KANINDA, GENİNDE EN İYİ AVCILIK HATTI VAR. BILDIRCINA HER KÖPEK PAS GEÇER, AVDA VURUP DÜŞÜRDÜĞÜN BILDIRCINI SEN GÖRÜRSÜNDE KÖPEK GÖRMEZ GEÇER BUNLAR NORMAL ŞEYLERDİR.
  SEN YAVRUNA SEVGİ VER, İYİ BİR BAĞ KUR, İLK BILDIRCIN AVINDA 3 BILDIRCIN KALKTIĞINDA FARKI GÖRECEKSİN. BU SATIRLARI FAZLA MEŞGUL ETMEYEYİM, İÇİN ÇOKKKK AMA ÇOK RAHAT OLSUN. BANA ÖZEL MESAJ AT CEP TELEFONUMDAN İSTERSEN GÖRÜŞÜRÜZ, NEYİ NASIL YAPMAN KONUSUNDA SANA NACİZANE BAZI TECRÜBELERİMİ AKTARABİLİRİM.
   BİRDE İNTERNETTE DRAHTHAAR DERNEĞİNİN SAYFASINDA "SN. ÖMER BORAVALI"NIN AÇIKLAMASINI OKU VE RAHATLA LÜTFEN. SELAM VE SAYGILARIMLA.
1958-Ankara

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 22 Nisan 2013, 18:09:43 »
Savaş abi ilginden dolayı çok teşekür ederim ... Özel olarak sms atmak istedim ama gelen kutun dolu sanırım gönderemiyorum..

Çevrimdışı Harun DERE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2013, 09:30:26 »
  KIYMETLİ ÖNDER ÖZTÜRK KARDEŞİM ÖNCELİKLE MERHABA VE KÖPEĞİN HAYIRLI OLSUN, TÜYÜ DE BOL, TÜYÜ KADAR AVLANIRSIN İNŞALLAH. ÖNEMLİ OLAN ŞEY KAZASIZ, BELASIZ GÜZEL AVLAR YAPMAK BU HERKESİN MALUMU.
  KÖPEĞİNE GELİNCE ÇOK GÜZEL MAŞALLAH, BABASI BETER'İ ZATEN BU SAYFALARDAN TÜM DOSTLAR TANIYOR, AMA ANNESİ ASENAYI DA BEN BİLİYORUM. ÇÜNKİ ASENAYI YAVRU İKEN MERCANDAN ALAN KİŞİ YANİ İLK SAHİBİ AFYON DAN CENGİZ TÜBLEK ARKADAŞIMDIR. AYNI ZAMANDA BİRDE ERKEK YAVRU ALMIŞTI MERCANDAN ADI TANGO (BABASI PAŞA, ANNESİDE LİNDADIR) VE HALA KENDİSİNDE AVLANIYOR. TANGO-ASENANIN İLK DOĞUMUNDAN YAVRUSUDA BENDE. BEN AFYONDA ASENAYLADA, TANGOYLADA AVLANDIM RESİMLERİMİZDE VAR AVLAKTA CENGİZ BEYLE BERABER. ASENA ANNE DE ÇOK İYİ AVCIDIR. DAHA SONRA CENGİZ BEY BANAZDAKİ RÜŞTÜ BEYE SATTI, RÜŞTÜ BEYİDE TANIRIM.
   ASENA MERCAN ÇIKIŞLIDIR, ANNESİ ATOM, BABASI İSE TONİDİR. VE ASİL KANDAN GELMEDİR. YAVRUSU BENDE DEDİM. ÇOK İYİ BİR AVCI BEN NAZAR DEĞMESİN DİYE KÖPEKLERİMİ BURALARDA ÖNE ÇIKARMAM, RESİMLERİNİ FALANDA YAYINLAMAM, BİRLİKTE AVLANDIĞIM DOSTLARIM BİLİR ZATEN, ALLAH NAZARDAN SAKLASIN.
   SENİN KENDİNE GÖRE ŞİKAYETLERİNİ OKUYUNCA HADİ BU SATIRLARI YAZAYIM DEDİM. ENDİŞELERİN YERSİZ. SENİN ELİNDEKİ YAVRU BİRDE BETER-ASENA ÇİFTLEŞMESİ DİYORSUNKİ HARİKA ZATEN. KANINDA, GENİNDE EN İYİ AVCILIK HATTI VAR. BILDIRCINA HER KÖPEK PAS GEÇER, AVDA VURUP DÜŞÜRDÜĞÜN BILDIRCINI SEN GÖRÜRSÜNDE KÖPEK GÖRMEZ GEÇER BUNLAR NORMAL ŞEYLERDİR.
  SEN YAVRUNA SEVGİ VER, İYİ BİR BAĞ KUR, İLK BILDIRCIN AVINDA 3 BILDIRCIN KALKTIĞINDA FARKI GÖRECEKSİN. BU SATIRLARI FAZLA MEŞGUL ETMEYEYİM, İÇİN ÇOKKKK AMA ÇOK RAHAT OLSUN. BANA ÖZEL MESAJ AT CEP TELEFONUMDAN İSTERSEN GÖRÜŞÜRÜZ, NEYİ NASIL YAPMAN KONUSUNDA SANA NACİZANE BAZI TECRÜBELERİMİ AKTARABİLİRİM.
   BİRDE İNTERNETTE DRAHTHAAR DERNEĞİNİN SAYFASINDA "SN. ÖMER BORAVALI"NIN AÇIKLAMASINI OKU VE RAHATLA LÜTFEN. SELAM VE SAYGILARIMLA.

uslübunuz gayet sıcak vede samimi.ilgi ve yakın alakanız için bende bi avcı kardeşiniz&dostunuz olarak teşekkür ederim Savaş abi :) şunu bilinki bende naçizane sizinle aynı düşüncülerdeyim :) köpeğimi ben bilsem yeter evelallah :) Önder kardeşim biraz heyecanlı birazda tecrübesi yok.ben bu işlerde çok iddalı olmasamda elimden geldiğince kendisine yardımcı olmaya çalışıyorum.takıldığım yerde erbab bi dostumun sayesinde direktiflendirmeleriyle işi götürüyoz evelallah :)Önder biraz TEZ canlı işte gençliğin verdiği vede yeni avdostunun getirdiği hazzın verdiği heyecanla bekliyorki tabiri caizse döşeni döşeni versin fermaya :) havalarda pek müsait olmadı inşallah ileri günlerde Önderle beraber yapacamız bi gezimizi siz drahthaar severlere göstermek nasip olur.

''her köpek HAVLAR ammmmma her köpek AVLAMAZ'' davşan avcısı 1977-KÜTAHYA MERKEZ

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #19 : 23 Nisan 2013, 19:12:10 »
Önder kardeşim hiç acele etme. siz ne yapmam lazım diye dürüstçe konuyu paylaşmışsınız. ben akrabam vesilesi ile 2011de 1 yaşını doldurmuş baba:paşa anne:linda mercandan gelme dd aldım. sezonu iple çektim günler geçmek bilmedi. neyse bıldırcın açıldı ama sonu hüsran. ula bu ne dedim. canım öyle bir sıkıldıki sormayın. aradan 1 ay geçti ama her hafta ava gittik. 1 tek ferma gördüm o kadar. bu olmayacak dedim başımın etini yiyenlerin yüzünden birde pointer aldım. ddmi arkadaşımın köpeği yoktu oraya gönderdim. benden tecrübeli olan bu arkadaşıma dediğim tek şey; dostum şunu ava götür ne yapcaz karar verelim dedim. hafta sonuna kadar ona biraz alışmış ava götürmüş ve beni aradı ulan bu köpeği bir satarsan seni tek kurşunla uçurturum ama şimdi bunu vuracam bana avı vermiyor deyince şok oldum. pointere şutu çektik ddmle tekrardan başladım. iyikide bir delilik yapıp vermemişim. geçtiğimiz sezonda keklik az olsada sağolsun genelede boş çevirmedi bizi. ben şuan gazipaşada dd ile av yapan tek avcıyım. her zaman derim. İYİKİ DRAHTHAARI SEÇMİŞİM, İYİKİDE BÖYLE BİR DOSTA SAHİBİM. 
Alim ÖZGÖRÜ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 26 Nisan 2013, 00:25:40 »
Önder kardeşim hiç acele etme. siz ne yapmam lazım diye dürüstçe konuyu paylaşmışsınız. ben akrabam vesilesi ile 2011de 1 yaşını doldurmuş baba:paşa anne:linda mercandan gelme dd aldım. sezonu iple çektim günler geçmek bilmedi. neyse bıldırcın açıldı ama sonu hüsran. ula bu ne dedim. canım öyle bir sıkıldıki sormayın. aradan 1 ay geçti ama her hafta ava gittik. 1 tek ferma gördüm o kadar. bu olmayacak dedim başımın etini yiyenlerin yüzünden birde pointer aldım. ddmi arkadaşımın köpeği yoktu oraya gönderdim. benden tecrübeli olan bu arkadaşıma dediğim tek şey; dostum şunu ava götür ne yapcaz karar verelim dedim. hafta sonuna kadar ona biraz alışmış ava götürmüş ve beni aradı ulan bu köpeği bir satarsan seni tek kurşunla uçurturum ama şimdi bunu vuracam bana avı vermiyor deyince şok oldum. pointere şutu çektik ddmle tekrardan başladım. iyikide bir delilik yapıp vermemişim. geçtiğimiz sezonda keklik az olsada sağolsun genelede boş çevirmedi bizi. ben şuan gazipaşada dd ile av yapan tek avcıyım. her zaman derim. İYİKİ DRAHTHAARI SEÇMİŞİM, İYİKİDE BÖYLE BİR DOSTA SAHİBİM.
   ALİM ÖZGÖRÜ KARDEŞİM MERHABA, DD. YOLUN SONU DİYE BOŞA DEMİYORLAR, HAYIRLI OLSUN KÖPEĞİN, BOL VE GÜZEL AVLAR YAPARSIN İNŞALLAH. AYRICA, ALANYA-KESTELDE YAZLIĞIM VAR KISMET OLURSA ALANYAYA GELİNCE SENİ VE KÖPEĞİNİ GÖRMEYE GELİRİM. TABİ SENİDE BEKLERİM YOLUN DÜŞERSE. AYRICA BILDIRCIN ZAMANI ORALARDA OLURSAM BİRLİKTE AVLANIRIZ DIRAHTHAARLARIMIZLA. ANKARADAN SELAM VE SEVGİLERİMLE.
1958-Ankara

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #21 : 29 Nisan 2013, 20:39:17 »
   ALİM ÖZGÖRÜ KARDEŞİM MERHABA, DD. YOLUN SONU DİYE BOŞA DEMİYORLAR, HAYIRLI OLSUN KÖPEĞİN, BOL VE GÜZEL AVLAR YAPARSIN İNŞALLAH. AYRICA, ALANYA-KESTELDE YAZLIĞIM VAR KISMET OLURSA ALANYAYA GELİNCE SENİ VE KÖPEĞİNİ GÖRMEYE GELİRİM. TABİ SENİDE BEKLERİM YOLUN DÜŞERSE. AYRICA BILDIRCIN ZAMANI ORALARDA OLURSAM BİRLİKTE AVLANIRIZ DIRAHTHAARLARIMIZLA. ANKARADAN SELAM VE SEVGİLERİMLE.

Merhabalar abi. yoğunluktan yazınızı görmemişim kusuruma bakmayın. tanışmayı canı gönülden isterim. nasip olursa bıldırcın avı yaparız abi. bu yıl yayla taraflarını ava açacaklarmış. çok güzel avlar yaparız. herzaman beklerim. saygılar.
Alim ÖZGÖRÜ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 29 Nisan 2013, 21:59:48 »
Merhabalar abi. yoğunluktan yazınızı görmemişim kusuruma bakmayın. tanışmayı canı gönülden isterim. nasip olursa bıldırcın avı yaparız abi. bu yıl yayla taraflarını ava açacaklarmış. çok güzel avlar yaparız. herzaman beklerim. saygılar.
   MERHABA ALİM KARDEŞ İNŞALLAH GÖRÜŞÜRÜZ BILDIRCINDA, ALANYAYA GELİNCE MUHAKKAK ARARIMÇÜNKİ SENİN BELDEYE BEN ÇOK GELİRİM. ANKARADAN SELAM VE SEVGİLER. MÜSAİT OLDUĞUNDA CEP NUMARANI ÖZEL MESAJDAN ATARSAN SEVİNİRİM. İŞLERİNİZDE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.
1958-Ankara

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #23 : 30 Nisan 2013, 01:31:12 »
önder kardeşim köpeğin hayırlı olsun  köpeğin kan olarak çok iyi  sanırım biraz oyunu seven  bir dd  genç olmasından kaynaklanıyo köpeğine  bekle ve  bir yeri ara eğitimi vermelisin yani gösterdiğiniz yeri ayamasını sağlayın birde  oturtup veya ayakta bekleme eğitimi verin  gerisi  merada hallolur  köpeğinizin başka sıkıntısı yok fazla ilgiden dolayı biraz şımarık büyümüş o kadar yersiz tartışmalarada gerek yok köpekteki o tüy yavru tüyü sonradan atar o tüyü  ergin yaşlarda neyin ne kadar dd olduğunu uzmanlar çok bilir sen sorun etme köpeğin çok iyi ALLAH önünde uzun yıllar avlanmayı nasip etsin kardeşim selamlar
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 01 Mayıs 2013, 15:29:26 »
ufuk ve ramazan abilerim ilgilerinizden ve vermiş olduğunuz tavsiyelerden dolayı teşekür ederim